Спешно се нуждая от промяна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Спешно се нуждая от промяна
преди: 6 години, 12 дни, прочетена 3347 пъти
Здравейте, жена съм на 22 години от голям град. От около половин година живота ми върви надолу. Пуснах се по течението и започнах да се увличам с лоши неща - лоша компания, алкохол, дрога, и не на последно място секс с различни мъже. Уча и имам нормална работа, но напоследък съм оставила ученето доста назад. Не ми се занимава с нищо нормално. Чувствам се объркана и подтисната, защото не мога да намеря мъж който да ме обича и да гледа сериозно на мен. От друга страна ме е грижа за мнението на другите, а тези истории със секса и дрогата се разнасят бързо тук и започвам да изглеждам като боклук в очите на хората. Няколко пъти вече се случи да се напия и надрусам и да приспя с разни пропадняци и боклуци по купони. Спах и с няколко общи приятели за по веднъж. Спах и с момчета след 1-2 дни. Много секс с непознати мъже, които не обичам.. и те не обичат мен. Започнах да правя прекалено много глупости и да се излагам пред кой ли не и къде ли не. Страхувам се, че това някой ден ще достигне до семейството ми и те ще се отрекат от мен. Известно време бях нещастно влюбена в погрешен мъж, които освен че също друса и пие харчи и всичките си пари за комар. Няма и никакво бъдеще. Държеше се студено с мен и това ме убиваше. Не можах да преживея това, че не ме иска. И до днес имам чувства към него, но поне с времето осъзнах, че няма никога да се получи нищо между нас и това е за добро.. но въпреки това още държим контакт с него и не мога да се откъсна напълно. А знам, че ме използва и съм му удобна, защото каквото и да ми каже винаги съм добра с него. Той ме отхвърляше, дори не искаше да прави секс с мен, какво остава за друга близост, а аз тичах при други за да се почувствам желана и красива.. да си докажа, че има кой да бъде с мен и да ме иска. Но другите искаха просто секс за по месец и след това ме оставяха. Секса с други само отвори огромна празнина в сърцето ми и срина самочувствието ми тотално. Обикновено гледам реално на нещата и знам, че това е просто нещо, което ще отмине с времето, но мисълта, че няма да се забрави ме побърква. Искам много да обърна живота си - да спортувам, да съм щастлива и доволна от себе си, да бъда здрава. Не харесвам изобщо тялото си и това винаги ми е било комплекс. Имам дефекти целулит и стрии, както и малък бюст. Забелязвам, че от нещастието ми и лицето ми започва да се променя и да погрознява.
От както изпаднах в тази емоционална дупка често имам пристъпи на ярост, плача постоянно, мисля си от време на време какво ще е да се хвъля от висока сграда или да взема колата на баща ми и да се ударя в стена. Мислите ми ме разкъсват и понякога си мисля, че полудявам. Не желая да съм поредната продрусана курва, която си е пропиляла живота или да се влача с пропаднали мъже. Искам брак, семейство, дете със стабилен мъж. Знам, че мога повече и ако положа усилия ще успея да променя живота си, но не намирам мотивация и сили за нищо. Чувствам се много, много нещастна. Нямам и много прителки, трудно и ще си намеря, защото където и да отида в последно време се напивам или нещо по-лошо и се излагам. Не мисля, че мога да споделя тези неща и с майка ми или баща ми. Близки сме, но не мога да си призная че се друсам, а и съм от добро семейство в което няма такива проблеми. Искам просто да съм друг човек. Искам да съм щастлива и доволна от живота, а не винаги нещастна и сърдита. Искам и да изтрия няколко години от живота си и да забравя всичко. Искам.. да не съм докосвана от никого.
Моля всеки, който е прочел моята история за съвет как да постъпя и как да се променя, за да спра да пропадам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 12 дни
hash: 29dfbc21d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Такаааа...не знам доколко реална е тази история, но ти си изпаднала в депресия, може би не в най-пълната й форма, но ако не вземеш мерки, ще става все по-зле. Наркотиците, секса, плача и всичко, което описваш, сочат точно към такава диагноза. Какво може да направиш? В интернет е пълно с информация, прочети и проучи! Ако имаш работа и си студентка обаче, не ми става ясно къде вместваш цялото това пиене, замени го с тичане в парка, спорта се отразява страшно благоприятно. Смени си и работата, промяната и новата обстановка ще ти се отразяат добре. И горе главата, живота е пред теб, имаш време да се вземеш в ръце, всеки има кирливи ризи ;)

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 889c94e3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ситуацията ти е много сериозна и имаш нужда от сериозна помощ.
Не съм специалист а и съм само малко по-възрастен от теб, но бих те посъветвал да подредиш приоритетите си по важност и според мен нещата стоят така:
На първо място бих те посъветвал да се отървеш от този момък и хората, с които купонясваш. Опитай да прекъснеш всякакъв контакт дори ако това означава да смениш града за известно време.
Второ. Говори с родителите си. Не е нужно да им казваш за наркотиците и секса. Можеш да им кажеш, че се чувстваш депресирана и имаш понякога мислиш за самоубийство. Те ще ти помогнат а може би дори не е лоша идея да обсъдите професионална помощ - не е срамно да потърсиш терапевт.
Трето. За наркотиците и пиенето - не знам доколко е сериозна физиологичната ти зависимост, но със сигурност психологическа съществува и няма да е лесно да се откажеш, но трябва да го направиш - както казах по-горе -ако си при семейството ти ще е по-лесно.
Четвърто. Образованието ти е важно, но не по-важно от живота. Ако трябва - прекъсни за година. Дай си пауза и се опитай да оправиш по-важните неща първо. Обсъди го с близки хора/терапевт.
Пето. Разбирам че искаш мъж и деца, но си още млада. Опитай се първо да балансираш себе си, после нещата ще си дойдат на мястото. Предполагам че няма нужда да уточнявам, че когато времето дойде и си търсиш половинка е добра идея да търсиш добър и балансиран човек, който да е до теб - не луд купонджия.

Дано всичко се развие възможно най-добре!
Стискам ти палци и ти желая успех!

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 8f0fb5d807
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Решението, според мен, е да спреш крайно, коренно изкорени алкохол, наркотици и секс. Раздели се с тези пороци, за да израснеш в ''новия'' живот, без тях, който ти предстои, ако се насилиш да ги избягваш. Опитай се да споделиш с майка си, може да е трудно, но тя е най-добрия приятел и ще те разбере и ще ти помогне да се справиш с този грозен етап от живота ти. Може да ти е бясна отначало, но се постави на нейно място, нормално, не приемай първосигналната и реакция, сигурна съм, че когато отрезвее ще ти подаде ръка, за да излезеш от тази цялата помия. Съветвам те да не чакаш и да не отлагаш, не позволявай на цялата тази кал да те съсипе. Библията е мъдрър учител и добро лекарство за твоята болка. Можеш да я прочетеш. Не се отказвай, по скоро се промени, можеш да се преместиш и в друг град, ако мислиш, че ще ти се отрази по-пълноценно на промяната. Моля те, недей се опропастява. Мечтай и се труди, учи и се старай, за да постигнеш желаното. И един ден, когато му е времето ще създадеш семейство и ще си вярна само на един единствен и той на теб!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 12 дни
hash: 05295bd5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, човек винаги може да се отклони в погрешна посока важното е да има желание да се коригира. Аз ти препоръчвам да започнеш с тичане в парка или някакво друго подобно аеробно упражнение. Виждал съм и групи по фитнес с един треньор който им води упражненията. Може да се запишеш на танци, на зумба или каквото ти харесва, нещо което те кара да се движиш, да отделя ендорфини - хормони на щастието и да те поуморява. Упражненията подтикват и към по-добро хранене и живот. Започни с нещо и не се стреми към перфектност, просто към постоянство.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: dfdd25de88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ей, мацка, горе главата! Много си млада още, всичко е пред теб, недей да се самоунищожаваш! Нито си курва, нито си боклук, в депресия си. Грижи се за себе си, спри да се друсаш и ако трябва отиди в друг град. Нещата ще се наредят!

 
  ...


...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 954af0b56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Еми спри да правиш тия неща.
Чукам се със всички и се друсам. Как да ти помогнем ние?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 12 дни
hash: d26cd80126
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хей здрасти девойко :)) Не се отчайвай! Преди мислих като теб, сега съм на 30 и съм толкова щаслив от живоата си. Виж ти явно си момиче с ценности. Явно е, че сега израстваш девойко. Но виж загърби миналото и отвори нова страница в живота си... Първо, най-напред си намери добър психолог, и ходи редовно, при него. Знам звучи странно и срамнно, но това са хората, на който можеш да се довериш, без да са част от личният ти живот. Дай си шанс. Независимо как изглеждаш ти си добър човек. Във всяка жена има нещо красиво.. повявай ми. Аз например харесвам по-закръглените мацки, но не това е темата :П Нормално е да минаваш, през различни компаний. И някой хора да не те кефят. Това с наркотиците хич не е хубаво, ама никак, така ще си опропъстиш живота. Познавам мн хора от града ми и колеги, който са починали от това. То не е разрешение на проблема. Намери сили и започни да се обичаш. Повярвай ми няма перфектни хора. Но намери и добър психолог, на когото да споделяш. Особено щом живееш, в голям град. Преди време предадох близък човек, в беда, и така станах баш боклук. Е стана без да искам. Бях, в университета. Получих слънчев удар. Прекъснах и имах доста сер. психически проблем, с който още се боря. Но сега съм пърфект. Не взимам нищо. Но исках да ти кажа че за няколко години станах друг човек. Сега семейството ми е добре. аз съм за пример, помагам на всички, завърших работя, ходя на фитнес и партита. Преди дни се прибрах от една екскурзия. Просто повярвай в себе си!! Това за секса... Там където учех имаше една мацка, с която просто го правихме, тя беше колкото теб. Наскоро тя се сгоди, и има дете. Просто това са перйоди в живота. Алкохола??? ! Ти си знаеш.. Просто не прекалявай..

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 099dcdaa7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей! Прочетох историята ти. Ти си промяната. Направила си първата крачка, а именно осъзнаването. Осъзнала си, че това, което правиш не ти носи нищо и не те прави щастлива. Е, щом е така опитай да престанеш да вършиш нещата, които си описала. Можеш да започнеш да вършиш много други неща, които те правят щастлива. Спорт, танци, четене, писане, рисуване, разходки, стойностни разговори със стойностни хора и много други. И недей да мислиш, че не си красива - красива си - виждам го по начина ти на мислене.
М25

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: fc9e15adfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   На мене не ми изглеждаш пропаднала. Хората, които са, не го осъзнават изобщо. Да, поотклонила си се от правия път, който между впрочем е доста скучен. Ти готова ли си да водиш скучния монотонен живот на хората, които си мислич, че са на ниво. Аз например не съм. Никога не съм се увличала по дрогата. Но за сметка на това съм навъртяла такава бройка мъже, че това почва да ми се отразява на начина на мислене. При мен проблемът е не, че ще се изложа, то само аз си знам с колко съм спала. Проблемът е, че като опиташ от забранения плод, нищо друго не ти е вкусно. С времето осъзнах кой секс е хубав, как размерът е супер важен, почнах да си търся мъже само с големи пениси, тва се окзва доста трудно, тъкмо намериш такъв и естествено не иска връзка... пълен ужас. После уж понамалих критериите за размера. Сега съм с гадже, на който му е малко над средния и познай какво - не му става. Ако пък му стане, сексът пак не е хубав, защото няма грам опит. Тия всички неща, ако бях спала с един, двама, нямаше да ме дразнят толкова. Естествено, нямаше и да знам как да си доставя удоволствие и да свършвам, но щях да съм с по-ниски критерии за секса. Според мен битието определя съзнанието. след врме начинът ти на живот ще се отрази върху мирогледа ти. Може да спреш да се чувстваш гузна и да търсиш правилния път, както в момента. Понякога обаче нещата сякаш излизат извън контрол. При мен лично е така. Аз усещам, че някакси съм излязла от рамките и нещата са станали почти неконтролируеми. Да, мога да си наложа да съм с някой, но не мога, защото ми тежи да не е с правилния. Абе изобщо, човек едно търси, друго става. Аз също търся сериозна връзка от толкова много години и имам чувството, че колкото повече се старая, толкова по-зле става. Животът понякога буквално се подиграва с нас. Съдба ли има, не знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 12 дни
hash: ebfac76f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това което казваш за себе си явно показва, че ти вече си една пропаднала жена и оправия за теб няма. Ще продължаваш да затъваш още по-дълбоко в мочурището на нравственото и морално разложение. Не виждам никакво спасение за теб. Много жалко.

 
  ...

...
преди: 6 години, 12 дни
hash: a4bff24990
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми, като искаш, направи го!

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 7e83e16d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Интересно ми е какво очакваш тук да напривим? Да спрем да пием вместо теб? Да не лягаме с първия срещнат? Да не вземаме наркотици? Да се образоваме? И всичкото това вместо теб! След като си наясно кои точно фактори те провалят, отстраняваш ги и точка по въпроса. Всеки на твоята възраст може да залитне, важното е да се спре навреме. Наложи си режим, ако това ще те улесни. Ставане - в толкова часа, лягане - в еди колко си. График - от толкова до толкова четеш, от толкова до толкова - подреждаш дома си, после - на пазар, после - среща с приятелка (без алкохол), купон - само в събота вечер и прибиране преди полунощ. В този дух. След месец-два този начин на живот ще ти стане навик.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: 3e240e5bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Просто спиаш да се друусаш и ебеш, изследвай се за бактерии, спин, сифилис и хепатит. от работа- вкъщи. Още ти е рано за деца.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 7fe12b7483
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Започни да спортуваш. Това много ще ти помогне. Не само че ще си подобриш визията а и ще се чувстваш много по-добре. Спортът повдига самочувстието и мотивацията. Тичай сутрин, ходи на фитнес, храни се здравословно. Може да се запишеш на нещо като танци, плуване - каквото ти допада. Може да отидеш на планина, природата много успокоява. Късмет! :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: fe1f94471c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Звучиш като умно и разбиращо проблемите си момиче. А си се омотала в собствените лайна.
Както обясняваш нещата, излиза, че защото някой си не ти обърнал внимание и ти вече си се поболяла и пропаднала. Ами, не всеки е длъжен да те хареса, нали? Имаш целулит и малки гърди? Да не мислиш че си единствената? Но изглежда за теб критериите са фолкпевиците с големите цици и за това си със слабо самочувствие. Друго-защо средата ти е такава-на наркомани -и после се чудиш и ти защо си затънала. Започни да общуваш с нормални хора! Ако няма такива около теб, стой си в къщи няколко месеца и си учи уроците, вместо да се натряскваш по купони. Много по-полезно ще ти е. Започни от някъде, ако щеш и на психолог отиди. Защото причините са по-дълбоки и от по-дълго време, според мен.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 2ab026109f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей, когато бях на 19, бях същата картинка като теб, с изключение, че чак така не съм прекалявала с алкохола, добре де, 1 път само, но жестоко, наркотици не съм ползвала, и бях спортистка.
И така хойках, че направо се бях изморила и поисках промяната вътре в себе си. И не след дълго я получих, като срещнах приятеля ми. Продължават да ме търсят и досега някои стари.. любовници. Но аз приключих с това, благодарение и на него.
Преди имах стегнати, не малки гърди, а сега не тренирам редовно и отслабнах, че и те се стопиха.. Той знае какви ми бяха преди, и все още споменава какви били сега.. Ама какво да направя.
Пропуших и трева покрай него.
Но, като цяло и двамата се променихме към добро. И вярата в мен се усили.

Съветът ми към теб е да започнеш малко по малко да се променяш вътре в себе си: 'Помогни си сам, за да ти помогне и Господ. ' Замисли се върху тази мисъл! Започването понякога е трудно, но нали все от някъде трябва да почнеш. Бъди добър човек, колкото и банално да звучи... търси любовта във всичко, прави, каквото трябва. Стени се с ученето. Излез да тичаш. Излез от тинята.. казвам ти, и аз имам зависимост от секса, но си намерих приятел - за мен нямаше друг начин, който да ме накара да спра :)

Ж22

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 7e80a53e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   1. Депресията идва от наркотиците и алкохола. Самоубийстените мисли също.

2. Щеше ли да ти харесва да си девстена, непипнста от мъж никога, на 22г. Пак щеше да си в депресия заради хормоните!!!

3. Имаш комплекси от тялото, ами фокусирай се върху него. Всички онези пари, които даваш за наркотици и алкохол, може да ти е годишната карта по фитнес с
инструктор или друг спорт. Веднага ще се почувстваш по-добре. Веднага след мускулната треска. :}

4. Съсредоточи се върху личностното си развитие! Учи качествено, за да си полезна на обществото. Учи английски.

5. Не мисли за мъже, поне не на този етап, когато ти самата си развалина от гадни навици. За да имаш пълноценен партньор, който да те цени за някакви стойностни качества е необходимо те да съществуват. Не може да имаш таланта да носиш на алкохол, заради което да те ценят. Това не е сериозно.

6. Не го мисли, било каквото било!!! Това е най-трудното всъщност. Всеки прави грешки.

7. Спри контактите си с боклуците и боклука с комара.

8. Върни се при мама и тати за 2-3седмици-мрсец, не е нужно да им разказваш. Просто живей, така както си живяла преди кашата. Така на практика подсъзнателно получаваш ново начало.

9. Направи си схема на живота, ама не само в личен план, а и в професионален.

10. Яж плодове и зеленчуци... И хубава храна

11. Купи си крем против стрии и аз имам, и мисля, че ми помагат. Попитай фармацевта в аптеката да ти препоръча според типа кожа.

12. Това с бюста е мн тъпо. Масово мъжете не харесват дойките, въпреки всички плеймейтки. Не ти трябва. По-секси е и е по-удобно.

13. НАЙ)важното спри наркотицитеее!!! ще те състарят, ще си съсипеш мозъчните клетки и ще затъпееш.

14. Успех!!! Щом имаш идеята и така се чувстваш, ще се справиш.

25Ж

 
  ...
преди: 6 години, 7 дни
hash: a2f54558d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Това което сподели мило момиче е болест и се казва БАР.
Биполярно Афективно Разстройство - това е много коварна и опасна болест.
Лошата новина е, че е пожизнена... НО! Добрата новина е, че можеш да я тушираш много бързо и лесно... Ако го искаш.

Първо иди на психиатър и му кажи, че имаш съмнение за БАР.
Напиши в гугъл - Биполярно Афективно Разстройство
Всичко което разказа в своята история е едно към едно със реакциите на тия които страдат от това заболяване.

После вече ще ти е лесно. Като знаеш какъв ти е точно проблема, ще ти е по-лесно да намериш път към това как да се справиш с него.

Дадох ти съвет за първата крачка която да направиш. Ако ме послушаш ще си стъпила на сигурния път да се измъкнеш...

Желая ти успех мило момиче... Дано да прочетеш това и да ме послушаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 дни
hash: 0ab32353aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Диагнозата БАР се раздава като топъл хляб в България, ако момичето не тича голо по улиците, значи няма БАР, който да трябва да се лекува. С антидепресанти и хапове само ще й разбият психиката, недейте да я набутвате с диагнози. Нито да я пращате да чете глупости из интернет и да си лепи диагнози. Не се знае и на какъв психолог ще попадне, който да вземе да реши да я лекува с години, за да си има стабилен клиент!
Според мен момичето просто има по-силен страх от отхвърляне, чувствителна е и има проблем със самочувствието. Явно е свръхкритична към себе си, което идва от детството. Трябва да се пребори със страховете си, да превъзмогне нуждата от одобрението на околните и да си изгради здраво самочувствие; психотичните мисли са следствие от алкохола и наркотиците, те не са реални, спорт, здравословно хранене, друга компания, макар и скучновата, но да има достатъчно човешки контакт, танци, може и в дискотека с бутилка вино, но само една, тя е и достатъчно скъпа, за да не останат пари за повече алкохол, спиране на безразборните сексуални връзки, евентуално намирането на някой секс френд, който не я кефи достатъчно, че да се влюби, с ясната уговорка, че се виждат за добре прекарано време, спиране на наркотиците и постепенно намаляване на алкохола в разумни граници.

Момиче, трябва да си дадеш сметка, че поведението ти е продиктувано от действията на другите хора към теб. Реактивна си. Започни да осъзнаваш моментите, когато правиш нещо с цел да се харесаш на другите, да те одобрят или приемат. Самото осъзнаване на тези моменти ще те научи постепенно да се абстрахираш от нуждата от одобрение и постепенно ще станеш активен герой в живота си, а не механизъм, задвижен от подсъзнателните си страхове (страх от отхвъляне), сега си на границата да преминеш от детството към съзнателния живот. В последствие ще имаш свободата да избираш на кого желаеш да се харесаш, но ще го правиш, защото ще бъде твой избор.

Към N21 - БАР е честосрещана диагноза в САЩ, където желаят едно роботизирано, немислещо общество. Не казвам, че БАР не съществува (чела съм за жена, която понякога изпитва неминуемо желание да се съблече на работното място и се съблича, друга, която тичала гола по улиците, трета се самонаранява), но не трябва да се лепи на хора, които просто са по-емоционални и несъвсем осъзнати спрямо подсъзнателните мотиви на тяхното поведение/реакции. Мислите за "ескейп" на момичето са отчасти породени от страха от промяна, който организмът й поражда, защото чувства, че се задава промяна и просто я алармира, защото не разбира дали тази промяна е добра или лоша (излизане от границите на комфорт) - от неосъзнат реактивен живот към отговорностите на зрелия човек. Психоактивните вещества ги усилват. Но тя трябва да разбере, че в действителност няма нищо страшно и да успокои защитните си механизми като осъзнае причинно-следствените връзки и успокои страхливото дете в себе си, което бие аларма, че вече е зряла и може да се погрижи за него без да го губи. Ще го ъпдейтне.

Не съм психолог, но съм минала през тази история. С диагностициран БАР от български психолог и психиатър, след "любезен съвет", отправен към мен, да им споделя, че имам съмнения за БАР. До компютъра хапчетата стояха и ме приканваха за доста продължителен период, докато не изчетох нет-а. Връзката със света и вярата, че сме тук, за да се развиваме духовно ми помогнаха. На мен. Хапчетата върнах в аптеката, за да ги унищожат. И при мен емоционалната криза настъпи след отхвърляне от човек, в който бях влюбена. Хормоните бушуват и това може да се сбърка с БАР, донякъде, за мен текстовете, които описват флуктуациите (колебанията) на настроенията като диагноза, са спекулации. Моя приятелка се предовери на пси лице, започна с хаповете, не й донесоха нищо добро. И при нея се случи... след несподелена любов. Каза ми късно, че е на хапчета, обясних й моето виждане, това, което съм чела, спря ги, сега е добре. Но се измъчи. Опитала съм се да сбия тук най-важното от това, което мога да кажа по въпроса, дано съм полезна, авторката, ако има въпроси и се интересува от моята гледната точка, може да ги зададе тук, бих се радвала да бъда полезна с това, което изчетох.

В заключение - секс, червено хубаво вино, черен шоколад, слънце, вит. Б комплекс Б12, вит. Ц на ампули или прясно цеден лимон, плодове - 2 на ден, зеленчуци, протеини, ядки и вкусна храна, сирена и меса, малко спорт, може да се започне и с разходки, танци, пеене в банята, много усмивки, осъзнаване, че сме на този свят, за да се наслаждаваме на живота и че сме част от природата, че това слънце, дето всеки ден грейва, грее, за да му се насладим, и то ни се наслаждава.

П. П. Написах "флуктуации" нарочно, вече мога да си позволя да словоблудствам нарочно и осъзнато, а това е жисток кеф!

Здраве и осъзнатост на всички, животът е прекрасен след личностната криза!

Браво на момичето, младо! Е... процесът не е толкова бърз, познавам това чувство за спешност, то е неоснователно. Наблюдавай го, интересен е, като гъсеницата, която се превръща в пеперуда.

Аааа, и стриите, ако някой не те хареса заради стрии или целулит, значи не е минал още това, което си на път да преминеш. Давай го спокойно, наслади му се даже, доколкото съумяваш, това е израстване, и се запознавай (яваш-яваш) със себе си и с другите.

Поздравявам те за силата да стигнеш до това ниво на тези млади години!

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: a2f54558d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До 22

Мисля, че си в маниен период сега и в главата ти кипят доста флуктуации... Жалко, че не си пиеш хапчетата, а и ти личи...
Не даваш добри съвети. По същество и казваш да прави същото от което тя се оплаква, че не иска.

Много ще ми е интересно на есен като ти падне серотонина и започнеш да трепериш от страх, да плачеш... тогава какво ще кажеш...

Отхвърлена си защото не искаш да се излекуваш. Приятеля ти няма как да е ок с поведенческите ти отклонения от болестта.
Няма как да му кажеш. Миличко излязох и се напих и се изчуках с първия срещнат защото нали знаеш като ме прихване...

Връзката ти със света и да се развиваш духовно? !
Ако духовното ти развитие е да си лека жена ок, правиш го осъзнато и ти е жисток кеф... Ама нищо не казваш като се върне махалото какво се случва... Май си седиш в дупката и плачеш, че нещо не е наред и се молиш да отмине...
Биполярните сте много отворени лятото :)
Наслаждавате се на слънцето... ама никак не си поплювате даже... Но на есен става друго... Нали?

Ако ти си „лекуваш” болестта като и се отдаваш напълно, може пък това момиче да иска да се справи за разлика от теб. Съвета ти е неадекватен, недобронамерен и безполезен. БАР се лекува и то доста успешно. Имам приятел, който страдаше от тая болест. Казвам - страдаше, защото се справи с нея. Напиваше се, налиташе на бой, скачаше по колите, вадеше ножове на непознати, обиждаше близките си без причина, пистоянно беше възбуден и сексуално неубоздан... Повярвай ми, никак не беше такъв купон, както го описваш. Беше се превърнал в пълно животно. Никъде не можеше да се задържи на работа, а и никъде не го искаха... Въобще не беше такъв купона, както ти го описваш... Беше жалка картинка. Едно животно, което не знаеше къде се намира... И всичко това знаеш ли защо?
Защото като теб, не искаше да пие лекарствата си. Мислеше, че е бог, мислеше, че няма нужда от това...

После започна да ги взима. Намери начин да се снабди от Турция с Литий (едно много добро, бих казал чудотворно лекарство, което кой знае защо не се намира в България, а и се отрича от „специалистите”) сега е нов човек. Най-добрата версия на себе си. Спокоен и напълно уравновесен човек. Намери работа, добра и скъпоплатена. Взе си куче, ходи на риба. Стана перфектен... Отново си върнах приятеля и се радвам, че е добре...

Да си намери секс - приятел? Ама ей така, да е под ръка, някакъв си там мухъл, да е на разположение 24/7... :D

Егоизма ти е впечатляващ. Признавам ти, че можеш да накараш един мъж да се почувства наистина жалък...
Мисля, че и куче няма да те трае, камо ли човек...
От тая гъсеница, няма излезе никва пипируда - гаранция ти давам :D

Към Авторката

Мило момиче,
Това е болест, болест на мозъка и психиката. Лекува се. Повярвай ми, лекува се. Не се оставяй в това окаяно състояние. Ти сама чувстваш, че нещата които правиш не са нормални, нито естествени. Нали? Радвай се - направила си първата крачка. Осъзнала си, че имаш проблем.
Съветвам те да се махнеш напълно от средата в която се намираш в момента. Иди при твои близки, които ще ти обърнат внимание и ще те подкрепят. Влез във връзка с добър и опитен психиатър. Не е срамно. Ти не си луда и не бива да се срамуваш от страданието си. Не е срамно да се разболееш. Това си е болест като всяка друга.
Намери начин да се снабдиш с Литий. Продава се във всяка аптека в Турция. Добър повод, да си направиш една екскурзия до Одрин например ;)
Евтино е - 10 лева на месец ще ти излезе. Преди това се консултирай със специалист за дозата.
Уверявам те, че бързо ще влезеш в ремисия и ще се събудиш от кошмара. Ще си върнеш усещането, че си нормален човек. Ще изчезнат всички симптоми, кризи и вълни, ще изчезне цялата оная лудост и невъзможност да и се противопоставиш... ще изчезнат ония безумни желания и постъпки, които нямаш контрол да спреш, а после те разяжда срама и вината, че си ги направила... Ще се спасиш. Повярвай ми.

Толкова бих искал да ми повярваш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker