Секс за подслон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Секс за подслон
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 11953 пъти
Здравейте, много съм объркана и не знам от къде да започна.... На 21 години съм, родителите ми починаха... Баща ми е починал като съм била много малка. С мама живяхме в общинско жилище, но преди две години и тя почина, и аз трябваше да го освободя. По него време си имах приятел и заживях с него в тях. Всичко отначало беше много добре, но след 1 година съвместен живот, започнаха проблемите... Започнаха редовни скандали за най - малкото, започна да ми посяга като прекали с алкохола.... Това продължи повече от година, аз търпях защото няма къде да отида, ако не е той оставам на улицата... Работя в една фирма за минимална заплата - 330 лева чисто, и не мога да си позволя да изляза на квартира с тази заплата, затова стоях и търпях всичкия тормоз, скандали и удари... Във фирмата имам един колега с който по принцип разговорите ми бяха приятни и той се опитваше да сваля, но винаги го режех защото не ми харесваше в този смисъл - харесвах го като приятел за по кафе и разговори, а и ме беше сърах, че ако моя разбере, ще ме изхвърли на улицата...
Та по същество - преди седмицата след поредния скандал и поредната порция шамари, стана това от което се боях, моят ме изхвърли заедно с багажът ми и ми лаза, че повече не иска да ме вижда и да съм изчезвала... Нея вечер изкарах в сълзи, на една пейка близо до работата ми. На следващия ден на работа, разказах на въпросния колега, който преди ме сваляше, какво ми се е случило, и той предложи да остана в тях при него, докато си стъпя на кракаъа, понеже живеел сам и имало място... Приех, защото не виждах друг изход, иначе трябваше да стоя с багажът си по пейките...
И така - първата вечер всичко мина мн добре, той приготви вечеря, разговаряхме доста, понеже аз бях много разстроена - накрая си легнахме, всеки в отделна стая и на сутринта отидохме на работа...
Втората вечер обаче, след вечерята, като си легнах, той влезе в стаята при мен гол, и легна на леглото до мен. Аз се притесних много, и той каза, че от мбого време ме харесвал и искал "да съм негова" и че сега бил точният момент за това. Напомни ми, че ако не е той докато си стъпя ма кракаъа, щяла съм да бъда на улицата, и аз - няма накъде ср съгласих да правим секс... Честно казано, явно наостина ме харесва, защото беше много мил и нежен, и не ми причини никаква болка по време на секса, но не ми досъави и удоволствие да го праея с него - явно защото не го харесвам по този начин, а като приятел само...
Вече стана цяла седмица, всяка вечер и всяка сутрин преди работа правя секс с него, заради подслона който ми осигурява, но не изпитвам никакво уфоволствие и го правя без да го искам, просто го изтърпявам докато свърши...
Много съм объркана ине знам какво да правя, за да се измъкна от този кръг... На квартира сама с тази заплата, не мога да си позволя да изляза... А ме е страх, че май скоро ще поиска да му дам и отзад, прави ми такива намеци, а аз отзад никога не съм го правила, но тпй ако поиска няма да мога да му откажа, и направо не знам...
Моля за съвет...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Съжалявам, че така са се стекли нещата при теб, но мисля, че си на грешния път. Не е непоправима грешката ти - не си станала проститутка или нещо такова, но така не можеш да живееш. Нямаш родители да ти кажат, но ти си способна да се издържаш и сама и ще се справиш.
Първо, не си мисли, че е кой-знае какво изключение да си на 21 г. и да нямаш подкрепа от родителите. Не си мисли, че само родители или мъж могат да ти осигурят подслон и храна. Ами ти? Ти си господарка на живота си. Вярвай в себе си. Здрава си, имаш 2 крачка и 2 ръчички, глава на раменете - използвай ги.
Аз съм пример за това, че може! На 19 г. напуснах малкия ни град с 80 лв. в джоба и заминах за София. Намерила си бях ПРЕДВАРИТЕЛНО работа с подслон и храна в един хотел като камериерка. Не е трудно да се намери такава работа ако се съгласиш на по-ниско заплащане. За начало не е зле. На морето всички работи са така. Можеш да си намериш такава работа не по обяви - там всички се обаждат, а като активно търсиш. Просто намираш в интернет телефоните на въпросните хотели, обаждаш се, казваш „На телефона госпожа Иванова, бих искала да разговарям с управителя или собственика. “ Не казваш по каква тема! Не говориш с рецепционистка и така нататък, а само с управител или собственик! Те взимат решение. Можеш да се обаждаш от някоя поща - там е спокойно и никой няма да те притеснява и излиза евтино. Записваш си кога да се обадиш отново ако не си намерила някого.
Ако не си добра в говоренето дори е легитино да помолиш приятелка да се обади вместо теб.
Разговорът протича както следва
Представяш се отново, казваш си годините, какво си учила и, че си търсиш спешно работа с подслон в града като камериерка, но си готова да помагаш и в кухнята и да заместваш.
Разказваш за работата си до сега, мотивацията си, но не мрънкай как си била сирак, колко ти било трудно. Светът не е сиропиталище. Хората искат човек да им върши работа, не да те осиновяват. Никой не прави нищо за сините ти очи. Не търси съжаление, няма да го намериш.

Не искай предплата! След като пристигнеш, настаниш се, поработиш 1 седмица и видиш, че се получава помоли за предплата, но най-добре е да имаш пари за 1 месец.
София, Морските курорти са твоето място. Не се занимавай с по-малките градове, дори с Пловдив, защото там има прекалено много работници и прекалено малко богати хора, при които можеш да служиш после. Богатите имат пари, простите работници са ти само конкуренция.
Софето е супер, защото работата е цялата година и има много богати хора, чужденци, при които можеш да чистиш почасово. Важно е да си винаги прилежна, чиста и дистанцирана - не интимничи с шефове и клиенти, спазвай дистанция!!! Никога не приемай покани за кафета, ядене. Отказвай учтиво - имаш да учиш или нещо такова.
По интернет също можеш да пращаш паралелно нали кандидатури, но забележи - НЕ по обяви, а търси ти контакти на хотели, ресторанти и т. н. Има ли обява е вече късно, има 100 кандидата.
Аз точно по този начин на 19 г. с 80 лв. в джобата заминах за София. Идвам от да кажем... проблемно семейство и положението ми е сходно на твоето, макар и с живи родители. Така сме много хора, изключително много хора
Веднъж като се закачиш веше в София да кажем, като се настроиш работата върви много бързо - 5-8 мин. чистиш стая, 10-15 ако е много мръсно и сменяш бельото. Хотелът иска да са му изчистени стаите добре, не те гледа колко време работиш. Като станеш много добра, почвай да си търсиш допълнителна работа. Трябва обаче да си най-добрата в това, което вършиш. Не претупвай работата си.
Ключът към успеха е да си най-добрата и да си надеждана.

Може да си чистачка, но да си най-добрата чистачка.
Може да чистиш тоалетни, но да си най-добрата, разбираш ли?
Като си добра ти се пуска име и хората почват сами да те търсят за чистене на офиси, за чистене на частни домове, фитнеси, зъболекарски, лекарски кабинети. Можеш да си докарваш 2000 лв. заплата с чистене, е, не с работа 5 дни в седмици от 8 до 5, а с истинско бачкане.
Има и възможност да имаш безплатен подслон ако гледаш стари хора, но аз предпочетох първия вариант, защото старите хора могат да са проклети.

Аз със секс никога не съм се блазнила да си направя животчето по-лесно, защото лесният път винаги е труден - ставаш зависима, да не говорим за физическите и психическите страни. Освен това ти се продаваш много евтино - за единият подслон. Ако ще си продаваш тялото, поне виж да си заслужава. Има в обяви на богати господа в големите градове, които ти осигуряват всичко, но пак ти казвам - не е за всеки. Аз съм чистила „любовни гнезда“ на такива господа - винаги много хубави апартаменти в центъра. Има и такива момичета, не съдя никого, много от тях студентки, които после си стъпват на краката, но забележи - не се продават евтино.
Според мен твоят проблем е, че нямаш самочувствие, че ще се оправиш сама. Потънала си в самосъжаление, че нямаш родители и едва ли не с това се свършва - или родители, или мъж, но не мислиш, че ти самата си способна да се измъкнеш.
Аз 2. 5 г. бачках така, а след това се записах да уча и то редовно. Издържах се със сума ти най-разнообразни работи, никога не съм оставала без работа и дори като охрана съм работила и какви ли не интересни неща - чистила съм тавани, дърва съм цепила и нареждала за камини, градини съм правила на богати хора, гледала съм деца, кучета, стари хора, водила съм чужденци по институции, абе без работа не съм оставала и под 1500 лв. доход дори като студентка в София не съм падала. Не работата те търси, а ти нея - ти предлагаш да цепиш дърва или да оправиш градината ако видиш, че има нужда. Хората не се сещат сами. Ако му е запусната градината, мислиш ли че забелязва? Ти предлагаш да гладиш дрехите, да переш. Всичко допълнително, всяка работа е по твоя инициатива.

Квартири иначе евтини - една стая е към 150-250 лв. ако си при хазяи. Не е толкова зле - повечето са стари хора, самотни и не правят проблеми ако си човек. Може дори да ти заменят семейството. Смятай какви пари съм спестявала месечно - 1000-1500 лв. съм пестила. Понеже бях рядко у дома, не съм водила никога мъже, чисто държах и не ги притеснявах ме обожаваха. После живях със студенти в Младост пак толкова са стаите, но не е толкова спокойно и някои са мръсни.
Не се занимавай с мъже. Само ще те дърпат назад и ще те парализират, ще те лъжат, ще ти дават фалшиви илюзии. 3-5 г. нямах връзка. Срещах се с един мъж - възпитан, дискретен, умен, културен, с когото се разви връзката и се получи много красиво, но първите 3-5 г. само за няколко часа седмично съм се виждала с него, без ангажименти, без да излизам и кибича някъде, докато мога да изкарам пари и да уча за изпити. Често съм му отказвала срещи, за да чистя тоалетни - да, второто е по-важно, защото ти плащат и си 1 крачка напред в осъществяването на мечтата, а мъжът те желае по-силно дори.
И най-важното - никога не прави секс без кондом с никого, за да не свършиш като майка си. Мъжът ще те уважава и повече дори, не прави тук компромис. Никакви деца, докато нямаш условия, брак, стабилен човек до себе си и не си стигнала разумна възраст (28 )
Мъжете пречат повече отколкото помагат родителите понякога също, така че не си мисли, че без родители едва ли не нямаш крила да полетиш. Точно обратнто!!!

Днес самата аз имам чистачки и персонал. Никому нищо не дължа. Никой не може да ми търси сметка и това е свободата да се оправяш сам. Когато си зависим от родители или мъж просто не е така. Не се мрази или самообвинявай за секса сега с това момче, станалото-станало, но търси алтернативи докато си при него определяй правилата. Ако си хитра, прости си измисли някаква инфекция - слагай си кисело мляко долу :) за 2 седмици, събери си парички и се чупи без да му казваш.
Но като цяло от мен да знаеш - ако ти не поемеш живота си в ръце, цял живот ще си заложник на някого.
Внимателно избирай кой мъж ще допуснеш до себе си и то не със сърцето, а с акъла. Ако акълът даде зелена светлина, после питай сърцето. Не обратното! Не допускай подобни примитивни мъже като първите двама, а търси истински джентълмен . Докато си млада имаш целия избор на света, но ако си пропиляваш времето и се оставяш да бъдеш употребена от такива свини, ти скоро ще се състариш и няма да си интересна. Ти определяй с кого, кога и дали. Без мъж е по-добре от с грешния мъж!
За работата същата работа - не ставай зависима от 1 работодател. Аз съм се чупила от сума ти работи. Само в началото съм търпяла, но после при най-малкото съм си тръгвала, защото знаех, че работа има много. Толкова работа има, че просто си нямаш представа, но за работливите и хората с желание. Срамна работа няма ако си издържлива и дисциплинирана можеш 12-15 ч. да бачкаш на ден. Всичко е в акъла, в мозъка, до нагласата. Можеш да издържиш ако вярваш в себе си.
Успех

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d36d37a970
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Потърси квартира. В малките градове можеш да си намериш стаичка за 50 лв.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dcf9754665
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ако беше стойностен човек и наистина имаше чувства, нямаше да постъпи така втората вечер. Ти нямаш ли живи роднини - временнода отидеш при тях. Защо не си подала документи за общинско жилище? Направи го веднага!
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dcf9754665
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Имаш манталитет на жертва. Освободи се!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c649a7e86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Номер 1, свалям ти шапка!
Номер 3 също е прав/а.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 96d65f4f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тоя колега нито е мъж, нито ти е приятел. Той е едно лайно, което се възползва от моментната ти слабост. Подай документи за общинско жилище - ти си крайно нуждаещ се и смятам, че бързо ще ти намерят. През цялото време не спирай да си търсиш нова работа, но и не давай повод да се разбира на сегашното ти работно място. В разгара на сезона вярвам, че няма да е трудно да почнеш и втора работа, стига да можеш да ги съчетаваш двете. Стискам палци за теб и от сърце вярвам, че ще успееш в живота - това, което не ни убива - ни прави по-силни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7db633c23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   За мен боклук и този който се е възползвал повече е предишното ти гадже. Там срещу подслон си правил секс и си позволявала да те удря.
Колегата като не ти е симпатичен защо си му разказала за драмата си?
Това че иска секс е защото те харесва и сигурно си мисли че и ти щом си му споделила имаш някакви симпатии. Интересна е логикатата ти, единия ти приговя вечеря, нежен е и е лошия, другия е супер.
За финал, запомни една мъдра приказка, една връзка върви повече ако мъжът обича по-силно жената отколкото тя него, тя когато е ухажвана и някой се грижи за нея свиква, то с хубавото кой не свиква.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Oт 1 до 7 - Съжалявам, но май не си изпадал в подобна ситуация. Авторката не е крайно нуждаеща се. Общинските жилища са преди всичко за самотни майки, многодетни семейства и т. н. Авторката ще получи такова жилище на кукУв ден също се плаща наем, ток, вода, парно.
Няма смисъл да работи тази работа и да стой в малкото село така или иначе. За 350 лв., 8 ч. на ден, 5 дни в седмицата значи, че просто си продава работната сила много-много евтино. Реално човек дълго може да издържи на 10-12 ч. 6 дни в седмицата, но ако ги изразходиш с глупава работа, после няма да имаш сили и енергия за повече работа. 2 такива прости работи и доходът ти е 650 лв. No way!

Махкай се от малкия град! Нямаш нищо там и ти е все едно. Много хора се закрепостяват, но имат дом, семейство, деца може би или поне стая в дома на родители или близки. Ти имаш предимството да нямаш тези неща и да си свободна като птичка. Това е супер предимство!

И още един съвет - хвани и изхвърли повечето си вещи. Всичко, което не ти е абсолютно необходимо. Целият ти живот трябва да се прибира в 1 куфар и 1 ръчен багаж - хем виждаш колко излишен е целият ти багаж и после не даваш пари за глупости, хем си мобилна. Ако си купиш 1 панталон, хвърли 1 стар. Не си купувай неща ако не ти трябват. Като ти се скъса нещо, закърпи го 2 пъти и виж дали може 3ти преди да купиш ново. 20 лв. са си 20 лв повече в банковата ти сметчкица. За 1/2 час трябва да си способна да си пробереш нещата такъв да ти е багажът, че да можеш сама да го носиш и да се предвижваш. Не бъди зависима от мъже за багажи и глупости - на 100% се научи да разчиташ за себе си, тренирай тялото си дори, ума си да бъдеш на 100% ментално силна, мускулите си тренирай и стани една машина. При първа възможност почни да се храниш с изключително качествена храна, защото 1 ден болест ти е загуба повече от това, което ще дадеш за храната. Да не говорим лекарите. Малко, но качествена храна. 1 салата може да ядеш на ден, но да е с риба тон. Надени си слонска кожа и да не ти пука от нищо.
Действително някои хора се отнасят с пренебрежение или гледат странно като видят хубаво, бяло, младо момиче да чисти, а други си мислят, че могат да посягат, но ти им покажи, че си повече и не си за продан, а работната ти сила е за продан. Не се заяждай и не избухвай ако посегне някой - пълен игнор. Това убижда най-много, така както и високомерен поглед - това го разбира и всеки чужденец.

Толкова елементарни са нещата - хората ти плащат за времето ти, а ти имаш 24 ч. в денонощието, от които 8 ч. ти отиват за сън и почивка. Остават ти едни 16 часа, в които трябва да свършиш всичко - да работиш, да транспортираш тялото си от работа на работа и до вкъщи, да ядеш, да си приготвяш храна, да си чистиш и переш.

Разпредели си времето значи и не си продавай работната сила твърде евтино, защото това е безсмислено. Не можеш да работиш повече от 10-12 ч. дневно, не можеш да направиш деня 30 ч, затова просто трябва да печелиш макс за квалификацията си в този момент.

Пак ти казвам - за теб е все едно къде ще живееш - отивай в София, където работната ти сила ще бъде платена адекватно ще имаш повече алтарнативи, а колкото повече алтернативи имаш и колкото по-квалифицирана ставаш, толкова по-висока заплата можеш да взимаш.
За теб 350 кинта може да са пари, но има хора, които ги изкарват на ден, има хора, които ги изкарват на час, има хора, които ги изкарват за 30 мин или дори за 10 мин, има хора, които изкарват тези пари в половината секунда, в която вдигат чашата си за кафе от бюрото към устните си!
Тези хора нямат по-големи нужди от теб - нито ядат повече, нито носят повече дрехи от теб, но са по-добре квалифицирани от теб, могат повече и знаят повече - иначе нямаше да са там.
Приеми това и се вслушвай само в думите на хора, които са успяли в своето поприще - независимо какво е то. Не слушай хора, които очевидно са се провалили в живота. Ако искаш да отслабнеш няма да слушаш селския шебек, нали? Същото е с житейските съвети - пълен игнор на многонайковци без никакъв успех ...разбира се заради външни фактори (държава, нямал връзки, боляла го главата...бла-бла и дори като при теб - без родители бил - НИКОЙ НЕ МУ ПУКА, МИЛА, НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА)

Това се нарича капитализъм! Заплащането не е според нуждите ти, никой не го е грижа, че ти не можело да си платиш тока, а заплащането е според квалификацията ти и ценността ти - дали има хора, с които да те заменят.

Или се квалифицираш, или си готова да бачкаш повече или за по-малко пари. И в неквалифицираната работа като чистенето има квалификация! Аз от 5-6 г. не съм пипала парцала професионално, но и днес мога да чистя два-три пъти бързо и по-основно от повечето хора, които са професиналисти дори. 180 кв. апартамент с три бани мога да ти изчистя основно без прозорците за 2 часа макс, може и за час и 20 мин ако си дам зор.
Значи като работиш бъди на 100% в работата си- никъде другъде. Когато си добра, тогава можеш да взимаш и повече на час, а ти имаш ограничени работни часове на ден!!!
Примерно си камериерка и ти се плаща на стая 2-3 лв. за почистване. Не звучи много, но това е на практика заплащането за средно 5-8 мин. Ти на час правиш така 22-30 лв. с неквалифицирана работа. Имах обаче колежки, които се движиха бавно, гледаха ТВ в стаята, размотаваха се и им трябваха 30-40 мин. за стая - ето как можеш да взимаш 2 лв. на час за същата длъжност.

Така е навсякъде.
И аз, и колежката имаме сходни нужди от храна, от покрив, и двете нямаме квалификация и професия, и двете работим същото, но аз в края на деня ще съм изкарала 10 пъти повече пари, тя ще се сърди, но не ме боли, не ме сърби.
Още едно правило - не създавай лични контакти с хората в службата, това е конкуренцията! Примерно има ограничен бр. стаи за чистене. Аз като чистя 10 пъти по-бързо ще изчистя и стаите на бавната колежка и накрая тя ще загуби своята работа, защото клиентите искат стаите бързо да се чистят, да се чистят основно без забележки и нямат време и нерви за 1 работа да държат 10 човека като могат да държат 2ма. Тези двама ще взимат заплата не за 10, а да кажем за 5 неефективни работници. Ето как работодателят пести. Ето защо всеки работодател иска да има максимално ефективни работници дори да взимат двойно на неефективните!!! Всеки печели, освен хората, които не са ефективни - те нямат никаква работа!!! За теб никой няма да реве, не реви и ти за тях и продължавай напред - конкуренцията е страшна.
Така е във всяка работа - от чистачката до най-големият шеф са винаги заменяеми (Няма незаменими хора СТАЛИН).
Grab it or lose it!

Това е. Не търси съчувствие. Няма да го получиш. Безплатен обяд няма.
Тук някои младежи може би съвсем сериозно викат как щели да помогнат на момиче като теб без нищо в замяна. Не взимай такива предложения сериозно. Може в момента да си мислят така момчетата, но като се настаниш там, като имат 1 стая по-малко и хубаво момиче под носа си... - все ще искат нещо. Може да не е секс, но да е домакинска работа, да плащаш сметките или просто да им обръщаш внимание и да ги изслушваш. Bulshit! Пълна загуба на време. Времето, което ще прекараш да слушаш глупостите на някой пън е НЕплатено. По-добре отиди работи, изкарай 20 -30 лв. с работа без да си кошче за душевни отпадъци или секс кукла и живей спокойно.
Имах приятелка, която живя с хазяйка -алкохоличка, която не ѝ искаше наем, но я ползваше за прислужничка и за кошче за душевни отпадъци. Приятелката ми накрая беше толкова изцедена душевно, че се провали.
Ти нямаш право на провал.
Не се карай с хората, но не се стреми да им се харесваш. Когато ТИ имаш нужда и ВРЕМЕ, тогава се срещни с ОТБРАНИ хора, с ОТБРАН господин. Мисли дали за 1 час с тези хора би платила своята надница за този час и ако отговорът е НЕ си намери оправдание да не се срещаш с тези хора. Чети 1 книга, много по-голям benefit от това да слушаш глупостите на някой егоцентрик или да се оставяш да те мачка някой мъж. Не случайно има хора, които взимат пари за това- проститутки и психолози. Ако не принадлежиш към 1 от тези проф. групи, по-добре не си губи времето и енергията с хора и дейности, които не ти доставят удоволетворение или пари. Средно няма.
Да се видиш с приятелка или мъж и посел да се чувстваш пребита не е алтернатива.
Това е за хората, които имат лукса да имат силен гръб. Ти нямаш. Ти нямаш право на грешки!
Малко се стегни.
Стига си се самосъжалявала, защото няма защо. Само инвалидите, болните, старите хора има защо да се самосъжаляват Ти имаш избор!
И още - не прави грешките на майка си. Много умни, красиви, образовани жени пропадат само, защото правят грешния избор на мъж, раждат твърде рано деца, които не могат да гледат и после пропадат.
Не го прави!!! И 10 дипломи да имаш, винаги като жена можеш заради мъж да пропаднеш и затова мисли с главата, после питай сърцето и накрая онази си работа - моля, не в обратния ред.
Стой без мъж ако трябва. Предимството на женския организъм е, че можем да издържаме без секс с години - пука ти, концентрирай се върху истински важните неща, но ако ще правиш секс ще гледаш да е уникален и да си е струвало времето, да е с уникален мъж, ...или изкарвай пари с това - средно няма. В момента се продаваш без пари и си парцал на този тъпанар.
Ти си уникален човек, ти си най-любимият си човек на този свят - обичай се, глези се, грижи се за себе си и прави правилните избори. Ако не си свикнала да живееш за себе си, представи си, че си собствената си дъщеря - какво би искала за нея? Това прави сега за себе си!
Грижи се за тялото - едно ти е, то е капиталът ти!!! Развивай ума си - той е разликата между теб и останалите.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7e68767200
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   този е пълен нещастник, търси си нова работа и изчезвай оттам

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c5c207d5bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   И аз не разбирам кое прави колегата боклук? Може би това, че е приютил авторката в дома си? Може би това, че се грижи за нея? Може би това, че прави секс с нея, който секс тя очевидно не отказва?

Авторке, ти си използвачка, а се опитваш да го играеш жертва! Много добре си знаела, при това ПРЕДВАРИТЕЛНО, че колегата ти те харесва, обаче видиш ли като си останала на улицата точно на него си му приплакала за помощ. Той съответно те е приютил и сега се грижи за теб. Ти какво си очаквала, да не си поиска секс ли? Да не би да си малоумна? И забележи - човекът иска да има връзка с теб, а не просто да те чука, ама ти и това не оценяваш. Да не говорим, че поне от написаното от теб не става ясно дали дори си се опитала да се съпротивляваш (тоест, даже и за изнасилване не може да претендираш, понеже е било и по твое желание).

Но понеже молиш за съвет, тогава ще ти дам такъв - ако чак толкова не ти е приятно да си с колегата си (нещо, в което дълбоко се съмнявам), то спокойно може да се изнесеш от дома му (нещо, което ще си намериш хиляди причини, за да не направиш). Ама така да се изкарваш жертва, след като реално ти го използваш (дава ти подслон, вероятно и пари за храна и/или сметки не ти иска, а и сама признаваш, че те гледа много добре) малко не ми се връзва.

Жертва си била при предишния ти приятел, но пък ако толкова ти е кеф да си пак с него, тогава пробвай да се сдобрите - хем ще си с човека, който уж обичаш, хем пак ще имаш подслон.

Но не обвинявай колегата, че в замяна на всичко, което прави за теб иска секс (или по-точно сериозна връзка с теб). Ако чак толкова си искала само подслон винаги можеше да се настаниш например в местния манастир, откъдето повярвай ми нямаше със сигурност да те изгонят, а и е доста по-вероятно да не ти се налага да правиш секс, за да си осигуриш покрив над главата (не че е изключено). Ако търсиш някоя съвременна майка Тереза, която да те храни, пои, издържа, гледа, и осигурява покрив над главата ти, то тогава определено си сбъркала адреса. Нещо, което самата ти много добре знаеш, и си знаела още преди да отидеш да живееш в колегата си, така че сега не се прави на света вода ненапита, а се хващай в ръце и започни да градиш бъдещето си, че с мрънкане, оплаквания, и в ролята на вечната жертва виж докъде си го докарала...

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Oт 1/9. Не ме разбирайте грешно - не казвам човек да е стиснат и да бачка като хамстер в колело без цели, да пести заради самото пестене и да бачка заради бачкането.
Първо, човек може да бачка както го описах само определено време. Не повече от 3-5 г. Авторке, трябва да имаш по-висока цел. Съветвам те да е нещо, свързано с образование. Най-добрата инвестиция е да инвестираш в себе си. Не се скъпи за това. Ако имаш възможност за образование, не я изпускай. Примерно научи се да караш кола и не се скъпи за парите за курса - това е 1 качество в търсене на работа, а и те прави по-независима от други хора. Собствена кола не ти трябва, но в случай на нужда можеш да наемеш и няма да се молиш никому. Имаш 1 умение в повече!
Курсове за професия - давай!!! Не е нужно да чистиш, това е само за начало, но внимателно избери професията така, че да си добра в нея, да знаеш, че можеш да бъдеш добра, защото курсът е само началото, но занаят се краде. Ако мислиш, че курс или училище, дори университет ще ти дадат хляба в ръцете - лъжеш се.
Навън е пълно с безработни хора с дипломи. И най-добрата диплома не помага ако не умееш нещо.
Не се води по акъла на приятели. Това, че Ива е станала фризьорка не значи, че ти можеш да бъдеш фризьорка! То не всеки може да бъде чистач, камо ли другите занаяти. Отдели пари и време само за образование и квалификация, които можеш после да използваш, за да си изкарваш хляба. Тоест дори да имаш интерес и афинитет към История на изкуствата, не учи това!

Също се поддържай физически - храна, прави упражнения за мускулите си и тонус, не ходи парцалива и неизпрана, неизгладена. Пусни си дълга коса, за да не ходиш често на фризьор, но си купи специална ножица за подстригване и сама си хващай връхчета, бретон, отпред си прави експерименти. Дългата, естествено спускаща се коса е и без това най-красива. Късата коса има нужда от всеки месец фризьор и поддръжка.
Имай 5 дрехи, но да са спретната и хубави. Във втората у-ба има избор, купи обаче 1-2 неща, които ти трябват и не се лъжи по ниски цени никога - и в 1то левче можеш да изхарчиш 1000 лв.!
А, отново ще ти напомня две неща - внимавай драконовски със забременяването и внимавай драконовски къде и с кого си губиш ценното време няма безвъзмездна услуга. Н.11 е прав - и ти използваш момчето, не спиш с него заради зелените му очи, но определено си жертвата в случая, защото получаваш по-малко отколкото взимат. Продаваш се евтино демек и на работата си, и у дома. Ти си жертва, но можеш да промениш това. Човек не е жертва, когато получава поне същото по стойност, което дава. Ти си двойно прее...та - и като служител, и като жена.
Най-ценното, щастливо време трябва да умееш да прекарваш с един човек - със себе си!!!
Ако ти трябва мъж, друг човек, за да си щастлива, вече си загубила. Научи се сама да си доставяш удоволствие и да си си достатачна във всеки един момент и ще се учудиш как хората сами ще търсят твоята компания.
Хайде и умната - вземи си заплатата за този месец и се чупи, а на хазяина си сложи някаква спирачка! Ако нищо не помага, винаги ще помогне номерът с киселото мляко, може и да се намажеш с нещо миризливо като рибено масло или сок от рибена консерва! Ще му отиде апетита и ще те остави на мира поне за известно време, за да подредиш мислите си и да се организираш.
И пак казвам - ако си решила да продаваш тялото си, ОК, но поне вземи адекватна цена. В големите градове има господа, които стига да си средна хубост и да не си дебела с твоите 21 г. са готови да ти осигурят жилище, дрехи, храна, почивка, дори работа, та и университет да ти платят. Ако си зависима, поне да е по твоите правила и да има защо, но не ти препоръчвам този път, защото пак си зависима от 1 личност и пак не си се научила да се оправяш сама.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 05a326edcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   11, и ти си боклук.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 555ee79257
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   №9, даваш изключително добри съвети. Благодаря ти за написаното.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9c6dd7046b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Не знам за друго, но не ми е ясно защо изкарват момчето, при което живееш, такъв черен дявол? Изглежда те харесва и иска да имате връзка. Това, че си се съгласила, го е изтълкувал като интерес от твоя страна. Може да не е наясно с твоето положение. Реално и ти го лъжеш, защото, както те съветват, утре ще се махнеш от него и той ще си остане с недоумението какво е сгрешил. Това жените не го разбирате и признавате, но никак не е готино.

Аха, съветват те да си намериш някой бизнесмен да те издържа, отново срещу секс. Добре, но бизнесмените с подобни възможности съвсем нямат визията на Кристияно Роналдо. Помисли си добре, да не се каже, че ако застане пред теб някой гол, 45-50 годишен бизнесмен, изведнъж момчето да ти се стори много приятна компания.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 303e81dd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До номер 15: къде точно прочете съвет към авторката да си намери бизнесмен?
Аз прочетох всички коментари и такова нещо не видях. Даже напротив, преобладаващите коментари насърчават авторката да търси самостоятелност.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 58a256d669
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей в малките градове има квартири за 70лв с кухня стая и тоалетна,
ще намериш нещо но бъди самостоятелна да не се окажеш проститутка в крайна сметка.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9c6dd7046b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   И аз бих искал да се изпразня в теб, може и срещу подслон, срещу храна, срещу житейски съвети.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 994a13602c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Честно казано, се чудя как може една жена "просто да (го) изчака да свърши". Или си е чисто изнасилване, или и на теб ти харесва също.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9268a3e4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Този такъв здрав ще му вкарам при възможност, естествено защото просто на такъв отчаян, нагъл тип няма какво да му се кажe.
Просто много неща са ти се случили, но определено не ми приличаш на човек който не би могъл да се справи, използвай го за да не те използват по тоя гнусен начин и моля те ако го направиш пиши, че само като си го представя ще повърна.
Айде успех, ще минеш и през това.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7d6ecaaa78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Виж първо помисли на кого все пак можеш да разчиташ, някакви роднини, приятелки, някоя добра стара жена, бивша съседка, която живее сама или има повече стаи, където за начало можеш да отидеш. Помисли дали не можеш да споделиш с шефовете ти какво се случва с теб, ако са свестни могат и да ти помогнат. Май си от някой малък гради, поговори с близки, познати, можеш да плащаш за някоя малка стая 50 лв. Моя позната така пита събралите се баби на приказка пред един блок и така си намери квартирата. Събирай пари, каквото и да ти коства, трябва да имаш, като се закрепиш мисли вече на къде да се изнесеш и да поемеш. Сега е момента да си завъртиш живота на 180 градуса.
Потърси организации в твоя град и наоколо, центрове за жени пострадали от насилие, благотворителни организации, фондации, рови и се обаждай.
Жалко е че няма как да напишеш от къде си точно си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d1302549e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   От авторката: Това за презервативите ми е ясно, още оная вечер като се съгласих да му се отдам, му казах, че държа на презерватива... Хубавото е, че той нямаше нищо против, каза че щом така съм искала за него няма проблем и си го слага всеки път, единствено държи като му правя свирки преди същинския секс, те да са без презерватив, но след това преди да ми го вкара, винаги си слага...
В момента той спи, аз си взех душ и преди да заспя влязох да погледна темата... Преди малко пак го правихме, виждам го че се старае да ми е максимслно хубаео, първо ме лиза и след като се овлажних достатъчно, чак тогава започна да ми го вкарва, но.... Правихме го към 1 час, докато свърши той, но въпреки че от лизането бях добре подмокрена, за 1 час секс без прекъсеане, отново не изпитах удоволствие и не свърших... Явно се дължи на това, че го харесвам само като приятел, нз и аз....
Обаче преди да заспи, пак ми намекна, че съм имала много хубаво дупе, и че нямал търпение да го опознае... Скоро ще поиска и там да му дам...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 91282eab42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Според мен той много те харесва, може и да е влюбен в теб, а не просто да се възползва. Мисли си че и ти се чустваш добре и го приемш за нормално, все пак живеете под един покрив и сте заедно всяка вечер, какво да играете шах ли? Кой знае след време на какъв боклук ще попаднеш и ще си спомняш с умиление за този мъж. Абе я се отпусни... апетита идва с яденето.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2ee047d735
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Има ли как да се свържа с №1 и №9? Изключително мъдро и зряло разсъждават, имам нужда от съветите им!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1285805e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Извинявай, ама ти не си добре. Сериозно... за едното легло? Даже не е зима или нещо я се стегни. Има групи в фейсбук за съквартиранти, ако си в София, ако си от провинцията НАВСЯКЪДЕ има за по 50-80 лева стай, обикновено се дава цял етаж на 2 или 3 момичета според зависимост от етажа с обща кухня и всяка си има стая. Лично аз давам подобни квартири в един град няма да ти казвам подробности да не си мислиш, че намеквам нещо, просто имам голяма къща на 4 етажа и не използвам 2 от етажите и ги давам на 2 квартирантки единия и 3 дрyгия.

Не се излагай.. как ще му правиш свирки ти акъл имаш ли.. иди си намери квартира... дори да те харесва момчето.. като ВИДИ, че нищо не става като ВИДИ, че колкото и да се старае не става ще почне не да се старае ами напротив, ще стане гаден и ще почне да прекалява, ще иска не отзад само, ще те чука и в устата и етц. Лично аз съм бил така. Падах си адски много по едно момиче всичко давах за нея а тя си излизаше с тоя и оня, а с мен само като и се доправи секс веднъж на седмица. И един ден чашата преля като каза, че никога няма да сме двойка.. и край за мен умря после кво ли не сме правили, анален, в устата съм я чукал на обществени места, в поне 3 клуба съм я чукал в тоалетната, заплашвал съм я, направих запис как правим секс, изнудих я и правихме 3ка и 4ка с нея. Накарах я да ми пусне една нейна приятелка, която беше супер лесна, че иначе щях да кача видеото... изобщо да не ти казвам, а тя нямаше никакви проблеми. Аз бях гадняра и още съм през 6-7 месеца вече е женена ама я изнудвам и идва и я изчуквам зверски. Та вземи с в ръце щото и с теб ще стане така.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9c6dd7046b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Авторката започна да коментира само секса, което ме кара да се замисля доколко темата е наистина автентична.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7db633c23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Момиче, явно те притеснява аналния секс. ОК, момчето изглежда свесто и ако поговориш че няма да ти е приятно или ще му кажеш кога имаш готовност той ще се те послуша, все пак той те харесва и то доста. Лошото е че ти не се отказваш да си вярваш че сте само приятели и не се отпускаш и не свършваш, но след тези неща които си преживяла е нормално. притеснява ме ме че с твоето мислене си искаш стария живот с оргазмите и шамарите.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   От 1/9 - Коментар 23 не е на Авторката - не пасва просто като стил и не е писан от жена. Явно редовният тук младеж се е почувствал ...възбуден от темата.

Какво да те посъветвам, Авторке, написала съм всичко в 1 и 9. Мога да ти дам съвети за по-нататък, как да постигнеш повече, но за самото начало с 1 и 9 съм изчерпала каквото мога от опит да те посъветвам. Като веднъж си си стъпила на краката, те съветвам да почнеш веднага някакво образование - може първо да започнеш с книжка, после можеш професия да учиш на курсове, а ако си била добра в училище и те влече науката - учи и висше, но не учи висше за диплома, а внимателно прецени за теб ли е и дали можеш да го работиш после това.

Не знам дали имаш професия, но винаги професионалната квалификация ти дава възможност за по-добър доход. Аз бях по професия счетоводител, но само със средно по мое време работа не даваха за счетоводител, а и беше зле платено в смисъл дори и днес е така - има работа, но среднистите цялата работа вършат и пак заплатата е 600 лв., много работа, която не можеш да си разпределиш, а при чистенето бях в движение и можех да си рапределям работата.
Като цяли винаги някакъв вид занаят, майсторлък е доходоносен. Професионалното чистене е също вид занаят, но дори като жена можеш да се научиш да си бояджия, да редиш плочки (лесно е и не е свързано с вдигане на тежко толкова), да редиш паркет, ел. техник, да правиш водопроводи - тези майсторски професии са възможни физически и за жената са доходоносни като плочкаджинство, боядисване на стени и мазане, сухо строителство лесно се учат, добър доход докарват.
Аз съм работила и на строежите, но само малко, нямаше толкова строежи навремето
Сега добре печелят козметички, масажистки, но не е за всеки - не трябва да те е гнус от човешкото тяло и така нататък
Сервитьорките пък имат бакшиш, но печелят като цяло малко и не препоръчвам. Готвачка може да взима добри пари, но само като главна готвачка - не препоръчвам

Има и фирми за професионално почистване, но не препоръчвам да работиш за тях.
Аз в момента нямам време и не се задържам на едно място, но един ден бих направила истински добра фирма за почистване, професионална и с истински майстори вътре, които да си обуча материали и почистващи препарати от нас. Има страшно много работа и повче ще става.

Успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 35218be194
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Според мен темата е пълен fake. Ние тук се мъчим да даваме реални съвети, много от които са адекватни, а авторката минава и само ни осведомява какви креватни приключения е имала за последно, без да обърне никакво внимание на съветите по-горе.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 58c4bfbf29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ами почни работа в някой мол - там взимат 800 лева заплата и , ще си намериш квартира. Или пък сервитиорка в Хепи там взимат хубави бакшиши.Трябваше да идеш на морето сега. Предлагат работа като камериерка и сервитиорка с безплатна квартира. Не е за постоянно , но пък безплатна квартира и време за размисъл и не се знае кой , ще срещнеш. Зимата пък може да идеш в Банско. Пак камериерка и пак същата работа. Изхода е да си намериш високоплатена работа.Ако си хубава за сервитиорка по тия вървежните заведения , ще те вземат. Правят по 50 лева бакшиш. на ден. Пиши в нета "работа с осигурена квартира" и гледай. Но внимавай на какви , ще попаднеш. Моли се на Господ , Той чува. Не си се помолила ,затова не ти е помогнал.

Търси в jobs.bg работа като сервитиорка , камериерка или въобще всичко каквото ти допадне. В повечето обяви пише безплатна квартира и безплатна храна. Нямаш какво да губиш. Отивай сега. Сезона е до края на септември. Все ще срешнещ някой добър човек. Има хотели , които работят и зимата. Твоя изход е това. Аз ще се моля на Бог за тебе. Освен това квартирите са поносими.

По - натам , ще споделиш на работодателя в какво състояние се намираш. Има и хора които са и в по - лошо положение. Здрава си , млада си. Купи си хубави дрехи и отивай. Има много мили хора по морето като цяло. Не си заслужава да търпиш тоя скапаняк дето те използва за секс. Има един ресторант Фамилията в стария Несебър където , ще те вземат веднага. 1000 заплата и безплатна квартира. Бих публикувал данните , но модераторите , ще ги изтрият. Гледай в нета и им се обади и им кажи какво ти е положението.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3667255c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Аз още като прочетох темата, ми се стори леко съмнителна. Кой ще е този идиот, който чак пък гол ще влезе в стаята и почти ще я изнасили? Не че няма такива, ама чак пък толкова.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 253596771f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Не можеш ли да кандидастваш за общинско жилище? И ако не потърси някоя баба, която дава стая или си намери съквартиранти и си делете наема и сметките.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 14614ca9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Темата е скапана ебавка, номер 30 е прав. Тук хора дават точни съвети, а вякакъв парцал разправя за креватните забивки. И звучи измислено. Не се хабете плиятели, днешната младеш е много проста и но пък чак па толко...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a137b34f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   До авторката на коментари 1/9; Супер човек, железен; добре си усвоила настроението на един воин, който действа безупречно; Много се радвах, докато четях коментарите ти; Някак си, неслучайно попаднах на тази тема (то случайности няма, де);
От всичко най ми хареса: grab it, or lose it! - тук четящите вероятно си нямат на идея какво всъщност ЗНАЧИ това.
Авторке на 1/9 коментари - би ли могла, да оставиш някакви координати? Поща или нещи подобно? Имам огромно желание да поговоря с човек като теб, защото искам да се поуча от теб. В момента ми предстои да се махна изцяло от родителите си защото просто вече не се понасям с тях и виждам че ме дърпат на долу. Малко късно го осъзнах но няма значение, важното е че се махам.
Та искам да поговорим защото имам нужда от съвети!

благодаря! ще се радвам ако оставиш някакви координати за връзка ще те потърся веднага. Поздрави

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c44d32c7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Здравейте,
ако темата е по истински случай и авторката чете това, ще ти кажа, че това, което правиш е проституция. Само, че в твоя случай парите ги получаваш под формата на подслон.
И какво ще стане ако поиска отзад? Ами ако поиска да го направите трима (с някой негов приятел)? Ами ако поиска ти да го правиш с някой друг, докато той гледа? Ами ако ти каже, че ти ще работиш за него като курва и той ще ти е сводник?
И ти ще приемаш, 'щото те е подслонил? ! Хайде няма нужда. Тръгнала си по грешния път. В един момент ще видиш, че си сгрешила, но ще си станала един парцал. Затова те съветвам да биеш шута на настоящия си "приятел" и да се изнесеш от там моментално. Има общински жилища, предполагам, че имаш някакви приятелки, при които можеш да останеш временно, а има и разни баби, които търсят момичета, които да се грижат за тях и в замяна осигуряват квартира. Изход има и не е само един. Но това твойто не е изход. В същност е вход към един твой малък ад, който се оформя.
Махни се от там, докато не е станало късно. Успех!
АКАТИМ

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 044f3282c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Момиче, предлагам ти да отидеш в по малък град, там да си намериш работа и да се установиш временно там, докато не си намериш по-добре заплатена работа или мъж, който наистина обичаш и да заживееш с него. Успех ти пожелавам за напред! :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   от 1/9 до 36, виж, радвам се, че съм писала неща, които са ти харесали, но не търся тук контакт в РЖ и това е причината да пиша в този сайт. Нито имам времето, нито имам желанието за подобни контакти онлайн, а и съм човек с положение и често много хора в началото с добри намерения, но в последствие търсещи помощ за бизнес-идеи или за какви ли не други щуротии. Просто нямам нито времето, нито желанието, а и нещата, които съм описала са толкова интимни, че не искам всеки в РЖ да ги знае, поне не с подробности.
Стигнала съм до тук, защото съм се оправяла сама и вярвам, че хората трябва да се оправят сами. Значи не помагам никому! На собствената си рода не съм помогнала с 1 лв., така както и на мен не са ми помагали с 1 лв., и на теб няма да помогна с нищо повече от съвет, който можеш да получиш тук.
Няма смисъл да търсиш контакт с мен.
Освен това съм щастливо омъжена. Контакти имам достатачно в РЖ и предостатачно, повече не ми трябват.

Това е добре в този сайт. Дори няма профили, за да те притесняват разни други потребители, никому не си длъжен и не трябва да се оправдаваш за нищо, включително тук не се търсят контакти.

Ако имаш конкретен някакъв въпрос, ще се радвам да ти отговоря тук. Нямам какво да крия иначе. Информацията давам с готовност, поне от собствения си опит и познание без претенции някакви, че моят начин е най-правилен или единствен.
Има всякакви хора, хора с различни таланти, по-умни от мен, по-дисциплинирани, с по-различни заложби, за които може би друг път е по-подходящ. Аз примерно нямам артистични заложби, но има хора, които имат и успяват с тях. Значи не за всеки е моят път, защото е трудният поради липса на алтернатива и готовност за „секс за подслон“, но има хора, които намират по-лесни пътища, а и са талантливи и т.н.
Всеки си прави решенията в живота, аз споделям опита си.
Като неквалифициран, средно интелигентен човек без таланти ви писах как съм се оправила в големия град, но не сте длъжни да се трепете от работа като мен. Авторката примерно е избрала друг път, но дори в този път не съм видяла да е направила всичко най-добро от ситуацията. Познавам не една студентка, които се издържаха от „спонсори“, но нито една от тях не беше напълно зависима от мъжа, нито една не си загърби образованието, нито една не продължи да живее така след завършване и никоя не се продава толкова евтино като Авторката!!!
Или всичко, или нищо е друг мой принцип. Средното никога не е опция!
Ако ще се продаваш, Авторке, продавай се най-скъпо за твоята хубост или просто не се продавай.

Особено опасно намирам обаче самосъжалението на Авторката. Мисли си, че след като няма родители, има някакъв пуфер едва ли не да прави глупости или уважителни причини да се проваля в живота.ь

Лошата новина е, че в джунглата навън никой не го е грижа ти защо се проваляш, а всеки вижда само провала.


Освен това поне половината (да не кажа повечето) млади хора у нас нямаме подкрепа от родителите си, защото повечето ни родители или не са способни да ни подпомогнат, или не искат да помогнат, или сами са затънали и дори чакат помощ от децата си. Така, че твоето не е някакво супер изключение, Авторке, а има хора, които дори трябва да издържат родители, за да не умрат последните от глад или без медикаменти. Ти поне нямаш задължения и си свободна като птичка.

Запомнете едно от мен - всеки, абсолютно всеки, 100% от хората носим личния си кръст. Христос е един и никой не е готов да вземе вашия кръст без нищо в замяна. Не се правете и вие на Христос, защото не сте, но всеки, дори най-красивите, богатите и еди какво си си носи кръста. Може да ви се струва, че сте родени под грешната звезда, но вие няма да промените това като се самосъжалявате или се надявате (безрезултатно!) на безвъзмезната помощ на някой друг.
Ако вие не поемете кръста си и не си го носите, никой няма да го стори вместо вас и може да ви смаже жестоко!
Никой, абсолютно никой не му пука, между другото, защото хората си носят своите си кръстове.


Навън има много нещастие, много лични трагедии и действително хора в нужда - старите, малките деца, инвалидите, болните, самотните майки на деца до 2 г., многодетните самотни майки. Те заслужават подкрепа някаква, съжаление и пак не ги получават. Те заслужават социално жилище и пак не получават.

Та за Авторката ли да ни е жал? Една млада, здрава, умна жена, която доброволно се оставя да я мачкат някакви плиткоумници?
Не, изобщо не ме е жал за Авторката, ама 0 ме е жал за Авторката!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 49a4ff2580
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Хубаво разсъждава н1/9 особено за жена.
Аз искам да я питам с какво се занимава в момента смисъл бизнес ли имаш или, без големи подробности разбира се ако си публична личност. Също имаш ли си девиз в живота и кое е най-важното за да имаш успех в живота според теб.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2ee047d735
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   До 1/9. Аз също Ви благодаря за нещата, които пишете. Мъдри, балансирани и наистина полезни. Усеща се, че уроците сте научила добре уроците, които Ви е поднесъл Живота ( извинявам се за клишето) Добър мотиватор сте. Аз съм преминал като Вас през много неща, макар да не не мога ги опиша толкова добре, а и не съм толкова безкомпромисен, както към другите, така и към себе си. Понякога има неща, които трябва да направя знам, че ако не ги направя, това ще доведе до лоши последствия, ще ми създаде неприятности, но не ги правя. Не мога да намеря в себе си и да се преборя с този механизъм в главата ми, който ми пречи да свърша това, което трябва. Когато нещата се вършат последователно и на време, тогава резултатите са неминуемо добри.
Съгласен съм много и с това, което подчертавате - нямаме право на самосъжаление. Резутатите от него са пагубни. И също така, колкото по-рано разберем, че ако не си помогнем сами, никой не го е грижа за нас, толкова по-добре.
Още веднъж благодаря на 1/9 за умните и сериозни коментари. Надявам се повече хора да извлекат полза от тях. Аз лично дори си ги копирах и свалих и ще бъда много благодарен, ако 1/9 сподели с мен, ако има опит с преборването със сходен на моя "проблем", който описах по-горе.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   44, благодаря, но навън има много жени като мен. Общо взето повечето момичета, които сме от провинцията и се оправяме сами в големите градове, сме доста железни, но и доста жени се сблъскват след 40 г. с трудностите примерно след развод и също успяват да се справят. Жените като цяло не сме слабия пол. Дори сме по-устоичиви на стреса, най-малкото защото си изживяваме емоциите, а мъжете страдате тихо и не се грижите за себе си.
Занимавам се с мъжки бизнес - строителство, но и с имотни сделки като цяло, така както и в момента строим първата си фабрика за производство на сегменти пак за строителството. В началото на всеки проект съм много ангажирана, но като цяло имам хора за всичко и после като тръгнат нещата нямам много работа.
В бизнеса обикновено е така - в началото имаш много работа, първите 2-3 г. са решаващи, но като си намериш правилните хора и като натрупаш опит, рутина, нещата стават по-леки. При мен става дума за отделни проекти, строежи примерно, които в началото изискват много внимание, а след това имам хора за всичко. Така е във всяка дейност всъщност. Умей да делегираш задължения не само в работата си, но и в личния си живот и ще имаш повече свободно време. Не се хаби напразно!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   до 46 от 1/9 - Според мен ти си перфекционист човек и не умееш да си оцениш постигнатото до момента. Не смятам, че ти липсва мотивация, по-скоро може би вече клониш към burn out. Все се питаш какво не си свършила, но защо по-добре не погледнеш чашата от друг ъгъл - като наполовина пълна?
Това е част от тайната на успелите и щастливи хора - никога не се самообвиняваме и самобичуваме, а ако щеш се хвалим сами за свършеното, а ако нещо не се получи - голяма работа, утре е друг ден. Също е важно да не търсиш вина у себе си или другите при вече свършени факти. Търси начини да предотвратиш негативни събития, но ако веднъж се случат независимо кой е виновен, продължи напред. Хаби енергия само за неща, които все още можеш да промениш, не се коси за вече миналото и станалото.
Тук ти давам линк към полезна точно за теб статия, защото мисля, че ти всъщност си на правилния път и правиш, даваш всичко от себе си, но не успяваш сама да си дадеш признанието, което заслужаваш.

Линкът е много дълъг - напиши в Гугъл Успелите лидери са най-щастливите хора
Наталия Благоева 25/11/2014

Много е важно човек да си дава сам признанието, което заслужава, не да чака другите да го сторят.
Също е важно да умееш да живееш тук и сега, не в миналото или бъдещето - примерно като това и онова постигна, ще съм щастлива.
Не, сега виж какво имаш и бъди щастлива сега.

Много от нас носим белези, товар от миналото. Трябва да го свалиш този товар. Особено ако родителите са сбъркали спрямо теб и им се сърдиш, но така също бивши любовници, роднини, приятели е невъзможно да продължиш напред. Има упражнения за прошка - не е нужно ти да отидеш и да им кажеш, че прощаваш. Може и човекът да е починал, но е важно да визиолизираш как казваш, че прощаваш на този човек, независимо колко много те е наранил. Не го правиш за него, а за себе си - така приключваш със страданията от миналото и имаш енергията да продължиш напред с живота си.
Също е важно да се заобиколиш с хора, които не те товарят с проблемите си и като цяло са позитивни, зареждащи с енергия. Когато след среща с някой човек се почувстваш изцедена, този човек просто трябва да го изолираш от живота си без караници, но с оправдания да не се срещате.
Има просто такива хора и не можеш да им помогнеш дори да си мислиш, че можеш. Никой не може да реши проблемите на друго човешко същество ако последното само не реши. Така че не се занимавай със загубени каузи, а ако искаш да помагаш гледай да е на хора, които сами искат да си помогнат на първо време. Има много хора, които заслужават твоята помощ, не си хаби времето обаче с хора, които са негативни и си търсят оправдания за неуспеха или проблемите си, защото ако тръгнеш да помагаш на такива „жертви“, накрая ти винаги излизаш лошия и поредната причина за такъв човек да е „жертва“.
Имаме го като нация този синдром на „жертвата“ и много внимавай нито ти да не пропаднеш в него, нито другите около теб да не са такива хора, но да -масово клоним към синдрома, включително аз самата клоня и трябва да се контролирам, за да не пропадна. Забрави за приказката „Наведена глава, сабя не е сече“. Точно наведените глави са най-удобните жертви за хищниците! Отстоявай правата и интересите си и ставаш много по-трудна мишена от кротките жертвички.
Дори е доказано, че изнасилвачите на случайни жени предпочитат някоя жена без самочувствие, тиха вода и избягват да нападат жените със самочувствие, които се движат и по-динамично и могат да правят повече проблеми.

Всеки иначе има моменти на самосъжаление, лоши дни, тежки моменти, но разликата между щастливите и нещастните, успелите и неуспелите е именно в позитивната вяра, че нещата ще се оправят, че имаш силите да си стъпиш на краката
Един песимист и един оптимист средно статистически имат еднакъв шанс да са познали развитието на нещата, само че оптимистът ще има смелостта да действа, да опитва неща, да осъществява идеи и да -2 от 3 ще са пълен провал, но тази 1 идея, 1 решение ще направят разликата.
Песимистът няма да направи абсолютно нищо от идеите и плановете си, защото така или иначе той е убеден, че ще се провалят заради това или онова. Така той не се проваля, но и няма изгледи да успее в каквото и да е.
Значи, за да си успял трябва да умееш и да падаш с достойнство! lose with dignity
Лесно е да печелиш.
Който е имал двойка в училище знае, че е много по-трудно да учиш за тройка, отколкото за шестица! Който никога не имал двойка, той не е научил важен урок - да губиш.
Който умее да губи, той ще умее и да печели. Който цял живот е получавал мекото и лекото заради помощ от родители да кажем, той ще се пречупи като слама при най-малкият вятър! Не завиждай на такива хора!
Не случайно най-често хора, които винаги са били успели, красиви, богати се самоубиват или пропадат с дроги - просто те не могат да живеят дори с най-малък неуспех.


Не се събирай с песимисти. Ако някой ти каже, че това или онова няма да ти се получи - пълен игнор и действай. Ако не се получи поне ще си се пробвала. Не рискувай никога обаче толкова много, че след това да си руинирана и да нямаш средства за живот да кажем. Рискувай само това, което можеш да загубиш без да си руиниран!
Примерно не залагай бащиния си дом за бизнес ако нямаш друго жилище и така нататък.

be successful or die trying!

ето ти няколко сентенции от успели хора, както виждаш - те не се косят като теб, но повечето от тях са фалирали многократно и са се проваляли многократно в обикновени неща като училището!

Get going. Move forward. Aim high. Plan a takeoff. Don’t just sit on the runway and hope someone will come along and push the airplane. It simply won’t happen. Change your attitude and gain some altitude. Believe me, you’ll love it up here.” – Donald Trump

“It’s not the load that breaks you down, it’s the way you carry it.” – Lou Holtz

“Do you want to know who you are? Don’t ask. Act! Action will delineate and define you.” – Thomas Jefferson

“The most powerful weapon on earth is the human soul on fire.” – Ferdinand Foch

“Start where you are. Use what you have. Do what you can.” – Arthur Ashe

“If you have no critics you’ll likely have no success. ” – Malcolm X

“A man of personality can formulate ideas, but only a man of character can achieve them.” — Herbert Read

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 721004a854
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Не мога да повярвам колко глупави хора има само като ви чета коментарите на почти всички.

Би трябвало да ви е станало ясно на всички след коментар №23, че темата е фалшива и автора е някой много загорял дечко със силно развито въображение.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2ee047d735
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   До 1/9 от 46.... Просто съм изумен от проницателността ти, от това колко добре си ме усетила от краткия и объркан коментар, който съм написал... Утре ще пиша повече, но искам отново да ти благодаря, за времето, което си отделила да ми отговориш :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 94aed4962f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Предложение ти правя.Прати ми снимки и ако ми харесаш.Ти ще бъдеш моята жена.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 72074f53e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Заслужаваш си всичко. Излизаш с психопати и лоши хора, обичаш ги и не ги преценяваш що за стока са и после използваш добрите хора за...подслон.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 72074f53e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   А що не намериш да чукаш някой нормален, а само някакви изроди и после се оплакваш? Пътят ти към бардака е отворен.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 94cad757b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   До 1/9 от 46. Още веднъж ти благодаря за това, което си написала специално за мен. Искам само да уточня, че съм мъж. Абсолютно права си, че при мен е по-скоро burn out. По стандартите на България съм доста успял, имам не лош бизнес, утвърдена търговска марка. В същото време, това с хваленето, с изтъкването на собствените си успехи, "да се оцениш сам" както много хубаво го каза, явно не го умея много. По-скоро съм прекалено критичен, както към себе си, така и към другите. За съжаление, по-скоро наблягам на това, което не е направено, отколкото на постигнатото. Също така, когато трябва да оценявам риск, прекалената ми аналитичност и предпазливост, ме водят до черните сценарии. Слава Богу, с много от тези неща, както и други, за които говориш успявам да се справя в по-малка или по-голяма степен. Нещо с което ми е трудно да се справя в момента, а и
дори ми е трудно да намеря корените му е това, за което бях писал. Често не правя неща, които трябва да направя. Дори и дребни, за които няма реална пречка да ги направя, но просто... го отлагам. Или правя нещо донякъде и го зарязвам, което води до ниска ефективност, загуба на време и енергия, необходимост от много повече усилия впоследсствие.. Виждам около себе си хора, които нямат моето образование, разбиране за нещата, дори и шансове, но са много по-последователни в реализацията на плановете си и съответно са по-ефективни и постигат по-добри резултата. Та.. опитвам се да намеря някой, който да ми помогне в анализа и преодоляването на тези неща в главата ми, които ми пречат да съм по-ефективен и съответно по-спокоен и уверен :)
Благодаря предварително и ще се радвам, ако ми пишеш, както и съм готов да помогна на теб, или някой който има нужда :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 121b480547
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   от 1/9/48 до 46/54

Здрасти, знам, че си мъж. Аз съм жена, 31 и пиша от своя си перспектива, но като цяло на българския му е странното да пишеш и говориш различно като мъж или като жена.
За отлагането е нещо типично човешко. Има разни мотивационни тренировки и глупости, но може би просто така е добре. На всеки се случва и не е нужно да се самобичуваш така.
Иначе за бизнеса мога да дам само един съвет - отдели си в отделна фирма 1 жилище, 1 кола, да кажем 10-20 хил. лв (в зависимост от стандарта ти на живот) и НЕ ГИ ПИПАЙ.
Във фирма е ОК, защото като частно лице може да бъдеш подведен доста често под отговорност с цялото си имущество. Дори при брак поемаш 50% риск.
Тази фирма я пази, не я пипай за нищо на света!
Всичко друго можеш да залагаш, ипотекираш и въртиш, но винаги, абсолютно винаги имай план Б, така че ако загубиш целия си рисков капитал (venture capital), ще си запазиш стандарта за живот! Много хора се блазнят и залагат всичко заради големите изгледи за печалба, разрастване и така нататък, но забравят, че като предприемач най-вече риска ти е 100%. Никога не поемай рискове, които ще ти разрушат живота дори 1% да е риска за неуспех - винаги имай 1 жилище, 1 кола, пари кеш на страна (може и в чужда банка, може и в злато, диаманти и т. н., но ЛИКВИДНИ).
Всичко останало е Божа работа, въртележка.
И като си пред бърн аут - смяна на тапета.
Научи се да делегираш задачи на отговорни хора и дим да те няма - моренце, чужбина, пътувания! За какво работиш реално?
И друг съвет ще ти дам - плащай на добрите си хора много добре, двойно. Редлно можеш да пестиш много от работна заплата ако вместо 10 посредствени хора държиш 2ма ТОП хора които плащаш двойно и тройно, независимо за каква длъжност говорим. Дадох горе примера с чистенето, но във всяка сфера е така. Винаги ще имаш нужда от няколко неквалифицирани човека, но гледай да са мотивирани, дисциплнирани, да може да се разчита - плати им добре и винаги имай 1 управител или дясна ръка, който може да те замести, за да се наслаждаваш ТИ на живота и да имаш време да мислиш по нови проекти! Замисли се примерно не е ли по-лесно вместо да се тормозиш за несвършените неща просто да наемеш някого, който да ги върши вместо теб?
Така реално можеш дори да пестиш пари, защото няма да изпускаш срокове и нещата така нататък.
И споко - не си налагай някакъв натиск за еди какво си. Реално не си длъжен да постигаш каквото и да е било, освен да бъдеш щастлив и здрав. Това е реално целта на човешкия живот, а богатството, парите, успехът са второстепенни неща.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c9fe4d0550
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Темата се превърна в наръчник по обсебване на чужди теми с цел съмнителна себеизява. Изобщо не очаквам да ме публикувате.

Alpha, ж. 26

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 98dbd4ee84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   На авторката мога да изкажа съболезнования за починалите и родители, тя е сираче. Дано Бог и помогне.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2ee047d735
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

58.   До 1/9 от 46/54 Наистина съм изумен, че си само на 31! Натрупала си много мъдрост, за тази възраст. Наистина нещата, които ми пишеш са много верни, аз самия постепенно достигам до тях, но за съжаление след много проби и грешки, след много пропилени възможност и може с малко закъснение. Но не съжалявам за нищо и се чувствам добре от това, че съм на прав път. Не се самобичувам, просто виждам как нещата се получават много по-добре, когато ги правя по-бързо, по навреме и по-последователно, Просто когато успея да се самодиспциплинирам за тези неща, ще ми се получава всичко с много по-голяма лекота. Но явно имам нужда от ускорител, от катализатор. Може би трябва да си намеря психолог или life coach. А може би ти си този, макар че не искам да те ангажирам, нито пък да отегчавам аудиторията тук. Все пак, ако решиш можа да ми пишеш ....
Абсолютно си права за това, че човек трябва да прави и нещо за себе си. Аз досега винаги съм се поставял на второ място, все има нещо или някой, които са приоритет и за мен остава само работата, отговорностите, притесненията... Започвам да се уча по малко да съм егоист. Мечтая си да пътувам, но все има нещо по-важно, за което да отиват парите, Знам, че това води до burn aut, че зациклям и се опитвам да променя всичко :)
Още веднъж ти благодаря за времето и отношението 1/9 :)

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker