Към мъжете:Фантазиите за други жени по време на връзка са нещо нормално? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Към мъжете:Фантазиите за други жени по време на връзка са нещо нормално?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2980 пъти
Здравейте! Имам връзка с настоящия си приятел от около 5 месеца, нещата вървят в сериозна посока, но аз съм млада, а той с малко повече от 10 години по-възрастен и доста по-опитен.
Може аз да греша и да разсъждавам наивно.. , но като жена винаги ме жегва отвътре и се чувствам особено недобре, когато той ми казва, че всъщност.. сравнително рядко фантазира за мен, тъй като в реалността вече ме има. Че във фантазиите на всеки мъж без изключение присъстват други жени, някои напълно непознати, просто образи, а други съвсем познати - било то колежки, бивши съученички от гимназиалните години и прочие.. Не трябвало да се учудвам дори че е така, фантазиите били единственото място, където се случвали неща, неосъществими в реалността, и че именно в реалността той не би пожелал да речем.. с извинение, тройката с двете му колежки. Но пък си я представя с удоволствие от време на време. Само представя.. А тъй като вече мен ме има.. , е, да, включвал ме и мен от време на време, но тръпката и хубавото на фантазиите било там да присъстват чужди женски образи.
Прав ли е..? При всички мъже ли е така както твърди? Аз ли трябва да го приема за нормално и да не съм наивна?

Радвам се на отговорите ви!

С уважение, Д. Д

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 981c29c67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жена съм и често си мисля за това. Моят "проблем" е, че приятелят ми много обича да гледа порно, доста често мисли за секс, разглежда аматьорски снимки, заглежда жени по улиците и т. н., но казва, че никога не би направил нещо зад гърба ми и като цяло му вярвам. Обича вниманието на хубави жени, сънува ги, пише за тях. Признавам, че не съм с много високо самочувстие и се чудя, ако бях, дали това щеше да ми прави впечатление. Може би всички тези мисли са заради ниска самооценка? Аз лично нямам потребността да фантазирам за други мъже и смятам, че когато човек е наистина влюбен, иска само един.
Моят казва, че това му било навик, че е сексуален и женските образи само му помагали да отпусне напрежението. Реално не обръщал чак такова внимание на самата жена (ама не мисли за стари бабички, докато лъска, нали... ).
Четох различни мнения дали порното/фантазиите с други жени се считат за изневяра, след като не прави секс с тях наистина. Според доста хора е, защото се действа скришно. И не било нужно да има физически контакт, за да се счита за измяна, както и при "вербалната агресия" нямало физическо насилие. Също така, ако това карало половинката ти да се чувства недостатъчна/грозна и прочее, също се счита за изневяра. Но се включиха и хора, на които изобщо не им пука и гледат порно с гаджетата си.
Честно казано още не съм стигнала до отговора на тоя въпрос, но твоят човек, най-малкото, ми изглежда доста нетактичен. Ако ти изтърсиш, че си представяш тройки с разни надарени мъжища, дали ще му е приятно? Изглежда, че един вид вече си му ясна и ти се е нарадвал, а са минали само 5 месеца. За мен това би било червена лампичка.
Да, много мъже казват, че е нормално, такава им била природата и т. н., но (може би съм твърде романтична) има и такива, които не го правят. Които толкова обичат жените си, че им е непотребна, дори гадна, мисълта за друга... но са страшно малко. :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b55e1af488
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали е така (аз не задавам въпроси, чийто отговор не искам да знам), вероятно при огромна част от мъжете е истина, но колко мъже има на света? Да твърди, че нещо няма изключение, е най-малкото наивно.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1fe187f00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Така е

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c5796a4159
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ами аз съм мъж със сериозна приятелка от 2 год някъде и никога, когато съм бил с нея не съм помислял за друга.... Даже напротив, наслаждавам и се максимално, когато го правим. А иначе за фантазиите... Не е като да ги няма. Когато нямаме възможност да го направим, аз просто си пускам порно и мастурбирам. В тези случай с порното през тези 2 год сигурно 2-3 пъти съм мислил за нея. Обичам я и това да съм с нея физически просто за мен е недупостимо да помисля за друга. Когато сме заедно забравям за всичко и просто се наслаждавам.. Независимо дали просто си говорим или правим любов. Може когато съм сам и да си поиграя със себе си, да фантазирам как го правя с други, но никога не съм и никога не бих направил подобно нещо в реалния живот с някоя друга освен с моята мадама. Дано съм бил полезен. Лека вечер!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cce1d068f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Нормално е.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9184714d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз съм мъж и ако приятелката ми сподели, че си представя тройки с разни надарени мъжища, на мен няма да ми е неприятно. Ще се радвам, че е споделила, защото нейните фантазии са важни за мен. Ще анализирам ситуацията и ще измисля как да постъпя. Доколко фантазиите са приемливи за всеки един от нас? Доколко е важно за нея, че и за мен, тя да осъществи тези фантазии? Тя може да не иска да ги осъществи в реалността. Може да предприема някакви действия нейна фантазия за тройка с надарени мъже да се случи реално. Имам и други варианти. Примерно от секс магазин да купя едно или две дилда с форма на пенис и с големи размери и да разиграем нещо наужким. А може и да преценя, че не е необходимо нищо да правя по тази фантазия. Или пък може просто от време на време да я обсъждаме. Лично аз имам още една възможност - от психоанализата знам, че сексуалните фантазии са креативни решения на проблеми от реалността. Ще се опитам да анализирам фантазията за тройка с надарени мъже с цел, ако мога, да стигна до проблема от реалността, на който фантазията се явява решение. Може пък аз да имам друго решение на този проблем, което да се окаже осъществимо и удовлетворяващо и за двама ни.

Но темата беше за фантазиите на мъжете за секс с други жени. Въпросът какво би било мъжът да прави секс или просто да гледа секс с други жени ми се струва неизбежен. Рано или късно всеки мъж ще си го зададе. Ще има и такива, които набързо ще си отговорят, че за тях идеята е отблъскваща и няма да я мислят повече. За много мъже обаче идеята ще е поне донякъде вълнуваща. За мен това е нормално. Според мен е важно да се знае, че сексуалното желание по природа не е политически коректно и обществено приемливо в общия случай. В смисъл случва се човек да има фантазии, които са в разрез с общоприетите норми. Съвсем не е задължително всички фантазии да се осъществяват. То и обикновено хората не искат да осъществяват всичките си фантазии. За неприемливите фантазии има някакви макар и оскъдни сравнително приемливи варианти - може да се споделят и обсъждат - тоест само да се говори за тях без да се действа. Може също да се изразяват в художествени произведения. На мен ми харесва, че приятелят на авторката е споделил с нея за фантазиите си. Но това, че за мен е правилно, не означава, че за всички е така. Дали авторката има проблем и как е "правилно" да се чувства - аз тава не мога да го кажа.

Има и нещо друго. Психотерапевтката Естер Перел (Esther Perel) се специализира в работа с двойки, които искат, ако е възможно, да върнат страстта във връзката такава, каквато е била в началото. Според нея често се случва любовта и страстта да се разминават. Любовта дава сигурност, голяма близост и удобство, обаче така се убива страстта - за страстта е необходимо известно разстояние и напрежение между партньорите. В тази връзка си мисля, че известно напрежение между авторката и нейния приятел по отношение на неговите фантазии за други жени, може всъщност да се окаже здравословно и да спомогне за съхраняване на страстта. Един вид всеки пък когато мъжът ѝ започне секс с авторката или просто и покаже колко я желае - тя ще знае, че наистина желае точно нея и че е избрал нея пред другите жени. Иначе, ако той няма фантазии за други жени и е напълно отдаден на нея - тогава има риск сексът да стане рутина. Възниква съмнението дали той желае точно нея или просто иска секс и няма значение жената, с която го прави, а той го прави със съпругата си, защото единствено с нея е позволено. Един вид вредно е схващането пропагандирано от масовата култура, че всичко във връзката трябва да бъде идеално.

И пак да кажа - нито мога само въз основа на толкова малко написано, нито ми е работа да определям дали авторката има проблем, дали трябва да ѝ светне червена лампичка. Ако иска, добра идея е да направи консултация с психотерапевт.

"Моят казва, че това му било навик, че е сексуален и женските образи само му помагали да отпусне напрежението. "

Какво ще стане, ако вместо с другите женски образи, опита да отпусне напрежението с теб? Ами... много неща могат да станат или поне такива са неговите виждания. Ще дам някакви примерни отговори. Може и нещо съвсем друго да е - не ги познавам хората. Може да (се страхува да не) те нарани. Може да се страхува да не го отхвърлиш. Много мъже имат патологични вярвания, че трябва да потискат и да цензурират проявленията на сексуалността си, понеже жената, която обичат, няма да може да я понесе. Много е важно и за двамата мъжът да може да прояви здравословен егоизъм в леглото. Някои мъже не могат - страхуват се да не бъдат обявени в егоизъм. Когато правят секс с жената до тях - те един вид възприемат секса като грижа за жената и се фокусират изцяло върху нейните потребности. В резултат остават в известна степен незадоволени. Компенсират с порно и/или секс с проститутки. Ако жената разбере - мъжът бива обвинен, че е егоистичен в секса. Разбира се жената има право за себе си, когато мъжът я пренебрегва за сметка на други жени. Но това обвинение действа на най-големия му страх - да не бъде обвинен, че е егоист в леглото. А той се чувства виновен още от самото начало. Така порочният кръгът се затваря - при секс с жената до него, той още повече ще се фокусира върху нейните потребности и ще прави по-скоро секс по задължение. Всъщност той дори може реално да не знае какви са ѝ истинските потребности, а само да предполага - ако няма диалог. Това е още по-зле - получава се секс по задължение (за мъжа), който не задоволява нито единия от двамата. Не след дълго просто ще спрат да правят секс - то така няма смисъл. И всичко това е защото мъжът много обича жената, но има патологично вярване, че ако се осмели да прояви истинската си сексуалност с нея, ще я нарани.

Ако имате възможност, прочетете книгата "Male Sexuality: Why Women Don't Understand It - And Men Don't Either" на американския психоаналитик Michael Bader. Написана е разбираемо като за широк кръг читатели, а не като за специалисти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: be4b40dd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз като мъж... НИКОГА НЕ фантазирам за познати жени... НИКОГА! Да за порно актриси, но за приятелки, колежки не..

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cf9077d98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей! Искам да ти кажа, че при мен е нормално. Аз личноси представям други момичета, когато правя секс с партньорката си. Действа ми възбуждащо и повече ме зарежда. Но това не го правя когато с момичето, което правим секс ме е привличало адски много и съм я желал много

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3f6f3d4216
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Вие нормални ли сте? !? ! Нямате ли грам останало самочувствие или самоуважение че давате такава толерантност на подобни отрепки, наричащи се "мъже"? ! С извинение! Не ми се е случвало никога подобно УНИЖЕНИЕ, но считам че трябва да му кажеш при някоя от срещите ви такива фрази за да видим дали няма да се окаже че ще се свре в миша дупка или ще започне от рано да налага двойни стандарти. Всички вие мили момичета сте виновни за овчето си търпение към такива меко казано нетактични изявления обезличаващи специалността ви в тази връзка...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9dbbace4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз мисля че разковничето не е в това дали е нормално или не. А в това, че ти знаеш за тези фантазии. Никой човек не си избира фантазиите, но пък тези, които не са свързани с партньора ти не е нужно да се споделят. Това само би повлияло на психиката му, както се случва при теб. Когато обичаш някого и той е единствен за теб, трябва да правиш всичко за да се чувства той обичан, харесван и уникален. Ако това разбира се е така реално.
Лично аз съм момиче и обичам до полуда приятеля си. Но докато правим секс се е случвало да си мисля такива простотии с някого, когото съм виждала веднъж в живота си и ми е останал в съзнанието... Това никога не бих му го казала или показала. Защо? Защото ще го нараня, а няма никакво съществено значение за връзката ни. Така че този господин, ако очаква от теб да му приемеш "сексуалната натура" да си гледа работата и да се научи на етикет и уважение. Другото няма нищо общо със сексуалността на един човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker