Девствена-толкова ли е ненормално? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Девствена-толкова ли е ненормално?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 9394 пъти
Здравейте! Аз съм жена на 22 години. Мисля да приключа сегашната си връзка с приятеля си. Поради някои причини до момента не сме правили секс и съм девствена. Когато си помисля за нова връзка в бъдеще честно казано си мисля, че надали ще си намеря приятел поради тази причина. В днешно време това е по-скоро недостатък и за мен е и ще бъде комплекс. Смятате ли, че са останали все още млади мъже, за които това не би било "недостатък"?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 77

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5687a8d5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каква „врьзка“ е имала Авторката без секс....и да, не е нормално

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9816d1fe79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 16-17 да си девствена е долу-горе ОК, ама на 22, при това с "връзка" - извинявай... нещо някъде много сериозно ти хлопа...

Това е все едно да кажеш: "На 22 и неграмотна - голяма работа, животът е пред мен, все някога ще се науча! "

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c36d11c0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Няма нищо ненормално, аз такава си търся хаха, за жена примерно, опитните да раждат на друг, за всеки влак пътници...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 589e973e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И кое не е нормално 1, че не е имала чувства и не го е направила ли? Аз съм абсолютно същата, като авторката. Не го смятам за ненормално, когато дойде правилния човек за нас ще го усетим.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 10c8af72f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

5.   Авторке,

хубаво е младите да се поучат от старите хора. Но за жалост, малко са тези, които го правят. Едно време нашите бащи и майки, дядовци и баби са се взимали девствени в брака. Ако е имало недевствено момче и момиче- такива са ги гледали с лошо око, и то с пълно право, защото развалените момичета и момчета са създавали развалени семейства. И покварата им става като тумор.

Нашите баби и дядовци са имали морал, в миналото се е гледало с лошо око на развалените момичета и момчета, на проститутките и сводниците, на абортаджийките, и на тези, които имат пиърсинг и татуировки.

За жалост, в днешното наше българско, скапано и пропаднало общество, нещата стоят другояче. Да си курва и проститутка днес- това е чест и достойнство. Ако момичето не е преспало поне с 10 -15 момчета, или с половин квартал- то тя не влиза в норматива на чалгарската сган. Да си момче курварин, с няколко татуировки и да слуша чалга- това се смята за еталон за достоен " мъж", защото повечето от глупавите ни български момичета смятат, че явно това е норматива.

Да си нормално момче и мъж, който има морал - това звучи смешно и грозно в ушите на сбърканите. Обществото ни се подиграва на тези момичета, които са девствени, и които пазят девствеността си за някое момче, което е също девствено като тях. Обществото ни се подиграва на тези момчета, които не са правили никога секс, и си търсят своите изгори, които също са девствени, и които да изградят здраво семейство.

Драга Авторке,

Прочети коментарите, повечето от тях са именно онези, които ти се подиграват, че си девствена. Направи си изводите що за сбъркани хора са. Те ти се подиграват, те искат ТИ да си като тях. Те ти завиждат, че си девствена, защото не си глупава и не си направила така, че да се провалиш.

Моят съвет към тебе е, ако имаш недевствени приятели, които са подобни на тези подигравачи от форума, да ги избягваш. Не тръби и не бий барабана, че си девствена, защото има много злобни хора, които ще искат да ти навредят жестоко. Стой далече от такива. По- добре сама и без приятели, отколкото да имаш такива " приятели", които ще те злепоставят и искат да ти сторят зло. Стой на далече от такива!!!


Друг мой съвет е да запазиш девствеността си за брака и, и за този, в който ще се влюбиш и ще искаш да имаш с него брак, семейство и деца. Ако ти се влюбиш в момче, което е дествено като тебе- да знаеш, че ще се обичате много, и връзката ви ще бъде силна, защото сте си първите. Ще бъдете в любовта като деца.

Ако нямаш такова щастие, и ти се влюбиш в недевствено пълнолетно момче( мъж), и ако вие двамата се обичате, то сключете граждански брак, и това момче, при първият ти полов акт, ще разбере, че ти си девствена, и че той е направил голяма грешка в миналото си ( преди да те срещне теб), и вътрешно ще съжалява, че е бил като повечето
разю̀здани съученици и приятели. А ти ще си по- достойна и правдата ще бъде на твоя страна.


Знаеш ли, че познавам свястни мъже, които имат семейство, брак и деца, че съжаляват че са имали сексуални контакти с 1- 2 момичета( а не с цял квартал! ) преди да срещнат изгората. Тези мои познати пазят децата си като очите, защото не искат техните деца да правят грешките им.

Драга Авторке,

пази се.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 99dc4aa6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Не бих го нарекла "недостатък", но сексът е една от сладките страни на живота..
Никога не съм разбирала момичета, които толкова много се притесняват от първия път и му предават прекалено голямо значение.
А ти си на години, на които е нормално да водиш полов живот. И няма нищо нередно младите мъже (и жени, и не само млади
) да им се прави.
Ако имаш здравословен проблем е друга работа, разбира се.
Да не би да си в някоя църква?

Ж, 26

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0b39cb8c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен до 25 - 30 не е проблем. И не си длъжна да казваш на първа среща "девствена съм". Като се стигне до по интимни отношения - тогава. Едва ли ако някой те харесва ще те зареже заради това.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 62c9369e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   * Убедена съм, че не влизаш за първи път в сайта, така че също съм сигурна, че си попадала на много теми тук свързани с девствеността.
Не ни карай отново и отново да преповтаряме!

* Проблемът е в теб самата, когато се научиш да се обичаш, ще започнеш да се наслаждаваш на живота.
Обсебена си от синдрома на девствените - Мислят, че никой няма да ги приеме, това е бреме за тях, подиграват им се и т. н.

* Не чакай принца на бялото конче, той няма да дойде, но ще се появи момче, което те възприема като нормално момиче, като перфектната за него, без излишни предразсъдъци.

* Не е гордост да правиш секс на 14-15 години, но не и гордост да си на 22 години и още да чакаш, при положение че си имала човек до себе си.
Тогава за какво ти е гадже?
Сексът е важен за една връзка, заедно с всички емоционалности, ако ти нямаш тръпка, тогава защо си с него?
Ей, така за да се похвалиш пред приятелки ли?
За да не те мислят за задръстена?

* Нищо в този живот не е вечно, но спомените, хората в него, преживяванията...

*Съжалявам, но няма да съм в твоя защита, защото има свестни хора, всеки носи сърце, всеки може да обича, стига да го допусне до себе си.
Девствеността е проблем за теб, не за околните!








- Maryjane

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 664309907b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Оф, не знам… аз след малко по- малко от месец навършвам 20 и вече съм с настройката, че ще остана сама. Точно снощи се замислих по темата, след като гледах "София - Ден и Нощ" (да, гледам го). Там една от героините е на 17 и е девствена, а едно момче започна да я целува и тя му казва, че иска първият ѝ път да е с по- специален човек. Реакцията на това момче беше "Ама, ти от гората ли идваш? ". После, същото момиче се оплаква от случката пред нейна приятелка и съквартирантки, които са по- големи от нея, и едната казва нещо от сорта на "Девствена на 17? Това е по- вероятно да е в миналия век. ". Е, успяха да ме накарат да се почувствам тъпо, а щом осмиват девствеността на тези години и то по телевизията, значи явно не е нормално за обществото.
Ти поне имаш гадже и то девствена, а мен почти никой не ме отразява, така че ти НЯМА да останеш сама, дори и това да се смята за недостатък за повечето хора. Но какво ти пречи да си интимна със сегашният си приятел?


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 92549b4545
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Аз съм мъж на 24. За мен е бонус бъдещата ми приятелка да е девствена... защото това означава, че е ценяла тялото си. До номер 1 - връзката не е само секс. Тя е и емоционална.

Аз не желая моята бъдеща приятелка да е разпорвана от секс от когото и да било. Колкото по-малко, толкова по-добре. Ще си намериш някой, който да го цени. И не мисля, че трябва да ти е като комплекс. Или те приема бъдещия ти приятел, или пътя...

Те за това на времето са чакали до сватбата. Защото са знаели, че това е ценно. Никой не може да те спре да си легнеш с когото и да е. Това е най-лесното. Трудното е ти да се спреш да си легнеш с когото и да е.

Ще си намериш някой, който да разсъждава подобно на мен и така :)

аЗсЪм

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: af4f3b4489
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Това го решаваш, само и единственно Ти. Нима би го направила, дори, ако не се чувстваш готова ли? Само и само защото някой твърди така.
Аз лично те поздравявам че си успяла да издържиш досега.
М30

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a831ec9155
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами на мен не би ми било проблем, ако приятелката ми е девствена. Бих я изчакал. Чакал съм по 6 месеца момиче, което си заслужава напълно във всички отношения! И не, не съжалявам! Не мисля, че е недостатък. Ще намериш твоя човек, когато му дойде времето. Не всичко се върти около половите органи, пък и секса е в главата. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 79e8b800b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   По принцип няма нищо лошо в това, че си девствена, аз съм на 19 и сега си изгубих девствеността. Но, ако не искаш да правиш секс изобщо с гаджетата си, за какво ги хващаш? Просто самата връзка няма развитие и не е като връзка между големи хора, а по-скоро като връзка между тийнейджъри. Няма такова нещо като принц на бял кон или "подходящия", или е добър човек или не е. В днешно време рядко оставаш с първия си, и да не останеш не е голяма работа, важното е след това да се уважавате. На никой не му пука, че си се пазила толкова време, не сте на по 16 да се възхищавате на тези работи, важното е отношението ти. И все пак моя съвет е когато се чувстваш готова, тогава го направи, все пак е твоя живот. :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 289e8faf92
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Авторке и според мен не е нормално човек след 20 години да не прави секс. Но чак да не можеш да си намериш приятел заради това? На мен лично би ми било странно, но ако се харесаме с една жена, няма да ми е проблем, че е девствена. По-скоро това е сигнал за други проблеми. Ако например човек на 30 не е правил секс, може да означава, че има някакви страхове от интимност, емоционални стени и т. н. Но девествеността не е чак такъв проблем, че да ме откаже от една жена.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3882a10de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм момче на 23 и смятам, че е време да правиш секс, но не мисля че е ненормално. Последната ми приятелка беше на 20 някъде и беше девствена и си беше нормално момиче. Аз дори бих предпочел да е девствено момичето все още на тази възраст ( около 20).

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 05b329c6f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Каква връзка без секс, да не сте в детската градина? За мен е ок ако си девствена, но ако се пазиш за след брака, това е проблем, да. Ела в 21ви век. Сексът е 50% от връзката (вече не е само за разплод) и няма как да прецениш дали ще си паснете в това важно отношение без да сте го правили.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 20f4b918bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей,

От колко време си с твоя приятел? Може би все още сте в твърде начален етап? ! Мисля, че трябва да дадеш малко повече информация.. Решението ти за край на връзката може да е прибързано. Все пак трябва да има някакво обяснение/причина.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d7bb0e12bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Аз бих се радвал да имам връзка с девствено момиче, особено като гледам днешните момичета какви са. В никакъв случай не го намирам за недостатък, а ако някое момче би намерило това за минус, значи такъв човек не ти трябва.

М 30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 549dbf71f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   А защо не сте правили секс? Защо не се фокусираш върху причините? Изглежда ми, че причините може да са основно в теб. Иначе първото ми гадже беше девствена на 22 (и аз бях на 22, също девствен и не, не съм супер смотан). Така че възрастта ти е ок. Но по-скоро виж проблемите какви са, може да ги споделиш тук/

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9ab90b9ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Мила авторке, скъпи момичета, които сте девствени след 19/20/21 години,

Помислете

Естественият начин за създаване на живот в природата е секса. Има ли нещо по-велико от създаването на нов живот? Има ли нещо по-ценно за двама души от създаването на нов живот, който да произлиза от тях? Този нов живот е плод на любовта на двамата, на твх със обич.
Да, сексът може да служи само за удоволствие със средствата за предпазване от бременност, но това не го омаловажава!
Сексът е въплъщение на любовта между двама души. Именно затова според мен трябва да се прави когато има любов. Тоест, няма значение на колко сте, важното е да го направите когато намерите любовта и правишния човек, а вие ще го усетите, кой е.

Относно това дали е ненормално - ами за голяма част от чалганизираното ни общество е такова.

Замислете се - ако едно момче иска лесен секс дали ше иска да чака, или ще иска момичето да не е девствено, за да го получи по-лесно?
От друга страна, ако едно момче ви обича истински, дали не би ви чакало???
И, повярвайте ми, няма свестно момче, което да не иска девствено момиче, или поне такова с по-малко "бройки". Особено като иска сериозна връзка и иска тази жена да е майка на децата му.

Жлъчните коментари които получавате са от представителки на нежния пол, които ви завиждат, или искат да сте на тяхното, за да не се чувстват зле. Неслучайно момичетата се карат едно друго да го направят, ала всъщност ако са напълно искрени, повечето нямат хубави спомени от първите им пъти.

Така че, кахърите се за глупости.
Вие сте дар за тези, които могат да ви оценят.
Не сте виновни, че обществото ни е извратено на тази тема.
Пак ще ви кажа, дар сте.

М21

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: eab6e5669a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Не си мисли че никой няма да те вземе. Едно време хората са се били за девственици... Плюс това приятелят ми е с 5 години по-голям от теб и е все още девствен, аз също. И го обичам и уважавам за това което е и че взаимно сме избрали да бъдем един с друг по най- чистия начин без намеса на друго тяло, без намесата на покварени помисли.
И не сме ненормални. Просто сме направили малко по-нестандартен избор. И ще бъдем заедно в нашата първа нощ след като сме се врекли във вярност.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 87cbf3e8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Остави какво ти казват..
Истинска нормалната връзка е тази която не опира само до секс..
напротив.. аз мога да бъда с момиче до края на живота си без да правя секс с нея.. какво по-добро доказателство че я обичам истински?
лесно е да се каже като съм необвързан "на сухо".. но така го чувствам..
Намери си момче което няма да те третира като парче месо и ще те уважава не заради способността ти да задоволиш животинските му страсти.. дали ще си намериш.. не знам.. не знам колко често се намират такива хора.. но за мен категорично - това НЕ Е недостатък а страхотно предимство във връзката :))

М20

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c446d176ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   Мъж съм на 27 от София. За мен би било проблем това че си девственна. Секс е доста голяма и важна часто от една връзка и е много важно напасването между партниорите. Няма как да се получи това напасване без ти да знаеш какво ти харесва.

Ще си намериш момче което да няма много опит и заедно ще си събирате, но човек с опит няма да се хване за серизна връзка с теб. Това не звучи толкова страшно, напрактика е. Имам приятели дори на моите години, както и такива които до преди 2-3 години не бяха правили секс. Общото при всичките е различни психични проблеми, комплекси, няколко имат малки пишки, но всичките не стават за гаджета.

Не искам да те наплашвам но това е реалноста. Не си мисли че някои ебати пича, с доста опит ще се навие да се хване с момиче без опит. Това само по филмите го има.
Успех в живота!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 85f399163b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Преди девствеността е била важна, за да са сигурни мъжете, че децата са от тях. Това е.
Ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 664309907b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Еми, авторке, както виждаш, не е нормално да си девствена, даже е отвратително, осмива се в публичното пространство, никой нормален мъж няма да се хване с нас, а и не ставаме за връзка.
Вече нямам търпение да се махна от тази планета.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 824bf3ee92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До 5 те мъжете няма да съжеляват за бройките, това не им е от значение. Не е нужно да казваш с колко си бил или не.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5083945e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Хора, глупости говорите. “Пази се за сватбата”, “девствеността е предимство”, “не искам приятелката ми да е разпорвана от секс”, “чакай докато си готова”. Побъркахте ли се? Девствеността е една ципа, с която всички жени се раждаме и няма нищо ценно в нея. Връзката няма да ви е нито по-специална, нито по-малко специална заради това, че сте били девствени и двамата (или някой от вас). В любовта тези неща нямат никакво значение. Имат значение, ако си някой див фетишист партенофил, каквито явно в сайта има много. Ако на 22 не е готова, кога ще е? Сексът е нещо нормално като яденето и пиенето. Ако е девствена по стечение на обстоятелствата, това е съвсем друг случай. Но не й давайте вредни съвети като гореописаните. Авторке, прави секс, наслаждавай се на живота и не му мисли много-много. Един ден всички ще умрем, девствени или не.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6c540a5962
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

28.   До номер 5:

Бабите не са се омъжвали девствени поради морални подбуди. Причината е друга. Това е бил единственият начин за мъжа да е сигурен, че децата ще са от него. Нямало е презервативи тогава, нямало е ДНК тестове. Никой мъж не иска да се ожени за бременна жена, когато тя не е бременна от него. Никой мъж не иска да отглежда чужди деца. Тогава това е бил единственият начин, за да си сигурен, че децата ти ще са от теб.

Освен това е хубаво да си правила секс преди брака, за да натрупаш опит, защото след време ще се чудиш дали няма да е по-хубав секса с Пешо и да започнеш да мислиш за изневери. А ако мъжът пък е опитен, никога няма да иска да се жени за жена без да е правил секс с нея. Нали трябва да знае дали ще му хареса секса с нея преди да я вземе.

Времената и нравите се менят. Ти с бабешките си разбирания недей да даваш съвети на младите.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 10c8af72f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

29.   До 28

Някои хора могат да имат бабешки разбирания, това си е тяхна работа, но цял свят знае, че българките са най-големите курви и проститутки на планетата. Цял свят знае, че българите са най-големите копелета и престъпници. Цяла Европа пропищя от българките и ромките простититки, както и от българските и росмки престъпници. Така стана, че българите имат лоша слава. И това е така, заради хора, които са като теб, и които имат "разбирания" и мислят като теб.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 701885a3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   28, не съм 5, но са го правели точно по морални подбуди. Било е въпрос на чест. Няма нищо общо с незаконни деца. Те не са били толкова прости, че д ане могат да преброят 9 мес. все пак.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d3aba34bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Преди сто години, жените са били девствени до сватбата... защо са се женили на по 13-14 години.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0b39cb8c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Демек, жената ако прави секс, защото й се прави секс е курва, а? Ами ако поради някаква причина не можеш или не искаш да си намериш подходящ постоянен партньор? Да се разболяваш и да си пропиляват годините, само и само някой да не ти каже "курва"? Айде, осъзнайте се малко. Курвенски е да използваш хората, не да правиш секс когато и с когото ти е приятно. И жените, и мъжете имаме еднакви нагони, излезте от Средновековието вече. А до почитателите на девствени: няма ли да ви е по-приятно, че жената до вас ви е предпочела пред предишните си партньори или предпочитате да хванете някоя с нулев опит, защото по-лесно може да я излъжете?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f18a7c735c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Мило момиче, ти си диамант, който не е за всеки. Респект и уважение имаш от мен. Щом не си почувствала човека, значи не е той. Ще се намерите, сигурен съм. Не обръщай внимание на това което говорят някои, че тези ценности са от миналият век. НЕ, те са от много векове назад. Това, че сега моралът е захвърлен някъде и обществото е масово развратни е видно, както и последствията са вече налице. Да, сексът е удоволствие, здраве, но трябва да се прави с постоянният партньор. Важно е това. Децата, които са плод на такава чиста любов са най - доброто поколение. Не искам да изпадам в повече подробности. Желая ти много щастие.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f53884ae3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Здравей, авторке, изчетох коментарите и имам усещането, че повечето хора са забили във вредни крайности - едни почти те обвиняват, че не си правила секс, което с нищо не ти помага, други ти дават съвет да се пазиш за брак, което според мен би ти създало още по-големи проблеми, да не говорим, че в някогашното патриархално общество повечето момчета и момичета наистина са се женели девствени, но в много ранна възраст - 16-17, така че според мен такива съпоставки не са особено коректни. Забелязвам и двоен стандарт при доста от мъжете - "аз ще си правя секс с различни момичета, но жена ми трябва да е девствена".
Да оставим обаче коментарите настрана. Моето мнение е, че никой сериозен мъж няма да те отхвърли, защото си девствена. На 22 години си още съвсем млада, но вече не тийнейджър - сега е подходяща възраст да откриеш интимността и да опознаеш този аспект от човешките отношения. Ясно е, че трябва мъжът да бъде на ниво - не някой простак, а човек, който е опитен и здраво стъпил на земята, който ще те предразположи, а няма да те накара да намразиш секса.
От малкото неща, които си написала, не разбрах нещо много важно - ти всъщност искаш ли да правиш секс, осъзнаваш ли го като физическа и емоционална потребност? Отговори си на този въпрос, а също така поразсъждавай какви са "някои причини" както ги наричаш, поради които не си правила секс с бившия си приятел. Колкото по-бързо си изясниш тези неща, толкова по-добре, казвам ти го от позицията на мъж, наближаващ 30 години, който все още не е правил секс заради нерешителност, комплекси и ниска самооценка.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f950235a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Защо ти пука толкова? Кой изобщо може да определя кое е нормално и кое не е? Хората разбират живота по различен начин - за някой ще е ок, за друг ще е тъпо. Защо просто не слушаш себе си и не живееш както на теб ти харесва. А и на никого не е нужно да казваш - това си е твоя работа. И с целия квартал да си била, и с нито един да не си - животът си е твой и имаш право да избързаш, да изчакаш, да имаш приятел/ка, да нямаш приятел/ка, да имаш деца, да нямаш деца и т. н. Ти си решаваш. По морални причини ли ще е, някой специален ли ще чакаш, за след брака ли ще го оставиш - това са все неща, които засягат и зависят само от теб и евентуалния ти приятел.
Не знам дали някой "ебати пича", както са писали, би се хванал с теб или не. Но не съм и сигурна за какво би ти бил нужен такъв толкова опитен и т. н., при положение, че е напълно възможно да ти лепне някоя зараза или заради него и предишните му похождения да пипнеш папилома вирус и да се разболееш от рак на шийката на матката и др. такива все супер яки неща.
А и вярно, че сексът е единственият начин да създадеш нов живот и т. н., но много хора, които поради една или друго причина нямат тази възможност, избират да се погрижат и да опазят и отгледат вече съществуващ живот. Макар че мисля си, че на 22 имаш предостатъчно време да срещнеш някого, да се опознаете, да добиеш опит и каквото там още има да се случва.
Съвет: Просто не го мисли - когато го поискаш, ще го направиш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0e5a72d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Девствеността не значи, че си ок като човек, секса омръзва, компанията остава. Девствеността, тази девственост, за която много мъже пишат, че искат такава жена, ами същата тази жена в компанията на други жени ще слуша истории за различни мъже с различни възможности и ще започне да се изкушава, защото ще си мисли, че пропуска нещо. И тогава тези, които искат девствена жена, за да сигурни, че децата са от тях, може и да гледат някое чуждо сред своите. Авторке, живота си е твой дали ще си девствена или не, зависи от партньора ти дали ще те иска и за колко ще те иска и дали след време ти ще го искаш, девствеността е абстрактно понятие, разбирано различно от всеки. Ще има хора, които ще кажат, щом си се целувала с друг си опетнена. Успех.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d90e2cb7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   От Авторката
Благодаря за вашето мнение. Искам да уточня, че не съм част от някаква секта, нито съм идеализирала в представите си "първият път".Също така не съм си поставила за цел това да се случи задължително след сватбата.
Приятелят ми има физически проблем и така се стекоха обстоятелствата, че не сме правили секс. Това е всичко. Не мисля, че имам страх от интимност и т.н.
Целта ми беше да получа различни мнения чисто от любопитство. Благодаря на всички, които ме подкрепят, а и на всички други коментари. Съгласна съм,че секса в повечето случаи е важна част от връзката :)

- към Black Sabbath
И аз гледам "София ден и нощ" и коментара на Стела доста ме впечатли. Какво да се прави това е днешното общество. Поздрави!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 63db506f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

38.   Така или иначе, повечето от вас не умеят да правят НИЩО (като хората)!
Не умеете да готвите, щото не сте били готвачки. Не умеете да пишете без правописни грешки, не умеете и да се изразявате.
Книги не четете, щото по-лесно е да си цъкаш на телефона, или да зяпаш някое филмче, сериалче...
Чудите се "Какво да уча? Къде да работя? С какво да се занимавам? "
Ами научете се поне един секс да правите - нещо, което всяко животинче, размножаващо се по полов път, умее.
Ама не - имали сте девствена ципа, а и "много акъл" в добавка, които очевидно пречат.

2035 година. България вече не съществува. Територията ѝ се дели на "Западна Мангалия" и "Източна ислямска държава".

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5687a8d5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

39.   Дядо Торбалан много добре го каза. Преди ВСВ продължителността на живота у нас средно е била под 45 г. Хората са се женили млади и са умирали млади. И днес циганите точно така правят – на 14 най-късно се женят ДЕВЕСТВЕНИ и какво са постигнали като народ по този начин? Така се лишават сами от образование и шанс за добър живот.
Аз загубих девствеността си на 17 г. Прабаба ми също! Тя цял живот е била с един мъж, но забележете - този мъж е хранел цялото семейство, не е трябвало тя да учи, да работи, да пътува, родила е 2 деца и толкоз.
Днес от жените се очаква много и съответно и ние имаме нашите претенции и очаквания. Ако не се справи някой мъж, не сме склонни да го търпим до живот, защото можем и без него. Затова и девствеността не е важна повече. Имаме и представа от анатомията - това е просто ципа. Може дори да я нямаш или да е еластична. Може за 80 лв. всеки гинеколог да ти зашие ципата. С две думи - стойността е 80 лв.
Девственост е имала всяка жена, така че не виждам с какво Авторката е специална. Обикновено първият мъж не се оказва подходящ, а първият полов акт е разочароващ и продължаваш нататък, но нямаш семейство с този мъж. Аз имам късмет, че вторият мъж в живота ми се оказа качествен, истински Мъж, но ако това не се беше оказало така, щях и аз да продължа нататък, защото девствената ципа се губи в 1 нощ, но с керливия партньор си до живот, това става после баща на децата ти, които ще носят неговите гени и качества. Никаква девствена ципа не ми е толкова важна, за да родя деца от примерно човек като първия си приятел - отвратителен мачо навън, но мамино синче у дома, което е на 40 години и все още живее при мама. Следващата, която му се върза му стана съпруга и издържа точно 2 години преди развода, а аз съм с мъжа си вече 15 години и нагоре. Не бях девствена за него, е и? И той не беше девствен.
Девствеността при зрели жени плаши мьжете и с право. Защото очакванията им са порастнали до небесата, така че всеки качествен, нормален мъж ще се чупи като разбере, че жена над 20 г. е девствена. Мъжете, които пък държат на такива неща са консервативни мачовци. След отнемането на девствеността, вие губите стойност за тях. Дори аз попаднах на такъв, но бях малка и имах време. Чакайте до 30 и се пазете за някоя свиня, после да видим как ще успеете да го зарежете (нали ви е намаляла цената след загубата на девствеността). Колкото по-стара е една девица, толкова по-трудно е някой мъж да ѝ се стори достоен за нейната свещенна ципа. Така се става стара мома. След 30те може да се намери някой да откъсне „цветето“, но ще избяга набързо, защото няма начин да удоволествори очакванията на старата мома, затвърдени от книги като 50 нюанса сиво и останалите, които се продават в Лафка заедно с вестниците за 3та възраст.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9816d1fe79
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Да си девствена на 22 означава:
1) да НЕ си направила нещо НА ВРЕМЕ;
2) пропуснала си да опознаеш и придобиеш опит с другия пол, както в секса, така и в пълноценните отношения;

На опитен мъж това би му звучало като някакъв недорасляк, който тепърва ще трябва да го учи на "а" и "б", да го убеждава и т.н. Освен ако и мъжът не е недорасляк, та да се учите заедно, едва ли би му било много весело да извърви с тебе пътя, който вече е извървял сам.

Прави са дядо Торбалан, номер 39 и т.н.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5ba0cf6ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Аз съм мъж на 23 и също предпочитам девствено момиче, но трудно се намират в днешно време.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d15aef52b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Не мисля, че е, на някои мъже даже им харесва, привлича ги повече от тези, които не са девствени. Успех.
Ж20

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 664309907b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

43.   39, доста агресивен коментар. А какво ако една жена е девствена над 20, защото никога не е имало чувства от страна на момчетата, които е харесвала? Ти да видиш, има и такива случаи. Или образованието или друга цел е била по- важна от това да си преспи с мъж? Но дай да си легне с някой на 20, че след това няма да е нормално, но преди това е нормално. Какви са тези тъпи етикеции? - щом е девствена над 20, значи не е нормална и никой качествен мъж няма да се хване с нея. Коя си ти, че да определяш коя жена е нормална и коя не и то според девствената ѝ ципа, без да знаеш какви са конкретните причини да не е правила секс. Откога девствената ципа е мерило за "нормалност" при една жена и не се ли определя това от качествата ѝ? Честно казано, на мен ти не ми се струваш нормална с подобни повърхностни разсъждения и безпочвени етикеции. Причините една жена да е девствена над 20 могат да бъдат десетки и не е задължително да има прекалено високи претенции, да чака принца на бял кон, да е в секта или да чака до сватбата, а все пак говорим за и малко над 20-, а не 30- годишна възраст. Че една жена може да има големи претенции и да ги сменя като носни кърпи.. То едното не пречи на другото.
Но поне ще знам, че за мен и такива като мен няма да има качествени мъже. Хубаво е че го има този сайт, та да може човек да се ориентира какво го чака за в бъдеще. Имаше едно "джудже" от 1. 65 в темата "Към мъжете… като цяло! ", което твърди, че еволюцията го е изплюла. Еми, явно е изплюла мен, но не заради височината, а заради девствеността ми. За него решението е mgtow, а за мен wgtow.
Ама, както и да е… поздрави на авторката и на всички коментирали! Наздраве с Monster и поздрави с
Black Sabbath - The Dark/ Zero The Hero;


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9d15ee528e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   Направо падам, какви неграмотни индивиди се вихрят в сайта, ама дават акъл, наставляват, поучават... Като 39, например.
По темата: изразът "загубих девствеността си" е смешен, освен ако не става въпрос за изнасилване. Започването на полов живот и то, ако е целенасочено и осъзнато действие, а не наложено от външни фактори, е следващата и логична стъпка в нормалното развитие на човека. За животните природата е приложила малко по-различен подход - еструса, или разгонването на разбираем език. При нас, хората, като венец на сътворението и като единствените разумни същества на планетата (доста спорно схващане, според мен), се предполага, че сами ще се сетим, какво да правим, за да изпълним основното си предназначение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 79e8b800b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Авторке наистина няма нищо лошо в това, но идва този момент че ако се пазиш толкова време ще ти е по-трудно да си намериш партньор. Освен, че ти трябва да го харесаш в секса и той теб трябва.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b5bd3e4a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Авторке, искам да те попитам, тази връзка единствената ти връзка ли е или си имала и други връзки преди него. Ако този ти приятел е бил единствения ти приятел защо не кажеш колко време ви е продължила връзката.
Казваш: "Мисля да прекъсна СЕГАШНАТА си връзка". СЕГАШНАТА означава, че си имала и ПРЕДИШНА връзка или връзки, но ти това го премълчаваш.
"Поради някои причини до момента не сме правили секс и съм девствена". Приятелят ти имал физически проблем! Толкова голяма тайна ли е този проблем, че не го споменаваш и без това никой не те познава. Тук се пишат какви ли не неща, а ти не смеш да назовеш проблема. Поради тази причина се съмнявам в достоверността на историята ти. Почти всички момичета започват секс на 15, 16 години и до твоите 22 това са 6, 7 години, какво си правила през цялото това време? Дай повече сведения или ще предпочетеш мълчанието.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cf6cd4d6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   Номер 39, търсиха те колегите под всички теми, а госпожата с Кайена била тук. По-полека, ще се задавиш от собствената си жлъч. Авторката е непозната млада жена, която нито ти, нито аз или който и да било имаме право да съдим. И не ти вярвам, че си намерила истински мъж - истинските мъже са добри хора и са до добри жени. Човек, който съди така смело като теб, поне лично аз не виждам като добър човек. Но ти е простено, защото си личи, че не си щастлива. Този назидателно-саркастичен тон в стил “аз съм повече от вас” издава огромно неприемане. Стига се хвали пред непознати, четем те от години и ни втръсна. Имаш и нелоши попадения в коментарите, но всичко се обезличава от това изхвърляне и надхвалване и то пред непознатите читатели на Сподели.

Колкото до авторката: само спокойно. Девствеността, както и всяко друго нещо в живота може да е проблем, само ако ти я виждаш като такъв. Прекалената фиксация в нещо, което е просто факт, не ти помага. Моят съвет в три стъпки: (1) успокой се и приеми себе си (много ще те нападат, както го направиха и тук, но ти приемаш ли себе си, всичко е наред), (2) реши дали искаш реално да се разделиш с девствеността си и това ли е реалната цел, или можеш да почакаш още малко да срещнеш подходящ мъж, (3) действай смело. Ничие мнение тук няма значение, защото ние локуми може да си разтягаме, колкото искаме, но това е твоят живот. Затова не мисли прекалено, а се решавай и действай, така или иначе само с мисли и тръшкане резултати не се постигат. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 664309907b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   40, колко недевствени жени над 20 знам, които изобщо не стават за връзка, а нали би следвало да са много зрели и ориентирани. Да, но или са с огромно самочувствие без покритие и ще те отровят с инфантилното си поведение, или ще ти изневерят с маса хора. Естествено, има и зрели хора, които водят полов живот, както и незрели девственици, защото това са по- скоро индивидуални неща. Но как да го обясниш на хора като теб и на 39, че нещата опират до самият човек, а не девствеността му или бройката му. Ясно е, че човек, който до момента не е бил във връзка, ще е по-неориентиран, но ако умее да разсъждава трезво, ще се ориентира за кратко време, а знам хора с десетки връзки зад гърба си, които и до днес не знаят какво искат. Голяма зрялост, няма що. Иначе, адмирации и за вашето зряло мислене. Според собствените си думи звуците като вечни девици.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9816d1fe79
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   44, и какво ѝ е "неграмотното" на номер 39?
Една жена да ви каже истината в очите - такава, каквато е в действителност. И особено последния ѝ абзац. Съвпада напълно с моите наблюдения, житейски и професионален опит. Но истината боли, затова сте ѝ нацъкали ролкова минуси.
Точно обратното - неграмотната и неадекватната си ТИ. Мисълта ти е толкова объркана, че от писанието ти нищо не се разбира. Мислиш си, че като си научила не особено популярни думички като "еструс" и вече си много вървежна... Каква ужасна самозаблуда!
"Падай" си, на никого не пречиш...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d90e2cb7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   От Авторката
Благодаря на всички добронамерени коментари!
До Номер 46. --- Замисли се каква полза бих имала аз да пиша неверни неща в анонимен сайт? Все пак тук никой не ме познава.
Тази връзка ми е първата и сме заедно от 4 години. Не знаех, че това какъв точно е физическият му проблем, е важно, затова не съм го споменала. Той има фимоза. Няма да го разяснявам, тъй като в интернет има информация... Но важното е че, това му пречи да има полов акт без болка.
Като цяло има операции, за да може всичко да бъде наред. Но тъй като за 4 години той не предприема мерки, това се оказва една от причините да се разделим, но не основната. Има проблеми с образованието му и т. н.



За първи път пиша в сайта и бях останала с впечатление, че тук е място, в което човек анонимно да сподели и да получи съчувствие от другите. Но всъщност наистина повече работа ми върши това да получа истина - истината на всеки, кой както я разбира. Единствено не мога да разбера как за някои хора е толкова ненормално, че чак не им се вярва, че жена на 22 години наистина може да бъде девствена.
В живота се случват какви ли не неща. Реално просто обстоятелствата да са били такива, че се е случило така. Била съм по-срамежлива преди и най-логично не съм имала много контакти с момчета, камо ли пък да намеря подходящ партньор за секс. А когато започнах сегашната си връзка, мислех, че е подходящия и дори наистина да е така има други проблеми.
Какво толкова? - питам аз. Защо в следствие на простия факт, че съм девствена някои ще си правят изводи, че имам проблеми с обвързването/интимността, че членувам в секта или че чакам Брад Пит да откъсне вълшебното ми цветенце?
Наясно съм, че никой няма как да знае подробности за мен, не съм ги и предоставила като информация (може би моя първоначална грешка). Това доведе до различно разбиране от всеки каква всъщност е ситуацията. Но всъщност аз намирам само полза от това, научих много полезни неща. Благодаря на всеки един коментирал! Ще следя с интерес и следващите коментари по темата :)))

 
  ...

1-50 от 77
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker