Генитален херпес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Генитален херпес
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1637 пъти
Бих искала да се обърна към тези от вас, които имат съответното заболяване.

Как преминава животът ви с него, колко често ви "избива", пречи ли ви за сериозна връзка, съотвено уведомени ли са партньорите ви? Интересува ме също и дали провеждате някакво лечение - знам, че вирусът не може да се премахне, но все пак дали приемате нещо, за да излизат по-рядко херпесите. Също така как са се развили нещата за жените, преминали през бременност и раждане.

Всеки опит по темата може да бъде полезен.
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: a9b196e118
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз го имам от 10 години. Лепна ми го едно гадже. Първият път, когато ми излезе, беше крайно неприятно. Болеше ме и пареше ужасно при уриниране. Първите два дни си мислех, че съм се порязала лошо докато съм се бръснала (точно предната нощ се бях бръснала), ама на третия ден реших че не е нормално 3 дена да ме боли и да не минава, и си записах час при лекар. Дадоха ми час за след няколко дни и докато отида, ми мина. Минаха повече от 2 месеца, докато ми се появи отново. И вторият път беше доста неприятно, ама не толкова ужасно като първия път. След това взе рядко да ми се появява, веднъж или два пъти годишно. Или пък 2 години не ме притеснява и изобщо забравям за тоя "проблем". Имаше период в който честичко ми избиваше, през месец-два, ама си имаше причина, много стрес и недоспиване. По принцип като изключим първите два пъти, изобщо не ми пречи. Болката е много лека. Предния ден усещам леко подуване и болка, още преди да имам някакви следи по кожата. А като излезе самия херпес, боли само ако го пипам, иначе не. Едно порязване ме боли много повече отколкото тоя досаден вирус. Много години нищо не съм взимала, нито лекарства нито мазила. Ама в последно време вече използвам, защото това което най-много ми пречи и ме дразни е фактът че не бива да правя секс тия дни. Като усетя подуване и болка отляво или отдясно, пия ацикловир веднага и следващия ден също, превантивно. При мен обривите не са като мехурчета, а като пъпки които стоят 2 дена и на третия излизат ранички. Или пък ми се появат 2 червени линии като порязано. Ако взема ацикловир веднага щом усетя болка или докато все още е на фаза пъпки, на следващия ден вече ми е минало. А ако случайно се появи раничка, тя се затваря същия ден. Значи ако не пия нищо, целият процес трае 5 дена, на шестия няма и следа. С ацикловир трае 2-3 дена най-много. Това е моето лечение. Иначе нищо друго не пия, само горе-долу здравословен начин на живот. Сън, правилно хранене и спорт. По-малко стрес. Забелязала съм, че при мен се активира при смяна на сезоните. От пролет на лято, като стане по-горещо и вземе да грее слънце, тогава ако за капак на всичко съм и стресирана, е доста вероятно да ми се появи. Иначе през лятото не ми се появява, въпреки че се пека на слънце и то доста. Хидя и на солариум и също не ми е избивало след това. Само при смяна на сезона (май, юни). Или пък края на октомври и ноември, като започне да става доста по-студено. Общо взето, на мен не ми пречи. Единственото гадно нещо е че докато има обрив, може да заразиш секс партньора. Та само на секса ми пречи, иначе не. Предишното ми гадже знаеше за този проблем, но не му отдаде никакво значение. Правихме си секс без презервативи, само като ми избиваше не сме правили. Деца нямам, ама доколкото съм се информирала, при бременност няма проблеми. При раждане, ако е по естествен път и точно тогава ти избие херпес, ще заразиш бебето. Ама аз и без това ако реша да имам деца, съм твърдо решена да правя секцио, тъй че не ми се струва проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a9b196e118
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само да добавя още нещо. Не мисля че един херпес трябва да пречи на сериозна връзка. Аз ако обичам един мъж, съм готова да го приема с неговите недостатъци. Съответно очаквам същото от него. А ако не ме иска заради някакъв микроскопичен вирус който не е животозастрашаващ и няма начин да му го лепна докато нямам обрив, прав му път, такъв не ми е нужен. Да не говорим че това е инфекция, която изобщо не се и проявава при добра имунна система. Много е тъпо да отхвърлиш някой, защото има генитален херпес. Около 60% от населението страда от лабиален херпес. Тъй че вероятността на човек да му се лепне херпес, било то VHS1 или VHS2, на устата или на гениталиите, не е малка.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ebaffb40c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз имам от няколко години. Лепна ми го един уж "девствен". Излезна ми два-три пъти, после няколко години нищо. За лош късмет ми излезе точно когато си хванах сериозен приятел. Казах му веднага, прие го що- годе нормално. След няколко дни и той "цъфна", но при мъжете протича много по-леко. Повече не сме коментирали, нито ни е излизал.
Деца не планирам да имам, но знам че се ражда с цезарово сечение, за да не се предаде на бебето евентуално.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: bf8ad84f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей. аз съм жена и ме зарази моят парньор с когото имаме дълга връзка. той твърди, че не е бил с друга. може и от стрес да е. когато имунната система е силна - не излиза често, ако отслабне - веднага излиза. ПЪРВО - подсили се. С хубава храна и витамини. Плодове, зеленчуци. всичко. Спортувай - стресът се намаля. И най- важно - пий клеева тинктура, но истинска - от производител. Всеки ден пий капките нагладно с вода. Прочети за пчелните протукти - пчелен прашец. И започни да приемаш. Откакто започнах клеевата тинктура - не ми излиза херпеса. Спра ли я - веднага излиза и се разболявам. Търси началните симптоми обръщай внимание на всяка пъпчица там долу, за да може да го хванеш от рано и започнеш да го мажеш с АЦИКЛОВИР. Имай винаги в себе си, защото не знаеш кога и къде ще се наложи да се мажеш. Когато се хване от рано пъпчицата и маже - минава бързо. В този период контактите са изцяло забранени. Веднага ще заразиш някого. Хачпета не съм пила, резервирана съм към тях, понеже мисля че са вредни. Нормално е да уведомиш партньорите си. Също да се информираш и за техни заболявания. И все пак - прави секс винаги с презерватив. Пак повтарям - клеева тинктура. Това е спасението. Поне за мен. Вярвам ще подейства и на теб! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 990df5303d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   При раждане секциото е за препоръчване, но не всеки лекар ще ти го каже. Проблемът е, че макар и малко вероятно, все пак е вероятно да предадеш вируса на бебето при естествено раждане и без да имаш херпес в момента. Проблемите и усложненията за бебето са ужасни, потърси информация, аз лично, не бих рискувала с естествено раждане при такава ситуация

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker