Любовта и сексът в България по времето на социализма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Любовта и сексът в България по времето на социализма
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 10047 пъти
Здравейте,

Целта на тази тема не е да обсъждаме социализма като обществен строй, нито пък да се караме дали тогава животът е бил по-хубав, по-спокоен и т.н., има достатъчно такива теми в сайта. Идеята на настоящата тема е да си спомним какви са били порядките в интимния живот на българина по онова време.
Аз самият нямам съзнателни спомени от времето преди 10-ти ноември 1989 г., със сигурност обаче в сайта пишат хора, чията младост е минала през 70-те и 80-те години и си спомнят ясно живота тогава.
Интересни са ми следните неща:
1. Как се осъществяваше тогава това, което в днешно време наричаме dating? Къде се запознаваха хората? По онова време не е имало интернет и доколкото знам не е имало толкова заведения - кафета, барове, ресторанти - както сега, тоест, местата, където да срещнещ някого, са били ограничени. Предполагам, че доста двойки и бракове са се създавали между състуденти и съученици, както и колеги. Вероятно често се е случвало и "сватосването" - да запознаеш свободен свой приятел със свободна приятелка, а може би понякога дори родителите са се намесвали, особено в малките градове?
2. Как протичаха срещите? Мъжът кани жената на кино, на разходка в парка или може би на бар или сладкарница? Предполагам типична гледка е било мъж и жена да танцуват например на песен на Васил Найденов в някое заведение през 80-те години. Беше ли прието жената да поеме инициативата и да покани мъж, когото харесва, или се смяташе за табу? Имаше ли много двойки, които не правеха секс преди брака, или беше по-скоро изключение?
3. Доколко обществото се месеше в отношенията на младите мъже и жени? Чувал съм, че тогава ако не си се оженил/омъжила до 25 години може да ти се лепне етикет "стара мома" или "стар ерген". Доколко имаше толерантност към това мъжете и жените да имат по няколко връзки преди брака? И имаше ли негативно отношение към хората над определена възраст, които по някаква причина са останали сами и не са създали семейство?
4. По отношение на секса - в днешно време е пълно с книги и списания на тази тема, хората имат достъп до "образователни филми", как младите хора тогава се информираха по темата, как се научаваха какво да правят - или може би това не е нещо, което се учи? Знам, че и тогава е имало литература по въпроса - "Мъжът и жената интимно" на Зигфрид Шнабл например, но не е имало същото ниво на информираност като сега.
Знам, че отговорът на тези въпроси много зависи от това дали говорим за голям град, за малък град или село, но ми е интересно да чуя спомените на хората. Мисля си, че и тогава и сега много неща са ставали по един и същ или подобен начин, но тогава атмосферата е била по-консервативна и всичко се е правело по норми и стандарти - например не можеш да се ожениш на брега на морето както сега, а трябва да е непременно в общината.
Дано се получи интересна дискусия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3005eac3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Дядо ми ми е разправял, че са се дебнали, кога ще ходят на църква и в галимацията са дърпали по някоя мома в плевнята за секс. След това сами са се нагласяли нещата. Също разправяше за войните, че като идат в гръцко ебът гъркинчета. В сръбско, сръбкини... ама и ония като дойдат при нас уважават и нашите моми. Военно време, какво да правиш. :) По късно през комунизма секса пък беше забранен но все така безразборен, по блокаджийски. Имаше си командировки... имаше си даже повече нудистки плажове. Само мацките бяха натюрел(небръснати) и някой пичета откровенно си миришеха зле, заради ниската култура на хигиена(заради режима нямаше кой знае какви продукти, а и хората нямаха необходимата култура).Имаше такса ерген, с което дискриминираха и ощетяваха хората които не можеха или не желаеха да се оженят. Но като цяло сексът си беше секс, само че по-постен. В последните години се внасяше порно и порно касети и се предаваха от ръка на ръка под сурдинка. Нищо ново под слънцето. Имаше си и барчета... по селцата се организираха вечеринки с китари за по-забутаните членове на режима. Който беше по-оправен лятото ходеше да чука рускини и полякини. Ааа и не пускаха неженени двойки по хотелите и пансионите. Та се налагаше все рушвети да се дават ако не искаш да лашкаш под луната. За мен сега е в пъти по-добре, па макар и нерегулирано.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 15535ec230
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Родителите ми са 50-ти и 51-ви набор. Запознали са се чак когато са били на 39-40 години. Като "стари ергени/моми" са плащали ергенски данък.
И тогава е имало секс, курволяк, любовници и срамни болести, хомосексуализъм и подобни. Просто не се е говорило за това.
Баща ми преди да се запознае с майка ми е бил тираджия и е обикалял цялата страна. Също така е живял в няколко различни града. Като сме сядали с роднини, постоянно се бъзикаха, че бая жени е минал.
Тогава са се запознавали по разни събирания, летни кина, заведения, седенки и подобни.
И тогава е имало книги са секса и за половата зрялост. Като малък бях намерил вкъщи 2 стари книги свързани със секса, анатомията и сексуалните взаимоотношения като цяло.
Пишеше за размерите на пениса, за пенетрацията, половите белези, различни пози, за хомосексуализма и тн.
Бях намерил и списание в което се говореше за половите белези и за това как се слага презерватив.
Мисълта ми е и че тогава е имало литература и ако си искал е можело да се образоваш по темата.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3661436ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Ами как, ще ти кажа. Имах гадже, която убедих да правим анален секс. На нея и беше за първи път. Бях внимателен, мина добре. Но после тя една седмица се срамуваше от себе си, че го е направила. Не можела да се понася! Било перверзия, ужас! След време пак го направихме. Тогава по-бързо и мина срама. Дори си призна, че и е харесало. На третия път тя сама предложи да правим от "нашия секс".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f6b7dcb5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Моите родители са се запознали, благодарение на хазяйката на баща ми. Тогава е било прието някой да те представи. Та, моята майка - студентка в София, вземала частни уроци по френски при въпросната дама. А баща ми - вече работещ инженер, е бил под наем при нея. Двамата си допадат и започват да излизат. Срещите са в отдавна несъщуствуващия ресторант "Ерма", а менюто... коняк и луканка. Баща ми решава да й предложи брак след следния случай. Тогава, естествено няма мобилни телефони, а той е купил билети за театър и чака гаджето си отпред. Майка ми пристига с 40 градуса температура, защото няма възможност да съобщи на кавалера си, че е болна. И така. Що се отнася до секса, баща ми е имал и други жени преди майка ми, но тя се е омъжила на 26 години (вече стара мома по тогавашните стандарти) не само девствена, а и за първи път я е целунал мъж. Тази целувка тя още я помни, било е на някакъв мост, докато я изпращал. Две седмици след сватбата младоженката не е пускала мъжа си в леглото от страх. Накрая баща ми с много уговорки я дефлорирал и още от първия път съм се пръкнала аз. Оттам насетне... скука. Баща ми - потентен, нормален мъж, майка ми - монахиня. Тази жена никога в живота си не е изпитала оргазъм и смята секса за нещо отвратително и срамно. Веднъж по някакъв повод й споменах нещо за "френската любов" и тя направо настръхна и каза: "Какви са тия гнусотии? Вие с мъжа ти наистина ли го правите това извращение, аз така ли съм те възпитала? "Питала ме е също как така не ме е срам да спя гола до съпруга си, с нощница трябвало, заради приличието. Горкият ми баща, лека му пръст. Но пък той направи от мен жената, която винаги е искал. Всичко, което знам за мъжете, го знам от татко си - беше напълно откровен по тези въпроси.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9af715d12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   И тогава се ебяха, също като сега. Единсвената разлика беше, че педерасите не се ебяха като кучета по улиците и градинките. Моралът беше на много хо-голяма висота. Сега при циганската демокрация е Содом и Гомора. Пълна свинщина!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8d41ef4591
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Хехе, всяко следващо поколение си представя, че родителите му са били големи пуритани :)
А иначе - беше същото като сега. Младите и тогава се сваляха в училище, университета, работата, кафенета, дискотеки, особено по време на почивките по морето и планинските курорти. Понякога и по телефона, даже. :)

Секса си беше секс и не е бил табу. :) Христо и Евлоги Герогиеви така и не станаха от столовете си пред ректората на СУ, защото и тогава ни една студентка не излезе девствена от университета. (стар виц).

Жените не се бръснеха отдолу - правеха го само мюсюлманките, свирката се казваше "минет" и т.н.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 326aa4b96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Баба ми и дядо ми (става въпрос за 50-те и 60-те), са били разпределени да работят на различни места. Та и двамата са въртяли любовници, съответно са се развели. Баба ми е имала неприятна случка - върви си в центъра на големия град и някой й вика "Ей, единия си, ходи и виж мъж ти в село Х какви ги върши! ". Та не са от вчера тия истории.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9af715d12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Разликата от социлизм и сега е; че тогава мъжете са ебяли като магарета, защото не са се страхували че може да си загубят работата и жилището и те и семействата им да останат без покрив на улицата. Кръчмите, баровете и дискотеките са биле пълни всяка вечер, с изключение на неделята.
- Връща се юнака в настроение, надървен като кон, готов за любов и с часове опъвал платната.
Сега хората нямат абсолютно никава сигурност и така са стресирани, че ако му стане патката веднъж в месеца е добе.
Гледаш на улицата; той върви с изправена коса като подплашен, все едно че мечка го е гонила и секса е последното нещо на ума му.
Оказа се, че това нещо "демокрацията", не е хуй, ами триглаво хуище с с пет чифта мъде и с вибратор за динозавъри на главата!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4a743f052e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 1

Дядо то е бил селски идиот, който се е опитвал да получи призна ИЕ от невръстни деца, разказвайки им истории з това, каква секс машина бил, но истината е, че ако нещо от казаното е вярно, дядо то е бил дърт изнасилвач, обаче споко - такива филмирани простаци ги има навсякъде.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9af715d12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Но. 1
Така както аз го виждам, дядо ти е бил един селски чекиджия, а ти определено, си по-голям и от него. Казваш, че жените по време на социализма миришели, защото нямало сапун и биле мръсни и с ниска култура. Не съди за женте в България, от собственните си наблюдения върху твоята баба, която също като арабите, ще се намокри, само ако завали и не успее да се скрие. Сапун, както и всичко друго нямаше в Румъния, а не в България!
През социализма, секса си беше на висота и много по-качествен, защото живота, за разлика от сега, беше сигурен и щастлив и хората не се притесняваха за нищо.
Такива тъпи селяни като теб, могат само да се заключват в кенефа и да лъскат бастуните на ръка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a407255307
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Реалните социални контакти бяха нашето ежедневие. От училищни времена - лагери, бригади, походи... Кино. Телевизията беше една и бързо омръзваше. Кръчмите вярно бяха по-малко, но това беше предпоставка да се събират повече хора на едно място. От там и избора - по-голям. Пешеходният туризъм беше доста актуален и масов - също добра предпоставка за запознанства и контакти. Хората пътуваха основно с влакове - много по-голяма вероятност да се завърже приказка с непознат от колкото ако пътуват с личните си коли, нали? В хотелите, вярно официално не даваха... но то тази "хубавата работа", става навсякъде, стига нещата да стигнат до там ;)
В заключение: не социалният строй има основно значение в случая, а икономическото развитие.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: cd96b2460e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Много си забавен с тази образност, номер 9. Пиши по-често тук!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   През соца, живота беше сигурен, спокоен. Хората бяха много по-здрави, защото масово спортуваха и секса си беше добър и на висота.
Първата работа на циганската демокрация, още с нахлуването си в Бългаия, беше да скопи храта, и да ги насъска едни срещу други. Наводни страната ни с извратена порнография и деморализира младото поколение. Появиха се нови "културни ценности". Изведнъж, се пръкна, незнайно от къде, никога невиждана и нечувана в страната ни, тази отвратителна ЧАЛГА, която си е чисто чисто циганско/турска ориенталска музика и няма абсолютно нищо общо с българският фолклор. Наводниха ефира с нея и след сериозно и дълго рекламиране, успяха да я натрапят и накарат най-наивните и тъпи нещастници да я приемат като нещо нормално и да я слушат и играят турски/ориенталски кючци. Чалгата не само че е една отвратителна ориенталска помия, но пристигна и със собственна "култура". Издигна Простащината, Гейството и Проституцията в култ и накара хората да приемат педерастщината и това да продаваш задника си за пари като нещо напълно нормално и естествен начин на живот.

Содом и Гомора, това е секса при демокрацията - педерастщина и проституция!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b1791793ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, какво имаш предвид под "секса си беше добър и на висота"? Не се заяждам, само питам. За останалото съм на 1000 % съгласна с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0d67082a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Аз съм мъж на 64 г. Искам да ви кажа, че по времето на соца нямаше дебели хора, нямаше безработни, нямаше фалирали, нямаше интертет и компютри и моцилни телефони, нямаше импотентни. Каквито и изневери да е имало те бяха малко. Жените бяха щастливи и задоволени. Тя бяха добре ебани от мъжете си. Като си пийнех ме с колеги си разправяхме кой как и къде чукал жена си, а сега мъжете си разправят за омъжените любовници. Аз се ожених студент на 23 години. Жена ми я спуквах от секс не можеше да ходи. Лижех си я свирки ви правеше. Един ден и направих седем тека. Та така. Повечето момичета бяха девствени по ред причини. Жените бяха щастливи, защото ги желаеха и ебяха мъжете им. Поради това те си гледаха децата и семейството, затова България от 1945 до 1989 г. имаме прираст от 2 млн. души. Защото нищо друго не трябва на една жена освен това да бъде желана и обичана от мъжа си и да гледа как спокойно и растат децата. Ние със съпругата ми имаме три деца през две години родени. Не им завиждам, че живеят сега. И на тези години обичам жена си и още и се наслаждавам на прелестите и.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Социализма си беше много добър, както за секс, така и за всичко друго.
В един нещастен ден, в прокълната за България 1989 година, в страната ни нахлу, проскубаната като кокши задник, курвата наречена демокрация. Тогава ни обясниха, че това е нещо много хубаво и че демокрацията е също като голям чувал пълен с пут-и,, и колкото и пъти да бръкнем, все пу-ка ще хващаме и все ще сме на печалба.
След това разбрахме, че това е било дърта лъжа и вместо с пу-ки, чувала за България са го напълнили с хуища, един от друг по-големи и чапати. Така че, от тогава до ден днешен, колкото и пъти да бръкнем в чувала, все хуй хващаме.

Така че, за какъв секс може да става дума при демокрацията, когато си хванал дебел, надървен хуй с глава на боздуган?... Използвайте фантазията си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a25e76bdfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Отново безсмислена тема, защото има реторичен отговор. Онова време не е много далечно, но хората тогава бяха по честни, и загрижени взаимно. Само факта, че тогава България беше 9 милиона говори, че тогава се е правел ползотворен секс, а не кучешко чукане както е в днешно време. Сега компютрите замениха живото общуване, и живота стана виртуален, по скоро -вироглав и безцелен. Ако така продължим, обречени сме да загубим България. Днес рядко има семейства с 2-3 деца, докато преди 89 почти всички семейства имаха поне две. Няма ли живо общуване, няма и деца. А няма ли деца обществото е обречено. Няма ли общество, язък ви за младостта, профуквате я на вятъра!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 54778b0033
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Интересно,без да съм всичколог като БББ от № 9 до 18 разбрах,че са писани от един и същ Партиен Секретар,който е чукал яко другарките от ППО и още живее отпреди Чернобил да увреди малкият му мозък,поради липса на голям,иначе нямаше да бъде другар,комунист и БКП член !!!
ЕДИН СЪВЕТ;който му е мъчно за социализма и Правешкият Циганин Яшар
чукал артистки заради апартаменти,нека си нареже вестници за кенефа и Ви гарантирам,че веднага ще му мине и ще запее друга народна песен !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a7c1a60262
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   №16, ще си позволя да не се съглася с теб. Да, в онова време нямаше безработни, нямаше фалирали, нито импотентни-дотук е така. Но изневери имаше и никак не бяха малко както убеждаваш хората. Например моят мъж работеше в един ДАП-предприятие за автотранспорт. Шофьорите, логично-мъже, но имаше и много жени на различните службици там-диспечерки, бензинаджийки, из канцелариите. Цареше такъв разврат, че сегашните на тиймбълдингите им-дано го пиша правилно-пасти да ядат. Нямаше жена без любовник шофьор, изневерите бяха ежедневие. И моят мъж кръшна за кратко с една дърта курва, работеща там-грозна, дърта, но за тях водещ беше принципа, че чуждата кокошка е пуйка. Веднъж на някакъв празник си взехме храната и пиенето с няколко семейства и решихме да идем на открито на хапване и пийване-сега му викат пикник. Набихме се на някаква отбивка на която ходят да се чукат кърските любовници-разбира се семейни. Картината още ми е пред очите-съмнителни салфетки, хартийки-нямаше тогава мокри кърпички-употребени презервативи, празни опаковки от противозачатъчни, че даже един скъсан чорапогащник и един сутиен се ветрееха по драките. Така че, уважаеми 16 не представяй идилични картини и не лъжи хората. Даже моето скромно мнение е, че тогава разврата беше в пъти повече от сега-защото в едно си прав-импотентни нямаше, а гейовете бяха изключителна рядкост и се криеха.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c700c44e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Модератори, обидните квалификации на номер 19 аргумент ли са?Моля не толерирайте хейтъри.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ec34158d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   За тея поддръжници на комунизма, да им кажа, че най- висока раждаемост е имало именно ПРЕДИ комунистическия режим.
Българите са имало по 10 деца за да им помагат в отглеждането на земята. А по време на комунистическото робство като натикаш сумати семейства в едни 60 квадратни панелки, раждаемостта е спаднала на 2-3 деца на семейство.
Иначе точно вашите другари ви пе*баха най- много. Точно те бяха с куфарчетата, точно те си създадоха групировките и подобните им. Дори и децата им ни командват и днес.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 57f2744130
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Номер 22 очевидно не знае какво значи индустриализация и урбанизация. Когато си инженер и искаш да отгледаш образовано семейство, не правиш 10 деца. Отиди в Африка, там демографията е идеална. За протокола, подкрепям повече Царска България, но това не ми пречи да бъда обективен и да споделя примерно, че в цяла България тогава е имало няколко трактора.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ec34158d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Поредната тема леко в стил "анкета", която се опитва да буди духовете. Както и теми като "В кой строй живяхте по- добре/ как е било тогава/ кога хората са били по- щастливи/ защо бягате в чужбина" и тн.
Имам чувството, че един и същи човек ги пише тези теми. Или този човек е към някаква организация, или е просто човек, който се чуди какво да прави по цял ден.
Но идеята сякаш е една "Разделяй и владей". Едните да се озлобят срещу другите, да стане някакво дразнене и ругатни.
Самата тема е някак безсмислена и малоумна.
Секса е секс независимо в коя епоха.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e4a5a11793
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   До 16. Аз съм работил в научно - изследователски институт, който вече отдавна е закрит. Бяхме само 30 човека. Изневери помежду ни не е имало. Абсолютно всички бяхме семейни и нито един от нас нямаше под две деца. Аз и още три колежки имахме по три. Дирещторът ни имаше четири от два брака, първата му съпруга беше починала. Споделяхме си много за семействата. Ние мъжете цинизми пред колежките си никога не сме говорили. Шеги и други да, но намеци и простотии не. Просто нивото ни беше друго. Изкарвахме и много добри пари, особено с премиите.
Нивото, където е работил мъжът ти е било такова. Това се наблюдаваше и в цехонете по фабриките. Имай предвид, че нито една уважаваща себе си жена няма да допусне да я лашкат сато животно по ливади, под храсти, в тоалетна и т.н. И определено изневерите не са били повече, просто защото не е имало нужда. Интелигентният човек изневерява, ако има някаква незадоволена потребност, а глупакът за разнообразие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1b0041ddd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Безкрайно интересна тема, аз също съм любопитна как са стояли нещата, макар да имам някакъв поглед от разкази.
Аз също работя в транспортна фирма.
Един колега, по време на една няколкоднева екскурзия, попитал една възрастна дама, как и дали са се случвали такива неща по тяхното време - т. е., отидеш на екскурзия или командировка някъде, пък си харесаш някого, пък си го отвлчечеш за една, две, три нощи, без значение какъв е личния ти семеен статус.
И тя му отговорила "Момче, тогава това го имаше много повече от сега. И беше повече, защото вие И това не знаете как да направите".

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a7c1a60262
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   До №25-въпреки,че си писал до №16,разбрах,че се отнася до моя коментар под №20.Дори няма да повярваш колко съм съгласна с теб-и то най вече за нивото на хората. И аз съм абсолютно на същото мнение-че една уважаваща себе си жена няма да допусне да я лашкат като животно където завърнат.Да,уцелил си десятката-те там не бяха жени,а човекоподобни същества,с вагини.Измет,боклуци с първа сигнална система само.Знаеш ли какво ми каза моят мъж когато го попитах-защо?Беше тъпо и нелепо,защото аз бях .съвсем младо и красиво момиче,завършило университет и на много престижна работа.Каза-ама то в нашето предприятие всички го правят-който се цепи от колектива-колектива го цепи.Имах познати,които работеха в шивашко предприятие-говоря пак за тогава,в ония години..Слушам по новините,че и сега не са прокопсали,но тогава беше ужас.Един боклук там,майстор някакъв, който се мъкнеше за авторитет с една синя манта-беше изчукал всички по-млади шивачки,и повече от половината бяха правили аборти от него.Моята кума и най-близка приятелка работеше там,оттам ги знам тия неща.А и градът ни не е много голям,познаваме се всички,та всичко се чуваше.Още веднъж опровергавам №16,може по онова време да е имало нелоши работи,и действително имаше,но специално за морал и порядъчност-никога,ама никога няма да се съглася.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4d2e696121
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Номер 22, добре е да кажеш заедно с раждаемостта и каква смъртност е имало, за да е по-пълна картинката. За пример - на прабаба ми от 3 деца оцелява само едно, другите умират преди пълнолетие от болести, от които в момента не се умира защото има достъп до здравни услуги и лекарства, каквито преди е нямало за масата. И това е било често срещана картинка. И може би ще обясниш на кое робство се дължи фактът, че в Западна Европа коефициентът на раждаемост в момента е под 2. Или може би просто има разлика между индустриализирани и аграрни общества, а?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 54778b0033
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   До номер 21
--------------
Думите;комунист, Партиен Секретар, другар/ки и т. н. НЕ СА ОБИДНИ ДУМИ!
Ако ти се дразниш от реалността на онова време и истината за него, то иди на Позитано 20 и не излизай оттам-поне ще си сред свои!
И още нещо, живеем в свободна страна и свободата на словото ни е гарантирана от Конституцията, а ако това не ти харесва, то Масква те зове!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   №19, не те зная дали си БББ, ППО или просто си бил на баща си в дисагите, когато когато Чернобил го е облъчил и маркуча му е спаднал и тъй като от тогава му виси като печен праз, от яд ти е биел по цял ден шокове по простата тиква. Не зная каква е причината да си толкова изчукан в главата, но очевидно яко ти се е отразило.

Този "Правешки циганин Яшар", както ти го наричаш, е направил повече за България, отколкото всичките ни водачи взети заедно, от освобождението ни от турско робство, до сега. Ако се пообразоваш малко, тогава дори и скъсани капути като теб, с глави пълни с биволски лайна и помия, може и да проумееш евентуално истината. През Социализма, само за 45 години, Народна Република България успя да извърши така наречното Икономическо Чудо. От предпоследно място в Европа, стигнахме до второ място по темпове на икономическо развитие. Станахме една от 30те държави в света произвеждащи и продаващи машини на световният пазар. Всичко това стана под водачеството на Тодор Живков.
Кажи ми какво произвеждаме сега и какво изнасяме --- ШИКАЛКИ, ПРОСТИТУТКИ, НЕОБРАЗОВАНИ МЛАДИ ХОРА И ТАКИВА КРИВИ БАСУНИ КАТО ТЕБ!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ec34158d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Номер 22. Да, смъртността е била доста голяма. Както и в Западна Европа а и навсякъде по света. Тоест независимо от режима, висока смъртност е имало, просто защото медицината не е била толкова развита, колкото е сега.
Но пример ще ти дам, че баба ми е помятала 2 пъти преди да роди баща ми, в комунистическият строй. Сестрата на дядо ми е починала в детска възраст от туберколоза в комунистическият строй.
Могат да се проверят данни кога раждаемостта в България е била най- висока. Дори още през Соц-а има спад в раждаемостта, но нищо не е било направено по въпроса.
Иначе е ясно, че тогава населението на България е било повече от сега, просто защото границите са били затворени и никой не е можел да бяга. Лесно е да каже човек "Ама Бай Тошово време бяхме 10млн." ама се видя като се отвориха границите колко избягаха.
В цяла Европа има ниска раждаемост. Но бившите Соц страни са най- зле икономически, с най- много корупция и мизерия. Дори и днес се вижда разликата между Източна и Западна Германия.
За съжаление комунизма ни е*а майката, а доста българи го искат обратно. Но всъщност България продължава да си е комунистическа страна.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Номер 32
Вече се опитаха да ти обяснят за индустриализацията и урбанизацията, но очевидно ти все още не си успял да го проумееш. Толкова ти е мозъчния капацитет, толкова си и "разбрал"! Никой няма времето да ти прави 1 към 1 туиция.
Казваш "Дори още през Соц-а има спад в раждемостта, но нищо не е било направено по въпроса".
Желание имаше да се повиши раждаемостта, но никой не можеше да задължи хората да имат повече деца, въпреки че някои сега, се опитват да изкарат че Соца е било пълна диктатура. Всеки имаше право на избор.
Веднага след 1989 година, смъртността в България, рязко се повиши. Никога преди това, хората в държавата ни, не са измирали като мухи в такива размери. Ако отидеш в гробищата, ще видиш колко хора са измряли преди 1989 година, и колко след това - разликата е огромна! Възрастовата граница на починалите, рязко падна.
До 89 г. възрастовата граница на умрелите в повечето случаи е от 68 - 89годишни.
Обаче след 89г. тази разлика рзко падна, като възрастта на починалите е вече от 48 до 57 годишна взраст. Огромната част от починалите са деца и млади хора и техният бой рязко се покачи. Главните ричини са обикновенно наркотици и болести(които бяха елиминирани и забравени при социализма), но завърнали се обратно при капитализма. Всичко това е написно черно на бяло въру надгробните плочи и никой политик, колкото и да е корумпиран, не може да спори и да се опита с лъжи да промени истината. Броят на безследно изчезналите деца и млади хора, също е много висок.
Само неграмотни овце, с промити тъпи мозъци като теб, продължават да блеят глупости в интернета!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0c942f6e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   № 9 ме разсмя откровено.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ec34158d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   До 31. По времето на Бай Тошо, България няма ли 3 фалита.
Запада винаги е бил по- развит от комунистическите страни. Стреляха по границите, за да не види българина колко бедно и примитивно живее в сравнение с капиталистическият свят, това е.
Можеш да сееш пропаганди колкото си искаш, но реалността е друга.
Като сте такива отявлени комунисти, защо бягате към западните капиталистически страни, и защо карате западни коли. Защо не бачкаш в Северна Корея, ами ходиш по англии и германии.
А за сегашната мизерия в България, търси отговорност именно към твоите червени дружки. Всички досега управляващи са бивши агенти на ДС и бивши членове на БКП. Всички те си вложиха парите на запад и ви изкрадоха, и още имат наглостта да ви управляват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ec34158d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Много тъпа тема. Историк съм по образование. Виждал съм снимки на много глинени съдове, статуетки и подобни, още от тракийско и елинско време, в които са изобразявани сексуални сцени.
Най- различни пози, както и тройки и групов секс. Сцени на фелацио и двойна пенетрация. Както и на секс между двама мъже или две жени. Дори остров Лесбос е кръстен така заради любовта между две жени.
Всички тези културни предмети са от преди Христа.
Така че секса си е секс от време оно. И тогава е имало оргии, изневери, фелацио, анален секс и тн.
Сегашният секс с нищо не се различава от този по времето на комунизма, или по времето на Александър Велики.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7497bc13bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   36, а аз мислех, че лесбийките са кръстени на о. Лесбос, а не обратното. Сигурен ли си?

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ec34158d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Да, думата "лесбийка" произлиза от името на острова. Както и да е, схвана ми идеята.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ec34158d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   До 33, много добре знам какво е индустриализация и урбанизация, споко.
Аз не питам защо Бай Тошо не е направил нищо, просто излагам факти, че още през СОЦ-а раждаемостта на страната спада. Защото явно много хора си мислят, че едвали не всяко семейство тогава е имало по 10 деца.
Ако не се лъжа най- голямата раждаемост в България е била след освобождението от Османско робство.
Да, след 89-та смъртността скача, както и в повечето бивши соц държави.
Хората искаха демокрация, но като ни управляват още комунисти, демокрация няма да има. Така че пак твоите червени дружки си опропастиха народа.
Лесно е да обвиняваш западният човек за грешките на партийните лидери. Не запада ни ограби, а нашите хора го направиха. Защото не искат да пускат кокала.
Това тук в БГ не е демокрация, при истинската демокрация хората не умират като въшки. Така че нелепо е да обвиняваш демокрацията.
И кои болести са били елиминирани или забравени.
Как един режим може да елиминира болест като рака например. Или като цирозата, или хепатита, или дребната шарка.
Даже след Чернобил раково болните се увеличават.
Ако искаш пусни си СССР филма "Игла" за да видиш не е ли имало наркомания преди 89-та.
Най- големия враг на българина не е Западна Европа или капитализма, най- големия враг на българина е самият българин.
Отишъл Бай Тошо у рая и там видял Цар Борис.
- Борисе, глей кви заводи построих, кви централи и панелки.
Цар Борис просто му се изсмял и му казал
- Тея заводи ги построи с поколението което Аз възпитах, а виж поколението което ти възпита какво прави в момента.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   №35 За какви фалити говориш? По времето на социализма, България имаше голям златен резерв. Тогава нямахме сребърен резерв, защто за производството на електроника, отваше много сребро.
Имахме добре развита и конкурентно-способна индустрия и икономика. Ще напиша само един от стотиците примери, защото го нямам времето да се занимавам с това; Тогава българският "Балканкар", беше на трето място в света, по производството и износа на световният пазар на мото и електрокари, само след американската "Кларк" и японската "Тойота".
Тогава икономиката ни, не само че не беше пред фалит, но и работеше с пълна сила. Не само че не сме имали финанссови затруднения, но имаш и недостиг на работна ръка. Всички които живяха през социализма, много добре си спомнят огромния брой от виетнамци, които България прие да работят у нас!
Преди 1989 г. годишно само едно ТКЗС изнасяше повече зеленчуци и плодове, отклкото цяла България днес.
Ти си един типичен пример, за наивник с промит мозък!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 54778b0033
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   С другари, силно облъчени не от Чернобил, а Путкинско/Гьобелсовата червена пропаганда трудно се спори, защото БКП-олигофренията силно им пречи да видят реално нещата и да оценят правилно фактите и обстоятелствата!!!
ДА, Българияя 3 пъти е фалирала при Правешкият Циганин Яшар, ФАКТ!!!
ДА, златният резерв на НРБ няколко пъти е предаван на СССР, ФАКТ!
ДА, Заводите ни са построени по стари СССР-технологии и са неефективни
ДА, не се разрешаваше свободно пътуване и свобода на словото, ФАКТ!
ДА, незаконно можеше да съжителства само Лили Иванова, иначе БРАК!!!
МИСЛЯ, ЧЕ ОТКРОВЕННИТЕ НЕИСТИНИ НА ДРУГАРИТЕ НЯМАТ МЯСТО ТУК!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Н. 40, ако наистина си разбрал какво е индустриализация и урбанизация, нямаше да продължаваш да пишеш глупости. За такива като теб, всяка дискусия за плачевното положение в България днес, винаги започва и завършва с комунистите и децата им. Не те, а системата е проблема. Защо преди 1989 година, същите тези комуняги, не вършеха такива злодеяния? Отговора е много прост! .. Защото системата беше напълно различна и веднага щяха да им извият мъдете! Такива като тебе могат да псуват по комунистите колко с искат, но истината е, че при Социализма имаше ред и закони!
Всеки знае, че най-корумпираната и мръснишка система в света е демокрацията. При демокрацията, 51 % от гласувщите, с корупция(косвена или некосвенна)отнемат правата и свободите на останалите 49% от хората. Всички добре знаете, как преди няколко години (многократно), наши политици печелеха изборите, като подкупваха циганите с по 10 лева, да гласуват за тях.
Всъщтност, ако гласуването можеше да промени нещо, те нямаше да ви дават да гласувате.
Вярно е че след 1989 г., смъртността в някои от другите източно-европейски страни също се покачи, но беше съвсем незначтелно, а не драстично и многократно, както в България. Процентно най-много хора загубиха Русия и България.
Още с пристиането на демокрацията, чужденци(западни) закупиха на безценица предприятията ни, като някои от тях, веднага разглобиха и ПРЕМЕСТИХА в съседни на нас държави, като така създадоха работа за хората там и оставиха българите безработни. Останалите машини също бяха разглобени и по на-бързия начин изнесоха от страната ни....
Още ли ти е трудно, да проумееш защо е тази безаботица в България и сме в това "завидно" положение??? ! ---- НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЦЯЛА ЕВРОПА!!!
До преди 1989 година България беше след СССР, Източна Германия и Чехословкия, но далече по-напред от Полша, Унгария, Югославия, Албания, Румъния и Турция.
Относно болестите които бяха елиминирани през соиализма и след това, отново възродени при "демокрацията", с такива тъпанари като теб, е безсмисено да се говори, защото и хиляди пъти да ти го повторят, ти никога няа да можеш да го проумееш. Ти си като един тъп селски клюкар/всезнаец, който от мързел по цял ден седи в кръчмата на една чаша вода и оправя политиката и проблемите на България и света.
Ти му казваш;
Дръпни се под сянката, че слънцето е много силно и ще затъпееш още повече.
А той ти отговаря;
Нее... Минчо чакръкчията ми каза, повече да си напичам мъдете на слънцето, че да не ми се схваща врата!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a7c1a60262
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Автора ясно е назовал темата си"Любовта и секса през социализма"Къде отидохте вие? Фалити, раждаемости, национални катастрофи.... износ на зеленчуци и плодове. Ако имате нещо да кажете по темата-добре, но недейте разводнява темата на човека с вашите разсъждения за обществените строеве. Аман от дървени философи.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 278ffbd8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   По времето на соц-а нямаше много възможности за секс преди брака, защото нямаше терен. Хотели, мотели - не може, стаи за нощувки - няма. Остават общежития и квартири, ако си студент, но пак с условия. След брака - само по командировки или на поляната можеше да кръшнеш. Или ако наемеш квартира само за тази цел. Но имаше и нещо друго, което не е споменавано в коментарите - имаше период, доста продължителен, в който абортите бяха забранени. Това също вдигна положителния прираст. Просто съм забравила колко време продължи тази забрана.
И поради факта, че нямаш терен сексуалните истории извън вкъщи си бяха сериозно ограничени. Ноо и ценностната система на българина беше различна. Запознанствата ставаха по лагери, бригади, в училище, университет, на работното място. Иначе за секса като секс какво да кажа - това няма общо с времето, в което живееш, а с теб и човека, с когото го правиш. Макар че условията на живот също са важни - няма как да правиш готин секс, ако има още двама в съседна стая или пък в твоята собствена...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   №45 казва че при соца нямало възможност за секс, защото нямало терен. Това са глупости, защото имаш ли желание, винаги се намира начин. Хората го правеха в колите си на околовръстното или други закътани места. Много пичове си бяха превърнали таванските стаи в "механи", в които непеменно имаше и легло "за отдих". Вярно е че по тогавашните закони, мъж и жена не можеха да вземат заедно една стая в хотел ако не бяха женени и за това вземаха по една стая пооттделно и си избираха в коя от тях да се чукат. При тогавашните цени, това не беше проблем, защото цените бяха от 2.25 лв. до 5.00 лева и бяха достъпни за всички. Сега отиди на хотел и стотачката не ти мърда!
Разликата от Соца и сега е, че хората имаха по високи морални ценности.
Сега, разврата и простащината вилнеят в България и особенно младото поколение, намират това, да се ебат като кучета, на улицата или в парка, за нещо приемливо. За това при тази циганска система, няма здрави семейства! Пълен отврат!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f6b7dcb5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   Като бях дете, имахме съседи - приятелско семейство, живееха на нашия етаж в блока. През вечер или ние ходехме у тях, или те у нас. Родителите ми бяха млади, танци, вицове, наздравици и т.н. Жената в онова семейство беше управител на някакъв голям магазин и често ходеше по командировки. И веднъж в последния момент й се отлага пътуването и се прибира в къщи. Заварва мъжа си с друг мъж, някакъв циганин, в семейната спалня. Естествено - веднага развод и продажба на апартамента. Човекът вероятно си е бил гей. Обаче, за да е социално приемлив, се е решил да се ожени. А може пък просто да е искал някакво сексуално разнообразие. Тази жена до такава степен е травмирана от гледката, че до ден днешен отказва да ходи у майка ми да пият кафе, а се срещат в сладкарница. Казва, че самата мисъл да влезе в този вход я кара да повръща.
Ако аз се прибера и заваря мъжа ми с някой мангал, просто ще пукна от смях и с това ще се приключи. Категорично не бих се развела, камо ли пък да си продам къщата, заради такава тъпотия, освен ако като цяло пичът не си е сменил сексуалната ориентация. Но ако просто му е било любопитно някакво ново усещане - моля!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

49.   48, не ти ли омръзна да спамш с тези простотии?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ffb72960da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Не виждам връзка между социализма и секса.. Веднъж попитах дядо кога е било най хубаво през царско време по бай Тошево или през демокрацията.. Каза когато бях на 25г. Аз съм пораснал преди 90г. Спомням си таванчето за което чакахме ред да се усамотим с някоя мацка. Имахме и график за ползването му. Случвало се е и две двойки да правим секс на две легла едновременно. Като сме забили някоя мацка и трябваше да не изтърваме момента. че желязото се кове докато е горещо.... Събирахме се на купони с китари водка и различни мацки. Имахме тефтерчета с номера -стационарни телефони бяха тогава на момичета които "пускаха''и си ги разменяхме. Нямаше фейс или вайбер. Така си определяхме доста от срещите. Обменяхме и инфо коя прави свирки, пуска отзад... Наскоро намерих едно вкъщи и с приятелите от старата компания доста се смяхме и си разказвахме кой с коя е бил.. колко пъти.. Но е минало доста време номерата не са актуални:). вече. Гонехме полякините на плажа. Те винаги бяха навити. Спомням си и за една германка която забърсахме на плажа и я заведохме на купон. Минахме я 5 човека, на другият ден идва и пита къде ще бъде купона... Изпи половин бутилка водка.. другата половина беше за нас петимата. Пари нямахме да купим още една. А бяхме и кавалери... Веднъж един приятел ме вика да бъда "партия "че се запознал с една чехкиня 17г красавица, но майка и непрекъснато била до нея. Да мога да забавлявам майката докато те се позабавляват малко... ЕЕЕ добре бяхме на дискотека -барче на плажа което вечер музиката е по-силна и се танцува.. И стана забавно майката може би към 40г хубава жена пийнахме танцувахме и отидохме да се разходим на плажа. Седнахме и на едно водно колело и се награбихме с нея... След 2 часа се връщаме и под един чадър настъпихме буквално двама които правеха секс... Не ги видяхме а и луна нямаше. Тъмница.. И какво се оказва. дъщерята не му пуснала на моя приятел 1 час се мъчел с нея, но само целувки. Като му разказах за майката... Лелееее побесня. Доста често правихме и секс по пейките в парка. Като сме на дискотека излизахме сядахме на някоя пейка за една бърза свирка и... В тоалетните не ставаше. Правили сме и в кабинките на плажа, преди дискотеката, веднъж бях с едно гадже и съм я съблякъл и на вратата се блъска и някакъв напира да влезе... Искал да види с кого съм, че му казали, че неговото гадже в момента е с някакъв и той проверява наред. Почити всички кабинки били заети.. Като се увери че не е неговата се извини и обеща да не пречи. Но ми развали работата... Е социализъм, но нищо ново под слънцето.. Един приятел комшия беше избягал от училище с още един, беше поканил една съученичка и бяха правили тройка... ЕХХХ всички му завиждахме. Социализъм, всичко беше общо казваха, че и жените ама нямам такъв опит..

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 57f2744130
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Номер 35. Най-големите фирми ги изяде запада. Хората отиват там по същата причина поради която индийците са ходели в Британия
Има разлика м/у човек с убеждения на комунист и партиец. Дс беше гарант за сигурност. А запада е добре защото си раздели света и още успява да го направи. А чрез дезобразователната система дори робите гледат на господаря си като освободител, признавам, заслужиха успеха си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 57f2744130
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Номер 44 казва:"но недейте разводнява темата на човека с вашите разсъждения за обществените строеве" - обществен строй като го пишеш, знаеш ли какво значи? Това понятие включва в себе си и възпитаваните разбирания по именно социални въпроси. Морал, ценности и т.н. За да се отговори реално на въпроса на автора трябва да се разнищят по-обстойно някои въпроси. С изключение на някои квалификации, диалога не е никак лош. Та кой е дървен философ казваш.. :Д

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92de53c3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   До 50
"Веднъж попитах дядо кога е било най-хубаво, през царско време, по бай Тошово или през демокрацията".

Мисля че дядо ти е бил много уникален човек, защото за да знае какъв е бил секса през царско време, той трябва да е бил тогава на около 20тина години. След това е живял и ебал славно 45 години през Социализма, като това го прави 65 годишен. От тогава до сега са минали вече 30 години, което ще рече, че сега е на 95 години и по начина по който го описваш, съм сигурен че още ебе като лъв.
Защо не се обадиш на "Книга за рекордите Гинес"! Ако чуят за него, съм сигурен че ще го праснат не само на първа страница, но и на корицата на следващото си издание със заглавието "ЕБЕЦА ОТ БАЛКАНИТЕ!"
Сигурен съм, че цял свят ще чуе за него и всички ще му се възхищават -- КАКЪВ ЕБАЧ,... КАКВО НЕЩО!... КИРЮСТЕТО ОТ БЪЛГАРИЯ!
Жените и педерастите в целия свят направо ще полудеят за него и ще окачат на стените в спалните си негови постери.

Аз също живях по времето на Социализма, но за такова върло, хайдушко ебане, където хората са чакали на опашки да се чукат, нито съм виждал, нито пък съм чувал, а съм от София, не от някое забутано селце. С такива дебели, мазни, цигански лъжи като твоите, никога не съм сe сбъсквал. От това което си описал, излиза, че в сравнение с такъв див ебач като дядо ти, оргиите на Калигула, са приличали повече на рожден ден в детска градина с лимонада и шоколадови бонбони. Ако и ти си такъв ебач като дядо си, сигурен съм, че до сега си успял да изебеш всичко което мърда във вашия блок, че и в квартала.

Като се опитваш да лъжеш така безочливо, не забравяй че повечето от хората живяли по онова време сме още живи.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b45fc221ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   53, ти чете ли изобщо? Или трябваше просто да си излееш вулгарната тирада? Къде е писал номер 50, че дядо му е полов атлет? То голямо крещене, бе!

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker