Бащата иска аборт! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Бащата иска аборт!
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2409 пъти
Здравейте
Не знам дали има друга тема не съм и гледала направо ви пиша,защото много имам нужда да знам .
Става въпрос за следното аз и моя приятел бяхме заедно до скоро,но се разделихме и много скоро след това буквално 2 дена разбрах,че съм бременна.След като му казах,защото смятам че е редно да знае,той категорично каза че иска аборт.Въпроса ми е може ли да ме задължи да направя? Има ли законно право като биологичен баща да ме принуди да го махна? Аз искам да родя това дете с него или без него с пълното съзнание, че ние няма да бъдем повече заедно,дори не искам да го виждам повече! Благодаря ви за помоща!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: c4899e291c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой на света не може да те накара да направиш аборт. Мо помисли дали можеш да го гледаш. Явно бащата няма да дава и стотинка.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e0bac2b2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма законово право и не може да те задължи. Преживяла съм спонтанен аборт и само ще ти кажа, че когато лягах на магарето и питах лекарите ще имам ли пак деца, те честно ми казаха, че винаги има риск. Може да е малък, но го има. Ако ти не искаше това дете, може би щеше да си сигурна за аборт. Но моят личен съвет е, след като искаш детето, да го задържиш. Просто в ума си ще мислиш вече като самотна майка. Избягвай стреса по време на бременността си, защото е много рисков. Давам ти съвет, който бих спазила и аз в твоята ситуация, без илюзии, че ще бъде лесно. Бъдеш баща, който иска аборт, в ясно от сега, че не става за родител. Но ако нещо стане и имаш трудности със зачеването друг път, ще се обвиняваш за този аборт. Ти искаш детето и вярвам, че ще си добра майка. Много е важно сега да си спокойна, ако те провокира за скандали - пълен игнор. Желая ти успех.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2ea35a3588
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма право. ако те заплашва си извади ограничителна заповед, кажи на близки за положението си, даже може да му изиграеш театър, че отиваш за аборт.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 25475223c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен сега говорят хормоните в теб, а е нормално мъжът да реагира така, защото вече нямате отношения, а и вероятно не желае да имате доживотни отношения заради дете, за което не е готов. Брат ми беше в същата ситуация, казаха му същите думи, които и ти си казала. В момента, в който детето се роди, като стана трудното, изведнъж жената запя друга песен - “ това дете е и твое, ти си баща“. Според мен , ако едно дете не е желано и от двамата , не трябва да натоварваш другия с желанието си да бъдеш майка. Такъв вид отговорност трябва да се поема само съзнателно, а не под натиск. Ти би ли се омъжила само защото баща ти плаща сватбата?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9f2e262af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Разбира се, че няма начин да те накара да го махнеш. Поздравявам те за смелото решение да родиш и отгледаш сама детето си.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2570eb2775
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не, избора е само твой.
Законово няма никакви права, задължения също и всичко останало докато не припознае детето след раждането с твое съгласие или по съдебен път, защото до тогава това дете има само майка и съответно само тя може да взима решения за собствения си живот, и бъдещото си дете.
Той не може да те задължи да го махнеш по никакъв начин, той няма правото на глас в случая, а такива законови истории не съществуват. Той може да се брои за родител чак, когато се роди и доброволно го запишете като баща или по съдебен път докаже той или ти, че е такъв на детето. Тогава вече има законово право да го вижда, да плаща издръжка и примерно за извънграничен паспорт се изискват вече подписи на двамата родители и т.н., но само ако се записва като баща.
Другото което се сещам е, че ако той не иска, а ти искаш да го припознае или обрстното, но след раждане на дете се завежда дело съда налага ДНК тест и така го задължава, но за задържане и избора дали да родиш, решение може да вземаш само и единствено ти. Нито за раждане, нито за аборт се изисква решението на друг човек освен майката. Докато не е родено за бременността си може да решава само тя, но пък говорим за пълнолетно лице иначе за някой решения се изисква съгласие на родител. Така, че мога да ти пожелая само лека бременност и на финала едно здраво и послушно дете. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 677c775fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   да бяхте се пазили като не искате деца,горкото дете без баща ще има доста комплекси и изкривено мислене,баща си трябва за всяко дете

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a1ba6605a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Никой не може да те принуди. Така, че щом си решила, лека бременност, леко раждане и дано си много щастлива с бебчето.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e3adea65f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Разбирам доводите на повечето жени тук, но смятам , че е егоистично да не се вземат под внимание интересите на детето. Никой не може да задължи авторката да направи аборт, но какво може да предложи тя на своето бъдещо дете в тази ситуация- живот на самотна майка, социална изолация, липса на за нормално семейство, и какво ли не още от екстрите , които вървят с такова решение...Сигурен съм, че при първите трудности ще съжали. Както някой писа по-горе - детето трябва да е желано и от двамата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 84b45d2298
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Едно дете е прекрасно нещо , но трудно .На колко си , помощ имаш ли ?
Мъж , винаги можеш да имаш дори и с дете , много жени си намират друг и имат и второ дете .
В началото майлата предимно е до детето само тя , мъжете работят .

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d36825547f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Като жена ще ти задам един въпрос. Защо искаш детето? Защото обичаш бившия си приятел? Или защото се надяваш,че това дете ще ви събере отново? Много наивно и в двата случая. Моя приятелка е самотна майка, и е много трудно. Детето постоянно я пита " Къде е татко"? Дори не мога и не искам да си представя как се чувства тя. Това дете, няма да е вечно бебенце ще порасне и ще види,че всички деца имат майка и татко. А то си има само майка, и ще ти задава въпроси може и да те обвини един ден. И един ден какво ще обясниш на детето си? " Имах там един мъж, правехме това онова и се появи ти, обаче се разделихме и така.." Според мене ще направиш голяма грешка, ако задържиш детето, ще се мъчи много. Но избора си е твой сигурно си 20-25-ще имаш и други деца, но нека бъдат желани и от двете страни, така няма смисъл...

Сара

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7fb5884804
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наистина си много зле, но късно ще разбереш какво те чака с това дете!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5620204f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   9, айде не се прави на много разбиращ! На 20 съм, майка ми ме е отгледала съвсем сама и веднъж не съм казала "Къде е тати? ", въпреки че всичките ми приятелки пораснаха с бащи. Никога не ми е липсвало нищо. Бих танцувала на гроба на "баща" ми, ако изобщо му знаех името.
Към авторката - мила, свалям ти шапка за решението! Ти си знаеш най-добре какви са възможностите ти. Каквото и да е решението ти, пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 28e51c1546
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Жена съм. Съветвам авторката да направи аборт. След като се роди детето ще става все по-сложно. Не си го причинявай момиче, помисли добре. Един ден ще иска да знае кой е баща му.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 25475223c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   of 13 - Определено съм разбиращ, това ми е професия от има -няма 35 години. Това, че ти си имала майка, която е работила здраво, само за да покрие дефицитите, не значи, че не са съществували, или че при всички е така. А и е ясно, че няма как да ти липсва нещо, което не си имала - даже и името на баща си не знаеш. Тук става дума за съвсем друго нещо - за решение на млада жена на прага на живота, дали е наясно с трудния път, който и предстои, и дали е готова да го поеме, защото ентусиазмът е едно, а трудните 20 години след това - съвсем друго нещо. Особено ако няма на кого да разчита...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 163a3cf5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Кратка версия:
Не искаш да виждаш бащата, а половината гени на ембриона са от него. По-добре постъпи рационално и абортирай, че ще ви гледаме по Съдебен спор сигурно.

По-разширена версия:
Всъшност, много ме мързи да пиша. Не позволявай животинските ти инстиктни да ти прецакат живота, макар че май е ясно, че баш така ще стане.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 72c56bb610
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аборт при добър и проверен лекар. Имаш време да си намериш подходящ мъж и да си създадете семейство.
Имам 1 аборт и 3 деца след това.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fb21af2efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аборт. Да не искаш да носи неговите гени, или след някоя годинка да се сети,че има дете и да се реши да си го гледа? Няма смисъл да си самотна майка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker