Запитване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Запитване
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 3133 пъти
Здравейте,
жена съм на 26г и от известно време наблюдавам един, , масов'' проблем:
Младите двойки между 20-35 години имат ниско либидо.
Мислех, че само в моята връзка стоят така нещата, но много приятелки споделят, че мъжете им не искат секс.
Каква ли е причината? Може би сексът вече е много достъпен, живеем под стрес или пък храненето е вредно?
Моите наблюдения са, че по-предните поколения имат по-голямо желание за секс, отколкото младите. Вие как мислите?
Ще се радвам да споделите опит и мнение.
Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5711881c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сега има компютри, телефони, телевизия.. Преди е нямало, сега живеем по друг начин.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 016f2a01c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам няколко теории по въпроса.
1. На мъжете им писна да бъдат контролирани със секс, т. е. разбраха, че сексът не би трябвало да е награда, а общо прежививяне.
2. Интернет и тегхнологиите. Очевидно е, че интернет е създаден точно с тази цел, да отвлича хората от това, което наистина са. Имаме всички знания на света, а прогресивно затъпяваме. Технологиите и в частност фейсбук, освен да крадат данни, ни правят все по-инертни. И тъй като единството, което развива характера е борбата, усилието, жаждата за живот, то технологиите успяват да го потиснат под претекст, че улесняват живота ни, а в действителност правят точно обратното - обезличават ни.
Много от хората днес не желаят да положат и минимално усилие. Било то във връзката си, секса, взаимоотношенията си с хората. Някак всичко вече е прекалено опошлено. Не ни вълнуват простите неща, като разходка сред природата или задълбочен разговор. Нуждата от секс утоляваме чрез тиндър. Правим всичко механично, без цел. Учим, за да спечелим пари. Четем, за да кажем, че сме чели. Пътуваме, за да покажем на другите. Някъде по пътя сме забравили, че смисъла е в самото преживяване, в това колко изпитания ще преодолеем, а не колко хора ще научат за това.
3. Пак свързано с технологиите, но по един комичен начин. Хората преди години не са разполагали с технологии и когато им е било скучно, какво са правили - секс. Това в кръга на шегата, но не съвсем.
4. Всичко това се прави целенасочено и крайната цел е едно общество от апатични, безчувствени машини. В крайна сметка, единственото наистина ценно нещо у хората са чувствата. Премахнем ли това, получаваме еднаквост. Филмът Equilibrium ми идва на ум.
5. Приятелят ти не те харесва :D

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: df7abafdc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе да ти кажа, аз като мъж и тов разцвета на силите си също го усещам. Просто отвсякъде ни заливат с реклами с перфектни тела, голотии, порно и т. н. и върху себе си усещам ефекта, че някак съм привикнал към сексуалните стимули и после жена ми някак не ме възбужда по същия начин. Освен това ни вменяват постоянно, че едва ли не красотата е най-важното нещо и че една жена трябва да е с перфектно тяло и примерно жена ми ако е качила някой и друг килограм и някак това си влияе, а не трябва да е така.

Вероятно дядовците ни, след като не са били свидетели на толкова голотии, са имали по-добро либидо като млади в сравнение с нас.

Според мен голотиите са полезни, но само в разумни граници, защото стимулират въображението и от там либидото, но ако се прекали се получава пренасищане и липса на либидо.

Като с алкохола трябва да се внимава с какво ни заливат и да се пазим, за да държим мярката. И разбира се да сме по-осъзнати, а не първосигнално в следствие на рекламите да възприемаме жената като нещо, което задължително във всеки момент трябва да е в перфектна фигура, перфектен грим и всякакви такива. Мисля, че ставайки по-осъзнати, ще станем и по-толерантни към някои дребни недостатъци и от там ще имаме по-добро либидо. Мисля, че повечето хора не осъзнават с колко много информация ни заливат ежедневно и е дошло времето да се научим да филтрираме по-ефективно тази онформация, защото иначе без да знаем част от информацията, която приемаме, има негативен ефект върху някои аспекти на живота ни.

Затова и разводите напоследък са по-чести. Просто хората са станали капризни, нетолератни и им е вменено консуматорско мислене. Ако не се разбират с жена, се развеждат. Ако не е добра в леглото, си намират любовница. Няма търпимост, няма идея за решаване на проблема, за градене на отношения, а просто заменяш.

Да, има го и това, че много бракове преди са били нещастни, но не са се развеждали заради обществения натиск, но го има и това, че много бракове са се крепяли именно заради по-различното мислене в миналото, което сега вече го няма.

Сега вече се гледа опаковката, консуматорското и т. н. и смятам, че главните виновници са медиите и рекламите. Но и ние с нашата неосъзнатост.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fa60cc2f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Имаме повече стрес и несигурност в живота, когато мислиш с какво ще си нахраниш децата, как ще си платиш семестъра, 3 часа стоиш в задръстване, работиш по 10-12 часа на ден, как да ти се прави секс

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 12ca169a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Жените се скъсват да обясняват какви големи мъже са, колко са силни, самодостатъчни и прочие... кой иска друг мъж в леглото си? Списъкът с изисквания от тяхна страна расте постоянно, а онова, което предлагат се смалява с всеки изминат ден... Космополитън, Сексът и Градът възпитават у тях едни идеи, които не се връзват с реалността. Кой нормален мъж ще иска да е говорящ банкомат и вибратор? От една страна искат Неповторимия, от друга предлагат нещо, което имат всички жени. Живеят с идеята че са дар от господ, и изискват специално отношение, на което отговарят с необосновано самочувствие, двойно стандарти и невярност...

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 28b106e8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, да и аз го забелязвам а и го усещам по себе си, мъж съм. Дори някоя супер красива и сексапилна жена да се съблече и да ми се предложи шанса просто да я подмина е 50/50 в зависимост от настроението ми. Подкрепям мнението на коментиралите 1, 2 и 4, но за мен главната причина за спадането на мъжкото либидо е отношението на жените към нас и последвалото разочарование от тях и оттам липсата на желание. Всичките им претенции, предпазливост, подозрителност и т. н. са много уморителни и в един момент ти писва и секса вече не е приоритет а просто каприз с който може, но може и без.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 40b1cdca71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мъчно ми е да го призная, но номер 4 е прав. Всичко е достъпно, ненаказано и маловажно.
Някак си не се чувстваш специален, нищо не те трогва, защото няма стойност.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6f6d542fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2 абсолютно си прав. Както и номер 6. Напълнихте ми душата. Аз може би ще бъда малко по-груб, но най-големия проблем е, че се изрудихте и повярвахте, че сте равни, а дори и повече от мъжете, което изобщо не е така и с всяка година се обеждавам все по-силно в това.
Но ако трябва да бъда на 100% искрен чисто физическите промени и липсата на хигиена(най-вече при българките) е огромната причина за това. Няма какво да се лъжем външният вид е най-важното за либидото. Това че ставате все по едри високи и грозни е нещото, което ме отблъсква още предида съм разбрал що за хора сте, защото красотата идва отвътре и се отразява на външният вид и чисто биологично това е факт, че имате хормонални проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 151579261e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз пък като мъж на 28 и съм си с нормална сексуалност, но забелязвам че жените са почти асексуални. Много рядко поемат инициативата...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 64725dacf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Освен всичко казано дотук, искам да допълня и нещо друго: храната. Масово се ядат полуфабрикати с кофти първоизточници, кофти обработка, соя (която може да е ок за азиатците, но не и за европейците) и тн. Например в това изследване говорят как спрямо 1980-та, тестостеронът в средностатистическия мъж в САЩ (които цяла Европа, ние включително, копираме) е спадал с по 1% на година:

https://www.healio.com/endocrinology/hormone-therapy/news/print/endocrine-today/{ac23497d-f1ed-4278-bbd2-92bb1e552e3a}/generational-decline-in-testosterone-levels-observed

Твърдят, че не било ясно защо. Обаче ние виждаме: храна, технологии, сексуализация, феминизъм. Жените стават мъже, мъжете стават жени, технологиите водят до бърз секс, но малко сериозни отношения; да не намесвам масовостта на порното пък, което за мен е може би най-големия фактор и така нататък.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 61caa0d738
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря на всички за коментарите. Вярвам, че не трябва да се предаваме пред обстоятелствата, а да търсим изход от проблемите.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2b83250cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Интересно дали средното ниво на тестостерон е по ниско от предишните десетилетия... може от това да е, иначе това което съм научил за себе си - не играй роли, бъди естествен, откровен и честен - искай каквото наистина искаш.
М42

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f343e5d413
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До Номер 14 - Да, нивото на тестостерона е спаднало значително през последните десетилетия във всички възрастови групи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0dc7b6a0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Най после мъжете проумяха, че не са хамали. Правят секс когато им е кеф, а не когато жената иска. Жени запомнете, при секса мъжът хаби много енергия, а жените поемат тази енергия. Слушайте песента Лудо младо. Какво се пее там. Момичето кани момчето вече да стават, че слънцето вече изгрява, а той й отговаря-"как да стана мило либе, като нямам веке сила, като ти си я изпила". Жената насита няма!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 988840c34e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   И аз с риск да повторя по горни коментари, смея да твърдя,че живота дръстично се промени. Блъскаме като роби. Едвам успяваме да свържем краищата. А при жените как е? Все повече вдигат стандартите и изискванията си. По рано как беше? Излизаме на 2-3 срещи главно по кафенета,пеша с разходки и си лягаме. Сега какво е?! Моренце,хотелче , 2-3 клуба , разбира се бмв ама от по хубавите! И после кой не искал секс?! Ами има хора като мен които с честен труд вадят по малко заплата от 1000 на месец. Мога ли да си позволя да обикалям механи? Да си купя лъскава кола? и да се меря с на Тошко тати му!А като видя прословутите сутиени (маркови разбира се) и то ти се отщява. Къде е натуризма? Къде изчезна естествената красота?В мъжете ли е само проблема?!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker