Дали е възможно да съм бременна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Дали е възможно да съм бременна?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1853 пъти
Здравейте с приятеля ми от близо 4 месеца живеем в Германия. Заедно сме от 1 година вчера се случи така че докато правихме секс и той свърши презервативът се е скъсал и част от спермата му попадна в мен няма как да посетя гениколог в близките дни защото всички са заети с месеци напред,опитах няма как и да си взема лекарство подобно на ескапел защото не го дават без рецепта. Искам да попитам възможно ли е да забременея след като овулацията ми е след 4 дни а 2 дни преди да правим секс бях в менструация.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 39be57416c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как така до преди 3 дни си била в менструация, а след 4 дни ще си в овулация? Малко вероятно е да точно след 4 дни и как въобще си сигурна кога ще е?

Това да се продава Ескапел с рецепта няма логика. То нали е за спешна контрацепция. Ако трябва да чакаш на опашки и да губиш време да ходиш на лекар, то ще мине времето. Ами ако е събота? Няма логика.

Щом сте го правили малко след менструацията, е малко вероятно да забременееш.

ПС: не е зле да слагаш по някоя запетая, че на моменти читателя се оплита

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bbafdf7b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди пак в аптеката и питай за "Pille danach". Дават се без рецепта. Винаги е възможно да забременееш, но в този случай малко вероятно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a3de1cf33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Иди в спешното - в нотфала на някоя болница - и искай рецепта. Ако се правят на интересни, им устрой скандал. Надявам се, че имаш валидна застраховка. В най-лошия случай си сложи едно аспиринче дълбоко вагинално и се моли да не си бременна, което е малко вероятно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a3de1cf33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я, чакай. Преди спешното беше ли при личния праксисарцт? Или при някой друг праксис? Там е без час, но се чака 2-3 часа и ще ти дадат рецепта. Влизаш в нета и в гугъл търсиш най-близките практики. Звъниш дали и кога бачкат и бързо там. Имаш по-малко от 72 часа от пръскането...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 55ffba6952
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имаш няколко опции:

1. Изчакваш 2 седмици и отиваш до най-близкия Rossmann ili DM - има за за около 5 евро много прецизни тестове (примерно clear blue), който могат още от първия ден на пропуснатия цикъл да покажат, дали има за какво да се притесняваш или не. Да, две седмици ще трябва да стоиш в неведение, щом в момента си пред овулация, но поне ще знаеш със сигурност после. Наредени са до дамските хигиенни материали.

2. Личният лекар - Hausarzt, също може да те приеме веднага или на другия ден и да ти изпише Ескапел или алтернатива. Ако още нямате - иди и се запиши при някой. Личният лекар може и да ти издаде направление за гинеколог, в което да посочи, че случаят е спешен - тогава също обикновено успяват да те вмъкнат. Обаче твоя случай, ако го представиш така, както е, отсега ти казвам, че няма да му прозвучи спешно. По-добре да измислиш нещо от рода на кървене между циклите и болки, за да те препратят, а вече при самия преглед при гинеколога ще можеш да питаш и дали има вероятност да си бременна.

3. Звъниш в практиката и искаш термин същия ден и казваш, че ще си платиш сама, на принципа на частно осигурените лица. Това няма да ти го възстанови от здравната ти каса, ако не си частно осигурена, но пък също е решение, ако не можеш да чакаш 2 седмици за тест.

4. Със законното осигуряване за гинеколог в Германия (а и за друг специалист) се чака много, особено ако няма много специалисти на глава от населението там, където живееш и не се водиш пациентка в праксиса, а се обаждаш за пръв път. Ако си веднъж регистрирана при тях, вече ще те вмъкват лесно като се наложи и ще ти дават по-ранни часове. Така е и с другите специалисти - общо взетотрябва веднага след смяната на адрес, да си запишеш като пациент в месните практики, за да им се водиш пациент и да получаваш по-лесно термини при необходимост.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5c627de970
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен е много вероятно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 947e43ac65
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 15.03.2015 г. хапчето се продава без рецепта в аптеките на жени над 14 г. Хапчето се взима до пет дена след инцидента. След това е безсмислено. ВСЕКИ гинеколог е длъжен да те приеме по спешност, просто трябва да обясниш ЗА КАКВО ти е часа, а не само да кажеш "искам час". В последна сметка в спешното можеш да отидеш, това е спешен случай. Там ще чакаш с часове, но накрая ще те приемат. Ако ти го предпише лекар, касата (ако имаш немска застраховка) ще ти върне парите - пази си рецептата и касовата бележка. Но можеш и сама да си го купиш, не е с рецепта. Ако си под 14, тогава си за лекар, колкото може по-скоро, просто кажи по телефона всичко или иди направо в приемната и там го обясни.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 55ffba6952
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   1, понеже явно липсва елементарна грамотност по въпроса, как се изчислява овулацията - обикновено е около 14 дена от настъпването на цикъла, т.е от първия ден на месечното и неразположение. Ако цикълът и трае 6-7 дни и е свършил преди 3, то е близо до логиката, че до овулация остават още около 4.
Не разбирам с каква увереност се произнасяте теми, по които очевидно не разполагате дори с елементарни познания?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 376f34caaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8, да, знам, не стреляй. Ако трябва да сме по-точни овулацията обикновено е 14 преди следващия цикъл. Просто не предполагах, че е възможно да е цели 7 дни. Даже ти давам 5 звезди за разяснението. Защото аз до сега не съм чул, че има такива жени. Тия, с които съм бил им е 3-5 дни, даже 5 рядко.

И все пак трудно може да забременее, ако овулацията ѝ е наистина след 4 дни. Това означава, че сперматозоида трябва да оцелее 5 дни в нея, което е малко вероятно. Обикновено оцеляват 24-48 ч.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 157ebe685f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както и да си изчисляваш овулацията шанс да забременееш има винаги. Няма смисъл от обяснения и догадки. Отиди при личният си лекар и обясни какво а станало. Или отиди директно в някоя гинекологична практика и обясни. Ще ти дадат рецепта. Все пак това са хора. А на съвета на 3 да вдигнеш скандал нямам думи. Със скандали можеш да си решиш проблемите в България, в Германия ако говориш езикът и обясниш човешки ще получиш помощ на всякъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker