Огромен страх oт забременяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Огромен страх oт забременяване
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 4290 пъти
Здравейте, ще помоля да публикувате темата защото наистина е много важно за мен. Имам си сериозен приятел от 1 година и както се досещате на него не му достига платоническата любов, която му давам. Проблема се състои в това, че ме е страх ужасно много, че мога да забременея дори ако използваме презерватив. Като бях малка на 13-14 (сега съм на 17) ни пускаха филми, с които може да се образоваме относно секс-а.. в точно този филм казаха, че е възможно забременяване ако презерватива е скъсан, а дупките са толкова малки, че изобщо не може да се видят т. е не разбираш, че е скъсан. Изпадам в някаква параноя, ще ви се стори смешно, но на мен изобщо не ми е.. За противозачатъчни и дума не може да стане първо знам, че са скъпи и с рецепта, а втори нашите са проблем все някога ще ме видят и така.. Помогнете ми, как да спра с тази параноя да не стана млада майка :) Наистина всеки един съвет е от огромна важност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: e7d79da2a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че нещо не си разбрала добре филмите, които си гледала. Първо, кондом да се спука е страшно рядко, защото независимо от марката и цената ВСЕКИ кондом на нашия пазар е ИНДИВИДУАЛНО електронно тестван - всеки един кондом.
Кондомите са толкова здрави, че се използват в Африка за... ремъци на машини, като вид бутилка за вода - събират над 5 литра и така натарък.
Освен това като се скъсат веднага се вижда -целият кондом се раздира. Това е латекс все пак, не може да има малка дупчица без да се раздере тя при натоварване.
Важно е значи да гледаш кондома след всеки акт и ако е спукан ще го видиш.
Има две основни причини да се спука кондом.
1. Чрез нараняване при слагане - примерно ако ти имаш маникюр, нека момчето го слага
2. Сухота на влагалището
Случва се дори при млади, здрави и възбудени момичета просто да няма достататачко „смазка“. Особено преди цикъл, но и във време, което е индивидуално за всяка жена. На хормонална основа може да не можеш да отделяш достатачно секрет, но и заради леко обезводняване при жегите и така нататък. Това може да доведе до късане на кондома, защото от мъжка гледна точка смазка няма. Затова много ти препоръчвам да си имаш за всеки случай специален лубрикант, но задължително СПЕЦИАЛЕН за ползване с кондом. Примерно на Дюрекс.
Кондомите веднага се раздират при ползване на лубриканти на мастна основа, разтварят се направо. Не ползвайте неща като Възелин, Олио, кремове за лубрикант в комбинация с кондом.
Простата човешка слюнка е също е ОК, но имай в предвид, че се предават болести с нея. Ако си с редовен партньор е ОК.

Според мен параноята ти е дошла от незнание и от ниска степен на сексуално образование.

Има специални, по-плътни кондоми, които можеш да ползваш, за да се чувстваш по-защитена, но и тънките са достатачно сигурни. Просто дебелите имат две предимства - дават чувство на спокойствие и момчето издържа повече. За жената има само предимства. Българската марка Спортекс има само дебели кондоми и много голям избор, но всички са плътни. Прилични са и като цена. Дюрекс имат за младежи специални кондоми с Дяволче отпред и едно сърце, те са по-плътни и стегнати

... и още - по-важно е да гледаш друго. Често кондомът се изхлузва ако не бъде сложен правилно и най-вече развит докрая. Гледай кондомът да е развит до край!

И стига толкова с глупостите за дупки, които не се били виждали... Бла-бла-бла. Това са аргументи само на хората, които се чудят как да си измислят нещо, за да не ползват изобщо кондоми, уж защото не били сигурни.
След противозачатачните това е най-сигурния контрацептив след противозачатачните, единственият, които те предпазва от болести.
Отделно предпазват кондомите от инфекции като ЧПВ. Официално намалят вероятността, но реално можеш да се спасиш от доста женски проблеми, защото мъжете пренасят разни инфекции без да се разболяват от тях реално, включително и млади момчета без много сексуален опит. Просто не зависи от тях - всяко тяло си носи своите микроорганизми, които за един човек са ОК, но за друг с по-нисък имунитет не са
Противозачатачните са също добър избор, но не са за всеки. Първо, ако си пушачка не можеш да ги взимаш
Второ, ако нямаш редовен секс не си заслужава. Освен това може има вероятност от тромбози, а и ти си такава параноичка....
Продължи с кондомите! Няма да сбъркаш. Всички, които сме ги ползвали за контрацепция знаем, че е надежден метод. Само тези, които не са ги ползвали лъжат после, че уж забременели заради скъсан кондом, защото ги е срам да си признаят, че сами са си виновни за положението. Вероятността първо да се спука кондом е 0,3, а вероятността да се спука точно по време на овулация е 0!!!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 17ed5addf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, шансът презервативът да се скъса е много, ама много, малък. Освен това, ако е скъсан, като го свали ще се види и тогава тичаш за Ескапел в аптеката. Колкото до противозачатъчните, да продават се с рецепта, ама чак пък непоносимо скъпи не са. Моите са около 8 лева, но не можеш ей така да си ги избереш, ами трябва да ти ги предпише лекар. Обаче това е само информативно. В твоя случай презервативите наистина си остават най-доброто, но просто се успокой, шансът да забременееш ако сте ползвали презерватива правилно е абсолютно 0! А и можеш да поразпиташ в аптеката, защото се продават и други средства против забременяване, но със сигурност презервативът си е едно от най-сигурните, пък и има един голям плюс, предпазва от болести и инфекции. Така, че не се притеснявай толкова. А и си мисля, че се притесняваш защото още психически не си готова да правиш секс. Като се почувстваш готова всичко ще си дойде на мястото.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6d126aef3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мили девойки така лесно не може да се забременява! И противозачатъчните не са скъпи и не се взимат с рецепта! Те варират от 10-20 лв... тук виждам не знаещи лапета, да правят секс и постоянно използват ЕСКАПЕЛ, да не забременят а той е много по-скъп цената му е 30 лв. Само ако наистина е свършил в теб има вероятност, да забременееш. Кондом не може да се скъса лесно! Образовайте се и четете вместо да пишете смешни и тъпи теми.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d62ae0e5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №1 ти е казал всичко. Но аз ще ти кажа още нещо. Учителя по биология ни е казвал, че презерватива е много по-сигурен, за да не се забременява, отколкото противозачатъчните.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: de769e3a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вържи си тръбите. Но май трябва да имаш 18. Е догодина тогава.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 288c229ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако се страхуваш толкова много, никога няма да изпиташ удоволствие от секса и няма да се отпуснеш. Сериозно говоря! Ползвам презервативи от години и нямам нито деца, нито аборти. Вагиналните глобули на Фарматекс също са добри.

Alpha, ж. 26

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4484ffc147
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не разбирам какъв е този страх. Има толкова предпазни мерки не виждам, защо се страхуваш, а и както ти казват всички шанса кондома да се скъса е минимален. Противозачатъчните не са кой знае колко скъпи и за тях не ти трябва рецепта от доктор.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aaaf35f00c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 3 е напълно права и я подкрепям с две ръце.
Като искаш да водиш полов живот се научи първо на теория, а след това на практика! На 17 години си а си мислех, че подрастващото поколение повече знае от колкото тези от старата школа. Като нямаш пари, за противозатъчни има презервативи широка гама и потвърждавам, че няма как да се скъса просто ей така. Презервативите са надеждни!
Параноята ти е неоснователна, ако искаше да правиш секс и да се отдадеш на човека до теб нямаше да пишеш подобна тема в сайта.
Съветвам те когато се образоваш по отношение на сексуалното здраве, когато силно желаеш да правиш секс тогава тръгвай, да правиш!



МОРСКИ ПОЛЪХ

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 02d5a411c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ползвате презерватив и той свършва навън - така ако се е скъсал и не сте го видели, няма страшно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d3735a4602
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз имах подобен проблем. След полов акт карах приятелят си по 5 пъти да проверява дали не е скъсан. Един ден той взе един презерватив и започна с ръце да се опита да го скъса. Доста се опитва, но все пак не успя. От тогава се притеснявам по-малко.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d1a35dfa24
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не вярвай сляпо на всички филми и нна всички неща, които чуваш. Започнах да водя полов живот на 18 (не че не ми се искаше по-отрано - просто тогава започнаха да ме харесват момчетата) и задължително ползвахме винаги презерватив. Само веднъж се спука, когато бях на 21, защото момчето имаше неизрязани нокти и опъваше много странно презерватива, поради неясни за мен причини. Веднага изпих хапче за спешна контрацепция, което обърка цикъла ми за 2-3 месеца. Когато станах на 27 и с мъжа ми решихме да си имаме бебе, започнахме да го правим без презерватив и забременхя от 2-3 опит. Родих си бебенцето и в родилния дом ми казаха, че докато го кърмя мога да не се притеснявам да правя секс без презерватив, понеже няма как да забременея докато кърмя. Пълни глупости, на които повярвах. Малкият беше на 9 месеца, когато забременях от първия път, в който решихме да възстановим сексуалния си живот. Така че - умерена предпазливост и не вярвай сляпо на всичко, което ти се казва.
Жена на 34г.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ddb66c0f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   О, Боже, какви глупости чета само тук. Какви връзвания на тръбите, какви противозачатъчни, какви пет лева, бе хора. Девойко слушай ме внимателно, защото това е много важно. Противозачатъчните вредят много на жената и дори може след дълго използване да не можеш да забременееш. Ако си вържеш тръбите забрави за деца, ако направиш тази крачка, няма връщане назад. Ако решиш да си сложиш спирала, когато станеш на 18г. също е много опасно, защото има шанс пак да забременееш и да родиш увредено дете. Може и да се инфектираш отвътре, защото все пак имаш чуждо тяло отвътре. Ползвайте презервативи, не се късат лесно. Ако партньорът ти е внимателен ще можете да не използвате презерватив, но трябва да сте супер внимателни.

П. С. Ако пиеш противозачатъчни има пак малък шанс да забременееш, не всичко е гарантирано на 100%

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker