Първият път на моето дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Първият път на моето дете
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 4635 пъти
Здравейте!

Искам да обсъдим точно този важен за всеки един подрастващ момент от неговото развиете!

Подчертавам, че не съм създал все още семейство и нямам деца, но въпреки това ще си изкажа мнението как бих постъпил като родител! Моля в разговора да се включат хора от всякаква възрастова група, така че да споделят своя опит като родители или тийнейджъри...

Според мен идеалната възраст за започване на полов живот независимо от пола е 16-18 г.

От тази гледна точка бих разговарял свободно с децата ми за секса, гаджетата и любовта от по-малка възраст – да кажем 13-14 г. Именно този момент възприемам за правилния, когато да започна да им давам подробни обяснения за сексуалния живот и света на големите! Като ще се стремя да възприемат за правилно, че най-добрата възраст за първата интимна връзка е 16-18г., а през периода 14-16 г. бих им казал да си подбират внимателно и дори да се стигне до сгаджосване, да се ограничат с целувки и натискане... За себе си съм направил извода, че възрастта под 16 г. не е подходяща за полов акт, заради неразвитото и слабо контролируемо емоционалното тяло на тийнейджърите. Голямата липса на правилна оценка както за себе си, така и за околните (което при някои продължава десетилетия над тези години... ), лесно биха довели „детето“ до грешен избор и възможността да се постави в опастност е голяма. Ето защо приемам, че откритите и чести разговори в тази възраст са от голямо значение за по-нататъшното развитие на децата и личността им.

Всички знаем, че момичетата получават първия си мензис на възраст около 12-14 г, а момчетата – първата си еякулация около 14 г. ( като годините могат да варират много при всеки един от нас); на 11+ г. е нормално и за двата пола да отделят първия си секрет. Момчетата започват да правят опити да мастурбират на възраст 9, 10 г. И затова оттогава бих започнал да им говоря на тема „половете и секса“, разбира се по-внимателно. Това прави някъде 3-ти, 4-ти клас!

За първия път, което както казах ще държа да е на възраст 16-18 г., бих поощрявал децата да бъдат инициативни, да направят смело първите стъпки и бих им помогнал с достатъчно съвети как да са успешни с първия си партньор и първите опити в секса! И най-същественото – задължително да отделя свободно време и пространство къде и кога да го правят. Струва ми се, че много родители пренебрегват именно това, че децата се нуждаят от самостоятелност и неприемайки този факт, възпрепятстват правилното и навременно развитие на собствените си деца. Дори се стига до натрупване на страхове и комплекси при тях, че някой от родителите им ще ги ЧУЕ И ВИДИ, което се превръща в СТРАХОТЕН ПРОБЛЕМ във взаимоотношенията им с другия пол. Да не говорим, че именно поради тази липса на „МЯСТО И ВРЕМЕ“, една част от тийнейджърите пропускат правилната възраст и възможността да бъдат с даден човек и то по вина на родителите си!

Родители, освободете терена на децата си и ако нямате работа си намерете, а не да киснете на главите на синчетата и щерките си и да викате само „хайде маме, хайде маме“ и „хайде тате“ и така до 30 години, а някой и до 50 годишна възраст викат на чедото „хайде маме“ – пълен български инфантилизъм и брутално поведение към децата ви!!!

Лично на моите деца ще казвам, че не само е хубаво половинките им да преспиват дома, но и оргазма, придружен с викове и стенания е напълно нормално нещо, от което не трябва да се притесняват и че не трябва да се пазят от това „случайно някой да не ги чуе“! На мен лично въобще няма да ми пречи да чуя как детето ми тийнейджър/ка си прави кефа в съседната стая! Масата от хората не живеем в големи жилища, където само за един да е на разположение отделен етаж, нали така? Тогава защо да е проблем няколко изпуснати стона от удоволствие и звуци от пошляпвания в съседната стая и то от децата ви??? Възприемам го напълно нормално и бих говорил по въпроса какво не е наред, ако липсват!

В живота съм се убедил, че хора, които са подтискали проявите на сексуално удоволствие по време на секс в ранна възраст, получават трайна загуба на (по-голям) оргазъм! Сякаш в тях има едно пространство „табу“, което ги „заключва“ пред възможността да се отпуснат и да се насладят дълбоко на партньора си и да изпитат желания екстаз!

Очаквам вашите опитности и коментари!
От автора на темата „Бройките и възрастта“

Благодаря!
Автора89

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3b0bd2acb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пич ти май не се сещаш,че децата ти и грам няма да ги интересуват томовете ти плесенясали мисли.Ако ги чакаш до споменатата от теб възраст ще се изненадаш неприятно,че са вече доста опитни и ще се чудят защо им слагаш след дъжда качулка.Ти сигурно по същия начин си бил осведомен и обучен,нали?Смях,смях....
Най-доброто което можеш да направиш е да се правиш на перде и да ги оставяш сами да се оправят с темата.Пък и честно казано не мисля,че това,което си написал тук е главната ти идея.Ьвучиш ми като инцест-педофил.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d742ce26af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ок, но никой не знае какво ще е след години. Мислиш, че е лесно да имаш деца? Много ми е интересно ако стане следната ситуация.
Да хванеш дъщеря ти да прави орален секс на гаджето си и как ще реагираш. Ако по случайност стане. Ще я пребиеш от бои и ще се ядосваш, че и ти имаш вина или ще и ръкопляскаш, ще даже ще и кажеш как да го прави?
Много ще ми е интересно наистина и те моля да ми отговориш на въпроса.

Защото е едно, където ти си мислиш и друго е да имаш деца и да знаеш какво е!

Ще очаквам отговор.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e61f2af97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо ти е много рано да мислиш за такива неща. Докато дойде време за такива разговори, предвид че в момента явно дори приятелка нямаш, ще си придобил толкова нов опит и толкова пъти ще си си сменил мирогледа, че нищо няма да е останало от сегашните ти напъни.

Второ, с децата трябва да се говори на тези теми, но твоите идеи преминават границите на нормалното. Та ти вече си им изготвил график кое на коя възраст да правят? ! Доста грубо и навлизане в интимния живот на децата и тотално не на място за един родител.

И трето, това със слушането на стоновете е супер криийпи. И с горното вече се движеше на инцестната граница, но тука вече я прескочи. Осъзнай се!

Авторе, ще бъда напълно откровена, защото смятам, че ще ти е полезно. Звучиш много незряло. Според мен имаш още доста да растеш, преди да си правиш сметки, как да отглеждаш други хора. Според мен също така проектираш някакви свои неизживени фантазии върху евентуалните си деца. Това не е здравословно. Помисли внимателно над думите ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a732fc4705
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хора, темата е провокация от моя страна да видя, какво е отношението на родителите към децата им относно сексуалния им живот и как ги възпитават, ако въобще говорят за това... В темата за вибратора прочетох някакви страшни глупости и ако действително тази тема е истина, се замислих по въпроса за сексуалната култура, която се предава на децата вкъщи!

Не гледайте глобално на това, което съм описал като положения! Разбира се, че ще ви изглежда като откачено погледнато в общ план! Ами кажете как вие постъпвате със собствените си деца?

И нека тийнейджърите кажат какво ги смущава в поведението на родители те им, касаещо техния сексуален живот?

И както очаквах, веднага някой се захвана, че децата вече ще са се на*бали преди да си отворя устата... Затова споменах възрастта 9-10 г.!!!
А за „стоновете“ – вие го тълкувате, че ще съм някакъв извратеняк, който ще слухти... А моята идея е – какво правите, ако заварите детето ви тийнейджър, че прави секс или излиза от стаята си с яко пламтящо лице? И пак го вмъкнах в темата, заради нещата, които се написаха за вибратора... знаете.
Не ми давайте „мили“ съвети за отглеждането на деца! Не е за това темата...
Кажете вие как възпитавате своите!?
Иначе темата губи смисъл...

Поздрави!
От Автора

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: eeea0c663b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз ще сведа коментара си до следното :
1. Ще се погрижа децата ми да са получили теоретично сексуално образование преди да ги е ударил хормона, за да знаят какво им се случва и какво и как да правят (или не). Аз се образовах на 8, от книжки, намерени в домашната библиотека - намирам метода и възрастта за подходящи.
2. Опирайки се на горното и приемайки, че са наясно със сексуалните процеси, взаимоотношения, хигиена и безопасност - ще ги оставя те да решават кога, с кого и какво ще правят.
3. Ще остана на разположение за въпроси, съвети или помощ, ако искат такива. И ще се погрижа да ме няма вкъщи, ако знам че са си планирали секс-вечер (примерно). Техният личен живот си е техен и ще огранича присъствието си в него до степента до която те самите смятат, че е необходимо.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 830b12884c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Какво ще правиш, не си ли гледал рекламата за дъвка-орбит? Когато бащата на момичето ги завари, какво направи момчето, лапна дъвка орбит и се ухили на бащата - здрасти, аз съм Жоро, и бащата както се чумереше и той се ухили. Децата са по информирани от родителите си, няма за какво да им даваш акъл, времената са вече други!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f8e06e2c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма строго опрвделени възрасти за тези разговори. Моите родители сядаха и разговаряха с мен винаги когато съм и задавала подобни типове въпроси, независимо дали съм била на 6, на 12 и прочие.
Примера който аз съм видяла и който смятам за правилен според моите възгледи, не бъди от онези които все казват "като пораснеш ще ти кажа", ще отговориш така веднъж, втори път, и накрая детето ще изнамери всичко което го интересува в интернет. Според мен най адекватно е да посрещнеш въпроса на детето и да отговориш според ситуацията, да обясниш така че детето да те разбере според възрастта му. Аз самата нямам деца, но имам племеници и често се сблъсквам с въпроси по тема полов живот зададени от тях. Старая се да им обяснявам нещата по начин по който ще ме разберат. В днешно време има много образователни филмчета, които са доста от полза, може спокойно да използваш някой по разбираеми думи от генетиката, на децата това им е интересно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a3e9701212
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това какво си мислиш е едно. Истината е, че децата ти няма да се интересуват на каква възраст точно ТИ смяташ, че те трябва да правят секс. Иначе с всичко останало съм съгласна. Трябва да се говори с децата от възможно най-ранна възраст и под това имам предвид да не се обяснява как щъркелът носи децата. Според мен 13-14 е доста късна възраст за разговора с "птичките и пчеличките". От 9-10 годишна възраст трябва да се обясняват основни неща - разликата между половете, че сексът не е лошо нещо и че никой няма право да ги кара да правят нещо, което не искат. В това число е добре да се изгради стабилна връзка на доверие с детето. В последствие най-късно 5ти клас мисля, че е добре да започнат и разговорите за предпазни средства и заболявания. Аз лично изгубих девствеността си между 6ти и 7ми клас (12 и половина) и въпреки, че знаех как трябва да е винаги с презерватив и т.н. не счетох за необходимо да настоявам. По-добре да говорите от рано с децата си и да не допускате да правят подобни грешки.
Ж26

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker