Кое е по-добре? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Кое е по-добре?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1523 пъти
Здравейте,

Смятам, че това е добро място, където да намеря мнения по мой належащ казус.

Накратко. На 26 години съм, мъж.

На 19 годишна възраст отидох да уча в Англия, завърших с отличие през 2017 година. По време на образованието си срещнах момиче българка, с което живеех в Лондон, но след много драма и премеждия, след цели 4 години се разделихме. Това обърка ситуацията у мен и не мога да взема решение за бъдещето си.

Въпреки отличния ми успех, контактите с много хора там, аз някак се изгубих. Малко преди да се разделим започнах много прилична работа с висока заплата. Но не бях щастлив. Всеки ден дъжд, мрак, приятелите от университета се преместиха. С приятелката ми бяхем скъсали. Аз бях много зле психически. А за капак и моя позната в Лондон почина внезапно от сърдечен удар на 26 години.

Не издържах. Събрах всичко, напуснах работата си само след няколко месеца и се прибрах в България. Слънце, подкрепа, приятели, обич, безгрижие, слънце, природа, и пак слънце. Преродих се.

Но професионално... трябваше да мисля за реализация. Никой не ме притискаше. Освен вътрешното ми амбициозно аз. Та аз съм учил в чужбина, отличие, 2 специалности... и то в Англия... И накрая седя в България без работа?

Пуснах много кандидатури и получавам или нелепи оферти за работа около 1000- 1500 лева или откази.

В същото време в Англия ми предлагат да ми увеличат заплатата, да започна работа... но това ме плаши и побърква. Ще се върна там, бившата ми сигурно вече е с друг- нямам идея (не съм се ровил като луд в профилтие й), приятели там нямам, хората са ми странни... Но имам професионално удовлетворение и наистина много висока заплата.

В същото време в България са интересите ми, фен съм на театър, танци и приятели много. И най-вече - слънце.

Кое да избера? Много ви благодаря. Ще дам подробности, ако някой го вълнува.

Объркан

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 53aa1f2550
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз за това не искам да живея в Лондон, много ми е мрачно и сдухващо, повече от седмица не мога да изкарам там, а пък голяма част от приятелите ми са там, но ходя да ги виждам от време на време или те си идват в България. Сега.. зависи какво работиш, но там живота е и много по-скъп от колкото в България, единствените ми приятели, които са добре в Лондон взимат по 10 000 и повече паунда, другите, които изкарват по 3-4 основната част им отива за наем на що годе нормален апартамен и да водят приличен начин на живот, в Лондон е скъпо и трябва да взимаш много пари за да живееш добре и да можеш да спестяваш! Имам близки и в други градове в Англия, които изкарват по 2-3 хиляди паунда и почти всичко си спестяват, защото не плащат наем и там е по-евтино, ресторанти, магазини, всичко... но мен този живот не ме устройва като за млад човек, наистина най-големия ми проблем е климата, не съм зиморничава, но не ми е приятно там, депресирам се... за това избрах България, тук съм доста по-щастлива, а теб те разбирам напълно, особено като си се разделил с приятелката ти и познатата ти е починала, това е страшен шок, трябва да си починеш от Лондон, а и си млад, имаш време, може да поживееш малко в София и след 1-2 години да отидеш пак там или в друга държава, живот и здраве! Просто много ти се е събрало психически, а и там нямаш близки, сам си, ще се сдухаш много, остани си за сега тук, до като се съвземеш! Успех! И не се отчайвай, живота е пред теб :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker