Никак не ме бива с жените - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Никак не ме бива с жените
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 4241 пъти
Чел съм доста подобни истории. Знам, че може да подразня някого като качвам поредната, но искам да видя какви ще бъдат съветите директно към мен.

Никога не съм имал никакви отношения с жени, различни от приятелски. Наясно съм какъв е проблема ми, но не знам как да го реша. Имам много ниско самочувствие и ми липсва увереност. Или иначе казано първите неща, които всяка жена вижда в един мъж.

Родителите ми са скромни хора и винаги са ме възпитавали и аз да бъда такъв. На днешния свят това е пагубно, особено за мъж. Още в гимназията усетих, че за да ме харесват момичетата трябва да стана по-отракан и по-самоуверен. Тогава обаче не обръщах голямо внимание на проблема. Мислех си: "Като порасна ще понатрупам опит и самочувствие, и нещата ще си дойдат на място". Звучи добре, но вече съм почти на 27 и все още съм си с ниско самочувствие.

Преди една година прочетох книгата "Срамежливост и Любов: Причини, Последствия и Лечение (1987)" на психолога Брайън Гилмартин, според това, което пише в нея аз съм любовно-срамежлив.
Според определението на д-р Гилмартин любовно-срамежлив е човек, който намира за трудно, ако не и невъзможно да се отстоява в неформалнаи ситуации включващи потенциални романтични или сексуални партньори. Само, че според същата книга лечението на това състояние се провежда чрез групови терапии каквито в България няма!

Спирам дотук, защото май стана прекалено дълго. Благодаря предварително за отделеното време да прочетете историята ми, както и за съветите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: d6a4f1f30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Не се ли замисляш, че тази еднаквост във възприятието за мъж на жените, не е нормална? Трябвало всеки да е уверен, усмихнат и в никакъв случай да не е прекалено скромен и сериозен. Струва ли си да се занимаваш с такъв тип жени, а и къде отиде онова клише, че човек трябвало да бъде себе си? Всеки мъж се прави на палячо, защото го е страх да не остане сам. Аз от опит ще ти кажа, че нито увереност, нито ниско самочувствие са причина за самотата на момчета като теб, по-скоро наличието на принципи, доблест и най-вече характер. Тук ще чуеш изключително малоумни съвети от жени, а истината е просто една - Бъди баровец! Имаш ли тази възможност? Ако я нямаш -чужбината, както много български самци направиха. Както България, така и жените са повредени в днешно време. Казвам ти го в качеството на човек, видял и чул много по въпроса. Само един пример ти давам - мъж до 24 не е имал нито една приятелка и дори не е целувал момиче, заминава за Франция и за една година е бил с няколко, не са му поставяли никакви условия и взаимно всичко е било чук. Тук легнеш ли с някоя ти си покорен слуга, струва ли си? Грешка е да им четеш празнословиците, ама ти сам си знаеш. Не е проблема в теб. Ако тук има нормални, ще те харесат какъвто си по природа. Не е нормално да се държим изкуствено за да ни харесват. Един човек се смее, друг е сериозен, но всеки може и трябва да получава шанс в живота. Няма какво друго да ти кажа. Учи и бягай от тая пародия на страна и общество. Ако няма резон в думите ми, защо всяко сериозно и добро момче е само, а хубавите и скромни жени се женят за някой мангизлия, парадирайки с измислена любов и как били луди по него. Точно пък всеки човек с пари е най-привлекателен и събужда любовни чувства, стига бе. Това си е чисто лицемерие. Мисленето ми не е никак удобно и лесно за преглъщане от тукашните и горделиви кифльоци. Тука нормалните ги изкарват задръстени, смотани и неудачници, а псевдо мъжете за величия. Картинката е тотално трагична и аз не виждам оправия. Мизерията ги натисна и развали така. И един съвет. Недей да ги четеш тези глупости. Промивка са.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 18f5d8f206
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти искаш да си ДонЖуан или си търсиш едно единствено момиче за сериозна връзка?
Ако е първото (Ю, Я), това не става лесно и наистина се иска опит, ако е второто(A, Б, В) - запиши се на парашутизъм или ходи на бънджи скокове. Като се научиш да се хвърляш е неизвестното БЕЗ ДА МИСЛИШ, ще сполучиш и на жена.

УСПЕХ!!!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: c6036bb21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Човече, не задълбочавай много в тези книги, че ще си вкараш много гадни филми в главата. Не го отчитай като проблем. Просто така си се настроил - да си срамежлив и скромен. Използвай го в своя полза. На фона на цялата сган от комплексари и смотаняци, които подхождат с 'Как си, мацко? ', твоето е отгромен ПЛЮС. Ти имаш качества и си склонен да потърсиш проблема в себе си. Не си първосигнален простак. Просто поработи над самооценката си. Ти не виждаш положителното, което аз прочетох и което ми направи приятно впечатление. Аз съм ти наборка и ще ти кажа, че съм се нагледала на какво ли не и това, което ценя у мъжа е начина, по който се държи. И не да се перчи или да се прави на клоун, а точно човешкото приятелско отношение. Но ти според мен зацикляш там. Трябва ти повече смелост да покажеш интереса си към жената, която ти допада и да не се страхуваш от провал. В тоя живот ще режеш, ще бъдеш рязан.. това е универсално за всички :D Успех и спри да си набиваш разни състояния - просто се приеми какъвто си и не спирай да опитваш. Това е живота

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1aa74aac79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно не малко мъже имат проблеми с общуването с жени за повече от здравей, как си. Обаче виждаме тези които успяват с това да са ухажори, другите няма как да се забележим. Това е манталитета. Или успяваш или си балък.
Така е в България се гледа опаковката. Хубав мъж с хубава жена.
Сега такова е времето огледай се.
Жените искат много от мъжете. Другите просто сме отпадъци които ни гледат странно ако изобщо ни погледнат. Жените винаги обичат да съдят мъжете когато са неудачни.
Това не е феминизъм а самата истина защото и при мен случая е сходен. Благодарение на невероятния си инстинкт жените усещат що за характер си.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 44d6acddd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Пич, такова е. Не можем да се борим с това. С бившата ми (единствено гадже през живота ми), скъсахме понеже не го чувствала. Седи и ми обяснява как съм прекрасен мъж, не за изпускане, преди време ми разправяше за някакъв, който си харесвала и как искала той да е такъв и такъв и такъв като човек и към нея (и тя се тръшкаше месеци наред за него), а тя описа на 100% аз какъв бях към нея, обаче не съм й бил тип. Как аз съм бил идеалният едва ли не.. и такъв мъж искали жените като мен, само че не съм бил за нея. И тези реплики съм ги слушал и от почти всички други жени, с които съм искал да имам нещо повече от приятелство.

Просто на жените не им е интересно като ти наистина си принца на белия кон за тях. И съответно не искат да се занимават с теб/мен/нас. А вместо това седят и ни обясняват колко добри приятелчета можем да им бъдем. Не порастват и това е…

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: be758f439e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Аз не мисля, че проблема е само в теб. В дневно време ''жените'' са просто едни парцали с извинение. Малко са жените като мен, които знаят какво искат и които са готови да са предани на своя партньор НАПЪЛНО. Аз обичам да се ГРИЖА за един мъж, да съм всичко за него, а не само кукличка за секс.
На мен не ми харесват отракани момченца със самочувствие до небето. Не се впечатлявам въобще от повърхностна комуникация. Харесвам по-скромните мъже, които не дрънкат глупости, а са сериозни. Съветвам те да не се променяш, а да си потърсиш момиче, което да е като теб. И изобщо не съм на мнение, че 'противоположностите се привличат'. Търси си някой като теб, за да тръгнат нещата в посоката, която искаш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2bf4a2b5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора

Благодаря на всички за отговорите! Намирам по нещо градивно във всеки един.

Честно казано в момента се радвам че споделих историята си, и че има хора, които се опитват да ме окуражат и да ми дадат съвет.

До 3: Наясно съм, че България не е най-перфектната държава на света, както и хората в нея (и в частност жените), но никога не съм имал желание да я напусна поради каквато и да е причина. Дори и да избухне война пак ще остана тук!

До 4: Не искам да съм Дон Жуан. Искам да имам преди всичко човек до себе си, с който да споделям успехите и неудачите в живота си. Скоковете с бънджи и парашут са ми мечта от дете, така че наистина ме караш да се замисля дали да не пробвам.

До 6: Твоят коментар ми дойде най на сърце! Не знам дали защото си ми наборка или защото се изказваш като Шишо Бакшишо :" В тоя живот ще режеш, ще бъдеш рязан.. "

До 7 и 8: Никога не поставям всички жени под общ знаменател. Не всички са меркантилни, не всички са разглезени. Факт е обаче, че не съм срещал жена, която да обърне внимание на мъж с ниско самочувствие (и все пак това, че не съм срещал такава, не означава, че не съществува).

До 11: Съгласен съм с това, което казваш за противоположностите. Ще се радвам ако си намеря по-скромно момиче, което да прилича на мен. Истината, е че всички скромни момичета, които съм срещал, все се оказват заети (неблагоприятно разпределение на звездите :D)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b289506d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторе, спри да четеш съмнителни книги и да слушаш съмнителни съвети. Просто бъди себе си и не обръщай в проблем нещо нормално. Повярвай, има жени луди по момчета като теб. На 27 не е лошо да се замислиш като за начало за половата си култура, отиди при някое платено момиче колкото пъти трябва за да натрупаш опит и увереност в способностите си, а аз съм сигурен че ги имаш. После обърни внимание на отношението ти към самия теб, уважавай себе си за да те уважават и другите. Не гледай на жените като на потенциални любовни партньорки а като на нормални хора с които общуваш, ако някоя от тях поиска нещо повече това ще си проличи. Спри да мислиш за срамежливостта си като за проблем, вместо това помисли за положителните си качества помисли на колко хора си помогнал, какви добрини си направил в живота си и се гордей с това защото именно това има значение. Твоето момиче те чака някъде, но докато не се откриете ти не стой на едно място, общувай с останалите, усмихвай се и бъди добър и позитивен.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2bf4a2b5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   От автора

До 13: Вариантът с платеното момиче го изключвам, защото:
1. Няма да ми реши проблема със самочувствието (дори мисля, че ще го задълбочи, защото ще започна да си мисля: "Единствената, която е правила секс с мен го направи заради пари")
2. Самата идея да съм с проститутка ми се струва като ход на отчаяние.
А аз не съм се отчаял. Въпреки, че ми се струва, че отдавна трябваше да съм имал по сериозни отношения с жените, не съм загубил вяра в себе си, че нещата може да се случат по естествен път, а не по изкуствен(платен).

Иначе другите ти съвети са полезни. Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b289506d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторе, не говорех за проблем със самочувствието или отчаяние а за развиване на полова култура. Приеми го като вид уроци по танци например. Няма какво да се задълбочи защото ти проблем нямаш, разбери го накрая. Казвам го защото ти самия ще се чувстваш по-добре в момента в който трябва да го направиш с нормално момиче, ще знаеш какво е и какво да очакваш, както и какво да направиш за да и доставиш удоволствие. Не го приемай като ход на отчаяние защото не е, приеми го като урок по танци защото всяка дама ще очаква от един 27 годишен мъж да я прелъсти майсторски. Успех ти желая с най-добри чувства :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3fec244552
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   1 Това че вашите са те учили да бъдеш скромен не е причина да бъдеш по-малко уверен от останалите (дори обратното-малко от нас имат привилегията да са били възпитавани по този начин), нито е причинаТА да си с ниско самочувствие.
2 Преди една година си направил абсолютно неадекватен подбор за четиво.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 693f09daec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Виждам, че темата е стара, но все пак ще пиша. И аз съм като теб, на 27 и още дори не съм целувал момиче. Интересно ми е дали вече имаш приятелка?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 63c377df55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17 - Опиши случая си. Какво те е спирало досега? Имаш ли проблем с визията, социалната среда като например малко населено място, където живееш? Какви опити си правил и как са се развивали събитията?

Не винаги една свалка е гарантирано, че ще се получи - не зависи само от теб, но и от отсрещната страна, а понякога и от външни обстоятелства.

Познаваш ли други, които още са девствени и имаш ли контакт с такъв? И на каква възраст е той/тя?

Може да се помогне, но изисква време, цялостно споделяне на живота си, преосмисляне, тренировки и пр. Работа за психолог в общи линии.
Но пак казвам, че не винаги нещата зависят от теб.
И да си правил предложения и да си се справял добре с комуникацията си с момичета, това не гарантира, че еди-коя си ще ти пусне със сигурност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker