Легализиране на проституцията.За или против сте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Легализиране на проституцията.За или против сте?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2556 пъти
Добро утро на всички. Задавам този въпрос защото в ЮТЮБ гледах едно видео заснето в Стара Загора, където проститутки си търсеха клиенти, а и клиентите търсеха проститутките. Чувах ги как се пазарят за цената дали е само за вагинален секс или и за анален плюс свирка. Цените бяха според мен малки, от 10лв до 20лв. Клиентите разпитваха дали не е опасно от полицията да ги хване, а проститутките ги успокояваха да не се страхуват. Там където тази сцена се разиграваше имаше надписи:
Давам под наем самостоятелен терен с баня и WC.
почасово-10 лв. /час. тел. 0894... останалите цифри не се виждаха.
Следваше и този надпис: Собственик на стаи под наем. Гарантирана дискретност.
От това видео и от тези надписи се вижда, че проституцията е факт, но за да се крият явно е незаконна. А как са нещата на запад и по-специално в Западна Европа. Зная, че в Холандия проституцията е законна защото съм бил в Амстердам и съм видял това с очите си. Мисля, че във Франция също е легална. За Англия и другите Западно-Европейски държави не съм сигурен. Та пак ви питам, трябва ли най-старата професия да се легализира в България или не. Ако отговорите с ДА обяснете защо мислите така, а ако отговора ви е НЕ, обяснете защо не трябва да се легализира. Надявам се модераторите да публикуват темата. Приятен уикенд на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: e9e4f0fd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За!
Ж31

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 275a3ad667
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, според мен-така ще се плащат данъци, както се плащат такси за радио- и тв разпръскване! Защото ако ти например си купиш техника и решиш да имаш радиостанция и да предаваш например, от Комисията за регулиране на съобщенията ще те засекат-те имат специално оборудвани бусове със специализирана техника, която засича кой предава законно и кой-не! Изкарва се антената на покрива на буса и сканира всички честоти в ефира (среда за разпространение). Въпрос на време е да засекат някой нарушител-следва глоба и конфискация на техниката-всеки, който иска да предава, трябва да има лиценз, за който се плащат такси! Затова има и толкова реклами по радиостанциите през деня! Същите приключения те чакат и теб, затова, умната! А с проституцията е същото-трябва лиценз за да се практикува този занаят! Все още нямаме Комисия за регулиране на проституцията, но когато имаме, ще се плащат съответните такси! Така е с радио- и тв разпръскването, така ще бъде и с проституцията-иначе няма как! Въпрос на време е!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a00ced4394
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   до 2
Авторът задава конкретен въпрос (аз отговарям с "да"), не е искал лекция по радиоразпръскване. Пак те питам - в ШУ за точки не сте ли чували?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 12302966fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Аман от курви и лигли , НЕ !

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0993471559
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз съм ЗА легализирането. Работил съм в хотел, който главно се издържаше от клиенти водещи проститутки и любовници.
Но сещаш се, в хотела имаше и млади семейства, деца и студенти. Шефа гледаше да не остава свободна стая и доста често се е случвало семейство с дете да чува пъшканията на някоя проститутка. Естествено това е супер нередно. Доста от проститутките изглеждаха доста зле- ниска хигиена, с наркоманска визия и тн. Виждал съм и сутеньори, които да се разправят с клиенти. Абе грозна работа.
За това съм за легализацията. Така ще се плащат данъци, крими контингента ще спадне, няма да има сутеньори, ще има специални места за тези работи, жените ще минават редовен медицински преглед и тн.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 364a28e769
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Ами естествено че трябва да се легализира. Винаги ще има мъже, които ще са готови да платят за секс и винаги ще има жени, които ще предлагат секс услуги срещу заплащане. Следователно, ако е нелегална не означава че няма да продължава да съществува. Проблемът е че както всеки бизнес, който се развива на черно, нелегалността крие рискове. Най-вече за момичетата. Какви права ще имат, след като професията им е забранена? Никакви. Клиентите могат да се отнасят с тях като с парцал, да не им платят, да ги ограбят... Ако работят в клуб шефовете може да упражняват насилие върху тях и няма да има на кого да се оплачат. Да не говорим че и без това всяка година се отвличат жени за да ги проституират в Европа. Ако проституцията е легална, момичето ще може да си плаща осигуровки, да има права, договор... Това е моята гледна точка. Ще уточня, че съм жена. Като цяло не ми влиза в главата как един мъж получава удоволствие от секс с жена, която най-вероятно не го желае и му прави свирки за пари. Струва ми се жалко и тъжно. Но щом е секс по взаимно съгласие, няма какво да им се бъркам в работите. Всеки сам решава какво да прави с тялото си и живота си, а и хората са с различни възгледи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fd344576c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки нормален човек ще е 'за' легализиране на проституцията - ще се събират данъци, а и проститутките няма да се притесняват толкова да си правят медицински изследвания. Така че 'за'!

Тя впорчем НЕ е нелегална в България. Тук е нелегално сутеньорството - т.е. да склоняваш към проституция и да организираш публични домове и прочие. Но да си жена, която дава секс срещу пари не е нелегално.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b9993948fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Да ти плащат пари, за да правиш секс с някой. Аз това не мога да го нарека професия. Я сега някой родители помислете. Някога там може да се окаже и дъщеря ви.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0e149d4b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ами, то и така и така се употребяват накотици, дайте и тях да легализираме, и така и така стават убийства, и тях да узаконим...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1bc5aa1a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Естествено "за". Но продължава да е някакво табу. За това има две причини:

1) преди всичко се отнася за нуждите на мъжете, защото жените чак след 40-те им се налага да си плащат за секс. Въпреки този прост биологичен факт, повечето мъже ги е срам, че трябва да си плащат за секс. И макар че те и без това в 99% от взаимоотношенията де факто го правят, ако се стигне до явна проституция, предпочитат да е на "сянка". Така че е много трудно да се заформи политическа кампания да се прокара.

2) Държавата няма изгода, защото и трябват деца. При професионалистка, децата ясно са напълно изключени, докато дори да има идея за някаква "връзка", колкото и изкуствена да е тя, дете може да се роди, и съответно родителите да бъдат принудени да го издържат, пък били те все още във "връзка" или не. Т. е. ако това нещо се легализира, и започне да се ползва като нормална услуга, раждаемостта ще падне дори още повече. В днешно време, "връзките" се базират най-вече на физическо привличане и секс. Една легализирана проституция, може да направи това преживяване, по-приятно, по-сигурно легално, и по-евтино за мъжете. Т. е. "табуто" отчасти се дължи и на това, че вероятно ще работи толкова по-добре, че даже е опасно за социалните взаимоотношения, или по-точно - това което е останало от тях. Мисля че в Германия има легализирана проституция, но те тотално са възприели идеята за имиграция, т. е. да си внасят хора отвън. Т. е. там това е целенасочена политика.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 931898bedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   За легализирането на проституцията (барабар с данъци и осигуровки, като ЕТ, тогава и цените няма да са такива), но против декриминализирането на сводничеството. Ако една жена иска да прави това, нека сама си го организира или с други жени като фирма, но не и да има сводник. От тях идва злото. Съответно, за да си отвори такъв бизнес, дамата трябва да покрие стандарти за лицензиране, както и в другите браншове. Най-малкото хигиена и презервативи трябва да е длъжна да ползва. Сега сводник може да те накара да спиш с всякакви болни по всякакъв начин.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7f500cf0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Така и така се прави, нека поне държавата си прибира малко. За!
Ж, 20.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e67f4d81e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Ами то и наркотици има навсякъде. Да вземат тях да ги легализират. Знаете ли колко пара ще падне от данъци, такси, акцизи... ;)

Тъпо е да се обсъжда този въпрос тук защото тези от които зависи легализацията не им пука. Или си мислите, че ще ги накарате да приемат закон като се съберете и протестирате на палатки пред парламента?

Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dbc6e0b66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Против! Защо да легализираме неморални неща? Освен това някои жени, станали проститутки, не са искали, а са били склонени към проституция, което си е престъпление. Ако ще узаконявате проституцията, ще трябва за легализирате и сводничеството. Това правилно ли е? Да се съгласим някакви си мутри да съсипват човешки животи за пари? !? ! Естествено, че не.
Като ще узаконявате злоупотребата с човешка плът и продажата на тела, я направете същото и с дрогата и наемните убийства! Така по-добре ли ще живеем според вас? Аз лично мисля, че не.
Така че твърдо ПРОТИВ!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5155606a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От автора. Виждам, че повечето сте отговорили положително-ЗА. Видях само два коментра от жени н. 1 и н. 13 и те също са ЗА. От мъжете повечето приемат легализирането на проституцията, но ми се струва, че тези мъже са ЗА, повечето от лични съображения, защото жриците щели да бъдат по-евтини. Искам да попитам н. 1- ж31 вие госпожо омъжена ли сте или още сте неомъжена. И от тази гледна точка искам да ви попитам, ако имате вече дъщеря, или ако в бъдеще ви се роди дъщеря ще се съгласите ли и тя да стане проститутка? Все пак щом сте за легализиране на този вид услуги вероятно виждате голяма полза от личен и обществен характер. Бихте ли обяснили малко по-добре. Същия въпрос го задавам и на н. 13-ж20. Плюс с какво се занимавате сега, учите ли нещо или вече работите и какво.
Сега се обръщам към мъжете. Не ми се вярва някой от вас да е женен, защото ако бяхте женени не зная как бихте приели дъщеря ви да е проститутка. Някои от коментиралите вече, или ако още коментатори се появят, бихте ли ми обяснили какво ще ви е отношението към вашата дъщеря проститутка. Надявам се да бъдете по-смели и по-искрени в отговорите си. Все пак тук имаме пълна анонимност и каквото и да кажете всичко е ОК.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 275a3ad667
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Както казах, въпрос на време е! Стига нашите "умни глави" да го направят! И то най-вероятно като си отиде правителството на ГЕРБ! Иначе никога не са ми притрябвали проститутки-вече съм чел, че те са като машини-правят всичко машинално, без да влагат чувства-чиста проба роботи! Вземат си парите и-адиос!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 23cee04d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Тотално За легализация да си плащат данъци, и вместо да се чудят откъде да дойдат парите за пенсии ето от къде ще е, както и тревата легализират ли се вече няма да са интересни на хората.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ee22d43e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Жена съм и съм ЗА легализирането. Ще обясня защо. Проститутки е имало, има и ще има, въпросът е какво да направим за да има ясни правила кой къде и как да практикува въпросната професия. Защото не е ОК да има момичета под 18, нито отвличания и принуда, нито пък да се тормозят хората по улиците с "оферти". По-добре е да се знае, че такава услуга се предлага в този и този клуб, да знаеш, че не си рискуваш здравето, че жената не е на 16 или не е жертва на отвличане и че всичко ще мине както трябва, без риск от болести, без разправии и дори бой със сводници и т.н. Просто услуга като всички останали! А и не на последно място тези жени ще имат някаква защита, защото няма да са полулегални, а ще могат да търсят съдействие от полицията при нужда. Да не говорим за редовните медицински прегледи. Просто нещата трябва да са регулирани по някакъв начин, а не да се извършва тайно по разни храсти и градинки или в разни пропаднали клубове. Малко е като сухият режим в САЩ. И тогава се е пиело, просто се е правело тайно. Е, това не е изкоренило желанието за употреба на алкохол, напротив много хора са забогатели от нелегалните клубове.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 06f086976e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Важното е да има проститутки, пък дали е легално или не, са подробности.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: da07bdeab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз лично намирам за неприемливо да ползвам такава услуга... но съм 100% за легализирането, до толкова до колкото става дума за свободно търсене и предлагане.
Принуждаването на жени (а и не само) да участват в подобен бизнес обаче трябва да си остане престъпление във всички случаи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: da4d1665bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Мъж на 40.
Никога не съм ползвал услугите на проститутка, но определено съм ЗА легализацията на тази дейност. Държавата има нужда от данъци, за тези услуги така или иначе има голямо търсене... не виждам смисъл да е нелегално.
Ще отида даже много по-далеч. Аз съм за легализирането и на наркотиците. По принцип всяка забрана за стока или услуга, за която има търсене, води единствено до неимоверно покачване на цените на въпросния продукт, и не на последно място и до покачване на интереса на хората към него. Ако наркотиците и проституцията се легализират, ефекта ще е в по-ниските цени, отпадането на интереса на криминалните елементи да се занимават с тази дейност, данъчни постъпления за държавата... и спад на интереса на хората към тези продукти. Такива сме си по-природа... ако нещо е твърде достъпно и разпространено, не ни е интересно.
Според мен тези дейности нарочно се държат под забрана, за да могат определени кръгове (не само криминални) да извличат огромните печалби, които те носят като забранен продукт.
Преди моралистите да скочат, помислете - ако човек иска да се самоубие, той освен с наркотици, може да го направи по милион други начини. Алкохола, цигарите, оръжията и рафинираната захар са напълно легални, а те са не по-лош убиец от всеки наркотик.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 931898bedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Авторе, ти изглежда си много млад и наивен. Това е интернерт, бе човек, може мъж да се подпише като жена и дете като дядо. Изобщо не можеш да знаеш кой коментира. Мъже били, не били семейни.

Сякаш като се забрани нещо, то изчезва. Сякаш дъщеря ти не може да стане каквато си иска и без твоето разрешение.

Напротив, забраната води до контрабанда и корупция. Винаги е за предпочитане нещо да е прозрачно, отколкото в сивия сектор.

Гледай да правиш деца тогава, когато си готов, демек, ползвай презервативи! Когато си зрял за деца ще си ги отгледаш така, че да не поискат да станат проститутки. При все това в живота всичко става и не знаеш тия проститутки дали не хранят и обличат две-три деца, на които баща им е умрял в катастрофа и е оставил ипотека. Неморално било. На теб нали задника ти е цял.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 05ecad0279
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Винаги ми е било интересно защо си мислят, че ако е легален бизнеса няма да се държи от мутри и ще плащат данъци. Нима легалните бизнеси не укеиват данъци? Нима мутрите ще оставят бизнеса на Сульо и Пульо ей така? Вярвате ли си? Реално едва ли кой знае колко ще се променят нещата. Не и в Бг.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 931898bedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До 24. Нали от някъде трябва да се почне. Много ясно, че няма да се оправи от днеска за утре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d3a1e5a1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Абсолютно 'за' и ще се обосновя. Както някой беше написал, така ще плащат данъци като ''нормалните хора'' и най-вече - насилието ще намали драстично, в това съм напълно убедена. Това е право на личен избор, аз например не бих го направила, но не съдя жените, които са избрали този начин на живот! Без сводници, отчети и насилие над момичетата, ами да работят за себе си : )

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b5f2229fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   <26> "но не съдя жените, които са избрали този начин на живот! Без сводници, отчети и насилие над момичетата, ами да работят за себе си"

Говориш за омъжените по сметка - нали :) щото реално погледнато и те правят същото -секс срещу пари, но не плащат данъци ;))

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 77fc84b802
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27, брак по сметка се сключва и от мъже, макар и по-рядко!В миналото е това е било доста разпространено, особено от хората с "благороден" произход, с брак се е закрепявал и мирният съюз между две държави, примерно.
Важното е със "сметката" да са наясно и двамата партньори и да са съгласни с това.
Относно проституцията съм "за". Би било добре да я няма, но реалността е друга(вина имат и мъжете, че има такова търсене, ако те не търсеха, нямаше и да се предлага). При това положение трябва тя да е наистина доброволна и избор само и единствено на жената, която предлага тази услуга.Без сутеньори, нелегални канали, търговия с "бели робини", насилствено принуждаване, закани за убийства, злепоставяне , побои и т.н.Когато на държавно ниво се застане зад тези момичета, вероятността да се злоупотреби с тях и да бъдат принуждавани е но-малка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5155606a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Номер 26, жена си. Казваш, че проституцията е право и личен избор на всяка жена и не би осъдила жените за начин на живот. Моля те, отговори ми искрено, ако имаш дъщеря току що навършила 18 г. и иска да стане проститутка ще й кажеш ли 'на добър път щерко, пожелавам ти успех'. Когато дойде време тя да се омъжи с бяла рокля ли ще я облечете на сватбата. Не отбягвай да ми отговориш, ще чакам отговора ти.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 77fc84b802
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   29, аз не съм номер 26, но ти отговарям. Жена съм. Моят преден коментар по темата е под номер 28, можеш да го прочетеш, ако искаш:)
Какво общо има бялата рокля тук, не можах да разбера. Ако идеята е, да е с бяло, защото отразява "чистотата", "невинността", "девствеността" и т. н. (понятия, които са се променили през годините), то всички сегашни булки не трябва да са с бели рокли!
И аз задавам един въпрос, ако имаш дъщеря, коя от двете крайности избираш:проститутка в държава, в която това е регламентирано и е безопасно за дъщеря ти и това да е нейният личен избор или мутри да я използват, прибират парите, пребиват и т. н.
Никой не твърди, че това е хубаво, но е възможно по-малката злина!
И защо има проститутки всъщност? -Защото мъжете търсят лесен секс за пари.
Ако трябва да се реши кардинално въпросът с проститутките, то мъжете не трябва да ходят при тях и да се въздържат. В противен случай, всичко ще е обречено на провал. Незаконна е проституцията(примерно), ама каналите, изнасилванията, търговията с хора с цел секс и т. н? Не ми казвай, че не съществуват или не си чувал за тях. Държат се и на много високо държавно ниво! И какво правим тогава?
Докато човечеството, като цяло, не мине на друг етап на развитие, по-добре е да е рагламентирана поне, за да се защитят самите жени!
И пак казвам, въпросът с проституцията е лесно решим (на теория), мъжете спират да ходят при проститутки!
А ти обвиняваш (струва ми се) само жените, къде е отговорността на мъжете в случая! Не забравяй, че момичето може да НЕ проституира доброволно, но клиентът ВИНАГИ е там по собствено желание.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 76f0abea9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Разбира се, че за, какво който няма жена/гадже да не прави секс ли?И не го разбирам това „ако имаш дъщера, дъра бъра”,никой не ги кара да са там насила, не са вързани...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker