За оралния секс - трябва ли взаимност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

За оралния секс - трябва ли взаимност?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 4744 пъти
Здравейте, наскоро правих секс с приятеля си за първия път и той няколко пъти си поиска свирка. По принцип не съм фен на оралния секс, но бих могла да го правя, ако знам, че му харесва. Това обаче, което не ми допадна, беше, че той иска само аз да му правя орална, а той на мен не. Имало гаден вкус, така се изрази. Ами че то и спермата има гаден вкус, нали? Струва ми се доста егоистично това отношение само той да си прави кефа и не ми допада. Казах му, че съм съгласна да му правя орална, ако и той прави на мен. Иначе може и да си караме само на стандартен секс. Той не остана доволен - другите му приятелки винаги му правили, без да им прави той на тях. Но щял да си помисли.

Вие какво мислите по въпроса? Чакам мнения и от мъже, и от жени.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 797e88e783
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Права си, че трябва взаимност.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: feb894e137
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз на мъжа ми му правя свирка. Той си и иска-мило, без налагане и на мен с времето ми стана и приятно да му угаждам. Не държа той на мен да прави, е, имало е изключения, 3-4 пъти.
Но аз пък много обичам да ми целува зърната на гърдите и да ми гали нежно клитора, силно ерогенни зони са ми. Полудявам от кеф и той го знае. Първо ме възбужда силно, после аз на него свирка. И всички сме доволни. Може и просто да сме си паснали в секса, знам ли..
От различен пол сме и едно е приятно на единия, друго на другия. Не мисля, че можеш да поставяш така нещата. скъпа млада авторке. И животът, и сексът не са на кантар-каквото получиш, да дадеш. Малко на рекет прилича твоето. По-скоро по моя пример горе-обсъди с приятеля си какво на теб ти харесва и нека той ти го прави, ти на него свирка. Оралната любов към жената и към мъжа не е едно и също.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 50157e2bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Егоист! Такъв ще е във всяко отношение, не само в секса.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5baae3f6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Или и двамата си правите или никой на никой не прави !Това дето го иска проятеля ти е наистина егоистично

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e006e1f415
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трябва взаимност задължително! Хората са казали дай за да получиш! Значи той като ти отказва се гнуси от тебе поне така излиза!
На теб не ти харесва оралния секс защо да се мъчиш?
На него не му харесва пък да го прави на жена.
Значи...или се разделяйте или правете секс без орални ласки и готово.
Не се унижавай и не отстъпвай...а момчето е много егоистично според мен го зарежи! Той се гнуси от теб, щом не иска.

: )))))

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e006e1f415
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На колко години сте вие? Много егоистично се държи какъвто е във секса такъв ще е и в живота зарежи го!

----

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3440a592ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ви трябва да го правите, получава се протриване и се хващат гъбички!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1b29b11069
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз не държа ако той има желание, иначе аз го правя без да иска, просто аз имам желание. Ако не ти харесва не го прави.. Ама такива карания насила едва ли не, като не ти идва отвътре не трябва да те кара. Може би найтина си пада егоист...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4c6bb1d3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Пробва ли да се пооплакнеш долу преди кунилингуса, та да няма гаден вкус?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7daa155af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №2 -" Оралната любов към жената и към мъжа не е едно и също. "!? И в какво е разликата, че жената усеща чепа чак в гърлото си, а от този нещастник се иска само да я оближе и с това да докаже, че не се гнуси от жената. Пък се и хвалел, че другите му приятелки му правели!? Такъв не е никакъв мъж, а комплексирано леке, което само за себе си мисли. Авторката е много права, всичко в секса трябва да е взаимно и желано, другото е отвратително насилие.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a04c4b1fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Никога не съм гледала на секса като бартер на услуги. Естествено, че е много по приятно, ако и двамата си правите френска любов, че кой не иска да лежи няколко минути и единствено да усеща удоволствие. Не мисля, че е задължително да е взаимно, по-скоро така е по-приятно. В началото на сексуалния си живот не исках приятеля ми да ми прави орална любов, нямах против аз да го правя за него, но имах някакви притеснения с близостта на всичките му сетива до половите ми органи. И преди и след като се случи не съм го смятала за задължителна част, всякакви удоволствия, които си доставяме един на друг, ги правим, за да може другият да се чувства възможно най-възбуден, а не за да получим в замяна същото.
Не го насилвай да слиза надолу, това решение трябва да го вземе сам, иначе винаги ще го прави насила и надали някой ще е доволен. Вероятно не иска, защото е пробвал преди и не му е харесало, но приятелят ми ми каза, че има голяма разлика между жените, че зависи от хигиената им, от навиците им и от начина им на живот. Помоли го поне да опита един път, преди да отказва завинаги.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 45808b2be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Щом ти казва, че вагината ти има гаден вкус, значи ти е казал истината. Малко са жените без вагинални проблеми. Не мога да си обясня толкова ли ви мързи, че не поддържате добра интимна хигиена. Мои приятели също са се оплаквали, че на приятелките им вагините миришели. Имах един колега от работата и един път се заговорихме за приятелките си. В един момент го запитах колко възрастна е приятелката му и той ми каза на 42 г. а той нямаше още 35. Попитах го защо ходи с по-възрастна жена, а той каза, че младите момичета не знаят как да поддържат интимна хигиена. Авторке сигурно и ти не поддържаш добра интимна хигиена и затова вкуса на вагината ти е гаден. Ами ако си и космата там долу, изпотяваш се през дена, без никакво проветрение, а после те мързи да се изкъпеш, много ясно, че ще му мирише гадно. А колкото за това, че и спермата имала гаден вкус си в голяма заблуда. На тебе колко пъти ти се е случвало да гълташ гадна на вкус сперма? Ако един мъж употребява наркотици и диетата му е много лоша може спермата му да има лош вкус, но това са изключения, докато при жените е много често срещано поради лоша интимна хигиена да имат гадна миризма и вкус.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1e8ee1a740
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз по принцип правя орална и нямам претенции да ми правят орална, но ако някой ми каже "има гаден вкус" би ми станало неприятно.

Иначе- пробвала и си се на вкус? Как ти е хигиената? ( ползваш ли интимен гел? ) Ако ти е важен- просто си взимаш душ и си искаш отново. Също важно е винаги да имаш хубаво бельо, да му харесва да те разсъблича и Т. н.

Според мен не бързах със заключенията, но си помисли като цяло какво му е отношението към теб. Как се държи, уважава ли те, прави ли някакви жестове Т. н. Ако и там нещата куцат, вече си сигурна- не е твоя човек.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5c4fd0c728
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Интересно, на мен винаги мъжете ми правят първи без да ги натискам. Не знам откъде ги копаете тия екземпляри.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9da82b8040
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   До тези, които ми казаха, че интимните ми части имали лоша хигиена или гаден вкус - хора, той мен не ме е лизал никога. Визираше предишен свой опит в областта с друга жена.
Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f0674b5524
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не са ми правили, не съм правила...
Все още чакам да ме сполети любовта и тогава всичко ще си дойде на мястото! И ще е взаимно, няма как да другояче!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d88874c013
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Ппц всеки човек е различен. Аз лично много се възбуждам да лижа жена ми. Тя дори никога не ме е карала да я лижа - както и аз не съм я карал да ми лапа.
За какъв се има приятелят ти? Смешник..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f1b1133273
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Номер 17, хич не е интересно, просто добре си подбираш партньорите. Всеки мъж, който, поне един път е свършил жена, с език, няма нужда от подканване.

Имал съм няколко приятелки, които в началото не изявяваха голямо желание, да им говоря на френски, но след известно време, бързо ми се качиха на главата, ама буквално.

Мъже/Момчета, лижете и не му мислете, нищо не може да се сравни, със секса, с току-що свършила жена, и тоя премрежен поглед...


Мили Жени/Момичета, не правете неща, които не ви харесват, а ако нещо ви е отказвано, но ви харесва, винаги ще се намери някой друг, който да ви накара да се пръснете от кеф.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2d63271050
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   21, ти пък от къде знаеш, че като лижеш, жената си умира от кеф? Жената иска чеп, лизането е за увертюра. Не я ли изчукаш здраво, язък ти за лизането, пак ще търси някой да стори първото!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5236ea3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ако просто се попиваш с тоалетна хартия след уриниране не очаквай да ти каже, че ще му е приятно да те лиже. Немърливост му се вика на това. Мокрите кърпи са по-добрия вариант. А най-добрият е да се изкъпеш точно преди това. Тогава няма да има гаден вкус, даже почти никакъв и не е лошо лизането. Ти му обясни как ти е хубаво да те лиже.

М20

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e88cf743d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   н 21, хареса ми как си го написал!
Точно така е, самата истина си описал!
И аз в началото се дърпах, свян ли, срам ли, но откакто мъж ме свърши с устни и език, полудявам от желание за още и още, точно с този мъж!
И да, премрежения поглед, лудото желание да го поемеш целия след като си полетяла в небесата от него...и с него, незаменимо е!
Пожелавам го на всички!
Но така както има жени, които не умеят да свирят, така има и мъже, които не умеят да лижат!
Един-единствен ме е побърквал с орална, усещаше ме, влудяваше ми, показа ми, че съм жена-фонтан..., изливала съм се в устата му, няма такава емоция! Но това се получава само с точната половинка!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4f58157e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   22, очевидно е, че нищо не разбираш от жени.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f0674b5524
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   С най–огромно удоволствие правя орална на мъжа, с когото се чувствам наистина жена; този мъж ме разбира, усеща, познава до болка, люби ме по най–невероятния начин... и не само орално!
Има взаимност, любов... Там е тайната...

Не съм изпитвала удоволствие от орална любов с друг...
Така и не можах да се отпусна и отдам...
Много е интимно, не се споделя с всеки, не ти и два желанието с всеки...
И обратното е вярно... Без тръпка и мъжа остава незадоволен...

ж38

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7c6397be16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз лично мисля, че ти не искаш чак толкова да ти прави орална, колкото си обидена от факта, че се е изразил по този начин. Мъжете са нетактични. Свиквай.
Vause

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 586b55133c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Не правих свирки докато не се влюбих...
Гадно ми беше да им лапам атрибутите, нямаше сила на Земята, която да ме накара да го сторя!
Не давах и да ме лижат...

Но се влюбих...
И с много свян и неудобство пристъпих към това...
Учих се на него, доста се поизпотих, разпитвах го какво, къде и как и сега определено е много добре!
С огромно вълнение му позволих да ме вкуси...
Бях като на тръни, а много го исках...
За 1ви път отварях бедра толкова близо до лицето на мъж...
Казах му "Ако не съм ти вкусна, просто спираш, не се мъчи... "
Той се засмя, започнахме да се целуваме, обсипа ме с целувки, слизайки надолу, възбуди ме, влуди ме, забравих страх и свян... и тогава свърших в устата му... и все още не мога да спра да го искам... всякак, не само орално!
При мен любовта отвори всички врати...!

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 447c9144b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   За 23 и всички други неразбрали - не авторката е мърла, а някоя от бившите на гаджето й. Той дори не е пробвал нея да я лиже, защото вече имал негативен опит от някоя друга. Четете преди да давате хигиенни съвети.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: db3164a70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   При нас жена ми проявява желание да ми прави орален но и дума не ми дава да спомена да я лижа. Изгарям от желание да я лижа но не ми е давала никога. Пробвах преди нея веднъж и много ми хареса. Може би е въпрос на лични съображения...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c7bc4561a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Ако са съображения би могъл да ги обориш. Внимателно, издалече, тактично, методично... Обаче по-вероятно е да е до физиология. Имам в сексуалния си живот три дами, на които оралните ласки не са доставяли удоволствие. Не, че не са ми разрешавали да "сляза долу" (не, че и питам де), но след доста "упорита работа" от моя страна съм разбирал, че всъщност нищо не изпитват. Та има и такива, макар че са по-скоро рядкост.
За лошия вкус/мирис... нещата не опират само до проста хигиена. Най-малко до "гориста растителност" (N15 е виждал путка само на картинка). Та не е и най-добре да се вреш долу ако те не пускат...
За взаимността... личното ми мнение е, че е задължителна. Но тя е задължителна и при самия секс. В много случаи жената смята, че просто дава на мъжа той да си направи кеф или пък, че секса си е негова работа и от нея се иска само да си разтвори краката и да чака удоволствието. Има го естествено и обратното - мъжът точно да го направи само за собствено удоволствие. Взаимността в интимните отношения си е направо задължителна. Особено в ранния период на сближаването. С течение на времето се отива на много, различни компромиси. Не допускайте това да е от първите.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 296bd21135
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Виж сега, аз нямам "опит" с мъжете и едва ли точно аз съм човек, който трябва да ти дава съвет, но видаях толкова коментари, че просто.. приятелят ми никога не ме е карал, просто аз имах желание и до ден днешен е така. Един ден ми каза, че се чувства едва ли не "длъжен", че аз го задоволявам по този начин и трябвало и той. Нищо такова, ако на приятелят ти не му е приятно, просто го остави. Секса е нещо интимно и трябва да си го направите така, че и на двама ви да е приятно. Това аз на него, той на мен е глупаво.. наистина той е "поискал" по един гаден начин, замисли се освен секса как той се държи с теб? Говорете един с друг, споделяйте си, само така може да ви е приятно. Късмет и лека вечер. :):)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6789983356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Ами какво да ти кажа, не е нормално. Аз съм мъж, но обожавам да лижа моята жена и тя ми отвръща с същотото. Трябва да е удоволствие за двамат иначе не става. Френската любов е истинска, показва точно любов между двама, които се обичат и не се гнусят един от друг а точно обратно. На мен ми харесва да целувам моята на всякъде без изключение, това ме възбужда повече от всичко

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9d9f461348
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Разбира се, че трябва взаимност! Щом и на двамата Ви харесва, не е хич приятно да се подхожда егоистично в секса. Аз много обичам да правя "кунилингус", като на едно 90% от жените, с които съм бил им харесва и то доста. Най-добре е партньорите да си паснат сексуално, а не да е вид изнудване - искам това, ама няма да правя онова...

>М. 31г<

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e61903fe10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   По темата, съветвам да не се практикува поради следните причини:

"Някои казват, че оралният секс е подправката в сексуалния акт. За едни е част от любовната игра, за други все още е тема табу. Проучване, което е направено в Центъра за контрол на заболяванията и превенция в САЩ, показа, че хората в западните страни практикуват по-често орален секс.

Като пример те показаха част от данните в проучването, които сочат, че в САЩ 48,5 процента от тийнейджърите споделят, че са правили орален секс.

Мъжете на възраст от 25 до 44 г. са практикували орален секс с жена, а при жените в същата възрастова група 88% са практикували орален секс с мъже.

Разбира се, тези данни никога не биха могли да бъдат абсолютно точни.

Като едно наистина горещо изживяване, оралният секс има своите предимства. Той определено разнообразява сексуалния акт. Това е един начин да опознаем тялото на партньора, да открием неговите ерогенни зони.

Действа предразполагащо. Всяка двойка избира дали да започне с него, да го включи някъде по средата или пък да завърши с него. Оралният секс дава нещо изключително вълнуващо като изживяване, особено на мъжете. Този вид стимулация на пениса може да подобри ерекцията.

Опасностите, които крие той, когато се прави без презерватив, не са малко. При орален секс може да се заразите от хламидии, генитален херпес, гонорея, гъбични инфекции, сифилис, малко, но все пак вероятно е да се заразите с вируса на ХИВ.

В последните три години вниманието на специалистите се фокусира върху човешкия папилома вирус.

Това е вирусът, причинител на рак на шийката на матката, както и на други злокачествени и доброкачествени образувания.

През 2010 г. British Medical Journal публикува данни, които показаха, че в западните страни, в които се практикува по-често орален секс, са се увеличили случаите на орофарингеален рак.

Този вид рак се свързва с присъствието на HPV в устата или гърлото. Тези данни са повече от притеснителни, особено за хората, които практикуват орален секс.

Честата смяна на сексуални партньори увеличава риска от този вид рак.

Затова бъдете отговорни към себе си и сексуалните ви партньори. Ползвайте презервативи и редовно си правете изследвания. Безотговорното отношение към здравето днес се заплаща на висока цена утре.''
https://www.dnes.bg/index/2013/06/06/oralniiat-seks-polzi-i-riskove.190114

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 797b2263bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Заеби го. Сериозен съм.

Първо (и най-просташко), лекето те сравнява с бившите си. Ти си си ти. Ти не си му робиня, не си му бившата, не си му даденост. Това какво ти искаш да си слагаш в устата не го решава някое комплексирано сладурче.
Не е и твой проблем дали Станка, Пенка или майка му са му го правили - като му липсва толко да се връща при тях.

Второ, проси си като глезено леке, но не иска да върне жеста. Това го определя като предходната ми дефиниция - глезено леке. Една тайна да ти се разкрие - за нас мъжете не е трудно да се стигне оргазъм. Освен ако малкото му приятелче не увяхва в саксията, той лесно може да се задоволи от секса. По мое мнение, удоволстивето на жената е приоритет, тъй като не всички жени могат само от едно тръскане в мисионерска поза да получат оргазъм (може, но не всички). Орално, пръсти, секс - в този ред нещата са доста добре за една жена.

Трето, помисли що за характер има човек, който го е гнус от партньора си. Помисли само. Не на всички ще им е приятно да си завират разни човешки части в устата, разбираемо е. Но ако от теб се изисква, а няма реципрочност, то можеш сама да си извадиш извода колко на тоя му пука за твоето удоволствие. Гарантирам ти, че това неглижиране ще се прояви и другаде.

Казвам ти го така: този човек е боклук. Не те цени като партньор или като човек. Ти не си му подметка, ти имаш личното си достойнство и личностна стойност. Не си го причинявай, не се свеждай до духалка. Отеби и си намери някой, който поне няма да циври, когато си поискаш своето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 529a997686
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Съглaснa съм с номер 37. Според мен гaджето ти търси сaмо собствения си кеф и не го интересувa твоето удоволствие. Рaзбирaм че теб не те ентусиaзирa много мисълтa дa му лaпaш, но си съглaснa зa дa му достaвиш удоволствие. A той кaкво? Толковa ли не може дa нaпрaви еднa мaлкa жертвa и също дa ти прaви орaлнa? Не може тъй дa искaш без дa дaвaш в зaмянa. Било то в облaсттa нa любовтa, сексa, приятелството... Щом искaш нещо, поне от увaжение предложи нещо друго в зaмянa. Тa той дори не е пробвaл дa те лиже. Кaк може дa кaзвa че имaло гaден вкус? ! Некa пробвa пък тогaвa дa говори. Зaрежи го тоя. Щом е егоост в леглото и в други нещa ще е тaкъв. Човек когaто обичa някой е готов нa мaлки жертви зa дa зaдоволи другия. Другото си е чист егоизъм.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 091b6af7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   По принцип не обичам да ми го смучат, но лижа жена с удоволствие, защото на нея и харесва много, а и на мен също, много възбуждащо е да се завра между краката и`в гъсто обраслия и пубис.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker