Защо мъжете искат жените им да се обличат като курви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо мъжете искат жените им да се обличат като курви
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 7003 пъти
Чета една много забавна книга, цитат от която видях в сайта и реших да споделя също нещо от нея, интересно ми е вие какво мислите...

„Мъжкият мозък има нужда от разнообразие. Както и повечето мъжки млекопитаещи, мъжът също е програмиран да търси и да се съвкуплява с колкото е възможно повече здрави женски. (в предишната глава се описват експерименти като например - едно мъжко прасе (нерез) не може да го вдигне за една и съща свиня повече от 5 пъти на ден, каквото и да правите - парфюми, торби в-у главата и т.н., както и, че при експерименти с мъже е направена същата констатация - може да вдигне самолета средно „само“ по 5 пъти на ден за една и съща жена, но ако се появи нова жена, той го вдига за 6-ти път без проблем!!!)
...

Затова и мъжете в моногамна връзка обичат такива фактори, създаващи впечатление за новост и разнообразие, какъвто е секси бельото например. За разлика от другите млекопитаещи, като облича партньорката си в различни секси дрехи и бельо, мъжът може да излъже сам себе си и да повярва, че живее в харем с различни жени. Това всъщност е неговият начин да й навлече чувал върху главата, а после да си въобразява, че различният вид означава нова жена. Повечето жени познават ефекта, който бельото има върху мъжете, макар че малко са онези, които наистина разбират защо този ефект е толкова силен.

Всяка Коледа щандовете за бельо в специализираните магазини са обсадени от мъже, които срамежливо се въртят насам-натам, като се опитват да изберат някой секси подарък на партньорките си. През януари същите тези партньорки се нареждат пред съответния щанд в същия магазин, за да върнат получените подаръци. „Това изобщо не е в мой стил — обясняват те. — Той иска да се обличам като проститутка!“ Е, добре, но нека не забравяме, че всъщност проститутката е професионална продавачка на секс, добре запозната с това какво се търси на пазара и съответно облечена и нагласена така, че да осъществи продажбата на своята стока. Едно американско проучване разкрива, че жените, които носят разнообразно еротично бельо, обикновено имат много по-верни съпрузи, отколкото онези, които предпочитат скромното памучно бельо. Това е само един от начините, по които — ако сте в моногамна връзка — бихте могли да подходите към желанието на мъжа за разнообразие.“

Вие какво мислите, давали ли сте си сметка за това?


Из „Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния“
Алън Пийз, Барбара Пийз

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2eb88e61fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не четете тъпи книги :))) Напълно нормално е един мъж да харесва и куп други жени освен текущата; нормално е да се получи омръзване при една връзка да не говорим за брак. Следователно е нормално да се търси разнообразие в дадените рамки. Алън и Барабара Пийз уж минават за сериозни автори обаче в случая явно са решили да напишат нещо комерсиално. А що се отнася до самия начин на обличане на проститутките - той е просто условен някакъв секси стил. Там също има разнообразие. Стига с предразсъдъци относно "курва ли съм? " :))

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8ab3363ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нещо сравняват мъжете с прасетата.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, сравняват ги с мъжки нерези (прасета).
Много разтоварваща и пълна с хумор книга, която използва само научно доказани факти.
Не сме ли чували - „Мъжът ми е прасе! .. Той е голямо прасе, използваме за секс“. Никога няма да чуем един мъж, че са го били използвали за секс.
Според книгата, мъжете и жените сме още физически на нивото, на което са били предците ни по пещерите. Мъжете са пълни с тесторстерон и инстинктивно искат да заплодят всяка женска, защото заради войни и ловни инциденти са били по-малко от жените, а и чрез заплождането на една жена от много различни мъже, се е осигурявало по-голямо генетично разнообразие. (еволюцията на видовете се ускорява чак, след като се появяват различните начини две същества от един вид да обменят гени т.е. опит в оцеляванет, новото поколение е по-жизнено от родителите си).

Нямало е преди 7 мил. души. Дори сме били пред изчезване след Ледниковата ера и може би това ни е спасило.
Жените пък сме „програмирани“ да бъдем по-малко сексуални особено под 30. Младите жени са много фертилни, т. е. могат много лесно да заченат и една жена под 30 е била в състояние на непрекъсната бременност. И днес младите имат много високи стойности на хормона на бременните - естроген, които намалява либидото значително. Защо трябва да се хаби енергия и семе с излишно желание за секс, и без това и с един път си бременна? Затова и младите жени „надменно“ отблъскват младите самци.

Има и поговорка „Хвани кака да те отрака“ и е така. Жените след 30, особено в края на 30-те и в началото на 40-те са много по-сексуални и имат повече тестостерон в кръвта и по-малко естроген от младите жени и момичетач. Те не могат така лесно да заченат, затова природата си знае работата. Чрез силното им сексуално желание се увеличава шансът за поредна (последна) бременност.
Доказано е, че младата жена има желание, отговарящо на физическите възможности на мъж над 40-те, а младите мъже могат да осъществят много повече сексуални контакти на ден, отблъскващи са за младите жени „той иска само секс! “ и си хващат „кака да ги отрака“. Това обяснява и доста бракове м-у млада жена и възрастен мъж и обратно. Разбира се и материалото, сигурността, стабилността на такива мъже привличат, защото младата жена, фрашкана с естроген, търси мъж, които може да изхрани децата си, които я кара да се чувства сигурна. Млад мъж ще иска секс, секс, секс и се стига до конфликт. Той ще намери сексуалната жена у каката - може би като любовница, защото обществото ни дискреминира двойки с голяма възрастова разлика, особено в полза на жената, въпреки, че такива бракове биха били по-щастливи.

По-възрастният ще иска също секс, секс, секс, но няма да може.
Той ще е разбрал също как да привлече жените, какво е най-важното за тях и това не е сексът. Ама изобщо!
авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7bb013dca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Глупава история...
загубил си си времето, авторе...
не слагай всички под общ знаменател, поразмърдай си мозъка и ще разбереш отговора...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b5835e226b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Какво мисля за това ли? Мисля, че са абсолютни глупости. Случайно да ти е хрумвало, че разликите м/у половете, които все повече се размиват, могат да за породени чисто и просто от културата ни и социалния строй?
Най-обичам да ми се дават примери от биологията и еволюционната биология. Ти сама пишеш, че за една женска ще е по-добре да е с повече мъжки за да забременее. И как по-точно са различни мъжете и жените в това. До колкото аз зная и двата пола искат разнообразие. Чувала съм от мъже как за тях бельото не е от кой знае какво значение, но дори и да им е хубаво жените им да са с бельо като на порно актриси, това е чисто и просто заради сексуализирането на жената, но пак им омръзва. Да, чувала съм за какви ли не курвенски изпълнения и на мъжете пак им омръзва. Хората сме такива, не само мъжете. Нещата се променят, вече жените са по-творени относно секса, въпреки че процесът е труден, но все повече млади жени искат секс в достатъчно количество и партньорите им им омръзват. Не си ли чела такива теми тук, или може би аз трябва да разкажа за моето желание и за това как на мен ми омръзва, а съм далеч по 30. Но дори и да има някакво по-голямо желание след 30, това може да се дължи и на промените в стените на влагалището, които правят чувствителността по-голяма.
Случайно да си чувала приказката: "един мъж с много жени е готин, жена с много мъже-курва"? Според теб това не е ли повлияло на поведението на жените? Съгласна съм, че мъжете са по-сексуални, но това се променя. Не съм съгласна с това, че само мъжете, видиш ли, искали разнообразие, а жените няма ли нужда. Това с каква цел го пишеш? Да оправдаваш мъжете за изневерите или за приравняването на жените със секс обекти(бельо и всички унизителни неща, които мъжете не биха правили), казвайки, че жените не били "програмирани" да правят така?
Щом всичко, което правим е програмирано и от нас не зависи нищо, можеш ли да ми обясниш защо се харесват слаби жени, като би трябвало да е точно обратното. Трябвали да ти обяснявам защо?
А това, което си писала за хората от различни възрасти- може да е разпространено мъжете да са с по-млади жени, но не и обратното. Това се дължи на съвсем, съвсем различни неща. Случайно да си чувала това, че един мъж на 40 бил в разцвета си, а една жена на 40- повяхнала, като един вид животът на жените с съкратява? Да си забелязала, че се възприема за красиво в една жена момичешкото излъчване, а в един мъж това не е задължително? Естествено и за това ще се намери оправдание- фертилността на жените в тази възраст. Да, но при мъжете възрастта също оказва влияние в/у качеството на спермата, въпреки това по-възрастните жени обикновено са усмивани ако са с по-млади.
Това, че жените под 30, задължително от единия път забременявали къде го прочете?
Брей, тогава сигурно на мен нещо не ми е в ред след като желанието ми е по-голямо от това на приятеля ми. Ами какво остава за всички останали жени под 30, които също имат желание.... Всичките явно не сме в ред. Казваш, че иначе постоянно сме щяли да бъдем бременни, а не мислиш ли, че точно това е целта? :Д Възможно е да има хормонални причини за това на жените след 30 да им се иска повече, но това да са с по-млади не е разпространено точно поради културни причини. За тях няма ли да кажеш, че искат разнообразие и няма да е лошо мъжете им да се обличат по-така за да ги задържат? :Д

П. П. Мразя, когато някой оставя дъската спусната, като това винаги се прави от гости.
Бях си намислила да прочета книгата, но сега след твоята прекрасна реклама, май ще се откажа.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, нямам никакви цели с писанията си. Просто се питах, какво би било мнението на читатилите на сподели.
Аз четох книгата и ми стана първо доста смешно, после открих за себе си доста истини, описани от авторите. Истини за жените и мъжете, които нямат общо с етнос и култура. Просто с пола.
Не сме еднакви - достатачно е да се погледнем голи в огледалото. Мъжете и жените просто не са еднакви.
Прочти все пак книгата, ако си падаш по аргументираните с научни изследвания заключения, ако си открит за нови знания и искаш да разбереш по-добре мъжете.
В повече от половината от книгата същност става дума за комуникацията мъж-жена и различното възприятие на света. Стига се до недоразумения, когато няма такива.
Интересен материал, но колоритно и странно ми беше това с бельото, затова го постнах. Моят приятел също е от тези, за които бельото нямало значение, но наскоро влезнахме в магазин и той ми взе бельо, ей така уж, между другото.
Това бельо аз никога сама не бих си го избрала. Курвенско ми е, изобщо, когато сме само момичета, никога не гледаме такова. Мъжете (както ги описват в книгата) действително срамежливо се мотаят из еротичната секция на магазина за бельо. Сега ми става по-смешно.
Имаше и друга една мисъл - какво трябва да правите, за да накарате жената да се чувства щастлива с вас - галене, гушкане, глезене, милване, обръщане на внимание... и така половин страница.
Какво трябва да направите, за да е той щастлив? - съблечете се гола.
Мъжете (според авторите и разни изследвания) обожавали да гледат женско тяло, това ги подлудявало. А жените, ами на нас ни е смешно да видим гол мъж в списание например.
Действително, аз ако видя изневиделица гол например, ще ми е смешно, никога не бих се възбудила от „формите“ на непознат мъж. Мъжете обаче си гледат и се „вдъхновяват“ от женските форми. Поне според авторите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 66a13ece9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Безсмислени упражнения за мързеливци. Що е нужно да преправяш вехтата дрипа и да си я влачиш подире си, като навсякъде е пълно с други нови хем по млади, хем по сочни хем по жадни екземпляри. Егоистично е да не им посветиш малко внимание и да не ги позарадвш, като при това лишиш и себе си от разнообразието което ти се предлага. Е, вярно е, че не само "твойта", а и всяка друга иска да те присвои и да те контролира, ама ако им посветиш чак толкова внимание, ще се озовеш оженен за всяка следваща, така, че чак до там не трябва да се стига. То и без това си е до време -докато тия, сочните и буйните все още те забелязват, след това "и жабата става за риба". Природата си знае работата. А и обществото също. То е наложило вето върху свободния секс, защото последният е мощно оръжие за управляване на масата овчици в стадото. Как би се отказало от такъв инструмент - стадото трябва да е послушно -да пасе скупчено, където го заведат, да чака смирено реда си да го издоят, и понякога да му пускат малко зоб и вода, за да не умре, че после какво ще доят...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0273a92217
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   7, съгласна съм, че мъжете и жените не са еднакви. Но мъжете също не са еднакви в половата си група, както и жените - в своята. Често многообразието в една полова група е по-голямо отколкото между представители на двата пола.
Доста колоритно (и фешън напоследък ;) е човешкото поведение да се сравнява с това на определени животински видове или за него да се ръководим единствено по навиците и техниките за оцеляване на първите хора. Но ние не сме нито животни, нито живеем в условията, в които са живели хората преди 30 000 години.
Поведението ни е генетично и хормонално обусловено, социално обусловено, обусловено от изборите, които правим.
На чисто поведенческо ниво, приятният за общуване човек, с чувство за хумор, с добра обща култура, който отстоява себе си и ценностите си и излъчва достойнство би задържал по-дълго партньора си от едно тъпичко, лековато същество, което днес помахва със заешки ушички, а утре - върти камшик. Може мъжете като цяло да са по-сексуални, но и те имат нужда от любов, разбиране и, особено, да уважават партньорката си.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b5835e226b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А питала ли си се защо е така? На жената е вменявано, че тя трябва да се срамува от сексуалните си желания. Да не говорим за това, че жените се сексуализирани, за разлика от мъжете. Обратното- всичко, което би могло да се приеме за по-сексапилно в/у мъже, моментално се определя като гейско и не-знам- си още какво.
Но ако ти не се възбуждаш съвсем от гол мъж, се чудя и до колко си сексуална изобщо ако си падаш по мъже, защото аз опредено харесвам да гледам и е важно с какво бельо ще са.

Ако си мислиш, че навсякъде всичко било еднакво, независимо от културата, погледни взаимоотношенията при някое африканско племе. Едно нещо е еднакво, обаче- патриархата и това, което произтича от него, което хората обичат да оправдават с еволюционната биология.
Не си открила топлата вода. Такива като теб постоянно обичат да говорят за тези неща и да казват как нищо не зависело от горките "глупавички" хора.

Сега остава да ми кажеш и как мъжете били по-визуални и картинката ще е пълна. Брей, това е "доказано" биологично, видиш ли, не само защото те гледали повече порно и карали жените да се обличат като курви, което може да се дължи на нещо много по-различно.

П.П. Моят приятел никога няма да си позволи да ми вземе бельо, което знае, че аз няма да харесам или ще ми бъде неудобно. Ако направи нещо такова пък, вероятно предполага после аз с какво бельо ще го накарам да се появи само за да облека това. ;)

А на предишния четири години не успях да омръзна с нормалното си бельо, като зная, че не ми е изневерявал и при положение, че беше много сексуален.
На мен той всячески се опитваше да не ми омръзне, като беше наистина освободен в леглото и вероятно по-добър и от порно актьорите(не преувеличавам). Да не повярваш- и межете трябвало да се постараят за жените, които също имали изисквания.
Ако ти не харесваш мъжете, това си е само твой проблем....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   9, щеше ми да си прав, поне за това последното - че мъжете имат НУЖДАТА да уважават партньорката си. За съжаление, май партньорката има нуждата да бъде уважавана, обичана и разбирана, а мъжът има нужда от секс. Това е положението. Ако не му дадеш секс, ще получиш уважение, разбиране и любов на кукуво лято.

Авторите на книгата още в началото оточняват, че всички изследователи на човешката физика и психика приемат човекът не като някакво богоподобно същество, разделено от природата, а просто като едно интелигентно млекопитаещо. И са, за мен, прави. От маймуните имаме 0, 01 % гени, които ни различават. Дори от прасето не сме толкова отдалечени генетично погледнато и съвсем не сме различни от предците ни, които са обикаляли пещерите, но да - живеем в друг свят.
От тук идват конфликтите в моногамните връзки, според аврорите, както и човек може да има щастлива връзка с мъж или жена, но трябва да се опита да разбере другия пол.

Не знам какво имаш предвид с това изречение -

„Често многообразието в една полова група е по-голямо отколкото между представители на двата пола. “

как става това? Какво по-голямо различие от половото? Не само външно, но и като начин на живот, интереси, дарби ако щеш. 98, 9 % от пилоите са мъже и това не е заради някаква дискреминация, просто 98, 8 % от жените нямат достатачно развита способност за пространствено ориентиране, за да станат пилоти. Останалите 1, 2% са с т. н. мъжки мозък - с развито ляво полукълбо и съответните центрове за пространствено ориентиране. Те са и хомосексуални по принцип. Доказано е, че такива „мъжки момичета“ са получили по-голям коктейл тестостерон в до 6 седмичното си ембрионално развитие.
И пак - те имат женско тяло и пак са по-сходни до останалите жени, в сравнение с един мъж. Как така в рамките на един пол ще има по-големи разлики от между една женствена жена и един мъжествен мъж?
М-у тях са мъжествените хомосексуалисти, женствените хомосексуалисти, женствените хетеросексуални мъже, транссексуалните, лесбийките - женствени („червила“) и мъжествени.
Но пак - най-голямата разлика си остава между една женствена хетеросексуална жена и един мъжествен хетеросексуален мъж. Не може в рамките на един пол да има по-голяма разлика от тези двамата, сравнени един с друг

10, хареса ми книгата, защото се говори с факти и изследвания. Не много приятни и за двата пола, но дири да отричаме реалността, тя няма да се промени. Патриархално е и българското общество, не само африканските племена. Патриархални са дори западните държави (виж им управниците). Доказано е, че човешките общности още си избират мъже с по-високи нива на тестостерона от нормалното за лидери.
Мъжете действително са по-визуални. Жените доказано гледат структурата на мъжа - V-oбразния торс - тясен кръст, широки рамена, развити крака и ръце - все белези, полезни за добър и успешен лов на големи животни и в днешно време „секси“, но едва ли необходими на някой учител например.
Гледаме като хетеросексуални жени независимо от културата и дупето на мъжа. То трябва да е стегнато, за да може да осъществява съответните движения в таза при полов контакт. Поне така е според цитираните в книгата американски изследвания.
Също се твърди, че за жената емоционалото е преди секса, при мъжете е обратното
авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b5835e226b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторке, защо не вземеш да си направиш теста на BBC за лявото и дясното полукълба? Аз го направих и по-развитата ми половина е лявата като в мен няма нищо лесбийско :Д. Никъде не се споменава, че това определя сексуалната ориентация на човека. :Д И аз съм го чела това някъде, но в действителност връзка м/у двете не е доказана, напротив има връзка м/у това как ти е развит мозъкът и с какво се занимаваш, как си възпитаван от малък и т. н..
"Мъжете действително са по-визуални. "- според проучването мъжете имат по- добра пространствена ориентация. Това не означава, че по-добре възприемали с очите. Рече и го отсече, а някакво доказателство за това или само ще си бъбрим? По принцип зрението е най-важното сетиво и зрителната стимулация е най-силна, независимо дали сексуална. В разликите м/у мозъка се говори за ориентация, а не за сила на възприятие и то каквото и да е, за да можем да генерализираме, че тяхното по принцип било по-силно.
Но това за връзката м/у лявото и дясното полукълба и сексуалната ориентация ме уби, просто доказва до колко можеш да филтрираш информацията, която четеш.
Ти дори не осмисляш нещата и за теб явно доказателства не са необходими. Няма какво повече да си губя времето с тези глупости. Едно мога да ти кажа- с този начин на мислене ще си много удобна на мъжете и неудобна на самата себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   „Дали тя няма очи и на гърба си?

Е, не съвсем, но пък и подобно твърдение не е много далеч от истината. Жените не само притежават по-голямо разнообразие от конусовидни клетки в ретината, но имат и по-широк обхват на периферното зрение, отколкото мъжете. Като закрилница на дома, жената е снабдена с мозъчен софтуер, който й позволява да обхваща ясно с поглед един дъговиден периметър от минимум 45° от всяка страна на главата, както и над и под носа. При много жени дъгата на периферното зрение стига дори до 180°. Очите на мъжа са по-широко разположени от тези на жената, а мозъкът му ги е конфигурирал така, че да са пригодени за дългообхватно „тунелно зрение“, което означава, че мъжът може да вижда ясно и отчетливо право пред себе си, на голямо разстояние, почти като през бинокъл.

__Жените имат по-широко периферно зрение, мъжете имат „тунелно зрение“. __

За да изпълнява успешно ролята си на ловец, мъжът се нуждаел от зрение, което да му позволява да си набелязва жертвата, да я задържа неотклонно в обсега на погледа си и да преследва често доста отдалечени цели. Еволюцията сякаш му е поставила наочници, така че да не се разсейва при преследването на храната, докато жената е била снабдена с по-широкообхватно зрение, за да може да забелязва неприятелите, евентуално промъкващи се от различни посоки към семейното гнездо. Ето защо съвременните мъже могат безпроблемно да открият пътя към някоя отдалечена кръчма, но никога не съумяват да намерят каквото и да било в хладилника, шкафа или чекмеджетата. “
...
„Мъжете и „бройкането“

Именно по-широкото периферно зрение е причина жените рядко да бъдат улавяни „в крачка“, докато зяпат по мъже.
Почти всеки мъж в един или друг момент е бил обвиняван, че „бройка“ чужди жени. Същевременно наистина много малко жени чуват подобни оплаквания от страна на мъжете, с които са. Проучванията на сексолозите навсякъде по света показват, че жените се заглеждат в мъжките тела също толкова често и толкова много, а понякога дори по-често и повече, колкото мъжете „бройкат“ женските тела. Просто при жените това не си личи именно поради по-широкото периферно зрение, с което ги е надарила природата. “
...
„Защо мъжете трябва да шофират нощем

Въпреки че жената вижда в тъмното по-добре, отколкото мъжът, особено червения край на светлинния спектър, очите на мъжа му осигуряват по-добро зрение на дълго разстояние при стеснен обхват на полето, което означава, че той има по-добра, а следователно и по-безопасна, нощна видимост на дълги разстояния, отколкото жената. Съчетано с добре развития център за пространствено ориентиране, разположен в дясното му мозъчно полукълбо, това означава, че мъжът е способен да отличи и определи движението на другите коли, които са на пътя пред и зад него. Повечето жени могат съвсем точно да кажат в какво именно се изразява изпитваната от тях един вид „нощна слепота“: невъзможно им е да определят от коя страна на пътя се движи приближаващото превозно средство. Задача, с която тренираното за лов мъжко зрение може безпроблемно да се справи. Това означава, че ако тръгвате на дълго пътуване с кола, за жената е по-разумно да шофира денем, а за мъжа — нощем. Жените могат да забелязват повече подробности в тъмното, отколкото мъжете, но само на късо разстояние и с по-широк обхват на полето.

__При дълги пътувания е добре мъжете да шофират нощем, а жените — денем. __

Мъжете страдат повече от преумора на очите, отколкото жените, понеже очите им са конфигурирани за гледане на далечни разстояния и затова те са принудени непрестанно да нагаждат погледа си за близко виждане — към компютърния екран или при четене например. Очите на жената са по-добре пригодени за дейности с по-близък обхват на видимостта, което й осигурява възможността да работи по-продължително с фини детайли, без да преуморява очите си. Освен това женският ум е програмиран за съгласуване на фини детайли при по-тясно поле на дейност, което означава, че средностатистическата жена притежава отлични способности да борави с игла и да разчита детайли на компютърния екран. “



Из „Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния“
Алън Пийз, Барбара Пийз

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   „За жената любовта и сексът са взаимосвързани. Едното е равнозначно на другото. __


Докато жените правят любов, мъжете правят секс

Една стара поговорка твърди, че докато мъжът я „чука“, жената прави любов с него. Тази реалност неизменно поражда караници между любовниците навсякъде по света. Мъжът обикновено нарича секса „чукане“, а жената реагира крайно отрицателно на тази груба дума, защото според ориентацията на нейния мозък тя не отговаря на истинското положение на нещата. Жената „прави любов“ или „се люби“, което означава, че преди да прави секс, тя трябва да се е почувствала обичана и да изпитва чувство на обич към мъжа. За повечето жени „чукането“ обикновено е лишена от любов, напълно безмозъчна дейност, защото ориентацията на женския мозък възпрепятства жената да се идентифицира с подобно определение на половия акт.

__„Спахте ли с тази жена? “ — пита съдията. „Не, Ваше благородие… цяла нощ не мигнах! “__

Когато един мъж казва „секс“ или „чукане“, понякога той има предвид наистина само чисто физическия акт, но това съвсем не означава, че не обича партньорката си. Дори когато мъжът желае „да прави любов“ или „да се люби“, той по всяка вероятност пак ще го нарече „секс“ или „чукане“. Това може да има крайно отрицателен ефект върху жената, но пък изразът „правя любов“ кара мъжа да се чувства префърцунен или измамник, защото понякога той иска чисто и просто само секс и нищо друго. Ако мъжът и жената осъзнаят и разберат взаимните си намерения и постигнат съгласие да не съдят един за друг според използваните от всеки словесни дефиниции, този проблем вече няма да е пречка за взаимоотношенията им.


Защо подходящите партньори изглеждат привлекателни

Проучвания на института „Кинси“ разкриват, че по време на сексуалния акт начинът, по който мъжът възприема партньорката си, е тясно свързан с дълбочината на интимните му чувства към нея. Това означава, че той ще й даде висока оценка за физическа привлекателност, ако е безумно влюбен в нея, дори ако другите хора смятат, че когато е гола, тя прилича по-скоро на човечето от рекламата на гумите „Мишелин“. Ако не е особено увлечен по партньорката си, мъжът ще й даде по-ниска оценка за физическа привлекателност, дори ако тя е потресаващо красива. Когато мъжът е увлечен по някоя жена, размерът на бедрата й няма никакво значение. За него те са съвършени. Следователно при първите срещи мъжът дава висока оценка на физическата привлекателност на жената, а впоследствие топлотата и взаимната грижовност при дълготрайното съжителство допринасят значително за женската привлекателност, което се потвърждава и от двете таблици: „Какво търсят жените“ и „Какво търсят мъжете“ в Девета глава Но съвсем не е такъв случаят с мъжката привлекателност за жената. Това се потвърждава от редица доста любопитни проучвания, осъществени в баровете за самотни хора. Изследователите открили, че колкото повече напредва нощта, толкова по-привлекателни стават присъстващите жени за самотните мъже. И ако в 19 ч. мъжът даде на някоя жена оценка петица по десетобалната система, в 22. 30 ч. тя вече получава седмица, а в полунощ — осмица и половина, като изпитият алкохол определено подпомага натрупването на точките. При жените обаче, ако мъжът е получил петица в 19 ч., в полунощ той ще си е пак петица и нищо повече.

__За жената, ако мъжът е получил петица в 19 ч., в полунощ той пак ще си е петица, независимо с колко алкохол се е опитал да й замае главата. __

Изпитият алкохол не само че не повишава оценката за мъжа, но в много случаи дори я понижава. Жените преценяват перспективността на мъжа като партньор според личностните му характеристики, а не според външния му вид, независимо от късния час и изпития алкохол. При мъжа оценката на женската привлекателност расте право пропорционално с вероятността жената да му позволи да изпълни ролята си на професионален донор на сперма.


Наистина ли противоположностите се привличат

Широкомащабни проучвания, проведени от група учени през 1962 г., разкриват, че хора с подобни ценностни системи, интереси, поведенчески навици и възприятия за света се привличат и между тях обикновено веднага „прищраква“. Последващи проучвания показват, че ако тези условия са налице, шансът двама влюбени да установят дълготрайна връзка е по-голям. И все пак прекалената еднаквост може да стане отегчителна. Необходимо е и малко различие, което да поддържа интереса и да подчертава индивидуалността на всеки от партьорите, но не дотолкова, че да влияе върху присъщия начин на живот за всеки. Например някой тих и стеснителен мъж може да бъде привлечен от темпераментна и общителна жена; или пък жена, която постоянно и за всичко се тревожи, може да си падне по някой спокоен непукист.

Из „Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния“
Алън Пийз, Барбара Пийз

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   „Истината е, че мъжете — както повечето примати и други млекопитаещи — биологично не са склонни да живеят в моногамна връзка.
Най-убедителното доказателство за това твърдение е ориентираната главно към мъжа разцъфтяваща сексиндустрия. На практика цялата порнография, еротичните видеофилми, проституцията и X-сайтовете по Интернет са предназначени за мъжете, а това показва, че дори да живеят в моногамно съжителство, мозъчната ориентация на повечето мъже изисква полигамно умствено стимулиране. Необходимо е все пак да подчертаем, че когато обсъждаме заложения в мъжете стремеж към безразборен секс, говорим за биологични наклонности. Не защитаваме и не оправдаваме безразборния секс при мъжете, нито пък им даваме удобно извинение за изневерите им. Днес живеем в свят, който е коренно различен от света в миналото, а собствената ни човешка биология често се разминава напълно с нашите очаквания и изисквания.


Човешката биология е опасно изостанала от съвремието.

фактът, че нещо е инстинктивно и естествено, не означава непременно, че то е и добро за нас. Мозъчната програма на нощната пеперуда я подтиква да се стреми инстинктивно към ярките светлини, защото това й позволява да открива пътя си нощем, като се ориентира по светлината на звездите и луната. За жалост, съвременната нощна пеперуда също живее в свят, коренно различен от света, в който е еволюирала. Защото днес вече разполагаме с унищожители за нощни пеперуди и комари. Като действа инстинктивно, според еволюционно заложената в нея програма, съвременната нощна пеперуда влиза в унищожителя, където на секундата става на прах. Така че, ако разберат на какво се дължат биологичните им подтици, съвременните мъже биха могли де избягнат самоизпепеляването си, което би настъпило, ако действат така, както естествено им „идва отвътре“.

Паунки на парти говорят за влизащ наперен паун
— Не поглеждай точно сега, но току-що влезе Божият дар за паунките.

Малък процент от жените са също толкова склонни към безразборен секс, колкото и мъжете, но мотивацията им за подобно поведение обикновено е различна от мъжката. За да бъде възбуден сексуално, ориентираният към закрила на семейното гнездо мозък на женското човешко животно откликва на серия критерии, доста по-различни от простичкото обещание за секс. Преди да усетят желание за секс, при повечето жени се проявява необходимостта да се почувстват обвързани в двойка или поне да съществува възможност за установяване на емоционални взаимоотношения със съответния мъж. А повечето мъже не могат да осъзнаят факта, че веднъж щом бъде установена емоционалната връзка между двамата, през следващите от три до шест месеца жената с радост ще откликва на всеки техен повик за сексуална близост. С изключение на малкия процент нимфоманки, повечето жени изпитват най-силно желание за сексуален контакт по време на овулацията, която може да продължи от няколко часа до няколко дни.
Ако нямат задръжки, някои мъже биха се хвърлили през глава в напълно безумно пръскане на семе, за да гарантират оцеляването на племето си. Едно проучване на американския Институт по здравеопазване разкрива, че 82% от момчетата на възраст между 16 и 19 години признават, че охотно биха участвали в оргии с непознати, а останалите смятат идеята за привлекателна, докато само 2% от момичетата харесват и биха направили подобно нещо.

__Жената иска много секс с мъжа, когото обича. Мъжът иска само много секс. __

Из „Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния“
Алън Пийз, Барбара Пийз

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 79fa55c380
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Моят приятел със сигурност не обича да изглеждам като курва... И не знам кой нормален мъж би искал жена му да мяза на чалгарка, ама ади...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b5835e226b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Влязох само защото се сетих за още едно нещо. Не отричам, че се различаваме поради културни причини, тъй като за биологичното развитие на един вид зависи и начинът на живот. Но според мен не толкова малка част от жените имат по-развита лява половина и не малко мъже- обратното. Също така това няма нищо общо със сексуалността и с оправданията на мъжете за порното и за начина, по който карат жените да се обичат, занемарявайки себе си.
Това, за което се замислих е, че, доколкото зная, гейовете са също толкова сексуални, колкото и другите мъже, а лесбийките- колкото другите жени. Точно гейовете, които твърдиш, че имали женски мозък, гледат много порно и обръщат внимание на външния вид. Как си го обясняваш това? Или разликата в сексуалното поведение м/у мъжете и жените е културна или обратните хора използват повече същото полукълбо както другите от своя пол. :Д

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17, значи има прекалено много ненормални мъже, защото и чалгарките хляб ядат и едва ли пък някоя жена се облича така за други жени или за малкия брой „ненормални“
Кое продава?
Ами пусни си Планетата.
Виж какво гледа приятелят ти на компа като е сам. Може просто да няма смелост да си признае, но я му облечи някоя ефирна черна нощничка (която за теб може и курвенска да изглежда) да видим...

18, в книгата не се твърди, че центърът на сексуалността и центърът на поведението са свързани, както и , че лявата половина е мъжка, дясната женска. Според цитираните изследвания, жените имат еднакво развити две половини на мозъка, те са свързани с повече нервни окончания. Става дума за жените с женски мозък.
Колкото до хомосексуалистите, твърди се, че те дори са сексуални като всеки друг мъж. Има си мъжествени хомосексуалисти, които имат само женски център на желанието и харесват заради това други мъже. Иначе са си мъже.
Изобщо, сложно, но книгата отговаря и на тези въпроси, замислих се. Не казвам, че е вярно или не, но поради това, че аз не съм учен в областта и много от описаните неща са ми познати...просто научих още нещо.
авторката

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 79fa55c380
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Към 19. Не живея в България, така че не мога да си пусна Планета, но и да можех, не бих си я пуснала. Какво да им гледам на тея боклуци. Приятелят ми, когато е на компа търси оферти за работа, а не гледа тъпите проститутки. И да, сигурна съм, защото сме постоянно заедно. Един истински мъж харесва естествените жени, а не някви оперирани отвсякъде и мязащи на долнопробни курви. Не познавам нито една приятелка, чието гадже да я кара да се облича като магистралка. Явно ти си една от тези леки женици, които си мислят че със сто ката грим и къса пола до задника са като магнит за мъжете. Магнит, но само за 1 нощ.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 79fa55c380
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Пак съм 20. Много ясно, че когато съм с него обличам секси бельо и така нататък. Може би не съм разбрала правилно смисъла на темата. Мъжете обичат жените им да се обличат като курви, само когато са с тях или да ходят така по улицата? Аз разбрах второто...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Мила 20, прочети пак цитатът от книгата. Тук става дума изключително за СЕКСИ БЕЛЬО. Не знам ти пред кого мислиш, че другите жени (аз включително) носят бельото си и не знам с какво заслужих обидите ти.
Аз противно на очакванията ти се обличам много консервативно (заради работата си) и моят приятел също твърдеше, че не харесвал секси бельо. И аз нямах, защото сме от 10 г. заедно, много ме изненада обаче, когато наскоро сякаш съвсем случайно като се мотахме из МОЛа ми купи такова бельо, учудих се и от вкуса му, но нищо не казах.
Като четох книгата ми стана смешно. Ето, защо има секси бельо и може би той винаги е харесвал, но не е смеел да си каже.
Не че не ми харесва и на мен, но няма как да го нося това чудо под дрехите си, винаги съм гледала нещо практично. Сега ще наваксам пропуска си. Защо не? Щом природата на мъжа е такава, щом съм хетеросексуална жена, защо да не се съобразя. Изобщо много се учудих, че такъв безобиден цитат предизвика направо лични обиди, обвинения, не знам какво. Много съм разочарована. Никой не ви е карал да четете!
Повтарям, че не се обличам „курвенско“, но дори това да беше така, не ви интересува. Честно казано на 16 си падах доста по късите полички, обличали сме се страшно безвкусно на тази възраст, но така беше модерно и толкова ни беше акълът.
Има доста разголени и безвкусно облечени жени и днес по улицита (и в България и извън нея), но мен не ме интересуват те, гледам себе си. Мир.
авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ebbbdc703c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Една жена като си е кон каквото и да облече си остава кон. Не се заблуждавайте.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 79fa55c380
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Извинявам се много за грубия тон, не съм разбрала смисъла на темата.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   24, приема се извинението. Заглавието между другото също не е мое, а така (може би за колорит) се казва главата в книгата.
Все пак, имаш ли какво да кажеш по темата?
Смяташ ли, че секси-бельото е направено за мъжете? Би ли го носила за приятеля си, макар че науката казва, че подсъзнателно той същност иска секс с различни жени, а бельото е само начин да бъде измамена тази мъжка мания, за която мъжете се оказват напълно невинни (като бебета), поне според авторите на книгата, защото (горките) явно са жертва на хормона тестостерон.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 46e621b649
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Кои мъже? Моя приятел не обича такива работи. Може да се заглежда в такива момичета, но не би искал аз да бъда такава. Ако уважава и цени жената до себе си, един мъж няма да има такива желания към нея

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Значи, ти намираш, че ако един мъж си пада по секси бельото върху тялото на жена си например, той не я уважава?
Ок, интересна позиция, но това е - разни хора, разни идеали. Уважавам мнението ти, макар че не го подкрепям.
авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 79fa55c380
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Ами да, смятам че е направено за мъжете и на всеки мъж би му харесало да види жена си в такова. Това не означава, че му харесва да изглежда като курва. (според мен).

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 16f8c82d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   ... Мъжкият мозък има нужда от разнообразие....
Все пак така започва цитата!
Аз имам нужда от голямо разнообразие.
Карам жена ми да слага перверзни секси очила с рамки докато си е в нас.
И най-важното, а иманно високи секси ботуши над коляното. Всяка себеуважаваща се жена нас 25 трябва да има такива ботуши. Една жена трябва да изглежда секси, перверзна и желана. За занемаряването на жвните са виновни съпрузите им!!! Именно мужете трябва да подтикват жените към палави неща, а защо не и обратното...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   За занемаряването на жените, според мен, са си виновни първо те, чак тогава мъжете им.
Първо жените са натоварени с двоен стрес - работа, деца и дом. Нека мъжете само седмица се грижат за децата и за дома, за майките си, за пазаруване, домакинство, сметки....
Освен това, мъже, казвайте, когато нещо ви харесва. За нас, ама честно, и дългите ботуши и прозрачното бельо са курвенски работи, но ако мъжът ти те харесва така, защо не?
Аз също предпочитам да си взема едни памучни гащи, но ще се съобразя. Ако жена ви например е запуснала тялото си, почнете заедно да ходите на фитнес, не само да критизирате. Като искате кукли Барби, знайте, че за да се поддържа една жена така, трябват много пари

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 16f8c82d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   от 30
Не знам дали високите ботуши са курвенски, но жена ни така си излиза на вън.
Тя е с осем години по голяма от мен и аз я накарах да го прави.
Какво по прекрасно от жена в клин и високи ботуши над коляното....

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9264fd7078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Е, дано да не е караш така да ходи лятото. Всеки има право да си се облича, както иска.
Има високи ботуши, има и високи ботуши, някои не изглеждат курвенско.
Изобщо, щом сте щастливи, можете и голи да тръгнете! Браво!!! И успех, само така!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 16f8c82d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Въпроса е такъв и че цялото сачетание на атрибути, ако можем така да ги наречем, не е лесно.
Едно нещо отива на една жена на друга не!!!
Мъжа трябва да знае какво иска и лично на него му харесва. Някои се увличат по кожа други по дантелки и т. н.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 88b24fbb58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Предполагам мъжете обличат жените си като курви, за да не карат курвите да се обличат като жените им. Явно им е по-лесно така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker