След хапче за контрацепция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

След хапче за контрацепция
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2242 пъти
Здравейте

Момиче на 19 съм, и преди 10 дена ми се наложи да пия хапче против забременяване. Марка не помня, но беше от тези които се пият до 12 часа. Това е хапче номер 2 за порядъка от 20 дни. Първия път ми дойде точно след 7 дена и цикъла си протече нормално и след повече от 3 седмици след хапчето направих тест и той беше отрицателен.

Второто хапче се наложи да го изпия има-няма 4-5 дена след като ми беше спрял цикъла от първото хапче и го изпих 6 часа след акта. Точно на 5-ят ден след хапчето се появи кафяво петно и вече на следващия ден ми дойде или се надявам. Страх ме е да не съм заченала, защото два-три дена изпитвах гадене или напрежение в корема, може би от нерви, което вече изчезна, но пък изгубих голяма част от апетита си още като дойде. Не ходя често по малка нужда, нямам проблеми със съня, нямам умора-даже напротив, нямам болки в гърдите и не се изморям лесно и т. н. Единственото което ме притеснява е че при ставане ми се завива леко свят (не винаги) че почти нямам апетит и че по време на кардио ме заболя леко долната част на корема и кръста-както ми менструация.

Та въпроса ми е: възможно ли е да прокървиш на шестия ден след приема на хапчето- поради бременност, или това са страничните ефекти от нерви, хормони и притеснение.
Ще бъде ли достатъчно достоверен теста за бременност ако го направя 11 или 12 дни след приемана хапчето?

Моля и благодаря за повече уместни отговори

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: bcaf5616ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хапчетата за спешна контрацепция са пълни с хормони и не е препоръчително да се пият често. В листовката трябва да пише, че при прием на две хапчета в кратък период от време е възможно да се появят странични ефекти. Със сигурност болките в яйчниците, липсата на апетит и гаденето са част от тези странични ефекти и трябва да им се обърне внимание. Най доброто, което можеш да направиш за себе си е да говориш с лекар и да минеш преглед. Изчакай поне 2 седмици преди да направиш тест за бременност. И да, тези хапчета понякога причиняват преждевременно прокървяване, в резултат сигурно и цикълът ти ще се размести.
Ако си в това положение заради една партида презервативи, изхвърли ги и си купи нови. Ако изобщо не ползваш презервативи, започни да ползваш или поне мини на противозачатъчни хапчета. При всички положения е препоръчително да избягваш спешните контрацептиви, защото това не са витамини и никое лекарство не бива да се пие прекомерно често.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f278802066
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тези хапчета не са бонбонки. Пази се или презервативи или противозачатъчни. Едкапел И подобни са хормонална бомба за организма ти и две хапчета за 20 дни е прекалено много.
Не си бременна след като си пила, нормално тялото ти да реагира по такъв начин след приема на хапче в толкова кратък срок.
Тест за бременност се прави след 14 дни, но според мен нямаш нужда от тест.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 120f610f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съветвам директно да идеш при гинеколог и той да види какво се случва. Най-вероятно не си бременна, но си съсипваш организма с хапчета за спешна контрацепция. Те не могат да се взимат толкова често!
По-добре да ти изпишат нормални контрацептиви, хем няма да се притесняваш, хем няма да си съсипеш тялото. А най добре е и да използвате презерватив.
Аз съм пила това хапче 2-3 пъти в живота си, но интервалът между приемите беше години. И пак ми съсипваше всеки път хормолния баланс..
Та така.. със сексуалната активност идват и големите отговорности. Погрижи се за себе си, иди на лекар, дистанционно е доста трудно да се каже каквото и да е.
Ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 156e57b76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Само да ти кажа за ходенето по малка нужда е вече в напреднала бременност. Четете малко. Странични ефекти са другите неща, които описа. От гинеколог знам, че една таблетка от този води е равна на цяла опаковка противозачатъчни. Не знам с какъв човек ги вършите тия неща, ама се замисли малко колко много си вредиш с тези хапчета!
Купи си бял равнец и го пий. Две супени лъжици се слагат в 200 млн вряща вода, оставяш да престои 30 минути и пиеш. И така сутрин и вечер. Така аз си регулирах цикъла. Без лекарства, без да си товаря организма. Пие се 5 месеца и един се почива, но в крайна сметка кой колкото иска. Аз видях резултат още с първото пиене на отварата, когато трябваше да ми дойде.
Спри да си вредиш. Не мисля, че си бременна, но е добре да идеш на гинеколог.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0321a442b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, действието на тези хапчета е свързано с това да предотвратят овулацията или да не позволят закрепването на яйцеклетката за маточните стени, ако овулацията вече е настъпила. Не са безобидни и доколкото си спомням не бива да се приемат по-често от веднъж на 3 месеца, а ти си изпила 2 в рамките на месец (виж си листовката). Казвали са ми, че повторен прием за кратък период от време може има много неприятни последствия (не съм питала какви точно), но може тези симптоми при теб да са точно такъв страничен ефект. Лично аз пих веднъж такова хапче и цикълът ми се разстрои за следващите няколко месеца. Оттогава имам едно на ум. Стискам палци всичко да е наред и бързо да се възстановиш, но заради собственото ти здраве, си избери друг контрацептив следващия път. В краен случай сменяй мъжа...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker