Анализ на ролите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Анализ на ролите
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3499 пъти
Ровичкам понякога в този сайт, но може би недостатъчно, за да съм срещнал до сега мнения, подобни на моето относно секса, като начин на изява на личността.
Срещал съм оплаквания от жени, че еди кой си не им обръща внимание. Или че са зарязани в партньорството от мъж, на който са "повярвали". Срещал съм и подобни оплаквания от мъже или момчета -по същия повод и начин. Срещал съм описания на изневери и на сексуални прояви между членове на едно семейство, между които не би било редно да ги има.
Обикновено авторът си присвоява ролята на ощетения, а в коментарите му се притичат на помощ или го отхвърлят и обругават (анонимно, разбира се).

Моето мнение е, че в нормалния секс, колкото и да е разнообразен, участват обикновено двама партньори, а дори в групите, пак има две основни, водещи фигури. Затова ще погледна на секса между тях като на базисна постановка за изясняване на проблемите, възникващи в половото общуване, за които тук нищо не можах да срещна:

Срещат се мъж и жена, с нагласата да доведат познанството си до лелеяното и от двамата (а и приемам, че и за всеки и всяка от вас), взаимно проникване. Пътят до него за някои е пряк и директен, за други дълъг, заобиколен и осеян с условности, но приемаме, че нещата са се развили до упражнението наречено "секс". Със или без влюбване (то пък обхваща други черти и характеристики на индивидите, затова ще го елиминираме в разсъжденията). Важното е, че и двамата го искат, заявили са си го взаимно и пристъпват да го направят.
Какво ги очаква? Бурни мятания и стремеж да се достави удоволствие на другия? Взаимност в мислите и усещанията? Нищо подобно. За да се стигне до незадоволителния резултат от общуването, най често вината е у оплакващия се. Защо?

В секса има роли, а това никъде не видях да се обсъжда. Единият дава, а другият получава. Колкото и да не е приемливо това материалистично съждение, то е вярно. Въпреки желанието другият да остане доволен, най често се случва самият ти да материализираш фантазията си за лично удовлетворение. Най честият пример на разсъждение се базира на "правилото", че жената "дава", а мъжът "получава". Благодарение на това "правило", жената обикновено ляга като талпа и се оставя на мъжките ласки, които дори при най добро желание на мъжа да я удовлетвори, накрая му писват.

Разбира се, има го и другият, обратен вариант. Мъжът е решил, че щом жената е склонила да му "даде", е достатъчно да вкара в тялото й мъжествения си пенис, да си направи вътре една "ръкоделка", но не с ръка и жената трябва да остане доволна.

Съществува и схващането, че мъжът е длъжен да научи жената как да го удовлетворява. Чудно ми е при тези комуникации, на какво би я научил който и да е мъж.
Истината, според мен не е дори по средата, както обикновено. В секса, както и в много други явления между човеците, всеки се стреми да получава, и то, колкото може повече, давайки колкото може по малко. Дори когато чуем "аз го обичам, искам да му дам всичко", идеята е " искам да ме обича и да ми доставя сексуална наслада". Когато намеренията бъдат разгадани от партньора, той се оттегля и зарязва такъв партньор, а последният започва оплакванията, че е направил всичко за другия, но не е получил каквото му се полага.

Така, че, не е зле, жените да си дадат сметка, какво дават, предлагайки тялото си -по точно, дават ли изобщо нещо или очакват да получат. Едва тогава , ако предлагат не само физиката си, имат право да се оплакват от партньорите си. Изречението "дадох му най ценното си" е пълна безсмислица, доколкото означава: "предлагам ти да доставиш сексуална наслада на тялото ми". С това е свързано и често срещаното изявление: "искам да ми разкъсаш дрехите, да ме изнасилиш, да ме подчиниш...". Ами да, искаш мъжът да действа, да предприема рискови действия, да те обуздава, докато ти самата, търсейки сексуалната наслада просто се противиш, за да изглеждаш непристъпна, не приемаща и несъгласна със секса. Така от теб не се иска нищо, а ти се дава и то привидно против волята ти.

Защо мъжете прибягват до платения секс? Отговорът и тук е ясен -там се предлага секс, предлага се удоволствието, да получи нужното внимание, а не да си го заработва. Това е и една от причините за "изневеерите". Просто много мъже в семейството, което са изградили дават, дават и дават, а в замяна получават откази под най различни предлози -от жегата и умората, до главоболие и скука.

Същото е с не по малка валидност и за жените -иначе какво би потърсила омъженат жена в чужд мъж? Просто там намира не само чуждия член, а и удоволствието да бъде пожелана и приведена в състояние, което съпругът й никога не я довежда, защото я е "научил" на много трикове, с които да го удовлетвори, но не се вълнува дали и тя получава очакваното удоволствие.
Хайде, за сега да спра с размишленията си...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 065f014323
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Д-р Врабчев 2, благодаря за лекцията, нека сега да преминем към практиката. Ще разпределиш ли ролите или всеки да си избере сам? ;)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7f4a391cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Признавам си, хареса ми логиката Ви. има много истина в нея. Егоизмът доиминира и разминаването е единственият резултат, съпроводено с разочарование и болка.
Истинското удовлетворение е резултат от едновременно и равностойно отдаване и вземане мевду две осъзнати личности, които встъпват в една сексуална, духовна ули приятелска връзка открити и истински с ясното намерение да бъдат честни един към друг... Оказва се, че това се случва твърде рядко и води до оплаквания неизменно...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c875fb09ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм на това мнение, че се случва твърде рядко-мъжът и жената да си паснат идеално в секса-все единият е по-ощетен. нО КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА НЯКОИ МЪЖЕ, КОИТО ПРАВЯТ СЕКС ВСЕ ЕДНО Е ПРЕДИ 200 ГОДИНИ КАТО ПРАБАБИТЕ НИ. И повечето неща в секса зависят от мъжа-той трябва да е по-активният-той да научи жената на някои неща. Затова ми изглеждат и странни тия писания на някои млади момичета-примерно-*Аз съм на 16 години-как да го задоволя*. Брей че напред отиде поколението-ние едно време на 16 години въобще пък не мислехме за секс или как да го задоволя. Мислехме си-*Той ме погледна-значи ме харесва*всяко докосване-внася смут и особенни чувства в момичето. Така че от едната крайност се изпада в другата-от пълно непознаване на секса... до разюзданост бих казала. И какви са тия тройки и четворки-това говори, че секса се е изчерпал между двамата и търсят вече някакви новости-но според мен той е интимно преживяване, което трябва да бъде споделено с любимия. всеки трети или четвърти е излишен... една жена на 45г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2cdb178155
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хареса ми темата на автора, макар че нищо ново не казва.
Специално за платената любов, по-скоро има голяма роля по-голямата сексуалност на мъжете, заради хормона тестостерон. Търсенето определя предлагането.
Иначе си прав, познавам достатачно много жени, които само се оплакват, а иначе не са готови да се ОПИТАТ да преодолеят дори погнусата си и да извъртят една нормална свирка на мъжете си. Анално не давали, свирки не правили, не можело отгоре, кучешката е за курви. Само мисионерска и то само, докато заченат. Една такава жена може да си живее доволно и щастливо и без секс, но е супер доволна да чете СМСите на мъжа си, да не би да си намери друга...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 065f014323
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 1 съм, божее, извинявам се много, чак срам ме хвана какви съм ги писала снощи (бях си пийнала доста) и тази тема съм я окъкала, както доста други (blush). Сега на трезва глава съвсем по друг начин ми изглеждат нещата :)) Има резон в това, което казваш. Човек (без значение мъж или жена) се ръководи преди всичко от желанието си да получава, дори, когато е в ролята на даващия. Но не съм съгласна, че оттам идват разминаванията и разочарованията, защото за даващия е достатъчно да дава, тоест той/тя получава удоволствие от това, че дава. Например, мъж, който се отдава изцяло на партньорката си и мисли само за нейното удоволствие, няма как да остане разочарован, защото на него така му харесва и това му доставя по-голямо удоволствие, отколкото партньорката му да е даващата в секса.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: cd34c8a272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До въпросният "номер 1" - Алкохолът е лош съветник :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f84389df15
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Толкова празни приказки на едно място... не бях чела от доста време насам...
Сякаш хората, които изпитват удоволствие, единствено и само робувайки и бивайки подчинени, не съществуват? Задоволяването на егото има различни измерения и НЕ ВИНАГИ е екривалент на консумиране в смисъла, който го описваш.
Светът е шарен, а дървени философи като теб, му придават необходимата доза тривиалност.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: baf711f184
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На мен ми харесват разсъжденията на автора, независимо от № 7, която го окачествява като "дървен философ". Не, не е.
Просто е пропуснал да напише (допускам, че очаква читателите сами да си го изведат), че процесът би следвало да е двупосочен, а ролите не са перманентни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker