Защо браковете и връзките не работят. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо браковете и връзките не работят.
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2275 пъти
Ако един мъж стане сигурен на една жена, тоест почне да й се обяснява в любов, заговори за сватби, брак и т.н., когато няма опасност да я зареже и да тръгне с друга, тоест не флиртува с други жени, тя автоматично губи привличане към него, изчезват "пеперудите в стомаха", с всички произтичащи от това негативни последици. Защо женкарите са женкари? Щото спят с много жени. Ама как така, нали уж жените ги е страх да не бъдат наранени, прецакани, излъгани, що си лягат с тях? Начи хем жените не искат женкари, хем си лягат с тях. Нещо не се връзва. То дори звучи абсурдно, кой би повярвал на това? Затова дори да имаш приятелка, не спирай да флиртуваш с други жени, просто женския мозък е така устроен, че ако видят мъж в компания на жена, автоматично си казват "аха, тоя е готин, щом се въртят жени покрай него". Ако си самотен и няма никоя покрай теб, нещо ще й светне "абе що така го избягват мацките тоя, явно не става". Жените са адски зависими от чуждото мнение, адски много се влияят от мнението на приятелки, майки и други жени. Защо мислите влагат толкова много усилия да поддържат външния си вид? За да впечатлят другите, за да ги харесат мъжете и да им завиждат другите жени, това им е в дъното на душата и дълбоко в себе си всяка жена го иска, дали може да си го позволи е друг въпрос. (Сетих се за един виц - какво е женомразец? Мъж който мрази жените толкова колкото те се мразят една друга). Ако тя знае, че утре можеш да си хванеш друга, ще влага много повече усилия да запази връзката ви. Същото важи и за мъжа разбира се, ако знаеш, че приятелката ти утре може да си хване по-готин, и ти ще полагаш усилия. Абе казано накратко - конкуренцията е полезна. Сериозно ли вярвате, че жените ще харесат някой който няма избор, който се е вкопчил в една жена и никоя друга не го иска? Който се е врякал във вечна вярност и жената знае, че не може да го изгуби? Айде бе. Такива номера ще ти прави, че свят ще ти се завие. Горкия чехльо. Затова връзките и браковете не работят, затова почти всяка връзка рано или късно завършва с раздяла и почти всеки брак с развод. Дайте ми пример за двойка които са останали цял живот заедно? Колко такива познавате? Повече ли са от тези които са се разделили или са се развели?
Тва е положението, от една страна, мъжете искат да са с много жени, от друга страна, жените търсят най-готиния мъж. Ако няма жени покрай теб, не си готин, няма как, сори. Затова да искаш т.нар. "сериозни връзки" и "брак" са най-лесния начин да убиеш привличането.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: b46ee23b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами то и при техниката е така - който го може, винаги автомобилът му е в изправно състояние. Който не го може - вечно кара разнебитена трошка, на която все нещо не ѝ е наред...
И мъже и жени има с по две леви ръце, дето нищо свястно като хората не могат да направят, дори и една връзка и едно е..не!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8dfc460733
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бракът работи единствено в контекста в който е бил измислен. Неговата функция е да обвърже и продължи два рода. Той не е е бил създаден да се ползва от разгонени тинейджъри. Това което пишеш е вярно, но разбери, че живеем в преходна култура, която сама не разбира какво е... Ако имаш акъл - никога не се жени, никакви деца. Поне докато тази култура не види грешките си и не въведе правила които имат смисъл...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c93a33131b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Наблюденията ти са правилни. Имам приятел, който след като се ожени и започна да си носи брачната халка ми обяснява, че жените го заглеждали много повече. Парадоксално, но факт.

Иначе, има още малко влияния, които се намесват - например биологията (жените са ограничени откъм време за това колко могат да си развяват... преди да не могат да имат деца) и средата (например родителите ѝ да я натискат за брак и семейство, защото искат внуци, или приятелките ѝ да ѝ обясняват, че е по-готино в сериозна връзка, отколкото да прескача от клон на клон).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4ed7b3d362
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   С това поведение наистина ще привличаш много жени. Безброй отчаяни съпруги, лишени от внимание и със смачкано достойнство. Ако целта е многото бройки или да се задържи за по-дълго интереса на някоя мацка, на която ѝ е тръпка да се доказва и да се конкурира, стратегията е успешна. Но ако някоя жена наистина държи на теб, не би приела това положение и би се оттеглила съвсем безшумно, оставяйки те на многобройните фенки. Дори може никога да не разбереш, че си бил важен. По-добре да те изгуби, отколкото да те приеме фалшив и да участва в нездравословни циркови постановки.
И ако е било взаимно, после ще пишеш истории за болката от "несподелената любов"...
Не казвам, че трябва да си като кученце и да губиш себе си и свободата си, но такива демонстрации привличат само ненужното внимание и отблъскват желаното. Някой с истински чувства, няма да играе в театъра и ще ти откаже ролята, дори тя да е единственото, което иска.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f463313266
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Смятам, че на някой му изнася така, затова се създават безполови същества бавно и полека. В чужбина това вече е реалност. А и нали знаете приказката за лисицата и гроздето... представям си брака като една хубава узряла чепка грозне и отдолу лисицата, която се опитва да я стигне, но уви къси са и краката и най - лесно и е да каже, че гроздето е кисело. Като извод: Тези, които не умеят да се справят с предизвикателствата в живота остават ергени/стари моми. Само смелите хора се впускат в предизвикателства, но някои се страхуват да поемат рискове. Тези, които ги е страх, мразят брака. Това мисля по въпроса.

Като мъж с 26 годишен брак, ще споделя някои плюсове за него, от позицията на обикновен човек. И да знаеш, да имам деца и да се оженя съм избрал сам - далеч не е наложено от населението, роднините, както много смятат. Никой не може да те накара да се жениш и да имаш деца насила, осъзнайте го най - накрая.

1. Бракът е забавен.
2. Сексът в брак е по - приятен от този за една нощ или който е само във връзка /това е и научно доказано/
3. Трудно е, а точно това го прави стойностно. Лесните неща не ми доставят удовлетворение след като ги постигна.
4. Да имаш половинка и да делиш с нея и да се справяте заедно е по - приятно за мен, отколкото да живея като вълк - единак.
5. Почивките със семейството са най - хубавите!
6. Нужни са години за да се довериш напълно на някого, за да му споделиш най - големите си тайни, несигурности, страхове, мечти и др. А бракът за мен и съпругата ми ни даде това доверие, което ни позволи да бъдем по - силни емоционално.
7. Имаме общи мечти и ги постигахме и постигаме заедно.
8. Любовта и стабилността, които осигурява на децата. Много проблеми в света водят до деца, които са растяли в проблемни семейства.

Просто няколко неща, които ми минаха през съзнанието, за пример.

Още веднъж ще го повторя - никой не може да ви накара на сила да имате деца. Спрете да повтаряте, че това ви е наложено от обществото, от комунизма, от едно време, дрън та пляс! Няма по - хубаво от семейството, познавам много самотни хора, които остаряха сами, защото някога на младини мислиха като вас, понеже им беше широко около врата, но на старини сметката идва, всеки купон свършва, така да го кажа. Важно е да си имаш детенце, което да те обича безкрайно и една хубава добра жена, която да споделя с теб вечеря, легло, планове, емоции, живота си... нищо не може да замени това.

Не е даром - трябва да се потрудиш! Спрете да плюете гроздето. Гроздето си е много сладко. Но е високо!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 70f3f9a8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Истината е, че жените не знаят какво искат, какво правят, как да се държат и т. н. Много зависими са от мнението на околните. Това с копирането на позицията на други жени е повсеместно, наблюдавам го постоянно. Аз например имам много случаи в които се приближавам до жена която не познавам, тя се дърпа, после втора се дърпа, после трета и т. н., те на практика нямат собствено мнение и се копират една друга. Друг сценарий пък - виждам се с позната, радваме се, говорим си и т. н. после отивам при някоя непозната и тя ме приема и тя се радва и при другите също става така. Защо? Защото нямат мнение, те се копират постоянно една от друга. Трети вариант също ми се е случвал - танцувам горещо с моя позната и после сума ти жени също ми се натискат да танцуват така мен. Същата работа, просто са като едно стадо овце - накъде тръгне първата и всички вкупом след нея. Във всички тези сценарии аз съм си същия човек, нищо не се е променило, нищо не е по-различно и във всеки сценарий резултата е напълно различен. Дотук с "интуицията" и "преценяването", това са пълни глупости. Друг абсурден момент, който и ти си забелязал е това, че уж искат някой специален за тях и специален значи и двамата да са специални един за друг и да си обръщат специално внимание, но тук идва отново абсурдния момент. Започнеш ли да обръщаш специално внимание на някоя тя започва да губи интерес. Пробвано много, много пъти от мен. В началото показваш интерес и тя е на небето от радост, развълнувана и ти си мислиш - едно едно подходящо момиче, което оценява вниманието и интереса ти, но какво става? Става това, че вместо нейния ентусиазъм да нараства и вие да се привързвате все повече тя губи интерес, ти също като видиш, че тя губи интерес също губиш интерес и спираш да общуваш с нея. Разбира се ако човек си наложи да играе някакви игри за да манипулира всички тези абсурдни ситуации сигурно ще се получи нещо, но това би било един фалш. На кой му се занимава с такива неща?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0e5118aa7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В голяма грешка си, момче. Предполагам си дете на разведени родители.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 035308cda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Разсъжденията ти са много правилни, но не видях правилният извод от тях.
Съгласен съм, че жените до голяма степен имат стаден манталитет (влияят се много от мнението на другите жени за мъжете и по принцип) и е вярно, че се гласят, за да привличат вниманието на мъжете и да изпъкват пред другите жени. Привлечени са от мъже, които и другите жени харесват, привлечени са от мъже, които са доминиращи, привлечени са от статуса на мъжа в обществото. Външният вид на мъжа не е толкова определяш, колкото доминантността му. С две думи жените обичат да бъдат водени. Нищо, никога не може да ме разубеди от това ми мнение, защото ежедневно се сблъсквам с доказателства за него.
От друга страна ние мъжете сме привлечени от млади, привлекателни жени във фертилна възраст. Точка! Да, толкова е просто...външният вид на една жена е основното нещо, което кара мъжете да я желаят.
Когато една жена е привлекателна, много мъже я желаят и тя някак трябва да ги пресее...не може да е с всички. И тя ги пресява на базата на изброените по-горе характеристики.
Сега изводът - ако искаш да си харесван от жените трябва да си доминантен, непредвидим, неподвластен на превратностите на живота. Трябва да си водач, стабилен, вземащ решения, каращ нещата да се случват. Трябва да си готов във всеки момент да станеш и да си тръгнеш от всяка жена, ако тя не покрива критериите ти за достоен партньор и не те уважава. И не на последно място, трябва много да харесваш, обичаш и приемаш жените и тяхната природа. Така "пеперудите" няма да избягат, независимо дали си женен, ерген, с едно око, просяк или милионер.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8d5ab63ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да ти кажа честно, изобщо не ме е страх, че някой мъж ще ме нарани. Какво ще стане? Ще рева седмица, ще го мисля месец, голяма работа, сякаш на никого не му се случва. Обаче никак нямам желание да лягам с разни спинозни женкари, които преди броени часове са оправяли незнайна мацка в дискотеката. Защо ми е някакъв мухльо, който ще ме гледа в очите, а ще си мисли как след като си тръгна, ще се начеше при друга? Честно казано не разбирам и мъжете, които гонят меркантилни, разгонени жени, които имат повече кубици в гърдите си и филъри в устните си, отколкото мозъчен капацитет и самоуважение. После се започва с темите за разбитите сърца. Или си с някого наистина, или изобщо не си прави труда да започваш връзка. Е, опитай се да ми промениш мнението.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4ed7b3d362
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №4 съм. Искам да добавя нещо.
"Защо браковете и връзките не работят. " - Защото повечето хора, които вече са натрупали негативен опит и са наранени, започват да разсъждават и действат като вас. Достатъчно е само единият от двамата да манипулира и да се стреми да се наложи, за да се натрупат постепенно обиди и напрежение и да се изгуби доверието и интимността във връзката. Всички го правим несъзнателно до някаква степен. Но Вие вече съвсем целенасочено превръщате любовта във война. Това изтощава и Вас и партньорът, превръща ви във врагове и на практика, този вариант има още по-кратък срок на годност и още по-неприятни последствия. Единственото, което ще постигнете по този начин, са максимум няколко години опасни страсти (освен ако не попаднете на мазохистка, която точно от това се нуждае и тогава да продължи по-дълго) и хубав секс (1 час грубо), но мъчителна връзка (останалите 23 часа) и опустошение след това. Нужен е много силен характер, за да се запази една връзка. Да не манипулирате, но и да не се поддавате на опити за манипулация от страна на партньора, да не правите компромиси с важните неща... и да сте готови да губите, за да спечелите. И най-вече да подходите с чисти намерения и максимална откритост, доколкото можете да си позволите, без Вие самият да станете жертва на някой с нечисти намерения. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker