Проблем със сексуалност и интимност. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Проблем със сексуалност и интимност.
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2357 пъти
Здравейте!
От известно време чета из spodeli за да намеря проблем подобен на моят, но не мога да намеря нещо, което е достатъчно близко. Срам или не - ще споделя.

С приятелката ми живеем заедно от вече 3 години и мога спокойно да кажа, че я обичам повече от всичко друго на света. Проблемът, който имам в момента е, че не се чувствам обичан и се опитвам да проследя началото му. Малко ми е трудно и за това ще разкажа историята ни и ще се старая да съм максимално обективен. Може би вие ще забележите нещо, което аз не виждам.

Работя като програмист за компютърни игри. Обичам професията си и за мен тя винаги е била повече от "просто работа". Така се и запознахме с приятелката ми. Тя винаги е искала да стане програмист за компютърни игри, но семейството ѝ я е притискало да учи за юрист тъй като тя идва от семейство на юристи и всички искат тя да поеме семейният бизнес. Въпреки това тя винаги се е занимавала в свободното си време и беше на едно много добро.
Няколко месеца след като заживяхме заедно започнах да забелязвам колко нещастна я прави работата й. Беше подтисната и не можеше да отрече, че това е една изключително неприятна част от денят й. След няколко разговора тя ми сподели, че мечтата й е да има възмоност да отдели време и да напредне в програмирането достатъчно, за да може да си намери прилична работа в моят бранш. Аз й предложих да отдели година или колкото е необходимо за обучение и през това време аз ще поема финансовата част. Така и направихме - тя напусна работа. След време родителите й приеха, че тя няма да е адвокат и започна усилена работа по новата си кариера. Като един изключително умен човек - напредна много бързо и спокойно мога да кажа, че вече е почти на моето ниво (а аз съм човек с 10 години стаж и много добра репутация не само в България, но в света). Обучението й до ниво, в което може да поема поръчки отне по-малко от половин година. И двамата решихме, че тъй като работата ни е добре платена - можем да си позволим да работим от къщи и то не на цял работен ден, за да можем да отделяме време на личните си проекти (и двамата имаме желание да създадем собствени продукти).
Малко след като тя започна обучението си - един проблем се появи - тя рязко загуби желанието си за секс. В началото това ме безпокоеше, но след като говорихме многократно - тя ми сподели, че липсата й на желание няма нищо общо със сексуалният ни живот. Когато правихме секс (макар и рядко) тя беше безкрайно доволна и след това оставахме прегърнати с часове. Усещах как не иска да се отделя от мен и усещането беше прекрасно. Тя също се притесняваше от загубеното си желание за секс и тъй като не можеше да разбере какъв е проблемът се обърнахме към психолог. Направихме няколко сесии и психологът каза, че липсата на сексуално желание е временна и породена от стресът с обучението й и притесненията свързани с него. Че скоро всичко ще отшуми и нещата ще се върнат към нормалното. И за двама ни това беше успокоени и решихме просто да продължим да си живеем нормално и да се забавляваме както преди - пък сексуалната част - ще й дойде времето.
За да съм напълно честен - животът ни беше наистина прекрасен във всяко друго отношение и липсата на секс не ме безпокоеше след като знаех, че е временен проблем, който ще отшуми.
Отворих темата отново чак година по-късно. Проблемите с обучението бяха минало, тя вече имаше поръчки и откровено се забавляваше с работата си. Проблемът е, че сексът беше станал дори още по-рядко - веднъж в месецът или дори по-рядко. Предложих й да поговорим или опитаме отново с консултация, но тя категорично отказа. Каза, че според нея просто имаме нужда от време. "Нека оставим нещата така за сега. Ако говорим за секс само ще създадем стрес и нещата ще станат по-трудни". Опитах да повдигна темата още един или два пъти през следващите месеци, но тя ме отрязваше още в самото начало.
Тук е и нещото, което наистина ме притеснява. Въпреки несексуалният ни живот - прекарвахме много време забавлявайки се, наслаждавахме се на приятели и приятни разговори само двамата. Но в последните 6 месеца - това рязко спря. Тя е постоянно изнервена, започва скандали без никаква причина и след краят им дори самата тя си признава, че не знае какво я е прихванало. Самото ми докосване я изнервя. Ако пробвам да я прегърна се отдръпва, целува ме изключително рядко и след това моментално се отдръпва. Дори се изнервя ако я хвана под ръка докъто вървим по улицата. Разговорите почти спряха, защото почти всичко, което кажа я изнервя и води до караница...

В нормални обстоятелства бих предположил, че тя просто не ме обича вече и иска да се разделим. Но всъщност тя често ми споделя, че иска да се оженим. Понякога също говори за деца.. не мисля, че би искала това от човек, с който не иска да живее. Също така след всяка безумна караница тя осъзнава колко глупаво е било и няма обяснение защо е започнала, но отказва категорично да потърсим помощ. Постоянно казва, че нещата ще се оправят скоро и всичко ще бъде наред, но ми е все по-трудно да повярвам че нещата ще станат по-добре. Това, което виждам е че нещата стават все по-зле.

Извинявам се за изключително дългият пост.
Ще бъда благодарен за всякакви съвети. Дори ако просто разбера какво се случва ще ме накара да се чувствам много по-добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5a74d388e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ако преди това е била сексуална, а сега не е или нещо на хормонална основа, или просто... ѝ е минало влюбването към теб, а последната промяна според мен дори може да говори, че най-малкото си харесва друг ако не и повече. След 2- 3 години минава първоначалното влюбване и много връзки се разпадат.
Това, че работите заедно и сте непрекъснато заедно може би е част от проблема, но не винаги. Аз работих за мъжа ми преди да забременея и към 4 години сме били почти непрекъснато заедно и единствената разлика беше, че се карахме повече и то по работа. Това натовари отношенията ни, но сексът пък след такива караници беше доста бурен.
Вашата връзка ми се струва доста приятелска, някак си лишена от емоции, прекалено перфектна направо.

Не искам да спекулирам, но има навън и доста пресметливи жени - сигурен ли си, че не е с теб само заради това, което си, не заради това КОЙ СИ.

Има за съжаление и много жени, които създават семейство без тръпка и любов, а просто от практични подбуди - мъжът е стабилен, има добър доход и дом, домошар, не изневерява, а тръпката при любовника после.
За съжаление познавам такива жени и познавам също жена, която спа с мъжа си само, за да забременее и от 3 г. няма секс и не иска секс с него и изобщо, така че това, че иска семейство с теб не значи нищо, освен че иска деца може би.
За мен трябва мъжът да ти е първо любовник, после да ти е съпруг и баща на децата ти. Ако не те желае като мъж, има нещо гнило - не мога да преценя какво, но ако и поведението като цяло е изменила е често влюбване в друг.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5ac003a09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От това което прочетох си мисля че понеже работата ви е такава че сте постоянно заедно в къщи тя просто е загубила тръпката.Еднообразието убива поне аз така мисля,но може и да греша.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9c024dd8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   С оред мен е намерила накого, с когото секса й харесва много повече от колкото с теб. С онзи обаче кариерата и благоденствието й няма да са на това ниво ако те зареже. Бъди разумен и без да се издаваш, дискретноя заследи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5a7b2f24c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази раздразненост която има когато я докоснеш показва, че не те желае физически. Според мен тя си има любовник, харесва и да е с него, но в същото време не иска да се разделя с теб, при теб се чувства сигурна, за нея ти си и семейството, ти си и човека с който си прави планове за напред. В момента тя се раздира между сексуалните желания и умът, за това е раздразнителна. Подсъзнателно ти си пречката тя да е постоянно с другия и да е свободна без страх с него, за това ти се дразни но в същото време не иска да те наранява, не иска да става така, че да се разбира цялата работа, защото тя в собствените си очи не е такава, никога не е предполагала че ще се подаде на изкушението. Това е моето предположение, може и да не е истина разбира се. Имаш два варианта или да се затворите в една стая и да не излезете докато не намерите причините за това или да и преглеждаш комуникациите, с други думи да я следиш и да разбереш дали има друг. Защото дори и да е асексуална нямаше да бяга така от твоите докосвания, да я хванеш за ръка не е сексуално нещо, това е символ на привързаност, и асексуалните имат нужда от от допир. Отказът от допир крие вътрешна неприязън, обвиняване на този човек за нещастието.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 62687ce155
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пропуснал си съществена информация - каква е върху растта на всеки от вас и от колко години сте заедно? Извинявам се, ако е посочено и не съм го прочела. Понякога жените сме склонни да отхвърлим един мъж, ако той отказва да премине към следващата стъпка - брак и дете. Ти готов ли си на нея? Извинявай, но съм склонна да не се доверявам на психолози, т. к. знам какво е обучението им тук, както и какви манипулатори са. Според мен я вбесяваш с бездействието си, като не й предлагаш брак. Като пример ще ти дам своя позната, която има 5-годишна връзка и има надежди приятелят й да й предложи брак. Тъй като той не го прави и изобщо не си и помисля за това, тя всяка вечер намира някакво оправдание да не правят секс. Говори с гняв за приятеля си, раздразнение.
Ако не е това, то внесате някаква промяна в ежеднението и избягайте от обичайните си занимания. Изненадай я, направи нещо неочаквано

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0b9b518e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   АВТОРЪТ:
Здравей, №1. Относно изневярата - сигурен съм, че не ми изневерява, защото просто не мисля, че е възможно. Тя по цял ден е при мен, че дори като излиза с приятелки постоянно иска да ме взема с нея и се сърди ако понякога не успея да дойда. Дотолкова, че аз ако не ме мога - тя не отива. Даже според мен това може би е част от проблема - може би има нужда от малко личен живот, приятели които не са и мои приятели... но тя казва, че не й е хубаво ако аз не съм там и не иска дори да пробва.

Иначе и аз имам идеята, че може да е нещо на хормонално ниво. Особено заради проблемите с настроението. След караниците тя разбира колко тъпо е било, извинява се и казва, че няма идея защо се държи толкова глупаво, но тя твърдо отказва да отиде на лекар. Твърди че това е някакъв временнен проблем, който се бил случвал и преди но за месец-два и след това минавал. Тук обаче вече клони към три години и това ме притеснява.

Това, което искам е да я накарам да признае, че има проблем и да потърсим решение. Просто не знам как... всеки път като повдигна темата (било то за сексуалността или за настроенията) тя отрича и твърди, че всичко е наред и ще мине скоро...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8ceb4d15a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да е изстинала към теб, да има друг, да е болна/от щитовидна, например/, да е пресметнала, че ставаш за баща и съпруг, но да няма нужда да те обича като любовник. Дори, бих казала, че не може да те търпи, след като не иска за ръка да те хване.
Ако няма заболяване, което да лекува, не те съветвам да оставаш в тази връзка.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 187095626d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пътувайте по света, нали имате пари. Това ще ви откъсне от сивото ежедневие и ще сближи отношенията ви.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e13897b157
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дошло е времето за равносметки при теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e2f28178d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей! Секса и любовта в повечето случаи са свързани, вие сте минали през любовта и остава и секса да се оправи и всичко ще ви бъде наред! Твоята приятелка вероятно се адаптира към новата си работа, притеснява се за нея и това я прави асексуална! За да желае да се омъжва за теб значи те обича! И къде е проблема-че не ти го показва със секс! Ами помогни й тогава и й купи секс стимулант за жени! Така нещата ще се отключат и всичко ще се оправи, ако всичко друго е в ред! Както за мъжете употребяват стимуланти-левитра и виагра предимно, защо и при жените да не се налага? На добър час!

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5a74d388e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До Автора от 1 - Виж, не е нужно да ти изневерява физически, достатачно е да си харесва някого, може и онлайн и/или да е охладняла към теб.
Иначе човек винаги може да си създаде условия за изневяра. Самата аз го преживях с първия си приятел - бяхме 24/7 заедно, но често взимах най-добрата си приятелка с мен - посещавахме и еднакви курсове след училище и изобщо се мъкнахме тримата заедно. Е, познай с кого ми е изневерявал - с нея! Случвало се е в тоалетната да го правят едва ли не под носа ми, но като цяло за жената е достатачно да не те харесва повече или да си има нов блян някакъв. Мисля, че за мъж е по-лесно да може да прави секс с две жени, да си харесва две да кажем, но жените си падаме по-моногамни и ако сърцето е другъде, не става и сексът

Хормонални проблеми може да има, но трябва сама да отиде и да иска да се лекува. Не е много вероятно, междо другото, но нека си провери яйчниците за кисти. Има ли редовна менструация? Напълняла ли е наскоро рязко?

Имай в предвид, че при жените се среща и асексуалността, която не е на хормонална основа. При мъжа винаги е заради ниски нива на тестостерона, но женската сексуалност е много по-сложна и често може да е на психическа основа - расла ли е в консервативно семейство примерно.
Моята сестра е асексуална без никакви физически причини. Родителите ни не са били строги, нормално семейство с майка и баща, много роднини и аз не съм такава примерно, но тя от малка намираше сексуалността за нещо „гадно“, „мръсно“ и когато родителите ни се целуваха примерно беше възмутена. Не мастурбираше също никога и започна много късно да води полов живот, по-скоро за да е нормална - не от нужда. Не е правила секс с мъжа си от 3 години. Спа с него, за да забременее и ѝ трябваха 2 години за това, защото ѝ беше тежко да се прежалва - 1 път в месеца да кажем.
Имам много добра приятелка, която не спи пък с мъжа си от години, защото си има любовник и не може просто да изневерява на любовника си, не може да спи с двамата просто и така нататък - не е толкова лесно да се разбере защо, но е логично да се изключат първо физически фактори, а после да проведете разговор дали тя изобщо има чувства към теб и накрая - психолог.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e62ac15cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Както по-горе е споменато, липсата на "собствено време" води до такъв резултат. Като сте без личен живот моногамията нафлиза във връзката и тя се превръща не в отнушение на двама души а в ежедневие и то едно и също. Другото нещо е че май май те е взела за даденост вече и за това се държи така, попринцип всичко си има обяснение. От това което казваш разбирам, че овърта нещо. Според мен вече чувстава са й доста намаляли към теб, но просто те цени като човек заради това което си направил за нея за това не ти дава отговор ами само надежда че ще се оправят нещата и не се разделя с теб това за семейство и сватби и тем подобни си е чисто мазане на очите с цел печалба на време. Казвам ти го от личен опит. Бившата ми приятелка след като се разделихме след това искаше да се съберем отново с предтекст, че ме обича. Но в крайна сметка се оказа защото първо имам добре платена работа, второ никога не сме се карали и се раделихме като бели хора и трето тя за пръв път изпита докато беше с мен желанието за семейство. Всичко друго но не и любов защото беше студена и лесно се изнервяше все пак знам каква е била като ме обичаше и каква след това. Дефакто за какво да гоня дивото, като си имам питомно. Според мен такава рязка промяна на елементарни отнушения ми показва, че дотакава степен си й омръзнал, че не може да те диша и за твое съжаление това не може да се оправи, освен ако не направиш нещо. Имам само едно предложение "временна раздяла" един човек осъзнава какво има като го загуби. Попринцип този тип раздяла на 80% от случеите е за постоянно просто защото връзката е не спасяема, но го има и момента в който реално си даваш сметка за човека до теб. Какво ще постигнеш с това ли? Първо ще разбереш дали ти изневерява или не и второ аджаба ще разбереш дали й е по-хубаво с теб или без теб. Но каквото и друго да правиш според мен нещата ще станат по-зле, разделете се за малко 1-2 седмици максимум месец и виж какво ще стане, тя утре като я гледам няма да иска да си легне на едно легло с теб. Но не бързай обмисли нещата много добре вярвай ми боли много макар и да е временна радялата но е глътка свеж въздух и разум. При все и двамата имате вина за да сте на това дередже ти в момента не си виждаш глешките, но ще ги видиш като останев без нея. Опитай да повдигнеш темата и виж как ще реагира ако изобщо не се замисли и каже добре значи всичко е ясно. Ще си кажеш този не е добре да рискувам дългогодишна връзка с човек който обичам. Ами по-добре ли ще ти е цял живот без секс и с такова отнушение спрямо теб? Нещата няма да се оправят с времето трябва ваща намеса това е все едно да ти се счупи колата и да си кажеш с времето ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0b9b518e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   АВТОРЪТ:
Здравейте,
благодаря за отговорите и отделеното време. Имам леко развитие по ситуацията и също така ще отговоря на номер пет и осем.
От почти четири години сме заедно, аз съм на 30, тя на 29.
Заради работата ми, често когато ме наемат от фирма за проект имам възможност да замина за въпросната държава за продължителността на проекта. Преди не съм се възползвал постоянно, но понеже приятелката ми обича да пътува (ние и така се запознахме, аз бях по работа във Франция като лектор а тя е от там) поемам тия опции. Първо живяхме във Франция за половин година, после минахме през Холандия, Великобритания и сега сме в България от няколко месеца. По план трябва да заминем за южна Франция пак в краят на месец януари. Като цяло разнообразие не ни липсва.
Предложих й ако иска да спрем да обикаляме, но тя каза, че иска да отидем до Франция, за да е малко на родна земя, но след това пак иска да се върне до България и да се устроим за постоянно - харесвала й природата тук и искала да си купим къща на някое село.

До номер дванадесет - наскоро ми сподели, че за последната година е качила почти двадесет килограма.
-----
Понеже се бях изнервил доста от създадената ситуацията я хванах малко на къс пас и й казах, че трябва да седнем, да поговорим и да разберем какво се случва с нас, защото така няма как да продължи.

Малко цялата ситуация стана с ченгел в началото, но успях да я накарам да говори. Лошото е, че това, което ми каза не само че не помогна, ами и ме обърка още повече.

В разговорът реших да й предложа варианти. Казах, че имаме възможност да живеем малко разделени. Да имаме време да си починем и да не се изнервяме. Отговорът беше категоричен - "Дума да не става! ".

Попитах я дали се чувства неудовлетворена от сексуалната ни връзка и й казах, че ако ще се чувства по-щастлива ако има любовник - може би трябва да имаме отворена връзка и всеки да има това, от което има нужда.
Отговорът беше доста бурен и като цяло освен че едва не ме наби ми каза, че ако ще прави секс с някого иска да е с мен. Също така ми каза, че се случва често да иска да прави секс с мен, но емоциите й са много хаотични и се чувства също изнервена, ядосана и тъжна без причина. Това я спирало... не знаела защо постоянно е такъв балон от бъкащи емоции (и то основно негативни) но щяло да й мине.

Тук идва моето заключение. Това е проблем, който е или хормонален или на психологическа основа. Проблемът е, че тя не иска да си го признае и категорично отказва да потърси помощ...

Ако някой има други наблюдения, мнение или съвет как да я накарам да потърси лечение - нека сподели, моля!

Отново благодаря на всички за отговорите!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5f101a1fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Психотерапевтката Естер Перел (Esther Perel) помага на двойки, които много се обичат и не искат да се разделят, но са спрели да правят секс. Може да потърсиш нейни книги и други материали като видеоклипове в интернет и интервюта в медиите. Едно от основните неща, които тя казва, е че за да има сексуално привличане, трябва да има известна дистанция между партньорите. В тази връзка не е много хубаво това, че през цялото време сте заедно - вкъщи докато почивате и работите, и навън като излизате с нейни приятелки.

От книга на Естер Перел разбрах за друга книга Male Sexuality: Why Women Don't Understand It And Men Don't Either на американския психоаналитик Michael Bader. В нея също има разгледани проблеми на двойки, които се обичат, но са спрели да правят секс. Книгата е много хубава и бих я препоръчал на всеки.

Обаче не съм убеден, че вашият проблем е точно като тези описани в книгите. Може би е най-добре да се обърнете към подходящ психотерапевт или психоаналитик. В тази връзка се сещам за книгата Are You Considering Psychoanalysis? на Karen Horney. Ако я прочетете, предполагам ще се убедите, че правилното нещо е да се подложите на психоанализа. Книгата е стара от 1946 г, но според мен все още е актуална - не са се променили много нещата. Вместо психоанализа може да потърсите аналитична/психодинамична психотерапия. Само нека да не е когнитивно-поведенческа психотерапия. В днешно време психоанализата често се смята за overkill. Физиците и приложните математици правят модели и извеждат формули със съответните доказателства и проверки. Докато инженерите вземат наготово тези формули и ги прилагат многократно в практиката. Аз по подобен начин виждам разликата между психоанализа и психодинамична психотерапия - психоанализата аналогично на физиката и приложната математика работи на най-ниско ниво, докато психодинамичната психотерапия прилага неща взети наготово от психоанализата.

Така един вид задачата се свежда до това как да стане така, че партньорката на автора да прочете книгата Are You Considering Psychoanalysis? - после очаквам да я яде отвътре докато не започне психотерапия или психоанализа. Не е срамно да се ползват такива услуги - напротив дори е престижно подобно на ходенето на театър, на опера, на литературни четения. Аз смятам, че психотерапията и психоанализата са чудесни средства за самоусъвършенстване - особено за интелектуалци, за каквито смятам (повечето) програмисти. Както ходенето на курс за изучаване на чужд език е форма на усъвършенстване и не е срамно, така е и с психотерапията - с разликата, че тя има много по-голям потенциал да промени живота на човека.

В случая авторът и партньорката му може да ходят заедно на психотерапия като двойка. Но може да се окаже по-полезно да ходят по отделно - евентуално при различни психотерапевти.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e3b99cf1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   АВТОРЪТ:
До номер 15 - благодаря много за хубавият и изчерпателен съвет!
Аз определено обмислям психотерапия. Нея май не мога да я накарам, а колкото до книгите - всичките ги имаме - тя е има слабост да чете литература за психология и ги е чела със сигурност. Това, което смятам да направя за момента е да ги прочета аз, и евентуално да потърся консултации за мен - със сигурност няма да са ми излишни.
Както каза номер 13 - аз също не виждам грешките си и понеже тя не ми казва какви са те ще ми е полезно да го направя. Може би ще разбера себе си по-добре и това ще ми помогне. Тя самата твърди, че единствената ми грешка, е че на всеки няколко месеца отварям темата и това я кара да се чувства притисната. Със сигурност има много други неща, които правя грешно или не правя изобщо (а трябва).
Ако тръгна на някакъв вид терапия и тя види, че се чувствам по-добре - възможно е да има шанс и тя да пожелае да пробва, било то заедно или поотделно.
За момента всичко, което мисля да направя е да изчакам още малко, да пробвам с психотерапевт, пък каквото стане. Ако не друго - тукувиж съм разбрал себе си по-добре.
Баба ми, когато беше жива още, все казваше че за една връзка да е добре се води война цял живот и никога не се оставят проблемите без старателно да се търси решение като отбор. И двамата се гушкаха, ходеха хванати за ръце и си говориха мили думи до последно. Също така редовно търсеха усамотение и се заключваха в спалнята до почти деведесет годишна възраст :)
Нямам намерение и аз ей така да се отказвам без бой!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7a649615b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Напълняването с 20 кг и неовладени емоции говорят за хормонални дисфунции или психично заболяване-биполярно разстройство, например, което обаче е лекувано с антидепресанти/от там и килата/, Все пак, не е редно да се правя на психиатър, за това се сещам.
Натисни я още малко, заплаши я, че връзката ви става безпредметна по този начин.
Мисля, че е достатъчно интелигентна да схване, че има причина за рязката промяна.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 06c12c1bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторе, момичето изглежда много свястно, но за жалост аз също мисля и дори съм сигурна, че има проблеми с хормоните. Аз съм колкото вас на възраст и мога да ти кажа, че много повече, отколкото предполагаш наши връстнички в България и развитите страни страдат от хормонални нарушения. Аз съм изключително успешна в професионален план, но амбицията, силно състезателния дух и упорството, които са ми помогнали да успея в моята област, ми костват нарушение в хормоните: повишени мъжки хормони. Логично е: нали социумът иска жените да сме мъже. Това води до безплодие, но това е ок, защото и без това планетата е пренаселена. Конкретно за вашия случай: да си изследва половите хормони на 3-5 ден от цикъла твоята приятелка. Повече спокойствие, сън, спорт, време сред природата и качествена храна. Забравето за малко за секса. На първо време нека тя "влезе в час" със здравето. На здравата жена не и липсва желание за секс.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker