Противоестествено ли е над определена възраст да не си правил никога секс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Противоестествено ли е над определена възраст да не си правил никога секс?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 3921 пъти
Здравейте,

Повечето хора ще се съгласят, че не е добре да се започва твърде рано с половия живот, защото момчето или момичето може да не са готови физически или психологически за тази стъпка. Какво да кажем обаче за един доста често срещан в днешно време проблем - когато човек е вече на възраст, в която може да има деца и семейство, а дори не е правил секс. Особено срещан е този проблем при мъжете, а причините могат да бъдат - липса на увереност, ниско самочувствие, затвореност, неумение да се флиртува и т. н. И така някои мъже са вече над 25-годишни, та дори над 30-годишни, а все още не са изживели този важен за всеки човек момент - първият път. Смятате ли, че това е противоестествено и може да увреди психиката на мъжа, да го накара да се затвори още в себе си, да страда от депресия или от други болести или дори да отключи интерес към собствения му пол? Платената "любов" е вариант като за първи път, макар че естествено има минуси - риск от полово предавани болести, също така дава една много фалшива представа за човешките отношения, да не говорим, че чувството, че жена е с теб, защото си й платил, е гадно. Отделен въпрос е, че много жени, които практикуват най-древната професия, го правят заради бедност и безизходица. Не знам обаче има ли друга жена, която би се съгласила да е учителка на такъв мъж, няма ли самата тя да се чувства унизително, че е с мъж, който за толкова години никоя друга не е пожелала?
Как според вас трябва да действа един мъж в такава ситуация? Има ли горна граница, в която е наложително да реши проблема с девствеността - например над 30 или 32 години? Има ли жени, които биха дали шанс на този мъж или по-скоро биха го сметнали за дефектен? Благодаря за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: e039ce3576
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Охххх, трудна тема! Аз имам близък приятел мъж, който вече е на 32г и още не е имал първи път с жена. Природата сякаш не го е създала за това . Дори да попадне на най - пияния и садо мазо купон, пак никоя жена няма да го пожелае. Но всичко друго в живота му се получава - чудесно семейство, верни приятели, стойностна работа и колеги. Всеки път си мисля , че и за такива критични ситуации, в по- късни години от живота ще се намери наживяла се мъдра жена, която да предпочете семейство със стабилен мъж, без значение от видът му и липсата на сексуален живот. Естествено ако мъжът желае и се стреми към подобни действия... Трябва да уважаваме а- сексуалните мъже и жени, които нямат потребност от секс, и го считат само за средство за възпроизвеждане!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0d771ed338
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората не случайно са казали любовта е сляпа и че за всеки влак си има пътници. На никоя сериозна жена няма да й пука дали си правил секс или дали ти е малък. Сериозната жена търси да си сериозен със сериозни намерения и да и осигуриш добро семейство и и семейно огнище с една дума сигурност.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5f23d9c477
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Смятате ли, че това е противоестествено и може да увреди психиката на мъжа, да го накара да се затвори още в себе си, да страда от депресия или от други болести или дори да отключи интерес към собствения му пол? "

Не.

Защото позавам прекалено много, дето бяха супер "активни" през ученическите години, но пак станха "затврени", "депресирани" и някой имаха МНОГО интерес към собствения си пол.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b8fe7e174c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Физиологически никой не е умрял от липса на секс,няма и да умре.Но липсата му е симптом за съпътстващи проблеми,често пъти по-сериозни от самата липса на секс.Такива проблеми често пъти се скриват зад маската на благотворителност,себеотдаденост за някаква кауза,себеотричане и работа грубо казано "на ползу роду".Такива индивиди под такава маска често пъти са серийни убийци,изнасилвачи,педофили и масови екзекутори.В подходящи условия на подходяща светлина ще видите истинската им същност.Малцина индивиди успяват да канализират сексуалната енергия в градивна ползотворна сила,за това се изисква висока духовна зрелост,присъща само на най-извисените души.А такива тук на земята са малцина,а тук в България и конкретно тук във форума.....
Така че внимавайте с хората неправещи секс-под заешкото кожухче се крие саблезъб тигър.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 92989ca8fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Спри да мислиш и да смяташ, че си дефектен.
Жените се отблъскват от комплексираните мъже.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b78c6f2286
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Горе долу си покрил основните неща.

Да, проблем е.

Първо, причините. За да не си стигнал до това нещо, вероятно има някакъв проблем. Ниско самочувствие, социална неадекватност, кофти външен вид и т.н.
Второ, следствията. Депресия, озлобление, липса на опит и т.н.,които правят нещата още по-трудни.
Трето, решенията. Ако си жена, всякаш пътят е по-лесен, защото при жените девствеността все пак е и ценност (въпреки че на определена възраст вече не знам каква точно), не се очаква да си толкова активна страна и по-лесно ще ти се навие някой. При мъжете обаче, се очаква активност, очаква се те да водят, да са опитни, а и жените подбират повече.

И както сам усещаш, повечето жени не биха се навили да са нечии учителки. Примерно на мен в действителност ми се струва леко унизително, леко извратено (и то не в добрия смисъл) и леко долнопробно да уча някой си на такива неща. И то не някое готино младо мъжле, а някой... Е, с извинение, отхвърлен отвсякъде. Ще се почувствам като проститутка или някаква загоряла мадам. Някакси не ми върви. Друго си е мъж с опит и самочувствие, и двамата да знаете какво правите, какво искате и как да стане.

Но това не значи, че такива мъже са загубена кауза. Според мен си зависи от тях да се стегнат и да действат. В днешно време има много начини бързо да навъртиш някакъв опит. Дали ще си направиш сефтето платено, дали ще покиснеш из дискотеките, въпросът е да преодолееш бариерата да действаш и да придобиеш малко увереност, че знаеш каквото е да пипнеш жена. Лошото е, че повечето такива мъже толкова са потънали в самосъжаление и озлобление, че само се успокояват с приказки колко е черен светът и колко лоши са жените и не желаят да си мръднат пръста на сантиметър нещо да променят.

Ж30

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fdbc00dc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   17-19 години ми се струва оптималната възраст. Това е идеалното съчетание от хормони, телесно и умствено съзряване, възможности достатъчно време да общуваш с другия пол, късмет, желание и т.н. и т.н.
След 25 години вече е явна индикация, че на човек нещо сериозно му куца в личностното развитие. Ако и след 30 не го е направил, вече на 95% е сигурно, че това никога няма да се случи (по нормалния начин)...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: eed2758fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм мъж на 42 и вече напълно съм се примирил, че никога няма да доближа жена.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 68f590cba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Липсата на опитност може да се навакса. Лошо е ако мъжът се е напълнил с комплекси, защото те ще пречат на взаимоотношенията му.
На такъв човек бих дала съвет да посети психолог, за да открие какво му пречи да осъществява отношения с противополжния пол и да го преодолее.
Човек не бива да се отчайва - това, че някой е девствен не го определя като личност и не му дава по-ниска стойност. Ако човекът е свестен и си допадаме, аз бих му дала шанс :)
Ж31

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3c90f3c91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   С "отключването на интерес към собствения пол" просто ме разби. :D
Иначе ниското самочувствие мисля е основен фактор за закъснелия първи път. Депресия човек може да има и след като е правил секс, защото тя не се лекува с него. Ако си с подходящия човек, да, депресията би се повлияла и излекувала, но не заради секса, а защото с човека имате здравословна емоционална връзка, което лекува повечето психични неразположения.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 787cedd2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-добре да е девствен отколкото, отколкото да е бил с много. Но да е девствен, защото има морал и иска да е само с една, не защото е асексуален

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 74981469d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Жените смятат всеки без пари за дефектен. А ако има пари, независимо от всичко друго, той е ефектен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dc95f3401e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Оф, хора , не разбирам. И какво толкова че не е правил секс ? Да не ако изведнъж прави и хоп да се случи чудо, или пък ако не прави ? Баси прословутия секс, само за него мисилите вече.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4d9f49d317
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Аз съм мъж на 39 и не съм правил секс.Не съм попадал на подходяща и не съм се възползвал ,когато съм имал възможност.Не търся нищо,не съм гей,не съм асексуален,нямам психически и физически отклонения,просто ме интересуват много други неща,пътувам много,изучавам други народности,всичко е индивидуално при всеки човек :)
Ние нямаме даже еднакви отпечатъци от пръсти ,какво остава до сексуалност!Ако се влюбя в подходяща партньорка и ако всичко стане импулсивно,без маските и тъпите свалки тип "само да ми пусне" ,идеално,бих правил всичко с нея,което искаме и двамата.
Всичко друго за мен е лицемерие и просене на секс,а аз не съм просяк и не си служа с долни похвати само заради нещо примитивно и не толкова нужно.По-важна е духовната връзка на абсолютно чисто ниво ,еднаквите вибрации се усещат,ако ги няма,няма и смисъл.
Не бързам и не се сравнявам с никой,щастлив съм ,изглеждам много по-млад и това което съм научил в този живот е че нищо не става насила или да падаш до нивото на някой друг,за да изпиташ егото си,или да не се отличаваш от другите.Имам цялото търпение на света,ако попадна на жената,която е за мен и аз съм за нея-супер,ако не-ок,има и други животи освен този!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 864eb40fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не мисля, че има проблем в това. Много добре те разбирам, аз съм жена на 20 години. Първият ми път беше като бях на 18. Преди това си мислех, че ще си умра сама, бях супер затворена и депресирана, но нещата се случиха. Въпреки това, все още се чувствам така, дори да имам човек до себе си, трудно се отпускам пред други хора и мисля, че това ще ми изиграе много лоша шега.. Относно твоя "проблем" - всичко ще си дойде с времето, достатъчно е да имаш желание и повече увереност! Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1e3c73f2c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 4 това което казваш се отнася за всеки човек,стига със злобата,такива хора имат нужда не толкова от физическата близост отколкото от вътрешна такава,както е писал номер 11 здравословна емоционална връзка която лекува.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b0b40e042d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   14, все едно да кажеш "Какво толкова, като носът му е лилав?". Ами то нищо, обаче е индикация за нещо... примерно че носът му се е инфектирал и се е получила гангрена... Това нормално ли ти се струва?
Иначе за самия цвят - няма проблеми...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 25e7eb5060
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   №7 и №8 са прави. Животът не е безкраен, за да си мислим , че за всичко има време и да чакаме с години идеалния/та. Може да не звучи много приятно, но никой не предпочита стара, залежала стока пред прасна и свежа. Всяко нещо с времето си. Девственост на 30, 4о, че и повече си е нещо неестествено отвсякъде.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7887bbe624
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Горна граница няма, разбира се. А как трябва да се действа зависи от личност, характер, ценности и т. н.

Според мен най-важно е да не се вкарваш сам във филми. Секса е хубаво нещо, но значението му е много пресилено от хормоните.
В този смисъл - ако ценностите ти го позволяват - пробвай с проститутка. Милиони мъже го правят - няма нищо срамно в това. Ползвай презерватив задължително. Поне ще имаш представа, какво изпускаш.
И не се отчайвай, не се озлобявай извън едно нормално ниво, което дори е здравословно според мен.

Хайде - успех.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1e3c73f2c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Номер 21 добре като виждаш индикация за нещо, и говоря не само за теб, а и за всички на които им е противоестествено и признак на болест това състояние, не комуникирайте с такива хора, стойте на страна и не се намесвайте, това е вече естествена реакция (пазиш се от болест да не се заразиш) която е ясна на всички, вижда се, че вие не можете да им дадете това което на тях им е нужно, да им помогнете, поне не пречете.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f82ce000af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Здравей, авторе! Здравейте, форумници!
Момче на 25-години съм. Все още съм детствен. Студент, млад, възпитан интелигентен, учтив, с чувство за хумор, сравнително привлекателен и с достатъчно самочувствие, което си има покритие. Около мен винаги е имало момичета. Въпреки това, аз все още не познавам любовта. Точно така, не съм имал и интимна приятелка. Не съм хомо-сексуален, би-сексуален или а-сексуален. Харесвам филмите за възрастни и ми харесва да се самозадоволявам. Много пъти съм искал да разкъсам ризката или да бръкна в гащичките на някоя колежка. Случвало ми се е, другарчето в боксерките ми до толкова да напира да излезе на вън, че в един момент да не издържи и да пророни бели сълзи.
По същество. Лично аз се срамувам да споделя с приятелите си, че съм детствен. Но, за да не ги лъжа, съм им казал, че сексуалните теми не ги коментирам. Ако ме питат за секс и интимности, отговарям с репликата, че джентълменът не споделя такива неща. Само най-добрият ми приятел знае за мен, но иронията е, че той също е детствен, на 24-години. Живеем на квартира заедно, от както сме студенти. Учим психология. Познаваме се от вече 17-години. Не крием нищо един от друг. Сподели ми (в по-ранни години), че има интерес от тялото ми и специално към гениталиите ми. Ситуацията бе неловка, но си позволих да пуснем порно канала, да се съблечем (до тогава не бяхме се виждали чисто голи) и да мастурбираме заедно. Позволих му да ме опипа там, да проучва и почувства какво изпитва. Аз също проучвах. Имаше възбуда и от двама ни, но в даден момент се погледнахме и всъщност стана ясно, че не изпитваме сексуално влечение един към друг. Засмяхме се и си подхвърлихме бъзици, че сме големи педали. От тогава обаче не се крием един от друг, ако се самозадоволяваме. Не ни пречи да се разкарваме в къщата голи, дори и в момента да сме надървени. Просто си подхвърляме бъзици. Често лъскаме и заедно. Рано или късно тези детски ни или ако щете ги наречете гейски изпълнения ще спрат. В момента, в който си намерим приятелки. На психологическо ниво, ние се чувстваме много близки и с тези си действия си поддържаме либидото. На емоционално ниво, по този начин се подкрепяме взаимно, че не сме сексуално изхвърлени от обществото (има поне един, който е готов да извърши дадено сексуално действие с мен). На физическо ниво, приемаме голотата си и това не ни притеснява.
Всичко това, ако щете вярвайте, върши работа. Защото приятелят ми повдигна самочувствието си и все повече излиза в компании, където има и момичета. Дори си има момиче, към което проявява интимно и сексуално влечение. А аз си пиша с колежка доста интересни неща и дори вече съм сложил два кондома в якето си, за да съм готов за първият си път.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3cd5d96873
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Еми моята липса на сексуален и романтичен живот вероятно се корени в неувереността ми и в страха ми да се запознавам с нови хора.

Най-после взех, че отслабнах, понеже затлъстяването ми беше започнало да ми създава здравословни проблеми (чисто физически, не само ментални), започнах да спортувам, даже взе, че ми хареса, момичетата почнаха от време на време да ми се усмихват и да ме заглеждат, ама все още съм голям нервак, особено около момичета, които харесвам.

На 22 съм.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b284c7b6b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   За мен проблемът би бил по-скоро в това, че този човек никога не е изпитвал интимност, отколкото в неопитността. На 30 ли тепърва да седна да го уча кое е нормално в секса, че даже преди и след него.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e12ed8bb37
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Зависи от това какви са ти ценностите и целите в живота!

Самото неправене на секс не е предопределящо за психическото ти и емоционално състояние.
Тези, които започват да се ла*кат на 11-13 г. да не би да са много добре психически? Ако, обаче, не си го правил на по-голяма възраст 20 и няколко, 30 г., вече може да е симптом за някакъв проблем!
Някой ще попита защо между 16 и 25 години да е нормално или пък защо между 20 и 25 да не е симптом за нещо! По-късното започване на полов живот може да бъде предопределено от средата, в която живееш и се движиш - родители, семейно положение, материално положение, липсата на подходящ човек, с когото да го направиш и др. На Земята има отдалечени места като островчета и труднодостъпни малки населени места с малко жители - там как седят нещата? Да не говорим, че по тези ширини се среща и правенето на секс с роднини... Това по-нормално ли ти се вижда от това да не го правиш?

От женските коментари си личи, че дамите са по-скоро нетърпими към неопитността на мъжа и това за тях е проблем. Но не се замислят колко време те са въртяли гаджета, че ги е страх от първия път, че трябва да се чака; въртяли са ги и продължават да ги въртят с месеци преди да влезнат в сексуални взаимотношения като убиват мъжкото желание и смачкват мъжкото достойство - като че ли той е някаква подметка, която трябва да търпи безропотно всевъзможни изказани тъпотии и нереализирани желания към отсрещната светица...

Разбира се, същите тези никога няма да се завъртят около някой младеж и по този начин да му дадат съответните сигнали, а ще предпочетат да останат незадоволени, да мрънкат навсякъде по обществените места или да се конкурират няколко за един - разбирай някой по-готин, по-богат и пр....
И в изнервеното си състояние ще цъкат из форумите, че нямали желание да показват как става без да си спомнят, как една значителна част от тях в началото на сексуалния си живот по всяка вероятност са изваждали извън кожата някой "учител".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2319b4f366
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Номер 30 искам да ти кажа, че това е не само най-умният коментар по темата, но и един от най-умните коментари, които съм виждал в този сайт от години. Ще го запазя

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker