Covid 19 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Covid 19
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1915 пъти
Моля само за сериозни отговори.

Колко човека познавата да са били с Covid 19.

Аз двама - преминсло е с 5-6 дни температура, след това всичо е ок.


Болест има но и за 1 година загиват в катастрофи от 700-950 човека, да спрем и колите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 34e77d7c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Болест има, но я направиха да изглежда много по-страшна, отколкото е в действителност. Пак всичко е въпрос на интереси, пари и още нещо, което едва ли ще узнаем. И дори не е на ниво България, а световно. Дърпане на конци. :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2d4f25f522
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никого с корона не познавам. Много се шуми около това вирусче. Има далеч по-опасни неща като срива на икономиката заради медийната паниканапример.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c582429b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Познавам, все пак работя в болница, всички са живи, тези с усложненията спряха работа. Повечето го прекараха без симптоми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 518b39c46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трима - наш далечен роднина и на моя позната приятелско семейство мъж и жена.

Авторе, от Март до днес, 15 Септември, досега в България с Covid-19 умряха 729 човека. Остават 3 месеца и половина до края на 2020. Не ти разбирам сравнението за 1 година с автокатастрофите?

Вирусът е по-неприятен от обикновения грип. С по-висок процент смъртност. Иначе в работата ми се срещам с различни хора (не става от вкъщи), също с приятели в свободните дни - не може да се живее в параноя постоянно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a98c2e87ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Сещам се за поне 5 човека които са ми познати или близки на приятели, като един от тях почина.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d1c15db298
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Медик на първа линия съм и в действителност има доста случаи. А в селото, в което съм живял като малък, е пълно. Детската градина е затворена и всички са под карантина, вкл. и леля ми, която работи там. Обще 6 души персонал и едно дете са позитивни. Има и една фирма за ядки, която също е затворена, защото има доста позитивни. Повечето ги познавам. Отделно едни мои съседи от там и две семейства познати са позитивни до един.

В града, в който живея в момента, всеки ден носят съмнителни и през ден-два някой излиза позитивен, обикновено възрастен човек, те са по-рискови.

Така че без съмнение болни има и то не малко. Дали обаче болестта е това, което я представят? По-скоро не. При повечето симптомите са леки и отминават за 2-3-5 дни. Със сигурност има и доста, които изобщо не разбират, че са болни. Възможни са обаче усложнения, ако пациентът има придружаващи заболявания. Но дори и тогава рядко се стига до фатален изход. Такива случаи са единици. Случвало се е да се стигне до усложения и без придружаващи заболявания и без пациента да е възрастен, но е рядкост. А може би има някакви скрити заболявания, които не могат лесно да се докажат.

Със сигурност знам, че има и много фалшиви само за статистиката случаи. Знам и, че не се прави аутопсия на починал С коронавирус. Умишлено казвам С, а не ОТ. Знам, че има и фатални изходи, които за статистиката се смятат, че са причинени от вируса, но това е много много пресилено от медицинска гл. т., защото с или без вирус състоянието на пациента предполага, че не му остава много живот. За САЩ дори се знае за един случай на блъснат от кола, който са го писали, че е починал от Ковид-19, просто защото е бил с такъв към момента на смъртта.

Мерките също са най-малкото съмнителни и недоказани.

Със сигурност има болести, които ги има масово сред нас и са много по-опасни, лекуват се трудно или никак, но не се дава гласност. Веднага давам пример с туберкулоза. В момента малко хора знаят, че в България има бум на туберкулоза. И не само - след антиваксърските настроения някои забравени болести започнаха да се завръщат. Не можем да обясним на някои хора, че това, което правят е бомба със закъснител, защото се вживяват в някакви конспиративни теории и си вярват, без реално да имат необходимите знания да преценят адекватно. Приемат се вещи и мнението си за меродавно, без да си дават сметка, че нямат ценз и колко много неща има, които не знаят и не ги взимат под внимание, а те са важни при взимането на такова драстично решение, което крие сериозни рискове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 585fa74596
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Коронавируса е едно остро респираторно заболяване.
С нищо не се различва от другите остри респираторни заболявания.
И преди COVID 19 хората са боледували от пневмония причинена от остро респираторно заболяване.
Например през 2007 в България са починали от пневмания 1752 човека според доклад от министерството на здравеопазването. През 2007 е нямало извънредни положения и други подобни неща.
Вируса се използва за контрол над хората.
Аз не познавам хора болни от този вирус.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 46fdc2d555
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, много си дипломатичен. Кажи си им направо, че са идиоти хората :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a2e715d8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Бил Гейтс се закани, че следващата вълна ще е по-тежка. Човекът трябва да знае, все пак той държи патента за Коронавирус...

Иначе към момента няма реален тест за Ковид. Това което го пробутват има точност по-лоша от хвърляне на монета. Затова хората умират с положителен тест, и накрая медиите изкарват, че умрял от коронавирус.

Но що се прави - контрол и пари както винаги. При нас пак е по-леко, защото вече са ни поробили. Но на запад какво става. Дребният бизнес е чао, а федералният резерв печата трилиони и ги раздава на "обръча от фирми"... Изключително е просто, но повечето хора отказват да повярват в колко корумпиран свят живеят, и все го преоткриват през няколко деситилетия. 89 открихме, че комунизма не бил толкоз хубав. Сега откриваме и че капитализма не е. А отгоре - все същите олигарси. Като с партийната ни система. Едните хора на олигарха Пеевски, другите на олигарха Божков. Същото и в Щатите, че ние тук чакаме промяна...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: acf5fecab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мама я преместиха да работи в инфекциите. Заедно с още 3 жени. Има, отначало много често, сега не толкова, но не е нещо фатално. Всички са си живи и здрави. Симптомите най-често са липсва на обоняние, болка в мускулите и температура. Че има вирус, има, но защо трябва да се преувеличава? Така или иначе всеки ще го мине, било само с леки симптоми или даже и да не е усетил.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 11c5568954
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Защо в "Секс и интимност", за повече четения ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker