Защо България е на първо място в Европа по аборти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо България е на първо място в Европа по аборти?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 3116 пъти
Този въпрос го отправям повече към жените защото това засяга най-вече тях. Тук става въпрос за млади момичета на възраст от под 15г. до 19 г. Това го съобщава Националния център по обществено здраве и анализи в агенцията БГНЕС. Там се казва, че за първото тримесечие на тази година е имало 5, 800 аборта, а за второто тримесечие на тази година абортите са били 5, 338. Очаква се до края на годината абортите да стигнат 25, 000. В тази статистика дори не са включени незаконните аборти. От 2013 година до сега са се раждали 60, 000 бебета всяка година, а абортите са над 25, 000 годишно. Питам се как е възможно в нашата бедна държава да се правят толкова много аборти и да сме на челно място в Европа. Всички тези млади момичета са родени дори в 21 век. или няколко години преди 2, 000 година, но все пак са от новата демокрация. Не мога да си обясня причините за този феномен. Ако някой знае защо нашите момичета изпреварват европейските си връстнички по аборти нека сподели мнението си. Аз още нямам отговор, но ще продължавам да мисля и дано се сетя за причините.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5c2bf1ce3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Ниски заплати, нисък стандарт на живот. Парите едвам стигат за покриване на собствените нужди. И като стане така, че бащата на детето да не иска дете, много ясно че момичетата ще абортират. За какво и е това дете? За да бъде самотна майка и да се лишава от всичко ли? Другия вариант е пияна в дискотека и незнае кой е башата, пак аборт. Да имаш дете не е като да си купиш куче и просто явно на много хора не им се занимава с отговорностите. М23

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1f1b49bbf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Не се пазят достатъчно .

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d0852a4d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Ниската полова култура на младите като цяло!!! Много от момичетата НЕ се пазят и това води до подобни фатални статистики. Ако за момичетата от ромски произход е по-нормално заради ниския здравен статус и много ранния полов живот, то това за тези от българския етнос е стряскащо. Много от момичетата ги е страх и/или срам да си поискат презерватив или просто чакат мъжа да си свърши работата и да ги пази. Това говори за много слаба полова култура, аз съм бил в подобна ситуация с момичета, които исках да ги предразположа за връзка! Трябваше да ги убеждавам, че кондомите са МНОГО важни и едва ли не да бъда учител на тези при положение, че бяха по-малки от мен и водеха интензивен полов живот. Това да си на купон например или да се свалите с някого в дискотеката като в последствие дори и да не се познавате кой колко и какво прави и за капак най-вече и да НЕ ползваш кондом, което и е най-важното от всички фактори води до такъв неприятен казус. Това е истинска социална трагедия

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 972f49d803
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Защото жените не искат да раждат. Тя една жена ако забременее на 20 то тя няма желание да роди понеже това ще и промени живота в близките няколко години.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0579d0d6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

5.   Номер 1 е типичен българин, на който все беднотията му е виновна. Какво общо имат заплатите с ниската сексуална култура? Ако децата са образовани, въобще няма да се стига до нежелано забременяване, камо ли до аборт.

Истината е, че българите са на много ниско духовно и морално ниво, съчетано с ниска ограмотеност. Имаше едно девствено момиче тук, което питаше дали можело да забременее от плуване в басейн, ако случайно някой сперматозоид бил излязъл от някого, докато е във водата. Мисля, че момичето беше нещо от сорта на 15-16 г. Това нормално ли е за вас? Ако беше на 10, щях да го приема.

Ама в България е табу да се ограмотяват децата на време, но пък за сметка на това всеки се чука като за световно и до 20 вече е навъртял 10-20 бройки, защото така е модерно. Нали то като разделиш 20 бройки на 4 г. полов живот, излиза, че партньорите са "само" по 4-5 на година. Голям праз, че ги сменяли на 2-3 месеца. Това е малоумното схващане на българина.

И абортите са по-малкия проблем. Още по-големия проблем е, че българките, не можещи да забременеят, са много повече като процентно съотношение от средното за света. Това е, защото масовото схващане на българина/ката е, че опита бил много важен, та трябва да счупиш едни 100 кура, преди да се омъжиш, че да се "наживееш" (ако не са те минали 2 квартала мъже, се води, че си мъртва). Само че тия бройки си имат не смао емоционални, но и здравни последици, особено съчетано с абортите от невежество и нисък морал.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4aacae6290
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Питам се авторе, защо реши че всички аборти са правени от жени на 15-19 годишна възраст?
Същата статистика гласи "Най-много аборти правят жените над 30-годишна възраст – близо 2 850. На второ място са жените от 20 до 29-годишна възраст, като за първото тримесечие на годината те са 2 408". В цифрата 5800 влизат всички аборти в държавата и спонтанните аборти и абортите по лекарско предписание.
Изчислението дава цифри, че аборти правят по възрастните жени, най-често омъжените, бройката абортирали жени под 20г е 540.
Причината за аборти най често е социална, често нямат пари дори за редовна контрацепция и вземат заем за аборт.
Обаче!
Същата статистика гласи, че родените от подрастващи в Европа са между 10 и 20 броя на държава за година, а в Румъния 40 в България 44 и ние знаем причината, а тя е ненаказването на мъжете и бащите на тези деца раждащи деца. Досега никой в България не е наказан адекватно, че е забременил 11-14 годишна, само условна присъда и подписка. да не говорим че родителите на бременните 11 годишни въобще не са наказвани, а по закон до 12г възраст не може да оставяш детето си само.
Всъщност ако прочетеш доклада на ЕС отговора на "Защо България е на първо място по аборти" ще ти стане ясен. От 28 държави в 7 или 8 абортите са забранени с малки изключения, съответно бройките малко, в други държави като Словакия, Унгария, Румъния, Полша, Ирландия и Италия почти 70% от гинеколозите и 40% от анестезиолозите отказват да предоставят услуги по извършване на аборти по вътрешни убеждения /по собстено желание/. Отделно не са налични данни за броя на абортите за Австрия, Кипър, Люксембург и Малта. Има и др факти но е много дълъг текста. И накрая какво излиза че България е една от страните с позволени аборти и не отказващи манипулацията гинеколози! И с най много на брой вписани аборти измежду други 7-8 държави с реални данни от ЕС.
А в Швеция дори предложиха "аборт при мъжете" тоест мъжете да могат да се отказват от детето до 18-а седмица на бременността на жената.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9873f27fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   1. Ниска сексуална култура. Масово не знаят или не искат да се пазят. Защото нали с презерватив не се усещало нищо дрън-дрън.
2. Липса на някакви духовни, морални ако ще и типично християнски ценности.
Баща ми е 50-ти набор, били са три деца. Живеели са много бедно. Всички са спали на някакъв дюшек на земята. Много по-лесно е щяло да бъде, просто баба ми да абортира и примерно да има само едно дете, но не го е направила. Тогава хората явно са вярвали повече в Бог, или поне са се страхували от него, имали са някакви ценности и тн.
Не съм религиозен, но според мен българското общество не е зле да е малко по-вярващо. Не може да правиш аборти или да съсипваш нечии животи, да си цъкаш цял ден на телефона и хич да не ти пука.
Образоване, морал, вяра.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 78d18b346c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Децата ви са достатъчно образовани на тази възраст. Просто вашите синове настояват да правят секс без презерватив, щото им е най-кеф така. Поне да ги плащаха те тия аборти, защото неспонтанен аборт е 300, ако има да се дочисти след кюртаж е още 300. Не че и момичетата не са виновни, но са податливи, защото синковците ви ги комплексират. Ако момчетата плщаха всеки такъв аборт, както е редно, те щяха да намалеят.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 04ae535f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   “Имаше едно девствено момиче тук, което питаше дали можело да забременее от плуване в басейн, ако случайно някой сперматозоид бил излязъл от някого, докато е във водата. Мисля, че момичето беше нещо от сорта на 15-16 г. Това нормално ли е за вас? Ако беше на 10, щях да го приема.“

Точно това отношение е голям проблем. Това нормално ли ... ами нормално е, ако не си сигурен да питаш. За съжаление, про това отношение, всеки въпрос, който някога можеш да имаш, просто ще сметнеш, че е добре да не го задаваш, разчитайки на знанията от биология, която просто ти казва, че една клетка от мъжа пътувала към една клетка от жената, след което следвало оплождане. Никой не дава надълго и нашироко обяснение за тези неща. Може би, ако обесняваме, без да се възмущаваме, че някой на 15 не е напълно бясно с цялата картинка, ще е по-добре?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0579d0d6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, аз точно на това се възмутих - че момичето е станало на 16 и през цялото време е нямало кой да седне и да и обясни. Нито в училищата има декватни програми, нито родителите говорят за тези неща. А това е много жалко, защото децата се информират от порно, форуми, съученици и т.н., което е недопустимо. Още повече когато е съчетано с нисък морал, което е масово в България.

Но е и вярно, че и някои деца не смеят и да питат, за да не им се подиграват за невежеството.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a710ac9f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има държави който са забранени абортите.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: dcd2cef111
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Сериозно ли не знаеш? Или се правиш че не знаеш? Как едно момиче на 16 - 19г. ученичка ще може да отгледа дете и да му даде всичко необходимо без впоследствие да го обвинява за проваления си живот? Какъв човек ще бъде дете отгледано от друго дете? Другата причина е липсата на сексуална култура и образование, факт е че голям процент от младите майки са от ромски произход и не са образование. Ето ти два главни фактора. За другите се сети сама!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 50c5b51d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Прочетох всички коментари и много ясно си личи кои са от жени и кои са от мъже. Както винаги, жените обвиняват мъжете за всички проблеми между мъж и жена. Съгласен съм с Н.2, че момичетата не се пазят, но съм повече съгласен с Н.3 и Н.7, че младите момичета и жени имат ниска полова-сексуална култура. Н.4 казва, че момичетата правят аборти защото жените не искат да раждат. В същия дух отговаря и Н.8. Вас двете 4 и 8 искам да ви попитам вие знаете ли как функционира женската биология? Ако вие имате дъщери в ранната тийнейджърска възраст как бихте ги съветвали за да не се стига до аборт. Не ви знам възрастта, но ми се струва, че и на вас ви липсва полова култура щом не споменавате най-важното за да се избегне един аборт. А най-важното е да се знае кога става зачеването. Ако приемем за нормално, че менструалния цикъл е 28 дена (понякога има изключения) тогава най-опасните дни за забременяване са от 12-тия ден от началото на менструацията до 16-тия ден. За още по-голяма сигурност нека увеличин този срок с още два дена от 11-тия ден до 17-тия ден.Толкова ли е трудно това да го знае всяка млада жена или момиче. През тези дни не трябва да се прави никакъв секс, толкова ли е трудно това да се спазва? Аз в този "грях" упреквам всички жени които допускат нежелана бременност. Мъжът с когото сте дори със сълзи на очи да ви се моли за секс без презерватив, през този период, вие не трябва да се съгласявате ако не искате да правите аборт. Вината за абортите не е на мъжете, а е почти изцяло вина на жените. Лично аз съм спазвал тези правила, посочени по-горе и никога не допуснал нежелана бременност. Ограмотете се и се научете как функционира вашата биология.

Имам една позната, която е завършила колеж. До 36-тата година е правила два аборта, когато не е искала да ражда. На 37г. ми се оплаква, че сега когато вече иска да роди не може да забременее. Направо и се скарах: "абе жено, до кога ще те уча как да се е..ш". И й казах рецептата: "от 12-тия ден до 16-тия ден, всеки ден ще се е..те по три пъти и да свършва в теб. Така и направиха и забременя и роди едно много хубаво момче. След година и половина роди момиченце, което по всичко личи, че ще стане човек на изкуството-художничка.
Това, което казах до сега за абортите в България аз го отдавам на полово невежество. Младите момичета, а и по-младите жени са невежи относно как работи половата им система.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 695cfdb0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Проблемът е в поколението на родителите на тези момичета и сбърканите ценности на това поколение - става въпрос за възрастовия диапазон между 35 и 50г. Ниската сексуална култура на момичетата, а и на момчетата се дължи на факта, че очевидно темата вкъщи е табу. В училище пък ако случайно има час посветен на половото възпитание и методите за превенция, това се превръща по-скоро във фарс, отколкото в нещо полезно. Липсва достъпна синтезирана информация.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1f4b2de7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Нека сме на ясно!
Бумът на демографският проблем не от вчера. Той започна през шестдесетте години на миналия век. Като постепенно достигна апогея си неотдавна.
Тогава в онези времена в България сексът бе под сурдинка. Не можеше да отидеш в хотел с приятелка или дори майка си и да спите в една стая. Това обаче не пречеше да правим секс. Намирахме начини и го правехме много по често от днес. Абортите не бяха забранени и тогава, но бяха много по- малко. Причината беше, че забременелите жени, по- големия процент бяха семейни. Това ги възпираше, поради нежелани последици. Разбиване на семейства и подобни. Аз лично съм забременявала няколко пъти. По- точно дванадесет. В това число влизат и случаите със съпругът ми. От който имам четири деца. Останалите ги махнах с негово знание. Не желаех да го лъжа и да гледа чужди деца. Той също има доста приятелки от които няколко родиха. Бях в течение на всичко. Проблеми никога не сме имали, тъй като тези деца бяха осигурени.
Има и една „малка” подробност. Все още съществуваше усещането, че ако нямаш деца си живял за нищо. По майчина линия дядо ми е издържал дванадесет деца и то с една нива. По таткова са седем, попски деца.
За отбелязване е, че тогава все още българина не е разчитал на държавата. След преврата на девети септември 44 година постепенно мозъците на българите се промиват. Те не са имали право да предприемат нищо без разрешението или поръчката на държавата. Българина е изпаднал в пълна зависимост от държавата.
Днес 75 години след този катастрофален за Българите ден- 09/09/1944 все още в съзнанието на българина е, че държавата трябва да го осигури. Това е и основната причина България да се развива толкова бавно и тромаво! Забележете- идват в Бг сирийци, араби, турци и какви ли не други, отварят си частни фирми, закусвални и др. И просперират, докато българите... чакат! Чакат някой да дойде и да ги оправи. И ги „оправят”, кой ли не... Но деца не се раждат.
Що се отнася до ниската сексуална култура не е вярно, че са невежи! Напротив доста запознати са със секса. И много по- малко от онова време са заченванията и абортите.
Обърнете внимание на факта, че циганите имат по една сурия деца. Това е поради ниската им сексуална култура, но и не се пазят, не само от незнание. За тях да правят деца е нужно, както въздуха за живите същества.
Нацията не се затрива от сексуално невежество, а от социално, от липса на амбиции, на креативност и на инициатива. Докато българина чака държавата да го осигури, да му даде работа и висока заплата, ще е все така!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a2b0bb576e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Е, номер 17, да ти ръкопляскаме ли сега, че си родила 4 деца и имаш "няколко" аборта?! Няколко за мен е 2, 3 или 4, а не 12, и то от различни мъже - евала на "креативността" и "инициативността" ти!
За статистиката - на 48г. съм с две деца на 22 и 27, аборти - нула.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 632041f597
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   "Това е поради ниската им сексуална култура, но и не се пазят, не само от незнание. "

Каза жената с 8 аборта ...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cbfec70158
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Защото не се пазят. Не става въпрос само за под 18, а и за доста по-големите. Например мъж и жена имат връзка, и не ползват предпазни средства, защото той искал дете, и много се обичат. Но като жената зачене, той се отмята, и настоява за аборт. Или походят няколко месеца, правят без, за да е по-хубаво и скъсват по някаква причина. Но мацката забременява, и пак се налага аборт. Просто ниска култура и отказване да се поеме отговорност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7f8530a58c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   №12, потресена съм от това, което си писала. Искам да кажа на хората, които четат че ти въобще не си представителна извадка на това време в което и аз съм живяла. От една страна пишеш, че тогава абортите са били много по-малко, а самата ти имаш 8–ужас, осем аборта. Плюс четири износени бременности. Аз съм забременявала два пъти-родила съм две деца. Не знам какво е аборт. Не съм изневерявала никога, а моят собствен мъж ме пазеше като очите си-безкрайно съм му благодарна за което, защото по онова време абортите са били живо дране-без никаква упойка. Това са ми разказвали приятелки и колежки, но и те имаха коя 1, коя 2, най-много три аборта. Че чуждите пърчове не те пазят-ясно, не им пука за тебе, кой пази чужда жена и чужда кола, но поне твоят собствен, на когото се явяваш майка на децата му не можеше ли да го извади навреме? Ей, ще ме накараш на мъжа си краката му да мия и водата да пия-единствено за мен е мислил, не за собственото си удоволствие. Що за изтрещяло семейство сте-той знае, че си бременна от друг и благославя аборта, ти знаеш, че той чука и забременява други жени и не ти пука. Спирам да пиша, че получих позиви за повръщане от твоята история. Но не хора, не това е истината за онова време и абортите през него. Моля, уважаеми модератори, пуснете коментара ми.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b9e29f6ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ниска култура! Плюс градски легенди! Презервативите са евтини, ама с тях не било гот, от хапчетата се напълнявало...
Познавах момиче с 8 (!!! ) аборта, което твърдеше, че от хапчетата щяла да се окосми. А иначе 8 аборта до 24 години са ок. Накрая роди, защото докторите и отказаха 9 аборт. Остави детето при майка си и замина за чужбина. Какво да ти кажа, ако това не е безотговорно, не знам кое е.
И лошото е, че не е само тя. Прочети само темите тук и ще ти стане ясно за какво невежество става дума! Плашещо е! И после до 20 години с няколко аборта, а на 30 пред клиниката по инвитро, щото вече искаш бебе, ама след толкова аборта, трудно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ae2ef302f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Значи един от най-големите проблеми е че масово има мислене тип: "о, то не е кой знае какво, елементарна операция, направи го щом така го чувстваш/или щом така се налага" И всякакви подобни коментари. И затова момичетата не се пазят (както и момчетата, които носят равна отговорност с тях). За тях мисълта не стига по-далеч от:"дай сега да си направя кефа, после ако стане нещо, ще го махна. " Естествено има изключения, някои хора наистина го преживяват.

Та тези момичета и момчета не осъзнават че това не е елементарна операция, а реално отнемане на човешки живот на собственото им дете. Това че още не се е формирало като бебе в деветия месец, не го прави по-малко човек. Щом един живот вече се е формирал, дори да е само на няколко дена, то вече е живот. Животът започва още когато бъде заченат. Просто човекът с неосъзнато мислене винаги опростява нещата до:"ако не съм го пипнал, видял, значи не съществува или е нещо незначително. " Еми не, не е. То си е човек, просто не сте му дали шанс да израсне.

А защо бебето на 2 месеца има право да живее ако сте бедни, а онова нероденото не? Нима бихте убили 2-месечното бебе по тая логика? Защото сте бедни, или сте преценили че сте бедни след като сте родили и сте решили да се отървете от двумесечното си бебе. Освен да го оставите в дом за сираци, не съм чула някой да е убил двумесечното си бебе. Освен ако не е някой с ментални и психически проблеми. Но неродените бебета нямат същите права и се убиват и това се нарича аборт, а не убийство. И то само защото като не сте го видели, значи то не съществува. Ами не, не е така, съществува си и този зародиш, или тази маса, която наричате безформена е живо същество.

Препоръчвам филма Unplanned 2019, става въпрос за абортите.
Оттам разбрах че май ни лъжат относно развитието на плода и се оказва че много по-рано той се оформя с крачета, ръчички и тн, много по-рано отколкото хората си мислят. И във филма показват как бебето се бори с уреда, който иска да го изсмуче, и то се дърпа назад, тоест вече има развит инстинкт да се самосъхрани. За какво говорим изобщо! Някой с медицински познания може да се включи относно това, ще бъде полезна информация.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 385b9e424c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Съгласна съм с това, че масово жени не могат да забременеят, имали доста сексуални партньора, има нещо вярно. Аз не искам да раждам повече и аборти не искам да правя. Това 12 бременности са направо уау... Толкова ми беше хубаво докато бях бременна, не съм се чувствала по - добре.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 340450ad5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Истината е една. Много прости жени се ебат с много прости мъже. И резултатът е такъв. Не може една уважаваща себе си жена да разреши на някакво говедо да свършва в нея с ясното съзнание, че не иска деца. Една патка тука беше писала, че има 4 деца от мъжа си и дванадесет аборта от други мъже. Просто не искала съпругът и да гледа чужди деца. Е това е братче!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 601ea70444
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Колкото по-глупав си, толкова повече аборти имаш.
Такива същества въобще не заслужават да бъдат майки!
След като си го убила с лека ръка, не заслужаваш да имаш друго. Жалко само за жените, които наистина искат да имат деца, но не могат да забременеят.
На тъпите кранти с абортите им пожелавам да си останат ялови до живот.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 705c89b0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Причината е масовото безбожие и невежество на българите!

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: dd7f366c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Причината е много проста. При един определен етност абортът е единственото познато средство за контрацепция.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eee2d1e9aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Помятането бива два вида - предизвикано и непредизвикано. На английски език помятането се нарича abortion.

Много от младите девойки помятат при мними лекари гинеколози, които работят незаконно. Не искам да казвам голяма дума, но огромна част от малките пикли забременяват и после панически пият противозачатъчни хапчета или такива за помятане при вече започнала бременност, за да умъртвят ембриона и да спрат развитието му до плод. Една от бившите ми приятелки беше фармацевт в аптека и още през 2006-2007 г. ми е разправяла стряскащи разкази за броя на подобни безотговорни девойки. А в момента нещата са още по-изпуснати!
На младини съм имал и няколко други приятелки ученички и студентки, като нито една от тях не е забременявала от мен, въпреки липсата на гумички по време на любенето ни, защото не гледах само собственото си удоволствие и знаех кога навреме да си извадя оная работа и да свърша отвън. И задължително преди любене и след това съм пил портокалов сок, за да предизвикам почистване на пикочния си канал от всякакви остатъчни сперматозоиди по него! Така сме го правили по 5-7 пъти на денонощие и никога не е имало проблем. Обаче се иска воля да се оттеглиш навреме. А портокаловият сок има и отличен ефект над вкуса на семенната течност, което много жени ценят при завършека на френската любов. :)
Естествено, че за нас мъжете най-яко е да свършим вътре, но все пак и мъжът, и жената са еднакво отговорни към своите здраве и живот, защото зачеването и последващото помятане могат да съсипят човешки съдби, ако нещо се обърка. Дори и помятането да е протекло привидно успешно, все пак почти винаги това е съпроводено от хормонални смущения в женския организъм и в частност възпроиводителните ѝ органи, а понякога е застрашена и способността ѝ за бъдещо зачеване.
Иначе съм го правил и с жени със "спирала" (всичките до една - вече майки), като съм свършвал в тях по тяхно желание и отново не се е стигало до нежелано зачеване. Разказвали са ми как и от други мъже в миналите си връзки са искали същото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 17592f62a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Някога вярвах, че българите са хора образовани и интелигентни...
Да, ама не! Колкото повече чета български сайтове и се сблъсквам с българи, установявам, колко са невежи, предубедени с примитивно мислене. Те не са диви, те са просто глупави! Хора с образование, дипломи и претенции, а се държат просташки, мислят като нарциси, които наистина нямат покритие. Не бих искал да обидя никого, но не мога да не ги квалифицирам, като просташко съсловие. Да вървиш срещу собствените си интереси и да се стремиш непрекъснато да даваш съвети на другите, да ги учиш как да живеят, а самият ти се нуждаеш много повече от тях от съвети... Да използваш чуждици без да знаеш дори и значението им, като онзи умник #32, който твърди, че на английски език помятането се нарича abortion. Което всъщност е аборт. Помятане е - sweeping! Учен народ на който му трябват още 14 века да настигне предпоследните...

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 46deccdcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Обяснението е много просто и елементарно;
Погледни резултатите от изборите !
Погледни статистиката за абортите !
И ето резултата;ИМА ЛИ ПО-ПРОСТ и НЕГРАМОНЕН НАРОД от БЪЛГАРСКИЯ
---------------------------------------------------------------------------------------
НЯМА и няма да има,народ затъпяван от руснаци 77г.,с избита или окошарена интелигенция и елит е управляван от Правешкият Циганин Яшар и производните му до днес,а народа е влюбен в окупаторите си !?

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: c82bb90e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Щото още вярват в "градски легенди"! Познавам момиче с 8 (!!!) аборта, което накрая роди без да желае бебето само защото докторите отказаха да и направят 9 аборт. На въпросът ми защо не ползва предпазни средства получих следния отговор "С презерватив не е готино, със спирала мъжът ще се нарани, а от хапчетата, според една позната ще се окосмя!" Какво да ти кажа? Иначе 8-9 аборта до 25 години са си ок! И едва, ли е само тя.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 48d1d1d0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Познавам циганка с 22 аборта, не се бъзикам.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 352b7399f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Защото това е човешки отпадък. Самият факт че след аборт си продължават по същия начин красноречиво говори за качеството на въпросния индивид. Ниска сексуална култура- не мисля. Невинни и незнаещи момиченца на 14,15,16 пушат, като порове, пият и се чукат с всякакви убитаци и цигани. Изпълняват всякакви практики от порното. Та те имат по-висока култура от сексолог.
Отговора е прост: Липса на мозък!

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: be1e157e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Глупост и безотговорност към самата себе си. С една дума - простотия е отговорът. Скоро пак имаше тема от някаква, която давала на приятеля си да я чука без презерватив, защото не обичал със. Нещо, което и последната проститутка няма да му позволи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 6ab4355e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Както почти всички са казали - ниска сексуална култура. Една съученичка в 10ти клас дойде при мен с две черти тест и ме попита какво означава? Бях като тресната, разбирам в тая възраст да ти е трудно да изчислиш овулация примерно, ама това... Да не говорим, че и масово големи жени, включително и мои приятелки ИЗОБЩО не знаят какво е това овулация, кога е, защо се случва и т.н. Не са само циганките впрочем, повечето хора просто са малоумни. Радвам се, че имах прекрасен учител по биология и семейство в което думата секс не беше нещо грозно и пошло. Мисля, че вече трябва да се преподава в по-ранните класове за това, тъй като и децата вече от доста рано почват да вършат работата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 47b93fe652
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Глобалистите се стремят да убият културата на повечето страни по света, главен обект са държавите в Европа. Европейската култура е богата и уникална, но ако всички бъдат еднакво сдухани, половете по десет и отгоре, жените супер инертни и мислещи за кариера, най-качествените хора, които обикновено са по-нисък статус, ще бъдат затруднени и дори тотално отрязани за развитие и репродукция. Прочети за Евгениката. :) Ще ти светне много за нещата. :) Единственото, което сега може да спаси повечето страдащи от застаряващо население страни, това е патриархат. :) Крещяща необходимост от него. Мъжът не е създаден да представлява второстепенен индивид, това е изкривяване на естествените процеси. Те водят до културни промени към лошо. Ковид е част от тези планове, това е чист експеримент за обезличаване, наплашвате и угнетявате на хората. Даже обърни внимание, че жените имат най-голяма необходимост да носят маска, особено младите. Това се дължи на неспособност да се развие критична мисъл към заобикалящият свят. Учуден ли си, че този интелект осъществява аборт? За идеята на глобализиране има много книги, както и намеци в художествената литература. Опитват се да ни отворят очите, но малко хора виждат ставащото. Получава се разделение, като например хората с моето мислене! Те са взимани на подбив от неинформирани и самонадеяни хора. На жената се внушава, че да гледа деца е поробване, че трябва да имат висок стандарт с мъжлето си. Имат нереални и повечето пъти характерни за недорасли представи и очаквания.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 дни
hash: cdb08fe805
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   А теб какво те интересува защо? Причините могат да бъдат много и всякакви. Домашно насилие, вроден дефект, изнасилване, нежелана бременност, бедност, ЛИЧЕН ИЗБОР. Личният избор за това е личен - защото не е ничия друга работа. По-добре ли е да се раждат деца и да живеят в мизерия, да се захвърлят в дом, да живеят цял живот с дефект? Не всеки трябва да бъде родител - изкоренете го това мислене. Всеки сам избира как да живее живота си. Ако една жена сметне, че не е готова да бъде майка, не иска да бъде такава или каквото и да било производно - поздравления. Добър и отговорен избор. Гледайте си собствените проблеми и живот и оставете жените да живеят нормално. Прекаленото съдене и грубото навлизане в личния живот са типично български черти. Какво те интересува дали някой ще има деца или не, дали ще се жени, ще остане сам, с кого спи и т. н? Преди да зададете такива въпроси се запитайте дали сте достатъчно близки с човека, за да попитате. В анонимен сайт мисля, че е ясно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker