Нямам терен за секс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Нямам терен за секс
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 5264 пъти
Здравейте,

Заглавието общо взето обяснява положението. На 22г. съм, мъж, така да се каже, само че още живея с нашите. Преди да кажете 'намери си работа', 'излез на квартира', искам да уточня, че имам работа, изкарвам ОК пари за моите години, но локацията на жилището на нашите ми е много удобна. Апартаментът ни е достатъчно голям и не виждам смисъл да давам 30-40% от заплатата си за да наема друг на две крачки от мястото, където живея в момента. Струва ми се като безумен харч, а и ще е доста странно да се изнеса и да продължа да живея толкова близо.

По-скоро обаче ми е интересно как толкова много други мои познати не говорят за това изобщо и сякаш не го намират за проблем, въпреки че са на моите години и живеят с техните. Само мен ли ме притеснява това, че като се запозная с някое готино момиче и излезем няколко пъти не мога да я поканя в нас защото няма къде..? Като цяло, в нашата култура е сравнително прието да се живее с родителите до доста късно, но искам да попитам хората, които са минали през това как са издържали. Само аз ли не виждам друг начин да поддържам връзка и да правя секс освен да се изнеса?

Ако е останал някой да чете, бих искал да попитам и още нещо. Да кажем, че излизам с момиче, което има собствен апартамент, който можем да ползваме. Нормално ли е да се чувствам неудобно, че постоянно ходим у тях, а аз не мога да я заведа у нас. Имам някакво натрапчиво чувство, че като мъжа във връзката аз трябва да съм този със самостоятелното жилище. Наречете го мъжко его ако искате, но ме кара да се чувствам натрапчиво и глупаво.

Ще се радвам да чуя мнения и от двата пола по тези въпроси, благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 575eca67f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Повечето живеещи с мама и тате въобще не правят секс, защото са путьовци. В твоя случай ти препоръчвам да се изнесеш, защото ти без да осъзнаваш, всъщност попиваш от тях и не смяташ за нужно да развиеш някои умения като да се оправяш сам, да си чистиш, готвиш например и т.н. Просто има кой да ги върши вместо теб. Но някой ден тези умения ще е добре да си ги развил.

Ти не си живял сам и не знаеш какъв дар Божи е. Да знае, че не трябва ад се съобразяваш с никого, да не усещаш ничие присъствие, когаот не искаш, да си правиш секс с когото и когато си поискаш, без да се притесняваш, съобразяваш и т.н. Това е безценно и не може да се сравни с никакви пари.

Колкото до родителите ти - те ако са нормални биха искали ти да си по-самостоятелен и да се справяш сам като мъж. Отделно замисли се, че може би понякога и те искат да остават насаме. Може би и те искат да се чувстват по-свободни, след като вече са те отгледали и могат да обърнат пвоече внимание на себе си и отношенията си. Може би просто ги е срам да ти го кажат, да не те обидят.

И да, не е много редно само ти да ходиш у тях и да чукаш. Остава една впечатление на на мъж, който идва, ебе и си тръгва. А и жената се превръща едва ли не в проститутка с терен. Не се занимавай с глупости, ами си наеми една нормална квартира, не всичко е пари. Един път само вкуси свободата да живееш самостоятелно, пък после върни при вашите, щом искаш. Гарантирам ти, че няма да искаш да чуваш за връщане, колкото и да ти струва.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2181b77d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако имаш кола, огледай се за някой парцел с двор къщичка в околните села или вилни зони. Уж, че си любител на досега с природата и екологичния живот. Можете да си правите там излети с приятелката ти и ..сещаш се. Хем ще имаш нещо свое, където може да поддържаш градинка, хем няма да си даваш парите на вятъра за наем, хем се решава проблема ти и си запазваш сегашните предимства. Разбира се, цената и условията трябва да са разумни.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 575eca67f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   до 2 не е ли малко унизително да чукаш приятелката си само из ниви и дворове? Не ми се струва много сериозно това. Един-два пъти за тръпката, добре, ама само така?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 97803e8f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Авторе, на твоите години си водех приятелката у нас. Затваряхме се в моята си стая и правехме каквото си искаме там. Лошото беше, че леглото скърцаше, ама на мен не ми пукаше особено.Така решавах проблема през онези години. Както казваш да си даваш 1/3 от заплата за отделно жилище е просто безумно. При теб можеш да си водиш момичето на хотел, може да пращаш вашите на вилата в края на седмицата(ако имате такава). Решения много, стига да имаш с кой да правиш секс. Тук се налага мнението, че всички живеещи с родителите си са мухльовци, което не е съвсем така. Е аз живях с моите почти до 30, и определено не съм мухльо, не бях и когато си водех момичетата в нас. Никоя не се оплака между другото.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2a79bd9a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Има хотели и хостели авторе не си ли чувал? Това за момента и следващите няколко седмици, но ти е дошло времето да помислиш за отделяне.
Ти може да мислиш че е безумен харч, но е много важно да се научиш да се самоиздържаш и да се грижиш сам за себе си. Между другото квартирата не струва само наем, а и ток, вода, храна в собствен хладилник, отделяне на време сам да се изпереш и изгладиш, да си подреждаш сам шкафове и сам да бършеш праха на цялата квартира, сам да миеш банята, сам да си сготвиш супа и т.н. Общо казано да се научиш сам да живееш с доходите си така че да можеш и да отделяш спестявания.
Всички знаем че не е лесно, но всички които са дорасли до титлата мъж/жена са го направили. Докато си в къщата на мама си още дете, точно защото мама върши доста от изброените дейности.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 575eca67f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   do 4 има си хас да кажеш, че си мухльо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0b0d0ab332
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти не само не осъзнаваш, че на тази възраст никак не е редно да живееш с вашите, но и съсъд самочувствие как ще ходиш у тях. И вълкът сит и аагнетоэцяло няма как. Не е проблемът, лакомията и размерът на жилището, проблемът е общото съжителство и че вашите се грижат за теб. Напазаруватчно, стотвено е как няма да ти е добре.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2181b77d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 3: Нивите и дворовете са само за градинката и екоземеделието, ако иска да се занимава с това. Основното е къщичката. Какво странно има да нощуваш уикендите в селската си къща, или даже да направиш излет до там след работа с колата ?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 575eca67f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   8, брат, той на 22 още живее с техните, ти му разправяш да поддържал къщи, дворове и градинки. Ти за война с прашки ли говориш? Той сигурно дрехите не си е прал до сега, къща ще прави. Ти сериозно ли? А и дори и в къща на сред нивята да е, пак малко несериозно да подлага на това приятелката си, вместо просто да си наеме една нормална квартира. Това са глупости и несериозни работи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2181b77d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, явно сме различен тип хора. Твоето мислене е такова, аз му давам идея, пък той да си реши. Аз винаги съм мечтал да имам къща с голям двор. Живея в чужбина и давам 1/3 от заплатата си за наем, при положение че тук и данъците са много високи. В БГ родителите ми имат празен апартамент, който ненавиждам и една занемарена къща на място без никаква инфраструктура, която харесвам много повече. Догодина си взимам отпуск без жената, купувам си генератор и акумулатор и заминавам там да стоя насред гората !

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 23ef75acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Според мен каквото и да си говорим тук, изнасянето най-често става " по естествен път", когато човек си намери сериозна половинка.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1edd832e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, ето че момента започва да се усеща, че назрява. Това, че живее с техните, очевидно започва да му създава известни неудобства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 289b8e5ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   В химическите тоалетни.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9a2fbe0120
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Не ги слушай, тук всички са успели, всички живеят най-правилно и дават акъл на другите.

От 8-ми клас съм се отделил с още 2ма приятели и учехме в по-голям град. След училище живяхме още 2 години на квартира 3-мата, после всеки се отдели. Вече съм на 29, от доста години съм самостоятелен и какво спечелих?

Моите връстници не се бутаха да ходят да стават мъже по квартири, живееха си спокойно и си харчеха за себе си. Не като мен... в началото половината доход си го давах на някой пловдивчанин, който спи по цял ден(собственика на апартамента).

Чак сега започнаха един по един да се отделят, само че, за разлика от мен, със добри спестявания, по-прилична кола, за нервите покрай местения и смяна на квартири да не говоря.
Също и като имаш домашен уют много по-лесно се учи. Не ми се говори как се учи в квартира с още две момчета, които само купони са им в главата.

То като се наложи всеки свиква с всичко, това, че по-рано да се отделиш е по-добре са пълни глупости, непонятно ми е, защо трябва човек от млад да си навлича проблеми, точно както направих аз.

Винаги с умиление си спомням за спокойните дни покрай празници и отпуски, които съм прекарвал в родния си дом.

Та монетата винаги има 2 страни. Вече много зависи и какви са родителите, дали се разбирате, или не...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 58d0760c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Все едно къде и с кого живееш, колко пари изкарваш, каква кола имаш, колко ти е голям инструментът и така нататък... Единствените важни неща са да си красив и свестен. Нищо друго няма значение.

Ж, 22

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7b0437bd0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Извинявайте много, ама изобщо не сте се опитали да се поставите на мястото на автора и нито един от вас не е споделил как отделянето се е случило при него, а сте започнали да хулите, че момчето е мухльо. Аз като момче на 21 го разбирам много добре, най-малкото не сме единствените, които живеят с родителите си на тази възраст, просто сме принудени - няма как да пренебрегнете факта, че е глупаво да плащаш за наем при условие, че имаш жилище. Още повече - едни от най-евтините наеми в Пловдив са по 350 лв, за млади хора без стаж и висше образование това си е половин заплата (в добрия случай) без преувеличение. Не знам от коя планета падате, но масово положението при младите хора е така. Говоря от позицията на млад човек, който учи задочно, за да може да работи, а за редовните студенти, които нямат друг приход освен парите от родителите не ми се мисли, не ми се мисли и за коментарите ви в тези случаи.
За обвиненията, че трябвало да си чисти, готви, да обира праха, да пере - вие от къде сте толкова сигурни, че не го прави?! А щом е пуснал темата се подразбира, че момчето иска самостоятелност (както повечето хора на нашата възраст), но обстоятелствата и финансите не го позволяват, това казвам във връзка с обвиненията, че е мухльо защото не живее сам. Малко предозирахте с критиката вместо да се опитате да помогнете или да споделите личния си опит.

Иначе, авторе, като съвет бих ти дал, когато си намериш сериозна приятелка да се изнесете двамата на квартира, защото ще можете да делите наема, а и тогава е някак по-естествено и изглежда по-нормално да се отделиш. Да излезеш сам на квартира, за да можеш да се чукаш всяка вечер с различни ми се струва курварско.
Другият вариант е да теглиш някакъв кредит и с помощта на вашите да си купиш апартамент.
А пък ако зора ти е само да се чукаш от време на време с някоя/някои, вариантът ти са хотелите или хостелите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a82e6198fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторе, не го приемай като "хейт" или нещо подобно, ама искаш хем вълка да е сит, хем агнето да е цяло. Просто няма как да стане.
Може да ти се струва тъпо да отделяш 1/3 от заплатата си за наем, ама по-добре така, отколкото да живееш при вашите. То времето си лети, в един момент ще се усетиш на 30-35 примерно, още живеещ при мама и тате, и после ще се чудиш какво да правиш.
Ако искаш да станеш сериозен мъж, здраво стъпил на земята, то намери си квартира, ако не ти се дават много пари за наем, то да е със съквартиранти. Като си намериш някоя сериозна приятелка, може да се отделите двамата.
Колкото по-рано го направиш, толкова по-добре. Аз се изнесох на 19г. в момента съм на 27г. и се прибирам веднъж годишно в бащината къща.
Ще се научиш сам да си готвиш, шеташ, да се переш, да си разпределяш финансите, да си поправяш разни неща по апартамента, ще имаш лична свобода, ако искаш и по 5 мадами можеш да си викаш, без никой да ти пречи.
Замисли се. Като живееш при вашите, коя стойностна жена би си казала "ей този човек е сериозен и стабилен". Ако не се отърсиш от мама и тате, после какво семейство ще създадеш.
Една моя братовчедка живя при техните до 35тата си година. Чичо ми един път ми разправя следната история.
-Сутрин отивам до тоалетната да пикая, гледам някакъв келеш излиза от стаята на щерка ми, викам му къв си ти бе, ами аз съм приятелят й...
Не знаех да се смея ли, да плача ли. На чичо ми му втръсна и направо й купи един апартамент, да не паразитира повече в къщата му.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0d0609cd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Точно с такова мислене няма как да станеш мъж. Излишно е да даваш пари за наем, като може мама и тати да те подслонят, излишно е да си изпереш дрехите, като мама ще ги метне в пералнята, излишно е да се научиш да готвиш, като мама е приготвила... Така никога няма да се научиш да си разпределяш правилно нито средствата, нито времето, няма да разбереш какво е да си самостоятелен, нито какво значи да разчиташ само на себе си. Няма да оцениш чуждия труд, защото няма да ти се е налагало да го полагаш и няма да си разбрал какво е, когато няма друг, който да го свърши. Е затова жените бягат от мъже, които живеят при техните на никои години. Това е начин на мислене и липса на практически опит, които са пагубни в една зряла връзка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c40650f7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Трябва да се замислиш да си купиш апартамент. Вашите как не са се замислили, че имат син, трябва да ти помогнат. Ако нямат пари за цял поне на изплащане да е. Засега не е проблем, но след още 3-4 години ще стане. Момичетата гледат мъже с жилище.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ab51e621ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Казваш, че където живееш е достатъчно голямо, какво ти пречат родителите ти, да правиш секс? Извинявай ама си малко задръстен. Те даже може да си мислят, че си обратен като не водиш момичета у вас. Ако аз имах син, и е вече станал на 17-22 и не води момичета бих си помислила, че е гей но не смее да ми каже. Според мен, излишно се притесняваш.

Хелга

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9274363ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не робувай на хорското мнение. Щом за момента са ти окей нещата по този начин, не е необходимо непременно да се изнесеш. На 22 си все пак, не на 30. Ще дойде момент, в който сам ще го пожелаеш. А защо не и да се изнесеш направо с някое момиче на квартира, когато нещата станат по-сериозни? На мен лично (предвид причините, които излагаш), не би ми направило лошо впечатление, че все още живееш с родителите си. Едно е да си се тупнал изцяло на техния гръб, друго е да подпомагаш семейния бюджет и да не чакаш на готово. Ако излизаш с мен и живея самостоятелно, не би ми било проблем да идваш вкъщи, нито бих ти позволила да се чувстваш неудобно от това. Друг е въпросът, че не намирам за срамно да заведеш приятелката си вкъщи, дори вашите да са там. И те са хора, и те са минали през това.
Момиче, 22

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 18457d8efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Щом мислиш че е глупаво да НЕ живееш с майка си, значи не ти е дошло още времето за приятелка. С тези разсъждения ти си още момче, детенцето на мама.

Ако искаш да те възприемат като мъж, стани мъж. И да ти е малка заплатата, пак можеш да се отделиш - дали в по-малък апартамент, дали със съквартирант. Има ли желание, има и начин.

Бтв, аз като жена ти казвам, че не бих се навила да бъда с някой като теб и да ходя в на майка му къщата. Нито пък бих си те осиновила да идваш все у нас. За градинки и хотели пък да ме водиш всеки път, никакъв шанс - все едно съм проститутка. И ти гарантирам, че повечето жени мислят като мен. Това да си седиш при мама ти ограничава шансовете за приятелка до момичета, които по-добри опции нямат. Сори, знам че е неприятна истината.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 04b83110f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ами аз съм жена, която се е отделила и живее сама. Само аз си знам как съм успявала някак, когато заплатата ми покриваше само наема... Но е хубаво да си самостоятелен и си заслужава, както ти казват и по-нагоре. А и жените ще забележат това, повярвай ми. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eb0d1b36b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз да ти дам една идея, която ми се струва очевидна, но никой друг не я е дал. Намираш още двама приятели и 3-та наемате един апартамент (реално и една стая стига), обзавеждате го с легло и 3 шкафа, в които всеки си държи неговите чаршафи, правите си един общ календар в gmail и чукате на воля.
Ако приятелката ти има апартамент - няма лошо да го ползвате - апартамента няма да се изтърка и няма смисъл да се чувстваш неловко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ed6da9bd33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Аз като бях ерген и живеех с родителите си също нямах терен за секс …. но реших проблема си като си купих кола, вярно - втора употреба, бричка ама моя и се чукахме в колата с гаджетата, закътани кътчета колкото щеш, таман ще опознаеш околностите на квартала или града. На такива им викат кърски ебачи - демек ебат се по къра, ама хич да не ти пука. Разполагаш със собствен терен по всяко време на денонощието.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 65c30fbd3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Здравейте хора,

Автора е. Първо, благодаря на всички, които са изразили мнение по темата. Радвам се, че има толкова много коментари и в двете посоки - това ми показва, че не съм аз луд, че не виждам лесно решение. Като говорим за решения, номер 24, наистина не бях си и помислял за такава схема. Не вярвам, че аз ще направя такова нещо, но идеята определено е много иновативна.

Доста от коментарите говорят за пране, готвене, чистене. Разбирам какво искате да кажете - важно е човек да може да се гледа сам, но никъде в темата не съм споменал, че не правя тези неща. Дори напротив, всеки ден се занимавам с домакинска работа наравно с нашите, но няма да влизам в подробности, понеже темата не е за това. Живея с тях заради локацията и за да спестявам повече пари, а не защото имам нужда да ме глези някой.

Относно тези, които казват, че трябва да се изнеса веднага, радвам се че харчите с такава смелост. Може би аз съм твърде фокусиран върху спестяванията, и сте прави, че преди да се усетя сигурно ще съм на 30, но наемът си остава голям разход, а аз искам да живея сам, без съквартиранти, когато се изнеса. Имате право де, и аз усещам, че времето идва. Може би трябва да сменя работата в друг квартал само за да се накарам, или да се замисля по-сериозно за покупка на апартамент. Все пак това си е и инвестиция.

Няколко човека казват, че си водят гаджетата у тях при техните. И аз го превех до преди време, когато наистина нямах друг избор, но вече не ми е удобно; на 22 не съм на 18. Номер 2 ме пързаля с тези коли и градинки. Пробвал съм между другото, но е ясно, че не става за постоянно решение. Виж за хотел не съм пробвал, за няколко пъти може и да е добре.

Номер 20, 21 и 22, за по-различни женски мнения по последната част от въпроса не можех и да мечтая. Радвам се, че някои момичета проявяват разбиране, особено предвид, че и аз работя и де факто нашите не ме издържат, но не бих искал да разчитам изцяло на това. Хелга, в случая родителите ми не са проблема - те няма да ме спрат. По-скоро на мен вече ми е неловко и искам да мога да осигуря по-голям комфорт.

Май успях да покрия всички гледни точки. Специално благодаря и на номера 1,9,14,16, и 17 за отделеното време и изчерпателните отговори.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1edd832e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Умно момче си, отворен си към различни мнения, за разлика от повечето, които пишат с надеждата да им потвърдят мнението и се сърдят на различните. 22 е една нормална възраст, на която е нормално все още да си при вашите, но вече от тук нататък сам усещаш, че живота с вашите започва да създава проблеми. Ако отношенията ви станат сериозни, ще е още по-налжоително да сте самостоятелни. Айде временно можеш да караш на хотели и тем подобни, но това не е много уважително към момичето да я водиш по хотели като някоя проститутка. Ако толкова ти е скъпо, поне гледай като стане по-сериозно двамата да си работите и да се изнесете, тогава при двама работещи няма да ви тежи толквоа финансово, а и пак ти казвам, че някои неща нямат цена - от личен опит. от номер 1.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0d0609cd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Авторе, добре е, че сам си домакинстваш и изкарваш парите, но мисля, че не осъзнаваш къде е проблемът. Каквото и да правиш и да не правиш, ти винаги имаш някой, който да те покрие. Не си успял да си сготвиш? Няма да гладуваш или да харчиш излишни пари, защото има кой да те покрие. Не ти е стигнало времето да изпереш и да почистиш? Няма проблем, веднага има кой да ти се притече на помощ. Болен си? Не се налага да се чудиш какво ще ядеш и как ще се справиш, понеже нямаш сили да станеш от леглото. Цялата работа е свършена и има кой да ти слага мокри кърпи на челото.

Няма как при вашите ти изцяло да вършиш всичко, защото някои от нещата се припокриват. Майка ти ще използва твоите дрехи, за да допълни пералнята и ще изчисти в хола, който и ти ползваш, но и тя. Едва ли осъзнаваш колко неща са ти спестени сега. А когато си сам, всичко ще зависи от теб, времето ще стане дефицитно и ще трябва много добре да си планираш деня и дейностите, за всичко да е свършено, да не си тотално изморен, че и време да ти остане за забавления. С парите е същото. Сега си спестяваш наема и съответно една значителна сума, която си е само за теб. Дори да покриваш всички сметки, пак ще си на голям плюс. Как ще се научиш да се справяш в дефицит на пари, когато трябва да си пресметнеш всеки разход внимателно, за да изкараш месеца? Как, когато ти е спестен основен харч и винаги има от къде да спестиш, понеже вашите ще те покрият, ако нещо се обърка? Дори да се опиташ да правиш всичко сам, първо подсъзнателно ти имаш сигурността, че за всичко има кой да се погрижи и второ родителите ти няма да позволят да се оправиш сам, когато го закъсаш.

Виждаш ми се разумен за възрастта си човек, но все още не си развил мисленето на зрял мъж. Това се случва на терен, а не на практично, сигурно и удобно. Надявам се да ме разбереш и се надявам много от пишещите тук с такова мислене да вникнат в думите ми. Колкото по-рано се мине през този етап, толкова по-подготвен ще си за самостоятелния етап от живота си и после и за семейство. Да не говорим колко по-лесно ще ти е с жените.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 97803e8f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Тезата, че единствен и достатъчен критерий за оценката на един млад мъж е дали живее с родителите си или не, се налага доста агресивно от такива като н.1/3/6 и останалите подобни, но това не винаги е вярно, а в някои случаи си е направо глупаво.
Понякога е напълно разбираемо или необходимо, когато родителите са токсични или се налага младежът да търси образование или реализация в друг град/държава.
В моя случай това не беше така. Израснал съм в един от големите и добри за живеене градове, където имаше и продължава да има възможности за образование и реализация. Тук получих образованието си и намерих след това и реализацията си. Нашите имат голям апартамент в един от най-добрите квартали в града ни, винаги съм си имал собствена стая, както и съм се разбирал с нашите. Освен това от 18-19 годишна възраст не съм им позволявал да ми се бъркат за нищо като напр. какво да уча и какво да работя, както и с какви приятели да движа и какви гаджета да водя. Освен в случаите когато сам съм търсил съвет, с една дума напълно нормални отношения. Също освен че си водих гаджета в къщи, безброй пъти съм се прибирал пиян на талпа по малките часове или направо сутринта, и никой с нищо не можеше да ми се наложи (не че нямаше такива опити, все пак са родители и е разбираемо). Това съжителство не е било тип мамино синче, аз помагах и в бюджета, и в поддръжката на жилището. По моя инициатива направихме основен ремонт, където хамалската и част от майсторската работа я свърших аз- къртене, изнасяне на боклуци и старо обзавеждане, направа на замазки, изолация и др. Тогава бях на 22, колкото автора на темата.
Да погледнем другата страна- какво е един младеж на 20-22 да се изнесе от вкъщи. На тази възраст обикновено още учи, ако работи е далеч от постигане на добри проф. умения и съответно заплащането е ниско (изключвам ит-сектора, там нещата са други, а и по мое време изобщо не бяха така). Това означава, че трябва да живее в някоя мизерна квартира тип мазе или таван, съжителство с няколко непознати човека, да мизерства и едвам да си плаща сметките и храната, а и редовно да закъсва и да иска от мама и тате пари за да изкара месеца. Което е супер самостоятелно, нали?
Така беше и с почти всичките ми приятели и познати, които останаха в града ни. Почти всички живееха с родителите си до 25-30 и се изнесоха то тях, когато си намериха половинките и сега си имат нормални семейства.
Интересно според горепосочените капацитети, ако аз съм мухльо, предвид посочените от мен факти, тогава тези мъже, които редовно им четем темите- как имат доходи, как живеят сами и имат кола, обаче или са девствени, или трябва да си плащат, за да получат секс, тогава може би те са пичове?
Наистина интересна логика.
от н.4

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 42e82caf9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Независимостта е безценна. Аз лично няма да отида при мъж, с риск майка му да ме срещне по гащи в коридора, в банята, в кухнята, излизшни въпроси, ненужни обяснения...Айде моля ви се, пораснете.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 18457d8efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   От 22:

Ами нормално е да има противоречиви мнения. Все пак това е онлайн форум и пишат всякакви хора тук. Ама някак си може да ти стане ясно кой какъв е по разсъжденията. Като видиш как ти дават акъли за градинки и полянки или пък да си наемеш секс квартира с някакви хора и да се редувате да водите момичета там... не ти ли става ясно, че тия хора или те тролват, или са някакви фантазьори? От 2-3 дни разглеждам този сайт и имам чувството, че половината са луди честно.

А пък уж женските мнения, че нямало значение че живее с мама, важно било друго... Хахаха. Само хахаха мога да кажа, нищо повече.

Пиша ти втори коментар само с една цел - да те накарам поне да се замислиш. Млад човек си. Сега ти е времето да ги направиш тези стъпки и да се изнесеш (и със съквартирант да си даже, какво лошо има? по-добре е от мама). Да помислиш за образование, по-добра работа. Все такива неща. И разбира се че няма да е лесно! Но това не значи, че трябва да си стоиш на удобно в зоната си на комфорт при мама и да не се развиваш.
Да напуснеш гнездото е крайно време. Необходимо зло е така да се каже. И не само заради момичетата, ами и заради теб като индивидуален човек, самостоятелен и тн. Много ще те промени това да пораснеш. Да си се оправяш сам, барабар с домакинството и разпределянето на бюджет. Да имаш свобода и пространство - за добро или за лошо.
И имаш много кратък срок да го направиш това преди да започнеш да влизаш в графа “мамини синчета”. Бягай от това определение. Не само че жените няма да те искат, ами и ще будиш съжаление. Няма нищо по-смешно от пораснал мъж, който се държи за полите на майка си - колкото и да е красив, добричък и тн.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5cc1e6c416
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   До 28

Аз проблем го реших, като намерих една жена, която се грижи за чистене, прането и гладенето. Излиза ми по около 60-70 лева на седмица, но си заслужава

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0d0609cd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   До 32,

Тоест, избра да си плащаш, вместо да порастнеш? За мен няма лошо човек да си плати, за да не върши досадни задачи, щом може да си го позволи. Но е много лошо никога да не мине през това, защото така си остава на едно детско ниво на мислене. Днес парите ги има, утре ги няма, но характерът, дисциплината и уменията научени, когато ти се е налагало да се справяш сам, остават завинаги и ще ти помогнат да издрапаш от всякакви дупки. Такива мъже и ме впечатляват. Тези които разчитат да плащат да на други да им вършат всичко имат стойност, само докато имат много пари, после приключват.

От 28

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eb0d1b36b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   И аз ще напиша втори коментар, към номер 31.
Това, което пишеш са абсолютни глупости и опити да вменяваш някаква вина у момчето.
Айде малко се върни в реалността. Ако ти на 22 си била "самостоятелна" - това е защото родителите ти са те подпомагали.
На 22 си още си студент. Ако не си студент - работиш първата си работа. Каква самостоятелност, какви 5 лева?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 18457d8efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   35, ти сериозно ли? Каква вина му вменявам на момчето? Опитвам се да му обясня защо е важно да задвижи нещата в посока самостоятелност, това лошо ли е? Човека страда, че нямал терен за секс. Тука го съветвате да продължи да живее с техните, като можел да води жени по градинки и хотели, или в къщата на майка си, защото “важно е другото” (каквото и да значи това). Честно казано, имам чувството че се подигравате с човека. Май само аз и още 1-2ма пишем сериозни мнения в тази тема.

Относно въпросите ти към мен - много малък проценти от моите колеги в университета са живеели с техните - само една част от тези които са от същия град и то само първите години. Повечето са живеели на общежитие и квартири и да - скромно, с други хора, но това е нормалното в началото. А относно тези, които са изкарали студентството си при техните - ок, като нямаш пари, нормално е. Но в момента в който човек си хване работа и започне да има собствен доход (автора уточни, че работи), първата стъпка на всеки себеуважаващ се човек е да се изнесе от къщата на техните.

Това е нормалното и здравословното нещо да се направи. И е така по цял свят, освен на Балканите, където половината си оставате детенцето на мама цял живот.

Аз мисля, че казах каквото можах по тази тема. Авторе, няма как хем при мама, хем да си голям мъж. И да не е веднага, задвижи нещата в посока самостоятелност - добре ще е за теб. Алтернативата е меко казано тъжна.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5cc1e6c416
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   "Днес парите ги има, утре ги няма, но характерът, дисциплината и уменията научени, когато ти се е налагало да се справяш сам, остават завинаги и ще ти помогнат да издрапаш от всякакви дупки. "

Кажи го на всички останали, които умеят да се справят безупречно с обичайните досадни битови задачи, ден след ден, в продължение на десетилетия, които са във въпросната дупки, от която аз съм се издърпвал сам, повече от веднъж.

И ако един парцал и готвене е всичко, което отнема да те впечетлят, ще те посъветвам, да вдигнеш летвата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5ed3043714
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Абе, мухльовци, на 18 години под търках за издръжка и самостоятелно живях, я се стягайте, като ви чета как премисляте, че сложно било да си купиш кило сирене от магазина. Нещастници. Мъже били, жалко, че не са ви убили във военна акция.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f7d032234d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Браво на 28 и на 30. За съжаление 28 колкото и хубаво и точно да си го написал няма да те разберат. Да си плащаш да си самостоятелен е загуба на пари.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eb0d1b36b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   36, да - сериозно.
Предполагам и ти си като мен и си учила в друг град и затова си се отделила от семейството на 18. Но при него не е така. А и ние тогава реално не сме били самостоятелни, защото са ни помагали.

Ако ще живее със съквартиранти - каква е разликата с варианта със секс-квартирата? Или пък - със сегашното му положение? Освен, че ще плаща наем, де, :)
Единствения оправдан такъв вариант според мен ако живее с приятелката си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 18457d8efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   40, разликата е много проста. На съквартиранта си можеш да кажеш "брат, тази вечер ще дойде Мария, чупи се за няколко часа". На майка си не можеш.
Майка ти ще чисти, готви и пере. Съквартиранта ти няма да го прави. Майка ти винаги ще те третира като дете и къде ще ти се кара, къде ще те обгрижва. Със съквартиранта сте равни. Но най-важното е това да се свикне да се вземат решения, да не бъде дондуркан, да се преценя време, бюджет и тн. и да оцелява сам. Все качества, които един мъж трябва да притежава иначе никакъв мъж не е. И тези качества се придобиват само с реален опит, на място.
Ако стои при мама докато си намери приятелка при която да се нанесе, той подсъзнателно ще очаква приятелката му да полага същите грижи за него както майка му, защото друго не е видял.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0d0609cd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   До 33, аз говоря за справяне сам, ти свеждаш нещата до парцал и чистене... Съжалявам, ако си се почувствал обиден от мнението ми. Все пак те апелирам да прочетеш отново и двата ми коментира, тъй като явно не си успял да вникнеш в написаното. Ако възможностите ти не се изчерпват с парите, няма причина да те притеснява мнението ми.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2e79837b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   30, абсолютно вярно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ac0cebdf5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   Има голяяяяма разликса между това да живееш с вашите и със съквартиранти. Най-малкото, последните са ти никои и не могат да ти държат сметка за нищо, нито да те критикуват и прочие. Разбирате ли, на мен ми секва желанието за секс, като си помисля как ще пъшкам, а в съседната стая маминка е с чаша на ухото. Не, мерси.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 97803e8f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Хайде стига с това лицемерие. Тук супер самостоятелните от 18 годишни, обяснете в какво се състоеше тази ваша супер самостоятелност? В какви квартири живеехте първите години, какви продукти имахте в хладилника си(ако изобщо имахте такъв), с колко хора си деляхте квартирата, какви работи работихте и как съчетавахте всичко с учене и утвърждаване в професия например? И най-накрая колко пъти/често прихленцвахте на родителите си да ви дофинансират цялата тази ваша супер самостоятелност? И пак ще кажа, когато е наложително по различни причини, е разбираемо. Обаче когато имам всичко в нас, разбирам се добре с родителите си и най-вече не им позволявам да ми се бъркат, тогава не разбирам защо трябва да си причина всичките горе изброени неща, както и вместо да помагам на нашите, да ги натоваря допълнително финансово. За да мога след време да пиша по разни сайтове, колко съм бил супер самостоятелен....

Каквото искате си говорете тук и както искате ме наричайте, обаче онези години- студентските и първите 2-3 години след тях си бяха за мен най-хубавите в живота, купонът не спираше и едновременно с това успях да поставя добри основи за бъдещия си живот. Всичко това до голяма степен се дължи на факта, че останах в родния си град и при родителите си.
Отделно като мъж не мога да приема жена да ми поставя условия как съм живял, с кой и къде, преди да съм я срещнал и преди изобщо да ми е била някаква... Не става така, поне не и при мен.
от н.4/29
п.с. женен съм от 10 години и е отдавна не живея с майка си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2f69947ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Все едно вашите родители не са правили секс никога. Като си представите как едно време са живяли сто поколения в една къща как ли са се справяли?!
Авторе , намери си приятелка не само за едното, ами иначе. Покани някоя у вас, но не за леглото, ами да прекарате време заедно. Примерно, да пиете кафе , да гледата филм, нещо. Кажи на вашите това е еди-коя си, моята приятелка. Едва ли са глупави да ви безпокоят или натрапват, и те са хора и те са правили секс. Първо опитай да каниш някоя неутрално, без другото, колкото да свикнат с идеята да има момиче вашите. Като посвикнат с едно момиче, няма да им прави впечатление толкова ,че има жена. Знаят какво правят мъжа и жената така, че ще знаят, че и това ще има. Направи така, че да посвикнат с някоя първо, да я опознаят. Не мъкни различни и с една цел само. Нека вашите да си създадат впечатление, че сина им има връзка, че излизаш с някоя и я виждат.
Ако момичето има терен, както се изказа, няма лошо, но е тъпо само при нея да става. Какъв мъж ще е някой ,който само при жена ще ходи и няма нито веднъж да я заведе вкъщи от срам и страх?! От какво срам, от момичето ли, или че правиш нещо ,което правят всички? Просто порасни. Твоите баби и дядовци са живели по три-четири поколения на едно място , и не са умирали от срам, пак са правили секс и деца са имали даже.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2f69947ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   А и хотелите са за проститутки. Не ми е правело добро впечатление като видиш двама млади да идват на хотел, все едно се крият и да си тръгват след часове. Все едно като водиш някоя на хотел, а не у вас, я виждаш като нещо преходно, лека. Зависи и как мисли момичето, но аз бих се обидила. Като я водиш на хотел, тя знае, че само с една цел е там, докато у вас си е друго, у вас е твоя вътрешен свят. Ако някой момък ме мъкне по хотели , ще се зачудя дали не го е срам от мен, или се срамува от дома си, да не живее в мизерия, или техните са някакви зли хора. Или че е женен и жена му е вкъщи.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ac0cebdf5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   Номер 29 носи вода от девет кладенеца, само и само да не се отдели от полата на мама. Жалко за такива мъже, защото те никога не стават такива. Познавам не един и двама, останаха стари ергени. Защо ли? Никоя не е по-добра от мама, разбираш ли...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 97803e8f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   н. 48, не ми отговори на въпросите, за сметка на това казваш какъв съм без дори да си ми прочел/а коментара н. 45 до край.
По-жалко обаче е колко жени възприемат по дефолт роднините на мъжа си, и най-вече майката, като врагове, които трябва да бъдат отстранени с всички възможни средства. Така не се градят отношения, но няма смисъл да споря. Написал съм достатъчно обяснения в предишните си коментари, бих добавил само още нещо.
Когато бяхте на 17-18 къде си водихте гаджетата или за секс не бяхте и чували още? Ще кажа, като има желание и с кой, се намират решения. Мои приятели си бяха наели секс квартира и се редуваха да си водят гаджетата там. Аз моите си ги водех предимно когато нашите бяха на вилата, но не е било изключение и когато са си в нас. По нататък се изнесох от вкъщи, когато имах сериозна приятелка и направо заживяхме заедно отделно. Не разбирам за какви поли на мама се говори в този случай, но май няма и смисъл.
от 29/45

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2a54d0225b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Абе хайде големите мъже и жени, плачете на вашите по телефона в края на всяка седмица да ви изпращат пари, пък после се биете в гърдите, че сте самостоятелни. Нагледах се на такива колеги в университета...
За какво чистене говорят някои? В повечето квартири на студенти е пълна мизерия.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cbd7d9a1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Еми, аз пък имам терен, но нямам... секс. Човек трудно може да има всичко в този живот.

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker