Асексуална съм - лекува ли се и може ли да живея щастливо така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Асексуална съм - лекува ли се и може ли да живея щастливо така?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 5495 пъти
Асексуалните хора не изпитват привличане към никой пол, нито пък имат сексуални желания. Поне аз влизам в тази категория. Жена на 22 години съм, никога не съм правила секс и изпитвам тотално отвращение при мисълта за него. Тоест отвращава ме аз да го направя, нямам никакъв сексуален инстинкт. Иначе нямам против да слушам приятели или да говоря за секс. Самото действие ме гнуси обаче. Нямам и никакво желание да излизам и общувам с мъже повече от приятелски. Като тийнейджърка съм имала гаджета и всеки път като ме целунеха, камоли да ме пипнат, се отвръщавах и ми беше неприятно. Затова и спрях да ходя по срещи. Насила хубост не става, защо да се мъча? И не, не съм лесбийка. С жена ще ми е също толкова неприятно, колкото и с мъж. Не съм била тормозена или насилвана никога, проблемът ми не се корени в травма от детството. И семейството ми е модерно мислещо, не ме настройвало негативно срещу секса. И гаджетата ми са били свестни, красиви, не грубияни и простаци. Но физичексият контакт просто ми е противен. Не смятам, че като отида на терапевт или психолог нещо ще се оправи. Не знам дали може да го схванете, от както научих за секса в 7 клас не го възприемам като нещо хубаво, фригидна съм си. Иначе не съм моралистка, не съдя другите. И да мастурбирам не ми е приятно, пробвала съм. Може ли евентуално да живея без партньор и секс и да бъда щастлива? Или да намеря асексуален човек като мен самата?

П. С. Не казвайте, че няма как да знам без да съм пробвала. Като не мога да се възбудя и ми е неприятно, как да пробвам? Та на мен и целувките са ми отблъскващи! Ще е като изнасилване да правя секс. Не искам и това е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 304966f657
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Здрасти, има само една сексуалност, която не е сексуалност - АСЕКСУАЛНОСТТА.
Ако отидеш на терапефт ще ти помогне, разбира се. Фройд само такива като теб е лекувал, но е връщал хомо и т. н. сексуалните. Ти имаш проблем. Няма как да знаеш какъв, но имаш. Ако не искаш да се бориш с него - ОК, ще си щастлива стара мома, вземи си котки и кучета, но семейство не можеш да имаш. Можеш да се посветиш на науката, църквата, политика и други неща примерно, но нито мъж, нито деца ще имаш.
Виж си също женските хормони и тестостерона, но докато при мъжете асексуалността е почти винаги не хормонална основа, при жените е нужна психотерапия.
Успех каквото и да решиш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e40168da5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Ми ти си човекът на бъдещето просто! Ще се размножавате в казани с хранителен разтвор. Ще живеете супер-рационално, само с ума си. Ще правите кариери - научни, бизнес. Няма да се занимавате с глупости като чувства, свалки и т. н. Ако все пак се появи някаква емоция или нужда от такава - отиваш на кино, концерт или нещо друго и готово! Даже няма нужда да ходиш - всичко ще ти се прожектира в мозъка. Просто както си вървиш по улицата ще "замръваш" за по няколко минути докато "гледаш" представлението и всичко ще е наред с емоционалния ти живот.
Те и сега ходят със слушалки в ушите и с очила с насложена реалност...
Секс? Какво е това? Това е нещо като естественото окосмяване - упадъчно, "нехигиенично" и присъщо на приматите. Ние сме модерни хора! За физическо здраве пием синтетични витамини и стероиди, за психическо - антидепресанти, и всичко ни е наред! Хапче за спане, хапче за сране... 6 сме отвсякъде!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ea2c5f5073
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Имам въпрос - сексуално желание не изпитваш, а изпитваш ли нужда от романтика, от чувства, от това да бъдеш с някого? В мисъл можеш ли примерно да се влюбиш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 26ca08f734
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смятам секса за хормонално обусловен. Имаш хормони-имаш либидо. Това е същото като глада, не е морал въпрос, а хормонален. Всеки човек, който прави секс, ако по някакъв начин му отнемеш хормоните, няма да иска секс, та ако ще и бой да яде. Също смятам, че има доста хора с ниски хормони. На мъжете, по обясними причини доста им личи, жена може и да се прикрива. Ти си съвсем краен случай. Как ще постъпиш твоя работа. Ако си намериш подобен партньор добре, но ако ще кукуваш сама, не толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4a61709b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Освен ако нямаш някакви сериозни хормонални отклонения, поведението ти не е нормално. Най-вероятно, колкото и да не можеш да го приемеш, става въпрос или за наследено поведение (например ако майка ти също е свръх-рационална) или за случки (с теб или в семейството ти) докато си била в несъзнателна възраст.

Така де, проблемът ти, според мен, е изцяло на психологическо ниво. Това означава, че е поправим (ако желаеш), но означава и, че зависи изцяло от теб. Така че от теб си зависи ще осъзнаваш ли подсъзнателните си модели или ще живееш с утвърдените модели. Болшинството от хората си живеят според утвърдените си програми, така че и да си асексуална цял живот няма проблем.

Ако не се възбуждаш, то най-вероятно е от защитен механизъм подобен на ефекта на десенсибилизация на Вестермарк - това е когато децата в много ранна възраст подтискат сексуалния импулс към родителите и братята и сестрите. Идеята е, разбира се, да се избегне инцест. Това е съзнателен процес, т.е. съзнателна защитна реакция. Това означава, че на най-примитивно ниво децата продължават да изпитват привличане към роднини и близки (природата би предпочитала деца, резултат от инцест, отколкото никакви деца). Тъй като това е тема-табу обаче, съзнателно се изгражда споменатият механизъм за защита (ефектът на Вестермарк). При теб вероятно е станало нещо подобно.

Според мен при правилно състояние на ума тялото ти ще може да се възбуди и изпита удоволствие (изпитването на удоволствие като цяло е друг фактор, срещу който можеш да имаш защита), и съответно ще можеш да достигаш до оргазми, и, разбира се, ще имаш нормално сексуално влечение.

Избягването на физически контакт също си заслужава изследване, то може да е резултат от сексуалния ти защитен механизъм или да е резултат от друга програма.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8cc1e886c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Само емоционална привързаност мога да изпитам. После всичко умира обаче. Не знам до колко хормонален проблем е. Казах, че не изпитвам никакво физическо привличане по принцип, не само нежелание за секс. Иначе всички други човешки чувства са ми познати. Не знам какво ме нападаш, номер 2, не е като да съм избрала да съм такава. Но няма да съм роб на общественото мнение. За деца и семейство даже не съм мислила...

Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ea2c5f5073
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   От номер 3

Т.е. да разбирам, че можеш да изпиташ чувства, но само за кратко? А имаш ли изобщо нужда да изпитваш чувства? Защото ако нямаш нужда и не изпитваш, не виждам проблем, просто си си асексуална, нямаш нужда от секс/чувства и всичко е ОК.

Ако обаче имаш нужда да изпитваш чувства към някого, а в същото време не можеш да изпитваш или поне не за дълго, тогава вече е проблем, защото в някой етап от живота ти ще започне да те бли от това.

Извинявай, че така разпитвам, но ми е била интересна асексуалността. Ще се радвам да ми отговориш.

Аз между другото пък съм прекалено сексуален и прекалено влюбчив и това също ми създава проблеми. Даже понякога съм си мислел дали нямаше да ми е по-добре да не изпитвам никаква нужда от секс и чувства.

Просто е много гадно, като всяка втора наулицата примерно те възбужда адски много и се получава една перманентна незадоволеност.

Колкото и секс да правиш, не помага. След 5 мин пак искаш и то различна. А свикваш прекалено много със секса и той спира да те задоволява, а в същото време в теб остава един глад за задовляване.

Т.е. нещо като наркотик - хем искаш да ти донесе задоволство, хем колкото и да го правиш не става. И колкото по-често го правиш, толкова по-зле става. Ако не го правя, пък още повече откачам при вида на мацките.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cb7447ff3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Честно да ти кажа нямам нищо против момиче което не обича секса. Не си длъжна постоянно да го правиш. Нито пък си длъжна да правиш всички пози. Но пък чак да не искаш да те докосват и гушкат...е това вече е прекалено!
За какво ми е това гадже, като няма да мога да я гушна? Ще стоя и ще я гледам все едно е Дева Мария ли?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8cc1e886c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мисля, че имам желание един ден да имам пълноценна връзка, защото приятелите всички тръгват по своите пътища, семейството няма да е вечно до мен. И тогава какво, оставам сама? И най-блестящата кариера на света да имам, ще е гадно да се прибирам вкъщи сама и да няма с кого да си говоря и да прекарваме нощите заедно. Ето, замислих се. Деца също обичам. И да, бих искала съпруг и деца. И като срещам някой симпатичен мъж, най-много си казвам "хубав е" и толкова. Не изпитвам желание. Не знам обаче болестта ми лекува ли се. Не знам защо някои хора ме критикуват. НЕ съм го избрала! Ако терапевт или психолог, дори сексолог, могат да помогнат - ще отида. Не ми трябват вещества за повишение на либидото, защото усещам, че всичко идва от психиката ми. Но не знам защо. Обаче трябва да го излекувам, а не да се насилвам да се натискам или да правя секс веднага. Така не се получава. Ако не, ще е хубаво поне асексуален партньор да си намеря. Номер 7, не ме притесняваш изобщо с въпросите си, благодаря ти. Но дори самата аз не мога да си отговоря. За жалост, досега не съм чула за някой излекувал хиперсексуалност или асексуалност.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 304966f657
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От н. 1, да - лекува се твоето състояние, но ако ти го искаш за себе си - не за другите или да имаш мъж и деца. Трябва ТИ да го пожелаеш.. Ходи на Психотерапефт или Психоаналитик - каквото си избереш. Можеш да си видиш и женските хормони, но както вече писах - при жените в повечет случаи е на психична основа, при мъжете заради ниски нива на тестостерона.
Първо се излекувай, после си намери човек, който ти харесва, после прави секс - не в обратния ред!!!

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ec125ec4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До авторката от едно асексуално момиче. Здравей, ще започна с това, че те разбирам напълно и не, не си болна. Всеки има правото да си мисли, каквото пожелае за хора, като нас. За някои сме болни, за други не. Аз също не изпитвам никакво белания за секс с друг индивид, отвращавам се. А до колкото въпроса ти, ти сама можеш да си отговориш. Щастлива можеш да бъдеш сама, без секс и дори без партньор. Щастието е в самите нас и не ни е нужен друг човек или дадено действие за да сме щастливи, а просто да намерим формулата за добър живот, която за всеки е нещо индивидуално разбира се. Живй така, както ти харесва! Ако не изпитваш желание за секс, не прави секс, ако искаш запознанства с мъже или жени, запознавайте се, говорете за асексуалността ти, нека знаят, някои ще не приемат такавата каквато си, повярвам ми... а други, няма да те възприемат за нормален човек. Можеш да бъдещ щастлива сама със себе си, семейството ти и приятелите ти, ти избираш! Нищо не се знае, може да попаднеш и на асексуален човек, с когото да изживееш една истинска платоническа любов!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ea2c5f5073
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Както гейовете имат клубове, асексуалните нямате ли си нещо подобно, поне в нета? Може там да си намериш някой мъж като теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9a8a05240a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Интересна тема. Аз съм на 27г., като от близо година и половина не съм имала връзка и отношения с мъже. Водила съм преди полов живот, харесвал ми е секса, но към днешна дата нямам желание. Дори не си посягам. Не искам да се възприеме като хвалба, но съм привлекателна жена с предложения, но нищо не ме впечатлява. Изслесвах нивата на хормоните и всичко е в определените норми. Не знам на какво се дължи и дали не потърся помощ от психолог. Искам семесйтво и деца, но ако не променя ситуацията не знам дали ще ги получа.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2d74680303
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От езотерична гледна точка, ти си перфектното същество. От човешка, си различна и определено с някакъв проблем. Не се насилвай, на сила хубост не става, но продължавай да търсиш какво става с теб. Определено потърси помощ от психиатър/психотерапевт ако искаш да се промениш към личност със сексуален живот. От билогична гледна точка, обезателно си направи изледвания за хормони!

За езотеричната гледна точка, препоръчвам да прочвтеш бавно и внимателно книгите на Карлос Кастанеда.

Поздрави, и да знаеш - който търси намира! (колкото и да е клиширано)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9aac504647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Виж учението за чакрите и прочети за втората чакра, която е отговорна за сексуалността. Виж например сайта newage. bg там има тестове за чакрите. иначе може да си осиновиш дете или пък да забременееш инвитро, ако искаш да имаш дете. Иначе си е твоя лична работа дали искаш да имаш сексуални отношения или не.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5c61dbdd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Хората са казали - "Всичко е в главата". Дори и хормоналните проблема са индиректно там. А ако причината не е в хормоните, е в наложени/придобити навици и/или разбирания. Колкото по-дълго е седял някой навик, толкова по-трудна е евентуалната борба с него. Горе долу същото важи и за разбиранията. Естествено, единствения начин да пребориш някой навик или разбиране е личното желание и самоосъзнаване. Някой може да ти каже евентуално къде ти е проблема, но докато ти сам не го осъзнаеш и не го приемеш за проблем, няма да се получи нищо. Иначе е нужно само достатъчно време и желание мозъка ти да се "пренапише", за да започнеш да възприемаш вчерашното "отвращение" за нещо нормално и дори приятно. Същото е и с маниите/зависимостите. Само че там трябва да приемеш довчерашното приятно занимание, като нещо ненормално(ако е наложително и до отвращение да се стигне).
Ta както вече и друг спомена - мъчи се да се променяш само ако осъзнаеш че ти самата го искаш. Иначе се приемай такава каквато си, и си живей живота. Това че няма да е според "нормалните" разбирания, няма никакво значение стига ти да си доволна от живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 088f136ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако можеш да се привържеш към някой мъж, да ти е приятно да си с него без докосвания, може би ще се получат нещата. Има мъже, които също като теб са асексуални или с много ниско желание за секс. Опитай се да намериш такъв мъж- излизайте, забавлявайте се заедно без да се насилваш за нищо. Ще бъде много трудно да бъде такъв и едновременно с това да си допаднете, но ако се получат нещата и свикнеш с него може да се отпуснеш и все пак да можеш да правите секс от време на време. Не мисля, че имаш някакви проблеми. Асексуалнустта си е също вид сексуална ориентация. Търси в нета подобни мъже или момчета, опитай да поддържаш някаква връзка с някои от тях и каквото стане.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 37b85be5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ако си щастлива така както си, няма проблем.
Това, че си различна не значи, че си болна.
Проблемът ще се появи когато решиш да имаш семейство.
Незадоволеният мъж няма да остане дълго с теб.
Ако пък си кариеристка и нямаш нужда от мъж - има изкуствено оплождане...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f5a49c149b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Или трябва да си намериш такъв партньор, макар и много рядко има такива мъже и ще живеете като съквартиранти, или ще си останеш стара мома, което е много по-вероятно да стане. Но нормален мъж няма да може да завъртиш. Ние преди всичко търсим в жената сексуален партньор, а не чистачка, готвачка, още по-малко абстрактна приятелка. Един мъж като погледне една жена, първата му мисъл е, как тя изглежда гола.
При теб има психичен или психиатричен проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c8fa64e654
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторке, аз съм на 26 години и също като теб съм девствен и мога и без секс, но без любов не мога. А ти имаш ли нужда от любов? Примерно ти да обичаш и теб да те обичат? Ако имаш нужда и ти от любов като мен, ще се радвам да се опознаем. С нетърпение очаквам твоя отговор.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 36d765f554
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

21.   Авторке, проблемът ти не е краят на света, както ти изглежда вероятно. Дори не мога да го нарека "проблем". Освен жени, има и много мъже със същата нагласа към интимността и е напълно възможно да създадеш хармонична връзка с такъв човек. Казвам го от личен опит, тъй като 16 години от живота си прекарах с асексуален съпруг. Напълно разбирам какво значи да нямаш никакво желание дори за докосване до друго същество. Целувка съм получавала по челото за рождения си ден и това беше цялата интимност. Моят съвет е да не вървиш срещу себе си и да не правиш опити да се сближиш с човек, който има различна от твоята сексуалност. И двамата ще бъдете нещастни. Ако се обвържеш с мъж, чието либидо функционира нормално, скоро той ще се почувства объркан и обиден, дори и да имате силна интелектуална връзка. Повярвай ми, ад е когато партньорът ти няма желание да те докосне! При мен дори по едно време се отключи анорексия - мислех си, че защото съм грозна и дебела, затова той не ме иска. Естествено, бракът ни не издържа. Също така е ясно, че и деца нямам, заради неговата асексуалност. Но ако той си беше потърсил партньорка с подобни на неговите потребности, имаше всички шансове за бъдеще с такава жена, защото във всичко останало е стойностен човек. Няма никакъв смисъл да криеш сексуалните си предпочитания. Ако си честна и открита с другите, ще откриеш формулата да бъдеш щастлива и без секс - сама или с друг като теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 66cc63a450
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   На 34 съм и съм асексуална. Изобщо не ми дреме за хорските мнения по въпроса, аз съм в мир със себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ff7aa4d4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторке, темата е моя http://spodeli.net/1/story-161469.html
виж я все пак
иначе каза,че мастурбираш и не ти е приятно значи, защо не си направиш интимна прическа първо? аз докато си правя винаги ставам много влажна и тогава пак се пипни по-силно да видиш как е и дали ще ти хареше. Може би нямаш влажност .
Често казано на мен ми е гнусно дори да го правя само понякога камоли секс и дори ако мастурбирам повече после ми е много замъглено зрението и ми е отпаднало

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9963ff1719
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Да, лекува се, но не с докторска химия!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker