Кога е правилно да направиш секс за първи път? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Кога е правилно да направиш секс за първи път?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 3782 пъти
Здравейте аз съм момиче на 17 години. И се чудех кога всъщност е нормално да ти бъде първият път? И не нямам предвид на колко го правят всички защото знам, 13/14 понякога 12 дори, ето например всичките ми приятели и в училище и то не само връстници а и по малки от мен. Аз съм единствената, която още не е правила секс. Но принципно никой не знае затова естествено и малко не съм сигурна вече. Все пак повечето го правят на 12/13 други понякога макар и по рядко на 19/20 понякога и по късно, но на колко е нормално чисто биологически и психически да ти бъде първият път?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: cc7f4aaa0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Направих го на 18 - мога да кажа, че и тогава не бях готова психически. След 16 обаче го смятам за нормално. До към 21-22. След това избиват повече комплекси, неувереност. Въпросът е да намериш човек, с който и да го направиш, да не съжаляваш. Аз тогава не го разбирах така и просто се забих с някого, за да 'ми мине'. За не малък период от време не осъзнавах какво точно значи сексът..

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 64368a4a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма такова нещо, като "правилно".
В Република България е законно на 14, при определино условия и на 16, според общите условия на закона. Като се вместваш в тези рамки - когато си готова. Все пак не чакай принца, ще изпуснеш сума хубави моменти.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 78e0eb7f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей!
Първо сексът не е грешно нещо. В природата го има, за да може хората да си доставят удоволствие. Да правиш секс не те прави лош човек. Отделен въпрос е с кого, колко и т. н.. Секс не се прави от типа ( чукане за една нощ - с извинение ), а се прави от желание на двете страни, с любов и чувства.

Вече чисто биологически тялото на жената се е развило от 17 до 20 години ( Все пак всеки организъм е различен и е строго индивидуално ). Да по - добре е да се направи да кажем на 17-19, защото организма може да понесе и тялото е развито.
Едно момиче / момче на 13/14 не биха усетили нещо бог знай какво от секса както един съзрял човек на 18.

От психологична гледна точка - това е изживяване. Трябва да знаеш, че го искаш и си готов да поемеш ако има последствия и да отговаряш за тях. Дали е добра идеята за секс на 13 категорично не. Един тийн имали психиката да издържи да не свърши в момичето или момичето да не забременее. Знаят ли какво е контрацепция. Как се прави безопасен секс без риск от нежелана бременност или болести предавани по полов път. Важно е да имаш психика и да изпитваш желание и наслада, че правиш секс.

От морална гледна точка - всеки го приема по неговия начин. Всеки отговаря за себе си ( или родителят до навършване на пълнолетие ). Ако имат смелостта да правят секс на 13 да правят. Дали е от ниска сексуална култура или друго зависи. Зависи от теб, никой няма да ти каже на колко трябва да правиш секс. Когато си готов и си го обмислил като хората. А и човека, който ще правиш да е стойностен, да те приема и уважава теб.

Изводът, е че рано или късно ще го направиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e7dd159558
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей !
Аз също съм колкото теб и точно преди 3 дни го направих за първи път. Аз като цяло си бях готова, не е нещо много страшно, но според мен трябва да се прави над 16 годишна възраст, за да може да си що годе развита физически, а и психически. Не мисля, че едно дете на по 11-12 е редно, каква сексуална култура ще имаш и като ти текне кръвта после на майките си ще реват да ги избършат. Иначе не очаквай нещо много от първия ти секс. Мен не ме болеше много, но пък за сметка на това имаше много кръв, даже все още ми тече леко. Отговорност си е все пак.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6558e12bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Биологически, тялото ти е готово на 12-13, но е лоша идея и в грамадното мнозинство после се съжалява. Психологически зависи от зрелостта на човека и от партньора отсреща. По-рано достигналите някаква (психическа) зрялост хора може и на 16 да правят първия си път и да е специален и страстен и няма наранени и съжаляващи, ако е с партньор, който те обича и който ти обичаш и е спокойно, нежно и безопасно направено. Но това са минимуми, винаги е по-добре по-късно. Аз примерно го правих за първи път на 16 и беше с момиче, с което споделяхме невероятно силна любов, и двамата бяхме готови за това и го искахме и се пазихме и беше страхотно, и двамата мисля, че пазим хубави спомени от това. Обаче с времето ние се променихме, нещата се промениха и на 19 всичко се вгорчи и в крайна сметка скъсахме лошо и се помним с лошо, но първия път не беше грешка. Искам да кажа, че си готов за това, но още не виждаш всичко от живота и самия секс може да не е толкова лоша идея, но човека с който го правиш може да се окаже не както го виждаш тогава. Почувствай се готова и еднакво важно - намери си човек, който го заслужава и който желаеш и обичаш и той теб. Тогава е нормално.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 997aa0cae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Аз, го направих на 26. Морална съм, имала съм много кандидати, много обожатели предложения. Съдбата си знае работата. В един момент си мислех, че никога няма да го направя. Просто точният пратен от съдбата, който да го усетя, че трябва с него да го направя, не се появяваше в живота ми.
Така.. Да започна, по-същество.
Когато бях малка, срещнах за един миг, едно момче. Много след това, не го виждах, много време. Срещнах го вече, зрял на 26 може би. ВТРЕЩИ МЕ, от там нататък това беше най-красивият и перфектен мъж. Невъзможен в моите очи. Какви ли късметлиики са били с това момче, а има ли приятелка? Въпроси, вътрешни. НЕЩО В МЕН ТОГАВА МИ КАЗА-ТОЙ ЩЕ ТИ Е ПЪРВИЯТ. И така живота, си течеше напред. Влюбих се много в друг, с който не се получиха нещата, съдбата не го искаше. Голяма любов.. Дори страдах много. Преди това, даже и в друг. Но въпреки тази любов, вътрешно си казвах имаше там на времето един номер 1. Перфектният, къде ли е.
10г. не го бях виждала. Докато един ден съдбата ме срещна лице в лице с него. Не го познах, запознахме се.. С този мъж, нещата се получиха с лекота. Мъжът, който смятах за не достижима мечта. Мъж, който на времето мой приятелка ми казаха изречението-МЕЧТАЙ СИ, не е възможно.
Тогава им казах, представяте ли си с него, да ми е първата целувка и секс. И така и стана, но 10г. след това изречение.
Когато, страдах от любов, влюбване в едно момче. АЗ знаех, че съдбата ми е подготвила нещо, по-добро. Въпреки, че не съм била влюбена в въпросният, перфектен. Аз, от малка знаех, че той ще ми е първият. Прекарахме хубави моменти...!!
Но знаех, че с него моментите са ни не за дълъг период от време. Пътищата ни са различни. Но съдбата е най-мощната сила. Аз благодаря за това. Но платих висока цена, за този мъж.. С голяма любов и болка преди това.
Живота си тече на пред. Никой не е избягал, от съдбата си.
Съдбата ме срещна с друг човек, пък с който не бях. Не исках да бъда. Интригант и човек с лоша енергия. Добре, че Бог ме спаси.
Живота ще ми поднесе, и нови моменти. Нови хора в живота ми, които трябва да срещна.
Благодаря. Поднесох ви сбито и накратко, част от историята.
Да на 26 го направих за първи път. Ако искате се смейте. Но, не съм от днешните жени, които си лягат с всеки, който им поиска.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 997aa0cae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Този перфектният-ми каза НАСЛАЖДАВАЙ МИ СЕ.Така и направих.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 53b4d3b415
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Когато искаш.

Alpha, ж. 31

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f8e57eefe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много тъпи съвети до тука. Трябва да се прави само с човека който обичаш и ще си сигурен в него. Затова първо се жениш и след това. Едно момиче почне ли от малко много зле. После като стане булка на 25 е била разширена от поне 5 човека....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5139038864
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 20 и за себе си мога да кажа, че колкото и тялото ми да го иска, психически не съм готова. Чувствам, че сякаш ако го направя, ще бъда омърсена понеже всеки, който уж се интересува от мен, се оказва, че иска просто секс. От една страна искам да изгубя девствеността си, защото е вече срамно, от друга - не.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ba78413974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Между 17 и 19 години. Хайде по "новите" стандарти до към 21 да се моташ... След това определено говори за някакви проблеми - било с общуването, било с психиката, било с изджендърясване или нещо подобно.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2f06832dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Между 16 и 20 години. Сексът изисква зрялост, но и създава такава. В този диапазон тялото ти е достатъчно развито за секс, а психиката ти е готова за тази крачка. След това почва да ти липсва важно развитие. Тялото ти е узряло, а психиката си остава на едно детско ниво. Пропускаш важен опит, почваш да развиваш несигурност, липсва ти развитие. Сексът е много важен за психичното здраве.

Затова и се действа навреме. Не че после е фатално, пак можеш да го преодолееш. Но ще ти е доста по-трудно и ще трябва да се пребориш със себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fc5b90fcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Б*хму сълзливата история на номер 7. Че перфектния, че интриганта.
Авторката е писала темата, защото ти се прави, пък търсиш някой да ти каже " Да, на 17 вече ти е късно, давай" и ти да си успокоиш съвестта, че искаш нещо толкова нечовешко и "срамно". Може би ти си единствената, която ще го направи.
Впрочем имам въпрос към модераторите. Може ли да се слагат емотиконки в коментари и теми.



Гея от Корея

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 13771c891b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ми, аз бях на почти 19. Голяма любов беше. Сега ми е смешно, като се сетя. Иначе си живеех в романтичните филми, как ще се омъжа девствена, за първата си голя и единствена любов..., ама ей на срещнах го и всичко отиде по дяволите.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0ffc5703a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Предпочитам дърти девственици с изкривени от мастурбиране големи устни.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 03af0ca157
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Предполагам, че при всеки човек е различно. Аз го направих на 18 години, но може би бях готова още на 17. Тялото ми беше достатъчно развито и го познавах добре, психиката ми беше здрава, имах си разума и познанията.
Няма да забравя, как повечето ми приятелки си загубиха девствеността някъде на 14-15 години. Всяка една, без изключение, каза, че се е чувствала странно след това. Сякаш е взела безвъзвратно решение и след това е започнала да се колебае... това за мен е вид явен кошмар. Нищо подобно не ми се случи. Приемах, че сексът е секс, разбирах рисковете, но се чувствах готова- нямах страхове, нямах въпроси, бях влюбена, дори не съм го мислила излишно, никога не съм съжалила за случилото се. Ако някой може да мине през това преживяване по същия начин на 16 години, отлично. Ако може да го направи на 14 години, добре, предполагам. На мен ми трябваше малко повече. Мисля, че важното е човек да се чувства уверен, да е запознат с предпазните средства и да е сигурен в партньора си. Не да скочи през глава и после: "Ама, аз май избързах и не трябваше. ". При едни условията са изпълнени по-рано, отколкото при други, индивидуално е.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 997aa0cae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   До №13:Няма и грам сълзи. Има достойнство и истина. Да мога да кажа, че го направих късно. Да но го направих с точно, с когото исках и както исках. Организма си го иска, и преди тази моя възраст, на която го направих. Но така е трябвало и грам не съжалявам.
Към днешна дата, не съм влюбена от отдавна в онова момче. Даже си приказваме, от от време на време. И се поздравяваме и се уважаваме. Така, че думата сълзлива история-не и е тука мястото. Пък и да е сълзлива или не, не натрапвам никой да я чете и да се товари.
Да пак ще го кажа-не го направих с някой случаен. Точно с този с когото исках. Човек, с който нещата бяха, точни и ясни. Аз харесах тогава него.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 997aa0cae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Всеки си го прави, когато иска и когато му дойде времето.
Даже смятам, както вече казах, че малко по-рано е най-добре. Тялото и организмът, се нуждаят.
Аз не съм съдист, който ще съдя някой, че го направил на 15 примерно. Всеки сам си избира. Въпреки, че аз и на 15 съм имала възможност. Та даже и на 14. С момче, тогава пък което беше влюбено в мен. Но изчаках до 26.
Аз просто, написах коментар по-темата. Без сълзи и без грам болка. Написах го с КЕФ и УДОВЛЕТВОРЕНИЕ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1702ca86f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Няма правила за това. Хубаво е да се случи, когато си готова и го поискаш. За едни е хубав романтичен момент, за други разминаване с очакванията. Но щом се питаш, значи момента не е дошъл.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: af569f571a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Това е най - естественото и хубаво нещо. Няма какво да чакаш след като си на 17. За мен е напълно естествено около 16, 17 да започнеш да го правиш. Няма абсолютно нищо страшно в това, сексът носи само удоволствие. Колкото до първият път, лично за мен не е толкова важен, аз бях на 17, сега съм на 25 и мога да ти кажа, че не го и помня.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9a27127ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Когато намериш правилния човек и най-вече когато емоционално си готова за това. Защото сексът освен удоволствие е и отговорност и за твоето здраве и за здравето на партньора.
Ужасяващо е да четеш теми как той и свършил в устата и можело ли да забременее от това. Образовайте се, хора! И тогава правете секс! Но да кажем този пример е просто смешен, но какво да кажем за тези, които идея си нямат що е то контрацепция и безопасен секс и в същото време даже се гордеят, че са много вървежни и са спали с 15, 20 или повече човека! Е, това нормално поведение ли е? И после "На 17 съм, бременна съм, как да кажа на нашите?" И това е по-добрият вариант. Да не се окаже, че освен бременна имаш и торба болести, някои от които доста опасни. За щастие СПИН не е масов в България, но и сифилисът е достатъчно гаден. И то защо? Защото никой не си направи труда да научи що е то презерватив и как се ползва.
Така, че да ме прощавате, ама на 12 или на 15 изобщо не ви трябва да правите секс. По-добре наблегнете на уроците по биология и най-вече на лекцията за здравна култура и полово предавани болести и едва тогава ходете да се правите на големи жени и мъже по баровете и дискотеките. Че иначе... рискът до 25 да имате 3-4 аборта, няколко болести и да давате луди пари за инвитро хич не е малък.
Та поне като се правите на много големи и готини, правете го умно! Защото на 15 лесно се правят глупости, но последствията могат да са до живот!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 50b384d0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Мило момиче, не е важно кога, а с кой !
Първият път и мъж винаги се помнят, трябва да му имаш доверие и да се усешаш обичана и пазена, поне така стана с мен и не съжалявам.

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: aada5a3ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   М 30 направих го на 16 години,според мен е нормално от 16 на горе

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 4eddc572fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Няма точно определени години трябва ти да го искаш да си сигурна в решението си и също и в партниора това е много лично нещо и понякога може да съжаляваш ако не си го обмислила добре както се случи и при мен направих го от глупост на 15 години за това помисли много добре когато се чувстваш готова и сигурна тогава

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 дни
hash: 48c41f7031
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Според мен въпросът за това кога е нормално да направиш секс за първи път е излишен. Повечето българи в днешно време никога не правят секс независимо на колко години са повечето остават девствени за цял живот - не се женят и не раждат деца, или тези, които все пак правят секс го правят много късно, много след като навършат пълнолетие, след 30 г. Сега хората стават родители много късно, защото такъв е манталитета. Като, че ли в това да станеш родител млад има нещо лошо. Повечето живеят цял живот като монаси и монахини, нямат си приятели и искат да останат девствени. От една страна сега не се държи на това да се женят и да раждат деца, а от друга на много хора не им върви в това и не искат да имат деца. Навсякъде само говорят за това, че българите не раждат деца, че раждат само ромите. Така е, защото при българите не се държи на това да създадеш семейство и да имаш деца. После някои хора само говорят колко е хубаво да имаш деца, колко е важно, но никой не иска да се жени и да ражда деца. Само говорят за това, че на едно дете трябва да му бъде осигурен хубав живот, но за да му осигуриш хубав живот най-напред трябва да го имаш. Повечето хора не могат да си намерят приятел/ка, то какво остава дете да имат. Според мен хората в миналото са правели повече секс, отколкото сега, защото тогава са се женели млади и са раждали много деца.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 дни
hash: babdecdd7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Направи го, когато си влюбена в някого наистина, когато се почувстваш сигурна в него и не се сравнявай с останалите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker