Може ли да бъде агресивна една жена след изнасилване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Може ли да бъде агресивна една жена след изнасилване?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 4861 пъти
Здравейте на всички! От скоро посещавам този страхотен сайт, и реших да попитам нещо което ме вълнува доста. Поразгледах и други теми, но ненамерих нищо което може да отговори на вапросът ми. Затова ще ви помоля ако имате мнение или съвети да ми кажете.

Въпросът ми е! Можели да бъде агресивна една жена след изнасилване, до каква степен може да бъде тази агресия, и изопщо това можели да се лекува ? Как бихте съветвали човек в такава ситоация? Искам да знаете че това е изключително важно за мен, и всеки ваш съвет ще ми е от голяма полза! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: c31644a240
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се! Както във всеки друг травмиращ момент, и след изнасилване може да се прояви агресия. Да се лекува..не знам..Може би изчезва след определен момент, когато момичето свикне с мисълта и я приеме. В такива моменти е добре да се консултира с психолог, може да и помогне да преодолее станалото и следователно да се справи с агресията

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 1466781747
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   отиди на психолог. Трябва ти професионална помощ. Ти искаш да се защитиш инстиктивно, да не бъдеш вече жертва! ! ! Не взимай обаче медикаменти, защото може да се престрастиш.
Мари

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: fde9697dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   АВТОР< Благодаря! Не писах че се отнася за някого. Просто питах, а и вашите отговори и съвети ще помогнат на всяка жена или момче в това състояние! Благодаря ви отново!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e7a0dce1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Глупости, няма такова нещо! Правят се на агресивни за да привличат внимание или да ги съжвляват! "КИКИ"

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 00d88081ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Само пропуснах да кажа, неможали друга тема да измислиш? Едвали на такава глупава тема някой ще пише хаха! "КИКИ"

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 32417513a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Зависи от човека,много е относително.Ако жената е с лабилна психика дори може да изпадне в депресия! Ако е по здрава психически ще свикне с мисълта но пак ще е трудно да го приеме :) но пак казвам ,че е много относително..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b5218403f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом не се отнася за теб, какъв съвет искаш? Както всичко друго и това е твърде относително и всеки съвет, граничещ с абсолютизъм би бил вреден. От какво зависи отговорът? :
1. Каква е психиката на жертвата (щом говорим за изнасилване, значи приемаме, че е изнасилване и следователно има жертва). Може да е малко момиче, може да е тийнейджърка, може да е сексуално активно младо момиче, може да е зряла жена, или дори възрастна немощна старрица.
2. Какво малтретиране е претърпяла? Може да е била принудена само да се целува, може да е принудена на сексуално насилие, но самият акт да е проведен предразполагащо (което не го прави неизнасилване), може да е претърпяла само психологически натиск и принуда или да е малтретирана физически, дори с трайни физически последици. Може да е само принуждавана да приеме гаврата със себе си за момента, а може и да е принудително осеменена.
3. Изключителна вина ли имат насилниците за това, че се случва или и жертвата съзнателно се е стремила да го предизвика? Нерядко, самите фантазии на жертвата предизвикват участието й в подобен акт. Понякога дори премереното насилие прави така, че жертвта е удовлетворена и всъщност няма жертва.
4. Агресията като модел на поведение, е индивидуална характерност за конкретен индивид. Тя може да се стимулира или подтиска от дадени събития, но ако не е заложена генетично или възпитана в средата на оформлението му, тя няма как да се създаде от нищото, само заради претърпяно произшествие. Щофьоът, претърпял катастрофа по чужда вина, става ли агресивен на пътя? Напротив, става по внимателен. Така е и в този случай. Който не иска да става жертва на насилие, преценява ситуациите, в които може да попадне в едно или друго поведение и се съобразява с това. ВЪпреки, че никой не е застрахован от изненади (както и на пътя, впрочем).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker