Панически страх от нежелана бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Панически страх от нежелана бременност
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 3062 пъти
Здравейте!
Честита Нова Година! ^_^
Нека се представя-момиче на 18 години съм от град в близост до столицата.
Имам приятел, който след няколко дена навършва 19 години. Заедно сме вече пета година, но никога не сме имали полов контакт. Той е съгласен да изчака колкото е нужно, за да бъда готова и да не съжалявам.
Истината обаче е, че освен обикновеното притеснение, което изпитвам от тялото си, поради по-ниското, от обикновено, самочувствие изпитвам и страх от нежелана бременост. Запозната съм с цялата физиология, средства за предпазване от нежелана бременност и болести, но въпреки това адски много ме е страх. Осъзнавам, че едно бебе на тази крехка възраст би провалило целите ми планове за образование, кариерно развитие и т. н. А дори не искам да си представям как биха се чувствали родителите ми. Майка ми често ме педупреждава да бъда внимателна и дори, когато бях на 17 ми каза, че съм твърде малка за полов живот.
Аз съм сигурна в желанията си и човекът до мен, убедена съм че искам първият ми път да бъде с този човек-обичам го, ценя го, уважавам го. Заедно сме от толкова много време и той ми е бил подкрепа в много трудни моменти.
Не знам на какво се дължи този страх. Искам да го преодолея, но винаги когато имам възможност да си легна с него, въпреки желанието си, се отказвам, защото се страхувам.
Тази новогодишна нощ празнувахме с компания в село. Легнахме си към 05:00ч. сутринта и въпреки прекрасната възможност, която имахме, защото никой от нас не беше пиян и имахме на разположение часове заедно в топла и уютна стая не го правихме. Беше наистина приятно да бъда в прегръдките му толкова часове и направо летях от щастие, но не искам вече да го наказвам по този начин. Искам да се справя с този страх.
Пиша, за да ми дадете съвет как да го преодолея.
Благодаря ви! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5bfbc49d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма от какво да се страхуваш :) Вземете от презервативите на Durex екстра сейф. Сподели на приятеля ти от какво се страхуваш, все пак сте заедно от 5 години. Може да го помолиш преди да свърши да си го извади от теб, с времето ще видиш че няма страшно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f33b5b910e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Страх насаден от майка ти. А и ти самата не си готова според мен. Децата са отговорност и едно бебе би тласнало живота ти в различна посока. Но нали разбираш, че все някога трябва да правиш секс с момчето. Риск винаги има освен ако не правиш секс.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bb1758f564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката:
Благодаря на първите двама. Ще поговоря с приятеля си. Сигурна съм, че ще ме разбере и това сигурно ще ми помогве.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5a80c831c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако толкова много се страхуваш, но искаш да го направиш си купи хапче Ескапел. То може да се вземе веднъж в месеца, колкото се може по-скоро след секса и е за против забременяване. Иначе Durex са най-сигурните презервативи.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ce94a9265f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   В една друга тема споделих една мисъл, която искам да споделя и тук: едва ли някога ще се почувстваш готова на 100%. Просто няма такъв филм, съмненията и тревогите винаги се прокрадват, но не трябва да взимат превес.
Щом пет години те чака, можеш да му имаш доверие. Както са ти дали идея по-горе, може първите няколко пъти да го правите с презерватив и въпреки това той да свършва отвън, за да не се притесняваш. Но според мен няма какво повече да чакаш. Щом си стигнала до това положение, всяко изчакване ще доведе до още съмнения в себе си. Просто го направи без да му мислиш толкова, все пак с предпазни средства и без алкохол.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 67faab853a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти имаш още по-голям проблем. Не е нормално на тази възраст да си цяла нощ с някого и да не стигнете до секс. Не те разбирам. Ако си запозната с предпазните средства няма да си причинявате всичко това. Консултирайте се и можеш освен анти бебе да ползваш и презервативи. С тези страхове така ще си блокираш психиката, че един ден ще се чудиш как нямате никакви проблеми, но не забременяваш. Понеже изчетох доста за забременяватето, някъде попаднах точна на такива съвети от майки, внимавай, да не забременееш и когато жената иска бебе не става. Незнам дали осъзнаваш какви възприятия имаш и как възпитанието ти се е отразило на поведението ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bb1758f564
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Номер четири, не искам да вземам подобни хапчета без причина. Надявам се да не се налага. :) Благодаря ти!
Номер пет, благодаря ти. Осъзнавам колко си прав.
Номер шест... Не съм сигурна какво да ти кажа. Замислих се и може би моята психика вече е блокирана. Твърде чувствителна съм. Сега на 31-ви преди пътуването чух отново призивите да внимавам, да не правя глупости и сега се сещам за тях отново и отново.
А като се замисля колко много се дърпах за целуването. И защо? Защото смятах, че е грешно и, че ако нашите разберат ще бъдат разочаровани от мен. Сигурно така са ми втълпили подсъзнателно.
Понякога не мога да повярвам каква късметлийка съм с момчето, колко търпелив е той.
Благодаря ти, номер шест! :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4a103dd3f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   првзервативите са надеждни - напомням само - важното е да има повечко лубрикант ии като приключите иважданеро да стане с придържане на презерватива в оановата, за да не се изхлузи. за ескапелето - имай го наум че същеатвува, но наистона ако стане гаф някога в живота ти. това са хормони, и между две вземания трябва да има много месеци интврвал ( хапчеро прави така че да ти дойде). успех и спокойно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bb1758f564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: Благодаря,номер 8. :)
Не смятях,че ще е нужен лубрикант,но ще го имам предвид.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1a7c8142f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много странно, една нежелана бременност и този страх.. Имаш нужда от разговори с гаджето, а за майка ти.. Не знам жената явно е с разбиранията от едно време. А ти си вече достатъчно голяма да мислиш със собствената си глава. Да взимаш своите решения. Не позволявай на никой никога да диктува твоя живот. Ако ти не изпълняваш мечтите си няма кой друг. Момиче живееш тук и сега.. Внимавай какво си пожелаваш, не бъди страхливо човече. Пребори този страх с презервативи прочети някоя друга книга за нагласата на човека и възприятието в различните етапи от развитието на човека.
Не си усложнявай живота по този жесток начин.. Това момче няма да те чака вечно да знаеш.. Ако го обичаш давай.. Не се страхувай, той няма да допусне да забременееш случайно.. Малко разговори и повече действия. Давай ти си...

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bb1758f564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката:
Осъзнавам истинността на казаното от теб, номер 10. Благодаря ти!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 701e3c1a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ето пак. Лубриканта не е лекарство, просто е много по-хубаво особено когато е с презервативи. Лишаваш се от любов заради майка си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: bb1758f564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хора, коментирайте още, защото за мен темата е актуална. И аз имам същите притеснения като авторката.

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 242e1239e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Абе ти си чисто луда. Как може от пет години и да не сте правили. То ако се забременяваше толкова лесно.... Ако искаш почакай още пет години хахахахха

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 9683300c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Направете го няколко пъти в дупето, с презерватив и много лубрикант. Така опасността от бременност няма да е фактор и натрупването на малко практика ще ти помогне да свикнеш с близостта на партньора и ще ти е по-лесно да се отпуснеш и да пристъпиш към вагиналния секс без (или с по-малко) притеснения.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 25 дни
hash: bb1758f564
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От авторката:
Номер 16 това вече е стара тема за мен, но благадаря за съвета, макар че се съмнявам въобще някога да опитам анален секс.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: c6d3f0d9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не съм фен на аналния такъв, но ако тя си го поиска, защо пък не!!! Слагаме есктра сейф-a, внимателност и тогава може и да пробваме

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker