Защо младите са такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо младите са такива?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 5077 пъти
Млад човек съм, от провинцията, уча в столичен университет, искам да имам хубава и престижна професия, затова уча поне 8 часа на ден. През това време колегите ми обикалят кафета, дискотеки и единственото което правят е - наркотици, алкохол, секс. Откъде имат пари - не знам. Нямам приятели защото съм заобиколен от такива хора, а живея в университет на общежитие. Не съм в затвора, не съм в наркоманска комуна, не съм в Планета Пайнер, В УНИВЕРСИТЕТ СЪМ! Но в този "университет" е по-лесно да си купиш трева отколкото книга, защото никой не чете, но почти всички пушат. По цял ден смърди на алкохол и трева. Как да се сприятеля с такива хора, които ми казват "защо учиш беее, на изпита ще препишеш, зубър ли си? ". Понякога не ги разбирам какво искат да кажат, защото те не говорят, а само крещят и пищят някакви изрази от сорта на "коо стаааа ееееее, ехееееее, брааааат". Най-лошото е, че мен изкарват ненормален и сбъркан, защото не съм като тях. Като дойдох в общежитието си бях харесал едно момиче, но ми казаха, че е спала с половината колеги. Оказа се, че е вярно и накрая тя ми каза "можеше и ти да спиш с мен, но щом си толкова смотан няма". Такива като нея има много, с лопата да ги ринеш, това е проблемът. В родния ми град имаше една която дойде вкъщи на първа среща и се разочарова защото не правихме секс. Това беше първа среща, никога преди това не сме излизали. Бил съм "страхливец понеже не съм я изчукал". Друга пък излизаше с мен, а зад гърба ми ходеше с някакви наркомани. В крайна сметка реших, че мога и без приятелка да живея, започнах да уча, но не се издържа всеки ден сам пред лаптопа или учебниците, очите ме болят вече и започвам да откачам. В същото време нямам приятели и не вярвам на никого защото всички около мен са деградирали и пропаднали. Реших да слушам музика, отварям YouTube и какво да видя - само чалга и рап където се пропагандира деградация и пропадане. Реших да прочета новини. Отварям някакъв сайт и чета "плеймейтка си сложи нови джуки". Няма измъкване! Всички сте пропаднали наркомани и проститутки. Казвали са ми да замина за чужбина, но това го казват само хора които не са излизали от България. За съжаление имам приятели в чужбина които са ми споделяли същото. Разликата е, че в някои държави като Холандия може да се напушиш законно и няма нужда да се криеш от полицията. В Германия пък проституцията била законна и момичетата стояли на витрината като стока. Евала! Какъв прогрес, какво чудо! Падам на колене пред великата ви цивилизация!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 18f4ae7dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Честно казано, разбирам те. Може би не уча толкова много колкото теб, но те разбира. Аз съм в гимназия и всички (с малки изключения) пушат, пият и животът им е купони, секс и наркотици. Като си помисля че 50% от осмокласниците тук вече пушат...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f4cac4a5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубаво е, че си следваш целите и виждаш кое е само мода, губене на време и подражаване на околните, и кое ще ти донесе успех дългосрочно. Само не си прав за това, че не ги чукаш - чукай ги и светът няма да ти е толкова крив. Иначе продължавай да си следваш целите и да не се занимаваш с глупости. Само със знания няма да си успешен - трябват и някакви социални "скилс".

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d58bf011e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторе, и аз уча в столичен университет, но не съм срещала подобни индивиди. Сто на сто има, но те не ходят редовно на лекции, така че рядко ги засичам.
Колкото до останалото - толкова ли не можеш да филтрираш хората с които общуваш? Защо на мен никой не ми се подиграва? Не съм "популярна" (може да се каже, че не съм и нормална xD), най-малкото съм интроверт и избягвам купони, дискотеки и т.н.
Между другото, когато отворя youtube, не ми излиза чалга в recommended или на главната страница - или винаги отваряш trending (недоумявам защо), или лъжеш.
П.П. Когато някой ми кажа, че учи 8 часа на ден, ме навежда на мисълта, че зубри, което е доста различно от това да учиш с разбиране.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7cc03b9dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Виж сега, според мен няма как да излезеш от това състояние без да направиш компромис както със себе си така и с другите хора.
Разбери, че идеални хора няма и ако поставяш всички под общ знаменател наистина ще си седиш сам пред лаптопа и няма да имаш никакви приятели.
Другото е, че живота не е само учене, да - важно е, но не е всичко.
Опитай се вместо да "храниш" всички, че са деградирали, да ги опознаеш, да намериш някакви общи неща с тях. Много хора просто имат нужда да "изпуснат" напрежението и гореописаните от теб неща са варианти това да се случи. В действителност много от тях са напълно нормални хора. Нормално е един млад човек да се забавлява, просто всеки сам решава как да го прави.
Съгласен съм, че много хора прекаляват, но определено не бих казал, че всички са такива.
Опитай се да излизаш повече, поставяй се в неудобни ситуации (това помага много за излизане от "черупката") и сам ще видиш, че нещата ще започнат да се получават.
В крайна сметка няма как да имаш приятели, да не говорим за връзка при положение, че не си готов на компромиси.
Важното е да подбираш правилно хората около теб и да действаш по-смело, със седене пред лаптопа няма да постигнеш нищо.
Успех :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6514526a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз имах същият проблем като теб и ти гарантирам, че никога няма да се впишеш с тази нагласа . Проблема е , че ние затворените хора нямаме нужда от приятели, даже и да намериш задръстени/ зубъри/ лузъри , те не искат да излизат, не искат приятели , не искат да им се губи ценно време. Дали факта , че осъзнаваме какво не е редно , ни прави повече от другите - ами не точно. Намери баланса в живота. Чети , но и разнообразявай поне един ден.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a7f4669143
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Говориш като бабичка, отпусни си малко душата. Нямалошо да си вършиш работата, но докато правиш това гледай себе си, а не в чуждата паница. И намали малко осъдителния тон, вредно е за самия теб.

Alpha, ж. 29

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e84979df1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не всички сме такива, не ни слагай под общ знаменател! Може по-голямата частда са така, но и ти като само учиш как очакваш да стещнеш нормални хора? И това че някои хора харесват чалга или др. не ги прави задължително лоши хора, може би се опитай да си говориш с тях, като оставиш осъдителните си предрасъдъци на страна.
Пише ти момиче на 18, не пуша, не пия, не ходя по дискотеки, не слушам чалга. Въпреки това, не смятам че хората, които правят тези неща са “лоши” и “пропаднали”.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7bcf35cbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

14.   Защото сте едно нещастно и загубено поколение, израснало без ценности, лишено от любознателност, от обща култура и изобщо от морал и култура, защото сте продукт на извратеното българско псевдообщество и ужасната българска действителност, настъпила след 1989 г. Защото това е действителност на разпада, агонията и умирането на нашата държава и нация! Затова сте и такива - дегенерати и уроди, тъпи и агресивни, както помежду си, срещу останалите и срещу самите себе си, като се самоунищожавате с алкохол и дрога, хора в които няма нищо естествено и човешко! Пък естетическите ви представи - чалга, силикон, ощавени кощрамби с пирсинги и татуировки и мъжлета - метросексуални пенделгейзери, са направо ужасни. Като ви гледам какво представлявате, за сетен път се убеждавам че България е мъртва! Дори социализма, с всичките си недостатъци, и идеологически идиотщини създаваше много по-качествени хора от вас! Затова съм щастлив, че моето детство беше именно тогава! Така че "млади хора" просто вървете по дяволите, по-добре да не бяхте се раждали!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2f5e9274b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   С абсолютно същото се сблъсквам и аз всекидневно, само че все още уча в гимназия. Другите ми казват да не им обръщам внимание ама как за бога е възможно като каквото и да отворя, където и да погледна само чалга, наркотици, кой коя "оправил" и кой от кого преписал. Вече силно се съмнявам, че нещата ще се оправят.
Ж16

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 995f3a93e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Замини за Исландия тогава? Ти сам си избрал да учиш и по цял ден да си затворен над учебниците, защо се оплакваш? Явно не можеш да намериш баланса между учене и социален живот.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fdc0c9ee4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Слушай, приятелю! В You Tube има и други жанрове музика-пусни си стари градски песни, има Транс, Метъл! Намира се всичко, стига да знаеш какво да търсиш! Жалко за колегите ти! Не учат, мама и тате плащат обучението, на теб ти завиждат, затова си изолиран! А щом момичето те кани да спиш с нея, възползвай се! Ти така си я обидил! Аз ако съм на теб, ще сторя каквото трябва-дават ли ти вземай, бият ли те-бягай! Колегите ти са вече оглупели съвсем! Щом пафкат джойнт всеки ден, скоро ще са зомбита! Преписвачи, казваш! Ами ако утре кажат на един поне да пусне локомотива и да го кара пробно, ще се справи ли? Не вярвам! Ще му кажат "Приятел, отиваш си! Щом не знаеш как се кара локомотив, нямаш работа в железниците! Няма да рискуваме сигурността на влака, заради това, че си преписвал в университета, вместо да учиш! Съжалявам! " Това ти го давам като пример! Така постъпват с всеки, когато отиде за първи път на работа! Щом видят, че той не знае елементарни правила за безопасност и експлоатация е ясно, че той не е учил! А калпазани никой не търси! Това поне ти е ясно! Затова учи и гледай себе си! А твоите колеги утре ще събират боклука и метат улиците! Да си знаеш отсега!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 79ae4ce603
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Веднъж баба ми ме закопа в земята точно на същата тема. Каза ми, че много се радва, че не съм като масата, но ѝ било тъжно на жената. На 18-години да не мога да танцувам, да не си пея, да излизам рядко, да нямам много контакти, да имам проблеми с доверието... права беше. Нямаше какво да кажа.
Не гледай масата хора толкова, изпълваш се с омраза, а това никога не е градивно. Навсякъде ще срещаш хора, трябва да се научиш да ги разбираш поне малко и да спреш да ги съдиш. Със същите тези твои колеги ще завършите като един випуск и дълго време ще се развивате на едно ниво. Можеш да имаш по-висока заплата след време, да си с добро положение, но какво от това, ако никога не си поемал безсмислени пътувания, ако никога не си се будил с махмурлук, ако никога не си целувал непозната, ако никога не си пял фалшиво в стая пълна с хора? Пък и никой няма да те оцени, ако не умееш да общуваш с колектива ти, това е важно за всяка една работа. Понякога има прекрасни специалисти, но те не се справят добре в работна среда, защото са твърде негативни, праволинейни и не се разбират с колегите си. Съгласна съм, че в днешно време на всеки ъгъл има леки жени, наркомани, пропаднали младежи, но между тях има и стойностни единици. Намери ги. Основното ти занимание е да учиш, дошъл си в столицата поради тази причина и е правилно да не го забравяш, но ученето не ти пречи да изпиеш едно кафе следобед с приятели, да се запознаеш с някое красиво момиче и уикенда изневиделица да решите да отидете във Враца, защото не сте били там. Темата ти е крайно негативна и не мога да затворя очите си. Съгласна съм, имаш право за много неща, но се концентрирай върху себе си и се опитай да поживееш пълноценно. Никой не ти говори за чалготеки, дрога и проститутки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 35459cc54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Млади човеко, учи и въобще не обръщай внимание на деградантите около теб. Учи, дипломирай се и си намери добра работа. Къде ще бъдат твоите колеги след 10 години? А къде ще бъдеш ти? Въобще не обръщай внимание на софийския разврат. За съжаление това са последствията от прехвалената демокрация. И по-зле ще става.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bc4c55e7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ей тъпанари защо не ми пуснахте коментара?? !!!! Ще ви съдя!!! Знаете ли кой съм аз... аз съм бащата на рока и майката на вятъра!!!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a6c360b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

23.   Най- обичам, когато някой от старото "качествено" поколение оплюва нас младите какви боклуци сме били. Визирам коментар под номер 14. Ами нали ние младите сме продукт на това старо и "качествено" поколение, което ако беше наистина толкова качествено, нямаше да даде толкова уродливи индивиди (тоест нас).
Нещата тръгват от семейството и качества като морал, възпитание, любезното, честност се дават не къде да е, а точно там. Но това старо и "качествено" поколение беше прекалено заето да ни ги даде и ние се самовъзпитахме от телевизията и Интернет и от голотата и пошлостта, които рекламират те всеки ден. И накрая ние сме си виновни за това си състояние и за липсата на внимание от страна на родителите. А чия е задачата да бъдем добре възпитани? На Пайнер? На МТВ? На сериалите? На Азис или Джъстин Бийбър? Или на старото "качествено" поколение? Май е на последното?
Казано по друг начин - крушата не пада по- далеч от дървото.
Аз редовно се сблъсквам с простотията на млади и възрастни. Истината е, че агресията и тъпотията са обхванали една огромна част от българите и по- възрастните изобщо не отстъпват в това отношение. Така, че, драги "качествени" възрастни, преди да тръгнете да обиждате нас младите колко не струваме, се замислите вие как си свършихте работата с нашето възпитание, защото пак повтарям - това е ваше задължение, а не на телевизията или Интернет!



Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 003ff0a68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   За кой университет става дума?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5b6a4d5481
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Ох.. докато се мъчеше да се изкараш невиждан моралист, както всеки ганьовец обича да се бие в гърдите по време на духовитата лекция "морал и ценности", се видяха повече комплекси към жените и забавляващите се колеги, отколкото акъла на Айнщайн и ценностите на ганьо. Все така си лаете в облаците ганьовците.
ж21 неслушаща чалга и недрогираща се.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3e12e720cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Много са ми смешни такива теми. До миналата година бях студентка - същата като теб - затворена, не излизах по дискотеки, учех доста, но не чак толкова, колкото казваш, че учиш ти. Никой никога не ми се е подигравал. Имах страхотно обкръжение - все момичета, които учеха, не излизаха по дискотеки и си пасвахме идеално. Всеки си избира обкръжението и никой не те е задължил да си сред такова.
Никога не съм се дразнела на хората, които умеят да се забавляват. Мои колеги излизаха често и това не им пречеше да са страхотни студенти. Не бъди толкова черноглед и си подбирай приятелите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a150fd60df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Краен си. в ютюб има всичко. Важното е какво виждаш и какво искаш да виждаш. Не ми хареса в разказът ти, дойде вкъщи една.... не всички жени сме боклуци. Така че, преценявай кой каним.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d8e4114144
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Хубаво е, че учиш. Аз също уча (медицина в Софийски университет) и знам какво е учене по 8, а в сесия се е стигало и до 14 часа. Неизбежно е да не те болят очите, затова аз открих начин да не ми се доспива толкова много и да не получавам силни болки в главата - яж повече плодове, вода, чисто кафе и спорт.
Аз презирам дискотеките, дори целия Студентски град (предполагам си там). Навсякъде е пълно с трева, най-вече в общежитията може да се купи, когато искаш. Аз го знам, но просто не ме интересува - не ме интересува и кой се друса, кой спи с целия блок, кой какъв е. Гледам единствено аз да се чувствам добре и да мога да уча.
Ти си мъж и предполагам не искаш да я караш сам цял живот, затова се възползвай от тези момичета - няма да им се вричаш в любов, нито пък ще градиш семейство. Веднъж и бягай, ако си умен, ако не някоя може здраво да те умае, ама нищо - ще се научиш. Аз бях така в началото, така се израства като мъж, променяш се.
Ти гледай себе си най-вече - гледай да учиш, да изкраваш хубави оценки, така ще получаваш малко парично възнаграждение всеки месец (стипендия), която пак да влагаш в образование. Аз с моята стипендия обикновено се записвам на някакви семинари, курсове, които са много полезни. Там се срещаш с хора като теб - имат общи интереси, водите приятни разговори, различни от трева, секс, алкохол.
Аз също нямам много приятели - 2-ма само. Не си търся и повече, тези успях да запазя през годините, стигат.
Последно, не гледай толкова черногледо над живота - ти си млад, живота е пред теб. Няма да намериш девица, няма да спреш употребата на трева. От теб остава да се наслаждаваш на живота, да учиш, да гледаш да се чувстваш добре. Така най-лесно се оцелява.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 763c62de81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Малко е крайно и преувеличено това. Смени средата. Отиди на платен курс, по нещо което ти харесва и там ще срещнеш мотивирани млади хора с твоите интереси. Аз ходя на графичен дизайн и рисуване -слушаме джаз, говорим си за история на различните течения в изкуството и архитектурата и тн. Курса е само с млади, симпатични, мислещи и възпитани хора. Просто намери нещо, което те вдъхновява и разтоварва и се включи в група със себеподобни. Има групови разходки в планината и излети, курсове по мениджмънт, езици, каквото искаш. Ако щеш и клуб по шах, там няма наркомани.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a6c360b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Благодарим ти, че казваш, че всички сме "пропаднали наркомани и проститутки". Аз поне не знаех, че съм такава, вероятно и доста хора тук.

Иначе, все ще има други "зубъри" като теб. Не може да си само ти от целия университет. Въпросът е, че и те не излизат много и са трудно откриваеми. Потърси ги и няма да се чувстваш така, защото ще имаш себеподобни.
Другият вариант е да приемеш хората около теб такива, каквито са и да се впишеш сред тях. Не е речено да ставаш "наркоман", но ако ти ги приемеш, сигурно и те ще те приемат.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 30d394b35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   23 - Виж, ако вашите са те оставили на произвола, то имаш моите съболезнования, ама не си мисли, че всички сме като теб!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 01b42dce82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Целта на другарите комунисти се сбъдна, да се създаде едно поколение от БРОЙЛЕРИ, изляти по един калъп, като в Северна Корея, но да пият, да пушат трева, да шмъркат кока, да се чукат, без значение с мъже или жени!
По-важното е ДА НЕ МИСЛЯТ и ДА НЕ РАЗСЪЖДАВАТ, кое е хубаво и кое е лошо, защото ТЕ така го искат, така го могат и така затриха вече 2 поколения!!!
Вижте само ТИКВАТА, целува ръка на владици и патриарси, но не въвежда вече 27г. вероучение в училищата, защото е един прост комунист, който не мисли за друго, освен за циганите/избиратели и как да си напълни джоба!
България няма бъдеще, тя загива пред очите ни, но на кой му пука за нея!?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5b50319ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Не съм чела всичките коментари.. но хубаво е да има баланс. Това, че учиш е супер, важно е да си загрижен за бъдещето. Но социалните контакти също са хубаво нещо и не бива да ги подценяваш. Млад си, излизай. Можем да не е по-кафетата с колегите, но ако има начин да се запознаеш с хора от твоята сфера, които вече са се реализирали ще е супер.
И недей да съдиш колегите/ хората. Алкохола/наркотиците са начин да избягали от ежедневието. Не знаеш от какви семейства са, дали нямат проблеми и така нататък. Понякога се случва да правим заключения, но дори да не сме запознати с това, което се случва. За теб може нещо да е лесно, но за тях да не е.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 221a888e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Всичко написано е до някъде истина. Защо, , до някъде, , ами, защото ти просто си попаднал точно в центъра на глупостта. И аз съм студентка в столичен университет и имам многооо за учене, но при мен няма такива неща като преписване. Много трудно си изкарваме оценките и всичките ми колеги учат, ако не 2.
И аз не съм фен на чалга културата, но тя е сякаш вкоренена в нашето балканско мислене, което я превръща в масова. От друга страна, ако се вгледаме в една страна като Великобритания, славеща се с изисканата си висша класа, ще забележим, че и при тях се наблюдава подобна пропаднала анти-култура. Пример за това може да бъде техният Биг Брадър, Джорди шор или просто това, което правят в Слънчев бряг.
Сега до темата с момичетата, ти просто харесваш тези момичета, които всяко момче харесва. С провокативното в себе си, голямото самочувствие, идващо от голямата бройка момчета, които са минали през тях. Тези момичета се чувстват много желани, което е и основната причина да продължават да се забавляват по-този начин. Те не са много, но пък са за всички. Хаха, избора е в твоите ръце.
Няма смисъл да искаш да променяш хората около теб, това че са избрали да са посредствени е техен избор, Уважи го и продължавай да се развиваш. Някой ден, те ще са ти подчинени.
Пак ще кажа, не всички са такива, каквито описваш има и много други млади българи с твоето виждане. Подкрепям позицията, че е важна отговорността към това, което учиш последствие работиш, защото в противен случай няма да си полезен нито на себе си, нито на обществото.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 221a888e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Аз съм Номер 35 (може би така се пада... отговорността към ученето и професията, за да си полезен на обществото и то на теб :Д)и долових в коментарите упреци към демокрацията от Номер 21.
Искам да кажа, че в следствие на идеалистическата представа за комунистически режим и реалното му приложение се формира голяма яма, в която попадат много хора, които са способни и стойностни, за сметка на мързеливците, които ги гледат от ръба и им се смеят. С други думи, способните хора биват подтиснати и в невъзможност за развитие, поради уравниловката.
Такива изказвания като, , прехвалена демокрация, , , която едва ли не е виновна за спада на хората в културно отношение не може да съществуват. Просто демократичният свят дава свобода, ти да си този, които да избере, кое е стойностно за теб. Това са и рисковете на такова общество, да избереш грешен избор и да отпаднеш от свободната борба.
Не искам да бъда разбрана погрешно, комунистическата идея сама по себе-си е прекалено хубава, за да се изпълни. ТЯ гледа на хората не като реални хора, а като идеални субекти, където всеки се справя чудесно и дава от себе си 100%. Такава идея се срива точно в момента, в който хората спрат да вярват в нея и видят какво причинява в действителност.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a6c360b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   31, точно обратното е. Изобщо не са ме оставили, израснах в добро семейство. Ако ме бяха оставили на произвола на съдбата, едва ли щях да пиша тези редове, защото такива хора рядко разбират пиюоложението си. Моите съболезнования, че не схващаш елементарни неща. :)


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1b308b398d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   13, почти всички сте такива и не е от сега! Когато аз отивах в университет очаквах да видя интелигентни хора, дошли да учат, а намерих шайка пияндурници и да не казвам още какви. От мое време досега май нищо не се е променило. Кога казахте нещо на онези отсреща за лошите им навици или пороци? Мълчанието е знак за съгласие, човече! Все едно дали пиеш, пушиш, друсаш се и правиш безразборен секс - докато само кимаш с глава в компанията на правещите го, си същия!

По-добре сам, отколкото в лоша компания. Това е нещо, което винаги ще важи. Най-готината група е тази, в която си ти! Докато не го осъзнаете и се молите на някакви загубеняци да ви приемат, всички ще сте загубеняци. И това е част от приемането в групата - не само хубавите неща! В армията си военен, при загубеняците - пияндета, наркомани, сексманиаци и прочее, си загубеняк.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5dd17f0972
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Задръстеняк! "Всички сте пропаднали наркомани и проститутки. Казвали са ми да замина за чужбина, но това го казват само хора които не са излизали от България. ", "Евала! Какъв прогрес, какво чудо! Падам на колене пред великата ви цивилизация! ", ти всички под един знаменател ги слагаш, начина ти на говорене излага огромно его на показ и си мислиш, че си над всички, а си просто един затлачен задръстеняк братле. Познавам хора които си бохат мара и трето висше изкарват с отличен и си имат и приятели и аверки и кучета и котки... това, че през призмата на твоята гледна точка има някаква линия "всичко което АЗ правя е градивно и всичко което вие правите е деградивно" не означава, че си над нещата, напротив - никой не иска да цъка с теб, защото си един смотаняк. Дори и да правеше нещата, които другите правят пак щеше да си изолиран, защото хората усещат егоистите. И факта, че никой не иска да цъка с теб доказва, че само в собствените си очи си повече от другите, което няма никакво значение на практика. Където и да отидеш, ще си същия бот, а ти си мисли, че си над нещата. Олигофрен!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fdc0c9ee4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Защо нападаш човека? Не знаеш, ли че пороците водят в гроба! И какво против имаш срещу нас, интровертите? Просто така е решил и това си е! А и някои са само фиктивни студенти, заради безплатния алкохол в онези "коптори", но не и да учат! Плащат си само семестрите, а имат десетки изпити, а и никога не сядат да учат! Живеят, за да си направят кефа, а защо не си купят и дипломата накрая? А главите им ще са се превърнали в празни кратуни, защото нямат интерес към нищо и са станали калпазани! Но виж, за улични метачи стават! Тук поне и дипломи не искат и ще ги вземат веднага! А родителите им ще пият една студена вода, че децата им са им прахосали парите за образование и са станали метачи! А ти все много знаеш!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7bcf35cbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Номер 23., забравяш нещо много важно! Младото поколение се формира не е само в семейството, а най-вече в обществото! Там е проблема, обществото е уродливо и създава уроди! Децата са мили и добрички, когато са малки и в семейството, защото тогава, семейството е основен фактор, но тръгнат ли на училище, всичко се извращава, защото там вече основен фактор става улицата, тъпанарчетата в класа, които налагат модата, е тези по-ученолюбивите и скромните стават предмет на подигравки, модата я дават именно тъпанарите. И оттам-нататък следва всичко останало, като се стига до дрога, цигари, злоупотреба с алкохол, краен егоизъм, пълно затъпяване, насилие, побоища, престъпност! При момичетата - проституция в разни форми, вкл. и в това да търсиш само комерсиалното в една връзка. Виж съвр. "плеймейки" - красноречив обобщаващ образ. Затова и авторът на въпроса е разочарован от обкръжението си, защото е от "белите врани" и не е като останалата сбирщина, продукт на съвремието ни!
от номер 14.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a6c360b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   43, не съм напълно съгласна с теб. Семейството е най- малката единица, но върху нея се гради обществото ни. По- скоро поколението сформира обществото, не толкова обществото поколението, ако че двете са взаимно свързани и си влияят.

Ако в едно "нормално" семейство децата биват отглеждани с необходимите внимание, нежност и любов, самите деца нямаше да са толкова агресивни. Аз нямам деца и не съм била във връзка, но това, което виждам при повечето млади семейства, е отношението им към собствените им деца, което е шокиращо. Повечето млади родители не само, че не обръщат достатъчно внимание на децата си, което ги провокира да го търсят извън пределите на семейството, а и се отнасят агресивно с тях, което прави и самите деца агресивни.
Да, може би понякога е адски изнервящо да гледаш деца, но да обиждаш децата си с епитети на улицата или да им крещиш в лицата за някаква дреболия за мен не е нормално. И като добавим това, че вероятно отношенията между родителите са агресивни и това се усеща от самите деца, в един момент психиката на деца, растящи в такава среда, се изродява. За тях става нормално да се вика и обижда, дори и да се посяга.

Гледам при много млади семейства, че бащите са все на някъде, защото цари грозното схващане, че мъжете не са необходими в семейството или че тяхната роля се изчерпва само с това да носят пари и от там се губи авторитета в семейството. Голяма част от младите майки, както казах, не отдават необходимите любов и нежност и започва да се губят емпатията и чувствеността. И това нещо започва да става масово И нормално, затова много млади мъже станаха лигльовци и много млади жени - леки.
При здрави семейни устои, колкото и обществото да е уродливо, тази уродливост трудно би проникнала в семейството. Но определено може да повлияе, както казваш ти. И точно такъв пример е авторът. Аз прекрасно го разбирам, защото съм била в подобно положение и знам колко изнервящо е. Но! Не всички пушещи и пиещи хора са лоши. Това, че пушиш и пиеш не те прави непременно лош човек, а и има други "бели врани" около него. Не са толкова малко, въпросът е, че не е попадал на тях.



Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7f181e480c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Така е и след универсисета. 70% от колегите пафкат на работа, а работата и всъщност е по цял ден да си пращат стикерчета и задявки. Накрая един-двама идиоти като мен и още една колежка им оправяме бакиите и вършим работата. Така се израства. В университета не знам дали ще те забележат, но работодателя никога не пропуска коректния, отговорен и работлив служител. Като си усърден, както твърдиш, ще прогресираш. Не се поддавай на изкушенията.

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: d6b7d01c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Не се съмнявам в искреността на автора, но от написаното лъха някаква вертерска поза, някакво преувеличаване и вселенска тъга... Просто не се намирате в естествената си среда, а и имате ограничени умения за общуване. При това положение, вместо да съдите другите и цивилизацията, научете се да живеете в самота - не е тъй сложно, и има много предимства. Не искам да Ви давам съвети да се запишете в клубове по интереси и т. н., тъй като е прекалено очевидно. Със сигурност хората, занимаващи се с определена художествена, екскурзионна, социална и т. н. дейност не са такива, каквито ги описвате. Просто сте се затворили, и корите за това света. Жалко, че толкова хора е трябвало да вложат време за нещо, което по само себе си не е зряло.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker