Ескапел повторен прием - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Ескапел повторен прием
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 6675 пъти
Здравейте,
с приятеля ми правихме секс на 25. 01. 2016 и имахме притеснения. Пих ескапел. Проблемът е, че на 29. 01. 2016 (5 дни по-късно) кондомът се скъса. Част от еякулата му попадна в мен. Отново взех хапче... сега сме адски притеснени. Как ще ми се отрази толкова честия прием (2 пъти в рамките на 4-5 дни). До преди това съм пила само веднъж преди около година. Засега нямам кръвотечение, нито ми се гадеше. Ще подейства ли второто хапче? И двата пъти ги пих около 10 часа след акта. Според листовката пише, че ако се приеме повече от веднъж между две менструации, цикълът ми би могъл да се обърка. Принципно съм с редовен цикъл. По време на втория акт бях в ову. Какво друго мога да очаквам? Действието на второто хапче по-слабо ли ще е заради предходния прием? Също така на 29. 01. 2016 започнах да пия ципрофлоксацин, за който не пише нищо в листовката. Ще окаже ли влияние на действието на хапчето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: c014a34d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти не четеш ли какво пише на опаковката? Взима се хапчето не по-често от 1 път месечно! Ти в рамките на 5 дни си го взимала два пъти!!!
Какво можеш да очакваш?
Няма да си забременяла със сигурност, но не знам иначе какво можело да очакваш. Не е трябвало да взимаш второто хапче без консултация с гинеколог.
И още - чети и опаковката на кондомите или ако не успеявате да ползвате кондомите правилно мини по-добре на противозачатачни
Ескапел не е противозачатачно, а средство за спешна контрацепция. Ти си вредиш много повече в случая
Ако решиш да останеш на кондоми ползвайте лубрикант. Късат се кондомите заради вагинална сухота или при неправилно слагане (драскане с нокти)
И пак ти казвам - мисля, че ти се вкарваш във филми и по-добре да си на прочивозачатачно, защото явно с кондомите не се чувстваш добре, а и явно не се получава.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fcc36f7a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Едва ли ще се случи нещо вълнуващо. Най-много да ти се обърка цикъла, но ще се оправи. Наскоро и аз пих и 4-5 дни по-късно ми дойде. После ми дойде отново на обичайната дата.
С всичките тия притеснения и скъсани презервативи просто започни да взимаш противозачатъчни (след консултация с гинеколог).

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7836b6fac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Толкова ли не можахте да изчакате един месец, докато нещата при теб се нормализират? След такива хормонални атаки после и да искаш няма да можеш да заченеш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1edd4266cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   А това, че съм приела две хапчета в интервал от 4-5 дена отслабва ли действието на второто хапче? Ако да, драстично ли? А в комбинация с посочения медикамент някой има ли информация за отслабване на ефекта на Ескапел? В интернет не намерих нищо по въпроса.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6163591898
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най-добре отиди на преглед при гинеколог и си провери състоянието. След това изчакай да ти дойде и иди пак след 2-3 месеца, особено ако имаш проблеми.
Ужасно е, че си изпила 2 за толкова кратък интервал. Аз пих 2 в рамките на 2-3 месеца преди няколко години и заради тях качих 10 кг, получих кисти и какво ли не още. Да не говорим за адската болка, когато ми идваше след приема им. Дано на теб не ти се отразят така.
Поискай да ти изпишат противозачатъчни, така ще правите секс без притеснения. Имай предвид обаче, че противозачатъчните не те предпазват от болести и трябва да имаш пълно доверие на приятеля ти, че спи само с теб, за да нямаш някой неприятен "подарък" накрая.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1d9c0f6a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Веднага тичай на лекар, че с тая хормонална бомба, която си изпила не се знае как ще реагира тялото ти. Те не случайно пишат, че Ескапел не трябва да се пие повече от веднъж на няколко месеца, а ти 2 пъти в рамките на няколко дни. Ужас! Не знам горкото ти тяло как се чувства. Така, че веднага при лекаря и подробно обясняваш кога и какво си пила. И по-добре да ти изпишат противозачатъчни, хормоните в тях са не сравнимо по-малко отколкото в Ескапел. И друг път умната, че да не се окаже някой ден, че жестоко си объркала хормоните и не можеш да имаш деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fdc185f74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте виждам, че темата е стара но не знам къде да пиша. Та така проблемът ми е следния: на 29. 05. 19г. Пих ескапел след това на 03. 06. 19г. Ми дойде и сега на 21. 06 19г. презервативът отново се скъса, но знам че прекомереното приемане на ескапел е вреден за организма и може да доведе до хормонални проблеми и сега не знам какво да правя. След като вече е ми е минал един цикъл има ли проблем да пия пак.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker