Получавам цистит/еширихия коли след секс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Получавам цистит/еширихия коли след секс?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3294 пъти
Имам нужда от малко помощ и информация. Да уточня, че никога преди това не съм имала проблем с пикочните пътища. Изчетох всичко за бактерията.. Резултати ми от лаборатнорното ми изследване са за Еширихия коли 10 на 5-та степен. Има някои възможни източници на зараза ( едни плодове си купих, със съмнителна хигиена на продавачите, който ядох неизмити) или басейн (често посещавам). Бях на лекар, обсъдихме всичко, каквото ме притесняваше. Назначи ми лечение. 10 дни антибиотик, аз съм на 3-ти ден. Дотук всичко е наред, но... нещо продължава да ме чопли.... Изострените симптопи на цистит ( ходи ми се до тоалтената през 20 мин, фалшиви позиви за уриниране) се появи точно като започнах нова връзка ( първият секс) Пих каквото трябваше, оправих се. Но след няколко дни пак правихме секс, пак се появи и тогава именно беше срещата ми с доктора. Той каза, че е просто съвпадение. Но снощи правихме секс и днес, независимо че съм на антибиотично лечение, усещам подобни симптоми. Трети път не мисля, че е съвпдение, нали? :) Това, което ме обърква е, че бактерията не се предава по полов път, човекът има изключителна лична хигиена, винаги ползваме презерватив. Други важни фактори са, че : 1. той е изключитено надарен (цистит, следствие на механична травма? Първият път имах болки, сега - не ) и 2. след душ използва крем за тяло Nivea( има суха кожа) а после с тези пръсти... :)
Може ли да е от крема? Все пак той попива в кожата му - не е като да си е пъхнал веднага ръката в мен. Освен това нали тази бактерия е в резултат на т. нар "мръсни ръце". Как е възможно това при положение, че спазваме добра лични хигиена и двамата? Той няма оплаквания, а аз, както споменах, никога не съм имала преди това. Възможно ли е да бъде нещо като носител? Човекът е чужденец, не му знам при какви условия е расъл в чуждата държава

Някакви идеи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 871f96db5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, аз имах няколко години цистит и ме хващаше също след секс със съпруга ми винаги на пролет. Не може от мъжа да дойдат тези бактерии - те са анални бактерии, но при жената ануса и вагината са близко и при секс могат да се пренесат самите бактерии чрез механичното триене. Ако имаш слаб имунитет, могат да се разпространят като засягат не само уретерата, но и около вагината се размножават и сърби цялата област.
Мъжът не е виновен в случая, нито плодовете, нито кремът ти за тяло, но ти имаш слаб имунитет (стрес, неправилно хранене, прекалено много спорт, цигари, алкохол, болести други). Аз затова и на пролет го хващах - повечето жени са така с цистит. Пролетно време след дългата зима те хваща.
Възможно е също да имаш нарушена флора и фауна в интимната област. Има си полезни бактерии, които по принцип създават леко кисела среда и убиват такива вредни бактерии.
Много мога да ти поръчам БЕЗ РЕЦЕПТА вагиналните таблетки Vagisan.. Напълно натурален продукт без странични ефекти - има два вида. Хапчетата са с живи млечно-кисели бактерии (да, като в киселото мляко), които се заселват и така гонят на практика вредните бактерии, а капсулите са с млечна киселина и просто повишават киселинността във влагалището и вулвата.
След антибиотика е особено добре да вземеш живи бактерии да си „засадиш“, а също не забравяй да си вземеш про и пребиотици за червата след като спреш антибиотиците, защото и там са ти измрели полезните бактерии.
Също при ходене в тоалетна се бърши от пред назад, за да не пренесеш фекални бактерии от ануса. Като цяло обаче циститът е признак за нисък имунитет. Виж си начина на хранене. Спри цигари и алкохол. Вземи си витамини и минерали от аптеката, яж хубава и силна храна - месо, яйца, риба, зеленчуци, умерено плодове. Спри сладкото и нездравословната храна. Спри спорта докато се оправиш и да - секс не се прави по време на акутен цистит.
Мий се интимно само с вода или бебешки душ гел без сапуни. Не ползвай душ гел или сапун за интимната област!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3adefd6c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много ти благодаря номер 1. Един коментар, ама на място. Беше ми много полезен и съжалявам, че не ти благодарих по-рано.

п.п Емоциите с него просто ме разболяваха. Смених мъжа ( не заради това, разбира се :) и всичко е наред.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e306d83500
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

4.   Проблемът с Е. коли е, че е силно адаптируема към антибиотиците. Така, че ако се взимат антибиотици всеки път и често, спират да действат. Затова антибиотикът трябва да бъде много точно подбран и е добре да се се направи микробиологично изследване към кой точно е чуствителна. Вероятно трябва дори да се комбинират антибиотици и да се взимат достатъчно дълго време. Десет дни антибиотик ми се струват крайно малко време за Е. коли! Това е упорита и много проклета бактерия която трябва да се изтреби до девето коляно. Но пък живее в аналния тракт и на други места, т.е. хем е нормално да я има, хем не трябва да я има. Ако се настани някъде и останат "гнезда", хронично ще има инфекции, затова трябва много сериозно да се подходи към тая проклетия. Сокове от боровинки, силни храни и прочие не вършат работа, трябва антибиотик, но не кой да е и не как да е. Без антибиотик няма оправия. Зависи си от случая. После вече може човек да гледа да я кара здравословно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker