Противозачатъчни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Противозачатъчни
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 3627 пъти
Здравейте. Искам да помоля дамите от сайта да споделят използват ли противозачатъчни таблетки, дали са ефективни, имат ли някакви странични прояви и ориентировъчната им цена.

На 19 съм и с приятеля ми правим секс от близо две години. Не използваме презервативи, тъй като от тях получавам сърбеж и зачервявания. (На някоя от вас да се е случвало? И възможно ли е някакво лечение? ) Просто когато приятеля ми ще свършва не го прави в мен и досега не са ставали гафове.

Наскоро една моя приятелка забременя и досещате се направи аборт (все пак е на 19). И в нейната връзка нещата стоят като при нас - прави секс с приятеля си както се казва "на доверие". Но явно това не е достатъчно, защото един път стига за да стане белята. Честно да си кажа много се наплаших от нейния случай. Мисля, че ме разбирате - имам още да уча, живота е пред мен. Ще му дойде времето да имам деца. Само че не сега :((.

Така де. Малко се отклоних от въпроса си. Ще отида и на гинеколог, но преди това мисля да потърся информация от интернет. Ще са ми полезни всякакви коментари, стига да са от жени, използващи таблетките, а не от хора, които чули-недочули си налагат мнението!

Мисля, че темата ще е полезна и на доста от посетителките на сайта. Предварително благодаря на тези, които ще отделят време да прочетат темата и ще оставят своите коментари.

Поздрави. :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: c9fb4d5bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 21 години и използвам Логест от около 8 месеца. Изписа ми ги гинеколог, но без да ми прави изследвания, каза, че са ниско дозирани и са подходящи за възрастта ми. Иначе знам, че някои гинеколози назначават изследвания и решават според нивата на хормоните кои хапчета са подходящи за съответната жена. Доволна съм, цикълът ми е точен и много по-лек отколкото беше преди. Задължително се консултирай с гинеколог, но не мисля, че има някакъв проблем да ползваш противозачатъчни. :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: d1edf8e186
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   преди време жена (тогава приятелата ми :):) ) ми ползваше Диане 35 добре и се отразиха не забелязах странични ефекти както повечето момичета си мислите вече противозачатачните не са като от преди 20 години...

Но според мен е по добре да вземаш "Ясмин" с малко по ниска концентрация са

Ясмин:
ethinylestradiol (0. 030 mg) и drospirenone (3 mg).
Диане 35 :
ethinylestradiol (0. 035 mg ) и cyproterone acetate (2. 0 mg).

Предпазват от бременост след спирането цикълът ти се реголира до някъде, ще ти спре бялото течение, ще ти се излекуват кистите в яйчниците и т. н.

Отиди при гинеколог той може да ти препоръча други но това ще е по негово усмотрени, 100% съм сигурен че няма да ти пуснат хормонални изследвания както каза номер 1, освен ако нямаш някъкав сериозен проблем, но заедни хапчета забрави :) ще трябва сама да си ги платиш...
успех
(gogo_gg)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6b94f11d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От близо година и аз като номер 1 ползвам Логест... миналият месец ги спрях , защото трябва да почивам ... В интерес на истината от тях качих 3-4 кг и гардите ми бяха по стегнати .. някак по-красиви ... вмомента всичко се нормализира ..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8ef2414eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм вече на 36 и от почти година съм със спирала, но имам 2 деца. Когато бях на 17, имах приятел ( сегашният ми ) и вземах таблетки. Тогава бяха други (сегашните са още по-добри). Нямах странични ефекти. Единствено забелязах в самото начало и после като ги спрях - кафяво течение, което си изчезна само без да ме притеснява. Предполагам, че е било докато организма ми "свикне" (в началото) и после докато "отвикне" след това. Вземах ги 1 г. и нямах проблеми- не сме се пазили изобщо. Иди на лекар за съвет и почвай-да ти е мирна главата.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8128ef08dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз лично имах всички странични ефакти от противозачатъчни таблетки. Така, че иди си на лекар, и по негова преценка и под негово наблюдение да стане изписването на такива. Тук който каквото и да ти каже си е индивидуално за самия него. Успех!

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 128fdb0f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има и локални противозачатъчни-във вид на гел, глобули и хапчета. Поставяш 10 минути преди акта, после не се миеш със сапун-само с вода, за да не премахнеш действието им. 95% сигурност. Най-добре е с презерватив! Поне не се тъпчеш излишно с хормони...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker