Противозачатъчни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Противозачатъчни
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1949 пъти
Първо ще помоля, ако може да публикувате въпроса ми.
От известно време започнах да водя полов контакт /на17 съм/, но с приятелят ми не ползваме презервативи. Когато наближи да свършва, той свърша върху корема ми. Страх ме е да не забременея, ако случайно част от спермата отиде до срамните устни. И има ли смисъл да пия противозачатъчни? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: c87e389a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С две думи ти и приятелчето ти практикувате прекъснат полов акт. Едно трябва да ти е ясно - това не е метод за предпазване от нежелана бременност, а за отлагане на бременност. 20% от двойките забременяват така в рамките на 1 г. Проблемът е, че в прееякулацията има също сперматозоиди, а и не винаги е сигурно, че мъжът е еякулирал навън. Прородата си знае работата. Ако продължаваш така ще забременееш, така че противозачатачните правят смисъл освен ако не искаш да ставаш млада майка

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5bc6f7055
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм съгласна,№1.Моят мъж така ме е пазил много години-никога не съм имала проблем.Друг е въпроса,че приятелят на авторката е сигурно съвсем млад мъж и не знам до колко може да се контролира.Аз винаги съм била спокойна със съпруга си-дори и когато сме били подпийнали в компания и после сме правили секс.Винаги съм била сигурна в него.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 79194a31c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Напълно подкрепям номер 1 - прочети по темата и ще разбереш, че прекъсването е примитивен метод да забавиш забременяването си. Ако не искаш да използвате презервативи, мини на противозачатъчни. Трябва да ти ги изпише гинеколог понеже всички са различно дозирани според години, килограми, индивидуални особености. Аз пия Ясмин от години, но ми ги изписаха за тежка и болезнена менструация. Противозачатъчният ефект в случая е бонус, приятелят ми свършва в мен и нямаме проблеми. Имай предвид, че противозачатъчните имат и странични ефекти - най-големите са че увеличават риска от рак на гърдата, от инсулт и инфаркт (особено ако пушиш) и ти трупат ужасен целулит (тренирам 3 пъти седмично, но няма спасение). Трябва също да внимаваш да не пиеш жълт кантарион, витамин ц, сок от грейпфрут, антибиотици - те намаляват ефекта на хапчетата. Ако ги пиеш с витамин А пък може да се интоксикираш заради повишена абсорбция. Ако искаш да те пазят, трябва да си много дисциплинирана - да ги пиеш всеки ден по едно и също време, без да пропускаш, и да четеш с какво са съвместими и с какво не, за да не се окаже, че си пиеш хапчетата, а си бременна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d36be967c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Падни от 10-тия етаж и няма да са ти нужни противозачатъчни.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dbfbe8a416
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Естествено че може да забременеш..
Понякога излиза течност с минимално количество сперматозоиди което е достатъчно.

Или се предпазваш или може да стане изненада.
Ако толкова няма възможност, минавате само на орална и другото :-)

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 467ae947c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това, което правите е доста рисковано, защото един път ще закъснее да го извади навреме и... ще станеш мама. За това добре си се насочила към противозачатъчните, но нали знаеш те не се купуват просто така, трябва да идеш на гинеколог, да те прегледа, да ти назначи изследвания, мен дори ме пратиха за кръв, и след това да ти даде рецепта за хапчетата. Освен това трябва да си много стриктна в приема. Никакво пропускане на хапче и гледаш да ги пиеш в приблизително еднакъв час. А и никакво пушене, защото противозачатъчни цигари си е лоша комбинацията. Не казвам, че задължително ще имаш проблеми, но определено рисково. Иначе няма нищо сложно. Изписват ти хапчетата, отиваш в аптеката с рецептата, купуваш си ги и като ти дойде цикъла взимаш първото хапче (пример идва ти в сряда и ти взимах хапчето на което пише сряда, на другия ден хапчето за четвъртък и т. н. ) Има опаковки с 21 или с 28 таблетки. Ако си с 21, следващият ти цикъл ще дойде след като ги изпиеш всичките. Нали знаеш правиш 1 седмица почивка и тогава ти идва и този път започваш новата опаковка не с цикъла, а пак във сряда (ако си почнала първата опаковка в сряда, разбира се! Това е само пример, при теб може да е друг ден. ) Ако пък хапчетата ти са 28, тогава нямаш почивка и цикълът ти идва докато пиеш последните хапчета от опаковката и тогава веднага продължаваш със следващата. Надявам се, успях да ти го обясня горе-долу, но разбира се лекарката ще ти го обясни по-добре от мен.
Не е сложно, само внимаваш да не пропуснеш хапче или да започнеш следващата опаковка в правилния ден.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: afc0fb5707
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 4 защо е публикуван недоумявам, а номер 2 би трябвало да помисли за здравето на съпруга си. Практикуването на прекъснат полов акт скапва простатата, това е кратковременен метод. Предвид възрастта на авторката, а и за предпазване от половопредавани болести, препоръчвам задължително използване на презерватив, винаги. Докато се опасява от забременяване, като нищо може да се обзаведе с ЧПВ.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 88418da6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Проклетите хапове са отвратителни!
Ползвайте задължително презервативи, а чак след като родиш, слагай спирала!
Ж44

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0a31d702aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами ще ползвате презервативи тогава.. искате ли или не искате.
ааааааааа ама това е най спокойният начин и безопасният и по евтиният, все пък млади сте и нямате много опит а с тези хапчета хормоните ти ще има дисбаланс може би и ходи се оправи след това.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 170e395a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По точен отговор, от този на Номер 3 едва ли ще получиш :). Лекар, хапчета и всичко е точно :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker