От какво зависи според вас щастливата и хармонична връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

От какво зависи според вас щастливата и хармонична връзка?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2238 пъти
Интересно ми е според вас от какво зависи това дали една връзка е хармонична, дали партньорите са щастливи?

Какво ви е необходимо лично на вас, за да се чувствате щастливи във връзката си? Какво търсите?

Как разбирате, че един партньор НЕ Е за вас? Кои са преломните моменти в една връзка, как "тествате" партньора?

Кога у вас се появява усещането, че ТОВА Е ЧОВЕКЪТ?

И да не забравяме другата част на нещата - даването - вие лично какво правите за партньорите си, как мислите, че допринасяте за това да са щастливи, да ви желаят? Какво мислите, че прави другия партньор щастлив?

Би било страхотно, ако го подкрепяте и с ПРИМЕРИ!

Много ще се радвам, ако се получи една хубава дискусия, вярвам, че има много хора, които си задават тези въпроси :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: fa691cded9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Щастливата любовна връзка зависи от двамата човека, които са част от нея.
Основно правило е двамата да умеят да са щастливи сами за себе си - двама щастливи човека правят едно щастливо цяло, така че ако мислиш, че ще направиш един нещастен човек щастлив ако си във връзка с него, си загубил предварително.
Ако очаква единият поне, че връзката или другият ще го направят щастлив, според мен връзката е обречена.
Трябва да ги има иначе прочутите „пеперуди“ в стомаха. Трябва да има химия, а после идва всичко остнало.
Ако мислиш, че трябва да тестваш човека до теб, значи му нямаш доверие, значи не си убеден, че това е човекът - значи просто не е това човекът за теб
Довери се на интуицията, по-малко на мозъка, но гледай човекът да ти е сходен по основните неща като ценности, интереси, дори политически разбирания, начин на живот, образование, да има сходни ценности и цели.
... това е
Пример - моята щастлива 13-годишна връзка

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f622b0ccd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно, браво явно имаш късмет.
Аз пък не смятам че двама човека трябва да имат сходни интереси или дейности за да бъдат заедно, всеки може да се интересува от различни неща, ако те си се разбират и си споделят не смятам че ще имат проблеми.
"Какво ви е необходимо лично на вас, за да се чувствате щастливи във връзката си? Какво търсите? "Ами това е вид усещане че този човек само със присъствието си ме радва. Сигурност и уважение плус тръпка, но всичко това не се намира наведнъж, трябва да има тръпка а другото може да се създаде в последствие, доверието също е много важно. А понякога трябва да се лишиш от едното, например тръпката-при мен не се получава със всеки, но когато я има не се отказвам лесно от връзката. Не търся тръпка, а просто ако ми е симпатичен, ако си личи че и той ме харесва, защо да не се пробваме да се виждаме, да се опознаем и тн.
Как разбирате, че един партньор НЕ Е за вас? Кои са преломните моменти в една връзка, как "тествате" партньора? Аз не мога да кажа че има мъж точно за мен, а мога да кажа как разбирам че не искам да съм с него във връзка. Когато с течение на времето съм го опознала като характер и смятам че вече изобщо не ми харесва, когато мисля че нямам нужда и желание да го виждам, че ще ми липсва единствено като привързаност но нищо конкретно. Когато ми стане неприятен във сексуално отношение че да не мога да си легна с него. Когато караниците и разделите ни не ми действат вътрешно, смисъл не ме боли от тях. По въпроса със тестването, ами един човек ако е бил нараняван веднъж е възможно да съществува желание за тестване но не трябва да съмняваме в неща който не са ни ясни и не са доказани. Случва се когато той/тя не познава добре този срещу себе си и се страхуваш да не те наранят отново, ако го познава няма нужда от тестване, но ние жените по скоро сме заблудени като сме влюбени и не винаги се стремим да тестваме. "Кога у вас се появява усещането, че ТОВА Е ЧОВЕКЪТ? Няма такова нещо че това да е човека за мен, не смятам че има хора създадени един за друг, има хора който мога да обичам и такива който не мога.. когато има сексуално привличане, когато ми харесва като личност, когато съм го видяла във най лошите му страни и въпреки това не съм променила мнението си, когато усещам че не съм влюбена във никой друг преди и след него.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fa691cded9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   н. 2, благодаря, но не е „късмет“.
Всичко, което постигаме в живота е въпрос на правилни решения, много работа и себеотдаване. Това важи и за личните взаимоотношения в пълна сила.
Много хора ми казват „имаш късмет с мъжа си“, „е, аз да бях срещнала такъв мъж“, но аз казвам „не, той има късмет с мен“. Всъщност не става дума за късмет. В началото става дума за правилен подбор на средата, в която се движиш по принцип, а после се запознаваш и с хора, с които имаш общo, но не става с „късмет“. Няма връзка по-дълга от 3 г. да е продукт на „късмет“.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: bd1f149617
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен разбирателство, да се държат добре един с друг и най-вече да се обичат..

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 376576b8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   докато всички говорят за неизменната любов и уважение и други фантасмагорични неща ще го кажа по -разбираемо и кратко : Истинската любов е когато не ти тичаш по гъза му или той само по твоя и ти угажда или само ти на него, а двамата си тичате един на друг по гъзовете и си угаждате. тогава разбираш че е перфектен, защото не се чудиш а бе давам ли достатъчно, а бе получавам ли достатъчно

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b180f2685d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   3, тя средата може да е правилна, но не всички в определена среда могат да се генерализират. Тъй че не е и до среда. Едно решение може да изглежда правилно, а след години - да не е. Това са клишета.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: bf731804cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Според мен онова, което прави една връзка хармонична е комуникацията. Не го разбирай обаче като просто говорене и споделяне. Комуникацията като акт на общение - обняма на информация, обмяна на енергия, обмяна на интереси, обмяна на страст. Така се постига едно хармонично единство, което чупи стените на "аз и ти" и ставаме "ние". Ние общуваме, откриваме, страдаме, радваме се, печелим, губим, подкрепяме и т. н.

Тогава се случва онова велико нещо, което (според мен всеки съзнателно или не търси) партньорство, което е: приятелство, любов и духовна ценност едновременно. постига се съединяване на всяко ниво: социално, материално, духовно.

Такава една двойка винаги се познава. Те имат спокойни лица, обсъждат, а не спорят. Винаги говорят от името на двойката, на едно по-голямо същство, в което вярват и за което се грижат да бъде щастливо. Щастието на това трето същество (връзката им) не зависи от индивидуалното щастие на двама отделни, а от това, че отдават енергия (любов, грижа, нежност, съзидание) в името на нещо по-голямо. Като, както се отдава енергия на кауза и това по презумпция те прави щастлив.

Съвременните хора забравихме как се "работи" с каузи.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0ceef70383
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тестване - не! Наблюдение. Дискретно, ненатрапчиво. За откритост в отношенията. Готовност за компромиси, но само след разглеждане на проблема от всички страни. Себеотдаване, уважение - към личността, към всяко мнение (независимо, че е различно). Засвидетелстване на доверие - споделяне на по-особени проблеми, събития, желания ...
Но няма рецепта, надежден алгоритъм. Никой не е идеален! Всичко е въпрос на компромиси в крайна сметка. И риск! Малко смелост и пробване. Грешките учат най-добре. Стига да не са фатални.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6c6e27feed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Основно зависи от мирогледа и манталитета на партньорите. Не всеки има качества да бъде в щастлива и хармонична връзка, тоест - само с желание не става, трябва работа върху собствения си мироглед.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker