Гинеколог и сигурност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Гинеколог и сигурност
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2697 пъти
Здравейте! Всеки има по един човек в живота си, който винаги е бил и си остава тръпка, но винаги е имало нещо на пътя и въпреки това, нещо сякаш винаги ви дърпа един към друг. Та с това момиче в моя живот след доста години напред-назад влязохме в по-сериозен контакт отново и като цяло, ако не беше ситуацията с карантината, щяхме да сме заедно. Аз съм отговорен на тема сексуална безопасност и когато разговора се завъртя към сексуална тема, вметнах за мерките за пазене. Малко контекст: С нея сме били интимни преди и се наложи аз да настоя за презервативи, защото то беше малко открадната любов, а и тя беше още доста разюздана тогава и въобще не вярвах на някои от партньорите, които е имала, за които знаех. Тя естествено го прие като "Ти не ми вярваш и мислиш, че трябва да се пазиш от мен" - типично женско приемане лично на неща, които са си за внимаване. На нея от тогава и е дошъл доста акъл в главата и вече е доста по-зряла и разумна, но все пак внимавах като включвах темата за мерките за безопасност, защото си е болна тема от преди. Тя каза, че ако искам, няма против да го правим само със презерватив, но като цяло предпочита без със хора, на които вярва. Аз също, естествено предпочитам без гумата, ако съм спокоен, че човека е здрав, но пак намекнах, че не съм готов да сложа здравето си на карта, разчитайки на "отговорността" на бившите и партньори. Тя отговори, че не го е правила от година и си ходи редовно на гинеколог, просто профилактично. Та, въпроса ми е: достатъчно ли е жена да ходи на гинеколог профилактично, за да е спокойна, че е здрава или трябва кръвен тест, да кажем, за да е сигурна?
Моля Ви, ако отделите време да отговорите, не отнасяйте темата към пазене от бременност - взели сме други мерки за това. Просто искам да знам колко трябва да съм спокоен от това, че тя си ходи на прегледи и всичко ли хващат и откриват те?
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: c6aa226a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж съм, но дори аз мога да ти кажа че НЕ Е достатъчно. Това може да покаже дали има активни инфекции в момента, но всякакви латентни неща няма да ги открие гинеколога. Самия ХИВ вирус например няма никакви симптоми които гинеколог да може да открие. На твоята приятелка ѝ е дошъл акъла ама друг път. Просто си дава вид на по-сериозна, залагайки на вълшебни думи като "доверие". Само че доверието се доказва, не се изисква безплатно както тя очаква от теб.
На твое място изобщо бих премислил отношенията си с тази персона, особено ако имаш някакви по-сериозни намерения. Бивша курва няма, а коронния номер на всички подобни е да се представят за сериозни и неразбрани. Много рядко ще намериш изключение, но тук няма такива индикации.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: eb9c4d812f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не! Аз съм жена. Ходя на гинеколог, но той прави профилактичен преглед и взима секрет за микробиология и цитонамазка. Това е с цел превенция на рак на маточната шийка и проверка за бактерии и гъбички. С тези изследвания категорично не може да се разбере дали мадамата има хепатит Б , Сифилис или ХИВ. Най-добре си направете кръвни изследвания и тогава се отдайте на удоволствие без гума.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7451774f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На един мъж жена му често ходела на гинеколог,той се усъмнил и решил да провери;
Проследил жена си,влязъл направо в кабинета му и що да види-той я чука
-Какво правиш бе човек?-изревал съпругът ???
-Не виждаш ли,правя й вътрешноматочен масаж !!!
-Ей,добре че съм вишист от УНСС,иначе щях да помисля,че я чукаш !!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: d0acc9abfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти говориш само за болести, ами бременност. Нали не вярваш, че 100 % предпазва като свършиш напън. И ако другият месец е бременна?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2750bea0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ръгай чушката в боба и да не ти дреме, бе.

Аз какви шаврантии съм ебал без презерватив и още не съм тупнал, ти се чудиш и маеш за някоя дето иска да сте сериозни.


Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a9b3513509
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато става въпрос за секс, на жена никога не вярвай. Казала ти е че не го е правила вече година, тогава защо ходи на гинеколог профилактично.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a9b3513509
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато става въпрос за секс, на жена никога не вярвай. Казала ти е че не го е правила вече година, тогава защо ходи на гинеколог профилактично.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ed5958db72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей. Напълно разбирам притеснението, което имаш, аз съм момиче-хипохондрик! Наистина много внимавам относно заразите, които могат да се получат без участието на презерватив. Моето мнение е, че не може да бъдеш сигурен. Защо? Защото ако говорим за сериозно предаваните болести като СПИН, гонорея, трипер, сифилис и прочие може да носиш болестта, но тя да се активира дори и след години в подходящ етап (например ако имунитета е по-отслабен тогава). За по-леките болести/проблеми няма проблем. Едни гъбички безпроблемно се откриват при гинеколог с най-обикновен преглед! С бившия ми приятел, който никога досега не беше правил секс С презерватив, се карахме много по тази тема и аз го пратих освен на уролог и да си направи кръвни изследвания. Голяма част от младото поколение не са заинтересовани от проблемите, които могат да си навлекат с тази безотговорност към секса. Вярвам, надявам се също, ако е Твоето момиче да те разбере, звучи много грубо отстрани да нямаш доверие на любовта си, но е факт, че малцина имат знанията по този въпрос.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7122961b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Подкрепям отговор 1. Не, не е достатъчен гинекологът. А и като чета постта, мацката си е курва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1eac6cd390
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както е казал номер 1 не е достатъчен гинеколога. Аз съм жена. Често сменям партньорите си и мен много ме впечатляват в положителния смисъл мъже, които са отговорни към здравето си и използват предпазни средства. Има такива безотговорни с който скандали чак стават като искам да ползваме презервативи. Гинеколога може да погледне за гъбични, бактериални инфекции, папиломи и херпеси. Хламидията ако не се лъжа се открива с кръвен тест. ХИВ, различните видове хепатити също кръвно се откриват. Във всеки по голям град има такива кабинети за безплатно тестване. Ако можеш я убеди да отидете двамата. Двамата да се тествате. Така се гради доверие.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5a63047119
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Трябва кръвен тест. На гинеколог по-скоро профилактиката е за гъбични или бактериални инфекции, които не се предават по полов път, а са част от вагиналната флора. И евентуално за кондиломи, папиломавирус. Ама нито едното нито другото са опасни.
За останалото, кръвен тест.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ed5958db72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Напълно съм съгласна с номер 1!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 40e2bbb63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Eдин херпес симплекс,например, ако нямаш обрив/ранички ,няма да се види .Както и много други. И да вярваш,и да не вярваш, ти си лягаш с всичките й предишни партньори,както и тя - с твоите.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 86fbe56500
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мнение от жена:

Не е достатъчно да ходи на гинеколог дори и да е редовно. Добре е, че се поддържа, но някои болести протичат безсимптомно и може да ги има в себе си с години без да разбере. Ако решите да махнете презерватива задължително си направете нужните изследвания! И двамата! Консулитрайте се с лекар какви изследвания да пуснете. От личен опит го казвам.

Радвам се да видя, че има мъже, които са отговорни спрямо своето и чуждото здраве. Доста хора на твое място биха се възполвали от това, че жената иска секс без презерватив. Браво!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cc02c3f56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Има ли някой вкъщи? :)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 49a4f94f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не разбирам защо трябва да се сърди,че искаш доказтелство за достоверността на казаното.
Тези,които правят драми относно половото здраве - крият.
Няма как да й вярваш от кога и с кого не го е правила,в никакъв случай не го прави без презерватив,докато не ти докаже с кръвни изследвания.
Гинекологът прави рутинен преглед,а за да разбереш дали си болен от СИФИЛИС и ХИВ се правят кръвни изследвания,които излизат до няколко часа.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3738ca8d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Имах една приятелка, французойка. След втория път с презерватив, аз се оплаках че не ми е хубаво и тя ми каза да си направим двамата изследване за ХИВ. Тогава се обидих и аз така, като твоята приятелка, че не ми вярва. Но после помислих и от нейна гледна точка, че все пак не сме били години заедно за да ми вярва.
Отидох в болницата, направих си. После си направи и тя. Освен това тя имаше и сложена спирала. После се счупихме от секс две години и аз си свършвах спокойно в нея.
Така че беше права. Направете си и двамата изследвания да ви е мирна главата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker