Съпружески задължения, какво по дяволите?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Съпружески задължения, какво по дяволите?!
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 3977 пъти
Чета, чета и все се пише и се говори за съпружески Задължения и ми става едно такова криво... абе, хора откога да си интимен с любимия човек се превърна в ЗАДЪЛЖЕНИЕ? Че то ако след брака правите любов по задължение, по график, защото така трябва или евентуално само за да имате дете, то по-добре не се женете! Аз си мислех, че това е нещо интимно, лично, израз на любов и доверие, а това било задължение! Малко са ми задълженията на работа, че и в леглото! Ако и там не мога да се отпусна и да се чувствам щастлива, не знам. Ама явно някои хора не се обвързват по любов, а по сметка и после, разбира се и правенето на любов се превръща в досадно задължение, което се опитват да претупат набързо колкото да се отчетат, защото им е досадно или дори отблъскващо. Ужас! И след това имало изневери, драми, разбити семейства, стотици теми от незадоволени хора и от двата пола, теми "хванах моя с друга", "жена ми си има любовник" и т.н. Просто не разбирам, след като не ви е приятно да сте заедно, след като за вас дори това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, за каква пълноценна връзка може да става дума?! И защо изобщо сте заедно? Заради децата, кучето, ипотеката, бизнеса, имотите... но не и защото истински се обичате и държите един на друг. Чувала съм даже за хора, които го правят по график! Ей така, както в офисите се правят графици на смените, но същата система хората си правят и график кога да се любят и кога не... леле! И в същото време твърдят, че са щастливи и се обичат? Не знам, аз ли не разбирам нещо, обяснете ми моля! Обаче за мен да спиш с някого по график или по задължение ми се вижда отвратително и ако някой ден стигна до там, ами по-добре да се разделим, отколкото да водим спорове с мъжа ми дали да правим секс в сряда или да го отложим за петък, защото в сряда той примерно има други планове за вечерта. То остава и таблица да си начертаем и да я закачим на хладилника, че да се знае кой какви планове да си прави, че да не обърква графика! И накрая много гордо да заявим, че този месец сме си изпълнили ЗАДЪЛЖЕНИЕТО според графика и сме правили секс точно определения брой пъти. Охххххх!
Вие как мислите? Нормално ли е нещо толкова лично да го превръщаме в ЗАДЪЛЖЕНИЕ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2b0370b69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   това е лично задължение, да иначе всеки си намира друг и сте в отворена връзка или се разделяте

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a0c6e1ed65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, морето винаги изглежда до колене ПРЕДИ да нагазиш сериозно в него...
Той ако живота беше толкова прост - IF-THEN-ELSE, колкото ти си го представяш, щяхме да се роботи или компютри, а не хора.
Поживей още 10-20 години и ще видиш какво е.
Естествено, ако избереш да нямаш партньор, понеже "ако еди-какво-си, то по-добре не се женете", ти никога няма да разбереш тези неща, и ще продължаваш да се чудиш до дълбока старост.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5fc3022309
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Мъж на 34.Не съм слуга и вибратор на ничия совалка,па ако ще и мултиплатинена да е.Нямаме брак с моята и сме се разбрали ако по някаква причина някому нещо не му изнася да си събира крушите и кой откъде е.При нас няма графици,клетви,обети и заверки на документи.Пито-платено,чашите на масата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ae47b7058c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Върни се пак след децата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7b90123a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Те и любовниците се виждат по график. Въобще да си направиш разписание на ангажиментите не е зле.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 92002d43ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами ти не си женена може бии?
На хората им омръзва, някои не са много сексуални, страстта намалява...
И аз предложих на мъжа ми един ден, той милия ми отказа, много му идвало всеки ден и аз предложих да направим график нещо, но не сме. То иначе няма я неговата инициатива...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 18de43ad90
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами не всяко задължение трябва да е неприятно. Аз имам друга перспектива за така наречените "съпружески задължения". Според мен много ги забравят и неглижират половинките си, защото ги приемат за даденост и не се чувстват отговорни за тях и за щастието им. Точно тази нагласа "не съм длъжен/а" съсипва връзката. Моето мнение е, че когато ти се обвържеш с един човек, ти ставаш отговорен за него. За мен примерно сексът е една такава отговорност. Не мога да си представя, че постоянно ще отказвам на половинката си, защото не съм на кеф, а на него му се иска. Просто не е правилно. Понякога го правиш само заради него. И честно казано, не ми тежи, приятно ми е. Защото знам, че той разчита на мен. Очаквам това отношение да ми се връща. Иначе за каква връзка говорим?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8d615aab1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Жена, която няма съпруг не може да разбере нещо съвсем естествено за съпрузи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7f7f3005a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами като се появят децата няма как да се случват нещата когато ви/ти се иска. И ако няма график или някакво време освободено специално за това (разбирай без присъствие на деца, което е трудно да го осигуриш без външна помощ), нищо няма да се случи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c963eb5134
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2, над 30 съм, имам няколко дълги връзки, вкл. и провален брак, който продължи над 10 години и пак не съм си позволявала нещата да стигнат до там. За мен това е убийствено! И може би за това предпочетох развода пред такъв живот. И за това се чудя, защо хората позволяват животът им даде превърне в това?!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 268039d1c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Най-сетне някой да напише нещо смислено в този сайт. И аз се потрисам как мъжете искали от жените си секс всеки ден и ако жените се дърпали, мъжете започвали да ги заплашват и какво ли още не. В 20-те свободни минути на жената трябвало да правят секс и няма не искам, няма недей. А той по цял ден си клати краката и даже не помага. И това отношение е към собствената ти жена, която е майка на децата ти, която се предполага, че уж обичаш. То какво излиза? Че мъжете се женят за да имат слугиня и секс робот и видиш ли, затова, че се е прежалил да се ожени за теб, ти трябва да изпълняваш 1001 желания в секса всеки ден и да си покорна и това било задължение. А твоите задължения господинчо какви са-да си клатиш краката и да пърдиш на дивана? Не разбирам жените, които търпят това. А за секса по график не знам някой да прави такъв, но примерно ако се планува за почивните дни, когато може да оставиш децата на бабата и дядото и не сте на работа ми се струва ок. Или да се планува за някой по-ненатоварен седмичен ден също. Но да насилваш жена ти/мъжа ти, защото било задължение, на такъв бих му разбила устата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2b770300ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ха ха съпружески Задължения
Това словосъчетание се използва за съвсем друго нещо, а в вързка с интимностите се използва на майтап. И Вие авторе сте се хванали за този майтап и разпъвате локуми.
Брака като такъв дава права, които можеш да наречеш и задължения. Изглеждаш доста млад/а и ще ти направя сравнение с учениците, защото ми се струва по близко до теб. Точно както на последната страница на ученическия бележник има написани права и задължения на ученика. И както можеш да приемеш, че там примерно пише: ученика има право да ходи редовно на училище, така и че той има и задължение да ходи редовно на училище. Дано разбираш че правата и задълженията се размиват, защото те са задължения, но са в полза на самия теб и са и твои права.
Така е и при брачните права и задължения, подписвайки брак ти се съгласяваш да имаш интимни контакти с този човек, получава се така, че това е твое право и задължение, както е право и задължение на съпруга ти, защото сте равноправни.
Равенството между съпрузите е предвидено в Конституцията на Република България в чл. 46
(1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.
(2) Съпрузите имат равни права и задължения в брака и семейството.
(3) Формата на брака, условията и редът за неговото сключване и прекратяване, личните и имуществените отношения между съпрузите се уреждат със закон.
От там нататък хващаш Семейния Кодекс и всчките му членове и алинеи са твои права и задължения след подписването на брак, както са и права и задължения на съпругът ти разбира се.
Прочитайки обаче целия СК няма да намериш и една дума за задължение за интимности. Правото ти да бъдеш интимна със съпруга си се подразбира от самото подписване на брака, а тези глупости за задължение за редовен интимен живот със съпруга са шеговити майтапи, за които ти си се хванала и разпъваш. Реалността е че всеки един от съпрузите има право да бъде интимен със брачния си партньор, а дали половинката му приема това негово право за задължение е съвсем друг въпрос. Тоест когато човек започне да приема правата си само като задължения има право да поиска развод и да прекрати брака. Във всеки един момент след сключване на брак, човек има право да се откаже от правата и задълженията си проистичащи от брака му и да поиска развод.
Точно както закона е дал право на ученика като навърши 16г да се откаже от правото си да се образова, след навършване на 16г децата нямат задължение да се образоват, имат само това право. След 16г възраст всеки човек има право сам да избере своите задължения и правата му произлизат от неговия собствен избор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f38ca90bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хората, които са свикнали да живеят насила, по задължение, няма да ни разберат. Според тях нещата се правят, защото така трябва, а не защото имат определен смисъл. Женят се, и правят секс, защото така е прието, и точка. Защото само глупави индивиди се ръководят от подобни правила през целия си живот, а в тази страна това са 90 процента от населението.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ec823aa54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Номер 13 си гледа нещата от една страна. Аз на моята помагам, върша и вкъщи много задължения, но тя не иска. Дори да лежи цял ден, пак не иска. Рови си в нета, гледа си рецепти, дреме и на пу*ката, че аз не съм правил секс 4 месеца. Нали има дете, вързан съм вече, плащам сметки, върша задачи и т.н., защо да праеи секс? За това нещо да кажеш? Да, знам какво ще е, "говори с нея". Хахааххахаха! Този мач вече съм го играл.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 18de43ad90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   До 18 от 7

Отговорът на въпросът ти е в собственият ти коментар... "Нали има дете, вързан съм вече, плащам сметки, върша задачи и т.н., защо да праеи секс?" Ами защо, наистина? Спри да плащаш сметки, да вършиш задачи и т.н. и ще видиш колко бързо ще се сети, че има съпруг. Сигурно се притесняваш за детето, но вярвай ми, тази среда и за него не е добра.

Точно за това говорех и в моя коментар. Хората приемат половинките си за даденост и не само забравят, но и почва да не ги е грижа за нуждите им. Затова трябва отговорност, затова има задължения. Моят ако спре да прави секс с мене, у ляво. Аз нямам намерение да се омъжвам, за да стоя на сухо. Пък ако не иска, спирам да готвя, спирам да чистя и поддържам къщата и отивам да звънна на съседа.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cae626fd09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   В този ред на мисли защо трябва жената да изпълнява и другите семейни задължения - да готви, да чисти, да пуска пералната ... За мъжа какво да кажем ... Защо трябва да е длъжен да ремонтира всичко в къщи, да поддържа колата, да дава пари ("колкото повече ..."), да върши всичко тежко, което жената не е в състояние ... Обаче, има случаи, при които и той трябва да изпълнява интимни задължения не съвсем по волята му. Жените, естествено няма как да разбирате разликата във възможността да го направите вие и един мъж въпреки липсата на желание. Когато "си навиете на пръста", че този мъж е важен за вас, няма проблем "да се прежалите". При мъжете не може и да става дума просто за "прежалване". Не му ли "идва отвътре" няма как да стане работата. И като прецакате момента после го обвинявате, че си не вършел работата. Ама тя не става винаги точно, когато само на вас ви се иска! Проявявайте разбиране!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker