Как да отворим темата за секса с децата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Как да отворим темата за секса с децата?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 4055 пъти
Дъщерята е на 16 години и си има приятел от доста време. Момчето също е на 16. Предполага се, че щом връзката им започва да става сериозна ще се стигне и до секс, за това с мъжът ми решихме, че трябва да седнем четиримата и да си поговорим на тази тема. Смятаме за редно да им обясним за предпазните средства и да ги уверим, че ако има някакъв проблем винаги могат да разчитат на нас. Искаме да им обясним всичко, което намерим за важно и всичко, от което те самите се интересуват. Първоначално мислехме да говорим само с дъщеря ни, но тъй като момчето има само майка си помислихме, че може да не го е обсъдила с него, а и според нас ще е добре да говори с мъж за това. Единственият проблем е, че не знаем как точно да започнем разговора. Нямаме идея как да ги предразположим, така че да не им стане прекалено неудобно и да зададат въпросите, които ги интересуват. Не изключваме варианта, че те може вече да са запознати с основните неща, а също и че е възможно вече да са правили секс, но все пак искаме да проведем този разговор с тях. Моля за няколко съвета как да започнем разговора и за отговор на въпроса - да говорим четиримата заедно или аз да говоря с дъщеря ни, а съпругът ми с момчето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: e0655ac991
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   О, щом имат 16 децата ви вече са се информирали отдавна сами за всичко относно секса. Защо сте чакали досега? Нима на 16 все още ги имате за малки? Разговорите за секса трябва да сте ги провели още като са били на по 11-12 години.
Те вече може би са правили секс...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7124caab30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Първо, отворете темата за любовта и взаимността. Сексът е допълнение.
Ако ще говорите за единия секс - то, мастурбирането има същия ефект като 'просто секса'.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3ecab392f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те "децата" сигурно знаят повече за секса от вас... На 16 е доста наивно да тръгнете да ги "обучавате". Както и да го правите ще конфузно, особено като искате да "обучавате" не само собствената си дъщеря, но и приятелят и. Моят съвет е да се съсредоточите само върху дъщеря си... Другият съвет е, че сексът е само последният етап от цялостното възпитание на един човек, и какво ще си говорите конкретно за него, е без особено значение...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d39f45bbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Стига сте се шегували, щом са на по 16 вие има какво да научите от тях за секса. Дори учебната програма включва начало полово обучение в 4кл., а после и полова система в 6кл.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d33e0a785e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това не е правилно да знаете с мъжа ви. Трябва да ги оставите да се оправят с тези неща сами. На 16 години са значи 10 клас вече са достатълно големи. Как очакваш да ги предразположиш и да не се чувстват неудобно. Аз съм момче на 20 ако някоя майка ме извика да си говорим за секс и как да пазя дъщеря й повече няма да се върна в същата къща никога. Живеем в напреднало общество във всякакъв план и най-вече технологичен. Момичето ви отдавна вече знае за птичките и пчеличките. Успех все пак!

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a3f23016f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   С тази история ме подсети, че не съм гледала Американски пай от много време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f573e2fd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ужас, недейте моля ви. Просто забранете на дъщеря ви да излиза със този човек дето УЖ я обича и толкова...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d13a4f3c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Говорете майка с дъщеря. Двете! Няма лошо в това да говорите, въпреки че ние сме вече запознати с тази тема. Така мисля, че ще може по-лесно да ви се довери за напред...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a28ccae1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това е отвратително от ваша страна. Позакъсняли сте разговора за секс с дъщеря ви, но да водите такъв разговор с приятелят и е просто лудост. Кой друг го прави? Това, че има само един родител не ви дава право на такова вмешателство. Вие като майка поговорете с дъщеря си, но те в стил морал.... а по-скоро, като подкрепа и посещение при гинеколог за да се спрете на подходяща контрацепция. Иначе за среща четиримата е просто абсурдно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 97cfa93762
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Майко мила, какви родители има...
Първо за това се говори на 12-13, а не на 16 години, понеже дъщеря ви по закон от 14 годишна има право на доброволен полов акт по нейно желание, без това да се смята за педофилия.
Второ, какво си мислите, че ще постигнете по този начин, освен да демонстрирате, че не сте си изпълнили родителските ангажименти навреме? Би трябвало дъщеря ви вече отлично да е запозната с опасностите, с венерическите болести, с методите за контрацепция, за предимствата и недостатъците на всеки от тях, а не да им държите публични поучителни слова, с което да убиете всякава сексуалност у тях...
Просто си спомнете какво е било при вас, по ваше време. Или се допитайте да някое приятелско семейство, ако нямате спомени... Със сигурност ще ви дадат по-адекватни съвети от това, което сте намислили...

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 57a0e1ecb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това е добра идея. Не знам защо е такава "табу тема" в България. Седнете, поговорете, обясни им всичко. Да, информирани са, но дали са разбрали е съвесеееем друга работа.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ad5756cf44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Т. н деца сигурно отдавна правят секс. Наистина сте закъснели. Но говорете с дъщеря си. А мъжът ви с момчето по мъжки. Наистина, 4 да започнете да им обсъждате секса е супер тъпо.
И нещо много важно, не за вас, защото е късно, а за останалите-секс възпитание започва сигурно от 2 годишни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b63d00b0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Олеле! Това звучи плашещо!
Като излизат "И да не забравите презервативи да си купите", което е казано на шега е достатъчно.
Тези разговори са за 10-11 години. На 16 сте закъснели и то много.
Освен да поискат да ви убият, то друго няма да стане.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 58674fc30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Те са на 16 години и живеят в свят, където всяка информация е на клик разстояние. Вероятно отдавна са се информирали толкова, колкото им е възможно. Вие, като зрели хора, знаете, че практиката е различна от теорията, че в началото младите имат куп странни въпроси и преживявания, но за тинейджърите е трудно да говорят толкова открито с родителите си. Смея да твърдя, че съм член на едно много сплотено семейство. Между мен и родителите ми никога не е имало теми табу. Те изчакаха да стана на около 12-13 години и започнаха да говорят с мен за любов, за навици, за характери. Аз имах въпроси относно, ами, развитието ми, менструацията, окосмяването, обсъждах го с майка ми, защото беше много лесно да го направя. Тя винаги е била директна, затова и не съм се чувствала прекалено странно да разговарям с нея. Не сме говорили за секса на практика, говорили сме за влиянието му, за предпазване, за емоционалната страна на тази стъпка. Когато си хванах приятел за първи път и връзката ни продължи известно време, родителите ми единствено ми казаха къде държат презервативите си. Не стигнах до интимни отношения с онова момче, но благодарение на тях, аз имах спокойствието и увереността, че избора е мой и дори да сгреша, стига всичко да е било по моя воля, то не е голям проблем. Смятам да подходя по същия начин с моите деца. Не ви препоръчвам да разговаряте с момчето, защото никак няма да е приятно, концентрирайте се върху дъщеря ви. Не конкретизирайте върху обяснение как се прави, говорете за емоцията, за любовта, за предпазните мерки. Посъветвайте я да не прави рискове, които не може да понесе.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 273c2fcbee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Достаъчно е, че не се крият от вас.
И не говорете на момчето.
На дъщеря си може, но на момчето не бива.
Просто се поставете на тяхно място и ще намерите най-доброто решение.

И не, не е късно на 16 да се учат, те даже мисля знаят, интересували са се, щом са предприели стъпка сами един към друг.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: abb4fdc6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   " че ако има някакъв проблем винаги могат да разчитат на нас. " - това е предостатъчно за децата, могат да си правят секс спокойни! Каквото и да стане, могат да разчитат на помощта ви. Най много да станете баба, друг проблем няма.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 837e94cf2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Те най-вероятно вече правят секс редовно, вие се сетихте. По-добре не се излагайте пред младежите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eb7f9792ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Перфектен вариант. Но според мен ще е по-добре ти да говориш с дъщеря си, а мажът ти с момчето. Прекрасно е, че подкрепяте децата си за това!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 98594b54d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Когато в живота на синът ми се появи момиче. Че и често ги заварвах в къщи. Темата беше неизбежна. Закачливо, директно..
Обясних колко е важен презерватива. Отговорността и последиците.
За него и най-вече за момичето.
Чу ме!
После чистейки стаята му, открих кутия с презервативи.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6ceae80c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   На мен родителите ми ми дадоха прекрасна книжка с илюстрации, когато бях на 12. Има доста такива помагала за деца. Не мисля, че което и да е дете би се чувствало удобно да води подобни разговори с родителите си. Истината е, че сте позакъснели. Детето ви на 16 най-вероятно на вас може да дава уроци за някои неща.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 51a0b44657
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Най-добре ти да говориш с момчието. Момчето не е твоя отговорност!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e0514bb890
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Те “децата” ако са си със всичкия, може би смятат да се иснасят до година има няма и нещо, те щели да говорят с тях за секса!
Майко, какви смешки!
Аз лично се изнесох на 17.
Мойте дръвници, като станах на 16 ми подариха кнжката - Мъжът и жената интимно, само им се изсмях и им я върнах - благодаря, забравили са да ме включат в авторския колектив. Бях дете през соца, наближавам 50така, а сеха сме 2020 година, можехте да сте ми родители и на мен, благодаря. Хахаха!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker