Всичко за противозачатъчните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Всичко за противозачатъчните
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1485 пъти
Здравейте. Момиче съм на 17 години. Водя полов живот от 1 година с моя приятел. Ползвахме кондоми само в началото и спряхме. Без кондом е по - хубаво разбира се (сега знам, че всички ще ме залеят с коментари от сорта на “може да хванете болести без кондом”, но сме се изследвали и нямаме никакви проблеми) и преди да свърши винаги го изважда навреме имам му вяра, но се случват понякога инциденти от които искам за момента да се предпазя за това искам да започна да пия противозачатъчни. Точно с този вид хапчета не съм много запозната за това реших да се допитам до вас. Има ли проблем да отида при личния си лекар, за да ми предпише правилните за мен протовозачатъчни без да имам навършени 18? И вярно ли е че от тях се пълнее? Чувала съм, че доста жени, които приемат тези хапчета пак са успявали да забременят и това малко ме тревожи. Дали не са ги приемали както трябва и за това са забременяли? Ако ги пия точно, както ми е казано има ли все пак шанс да забременя? Наясно съм, че винаги има такава вероятност дори и с кондомите, но кое е по безопасно според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: efd3f058e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много ме съмнява, че сте се изследвали. ;) Прегледът при гинеколог и уролог не се брои за изследване.
Отиваш при гинеколог и той ти изписва противозачатъчни, сами си си неглижирате здравето, после някой друг ви е виновен.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fc8104cd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди на гинеколог и ще ти предпише. Пих две години, не съм напълнявала, но като че ли целулитът ми се увеличи, защото от тях се задържа вода. Едва ли има как да забременееш, ако ги пиеш по схема. Също трябва да се пазите допълнително, ако си на антибиотици, не трябва да пиеш и чай от жълт кантарион. Но според мен ти е рано да ги почваш, ще свикнеш и ще искаш да пиеш завинаги, пък едно ли е чак толкова безопасно.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 479b42ee67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо прочети риска от противозачатъчни какъв е. Непълнолетието би ти бил най-марлкият проблем. Въобще ограмоти се повече по въпросът. Това, че прекъсвате акта и той свършва навън не е най-сигурният метод и има вероятност да забременееш. Въобще изчети повече по въпросът и вземи сама решението си. Аз не бих пила противозачатъчни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2e99304e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди всичко се разрови и прочети всички странични ефекти на всички противозачатъчни, които се продават в момента. Не мисля, че са много като видове. Ако те устройват, отиди на гинеколог да ти предпише. Но не очаквай лекарят да те информира за всички ефекти, няма да ги знае, затова има листовки.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a4e971aef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като човек пил такива хапчета в продължения на години мога да ти кажа следното:
Доста по-надеждни са от всички останали методи, особенно от прекъснатия акт, т.е. да го извади малко преди да свърши, но има едно голямо НО, трябва да си абсолютно стриктна в приема. ВСЕКИ ДЕН в приблизително един и същ час и шансът да има проблем е минимален, но изпуснеш ли 1 прием вече има риск, а ако имаш повече от 1 пропуск в месеца, ами по-добре ползвай презервативи.
При мен ползите бяха повече от недостатъците. Цикълът ми стана редовен, ужасната болка изчезна, гадните пъпки също... единственият минус беше, че след години употреба качих килограми, но аз ги пих, с известни прекъсвания над 10 години.
Иначе няма проблем и да си под 18, на мен ми ги изписаха на 16. Просто отиваш при личната си лекарка и си взимаш направления за гинеколог. Там те преглеждат, пращат те за кръв и урина и едва след това докторът решава, които хапчета да ти изпише, защото има доста видове и не на всички момичета им понасят. Пример и на мен и на сестра ми ни предписаха едно и също, при мен всичко беше наред, тя обаче се чувстваше много гадно и накрая и ги смениха с други и се оправи. Така, че не купувай нищо на принципа "приятелка пие еди си какви и е доволна". Задължително ти ги предписва лекар и то съобразно твоя организъм. След това ти казах, ще ти обясни каква е схемата и трябва да си я спазваш желязно! А и още нещо много важно, ако пиеш такива хапчета В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПУШИШ!!! Има риск да образуваш тробм... и да стане страшно. За това ако си пушашчка или спри цигарите или потърси други методи за предпазване от бременост. А и те съветвам, независимо дали докторът ще ти го каже или не, веднъж годишно да си правиш "почивка" от хапчетата за 1 месец. Аз например почивах всеки август. Тялото ти трябва от време на време да се изчиства от изкуствените хормони, колкото и да са ниски дозите в модерните хапчета, все пак ги има, така, че не е лошо да даваш почивка на тялото си понякога.
Това е. Иначе има хапчета с 21 или с 28 таблетки, при едните като вземеш последното до няколко дни ти идва цикъла, при другите си ги пиеш и по време на цикъл, но вече докторът ще ти обясни как се започва първата опаковка и как се продължава понататък.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker