Публична фигура или модел? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Публична фигура или модел?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1207 пъти
Роенето на все нови и нови млади дами, които искат да се възползват от красотата си, по начин който да им осигури материално обезпечение и слава, се увеличи главоломно в последните години и заля света. Една нова тенденция набра скорост, изпъквайки на преден план като нещо уникално и впечатляващо! Представя ни се като модно, стилно, бляскаво и луксозно, инспирирайки свръх желание от подрастващите госпожици да подражават на тези вече „напреднали“, „успели“ и заобиколени от слава и мъже, жени. Но какво се крие зад фасадата на модерните професии „модел“ и „публична фигура“?

Нормално е да има модели, които да са рекламни лица на различни брандове или които да дефилират на модни подиуми. Ясно е и че във времето на информационните технологии и развитието на социалните мрежи, добре изглеждащи, провокативни, силно комуникативни и впечатляващи с някакво свое умение хора ще имат „влияние“ над значителен брой „последователи“! Но докъде се простира границата на това да бъдеш модел за подражание и еталон за красота, интелигентност и кадърност в дадена област, и преливането на тази показност на социалния и личен живот на някого в нещо твърде далечно от разумната проява на личността пред публика?

Когато видим някоя набрала популярност в социалните мрежи госпожица с твърде завидна фигура, всички се впечатляваме малко или много на добре направените фотоси. Но сякаш не си задаваме въпроса защо ѝ е да се снима толкова разголена и да афишира тази своя голота така показно? Не си даваме сметка за подбудителните причини. И точно тук настъпва конфронтацията между нормалността на представите ни и огледалната действителност!

На мъжете ни се иска да имаме свръх красиви и добри любовници. На жените им се иска да се покажат в най-желаната и перспективна визия на своето „аз“. Но когато нашите фантазии ги пресъздаваме не в леглото, видими само за мъжа или жената, обект на нашата любов, но видимо за всички пред публика и то огромна по своите мащаби, колко е нормално въобще всичко това?

Нормално ли е буквално всяка да иска да има свой аватар в някоя от социалните мрежи, копие на вече известна инфлуенсърка?

Нормално ли е да се правят чудеса от храброст, за да заприличаш на „нещо, което се харесва от всички“? Дават се луди пари за частична или цялостна корекция на визията, дрехи, козметика, гримове и пр., само за да се позира на някаква пъстра гледка като фотомодел и това с единственото желание да „блеснеш“ в очите на другите, но не със някакви способности, а излагайки себе си по един изключително пошъл начин. Да се покаже ЗАВИДЕН стандарт на живот и тук екзотичните дестинации са най-желаният фон. Всичко това се е превърнало в един парад на глупостта, което би намерило само няколко разумни обяснения:

- Липса на самочувствие и реална преценка за себе си.
- Загуба за действителността и липсата на път в живота.
- Необразованост.
- Леко поведение.
- Мързел, съчетан с липсата на пари и обратното, мързел плюс наличието на пари или много пари.
- Лоша среда.
- Други личностни дефицити.

Заключението ми е, че хората, които реално биха били добри в това, което вършат и това би им послужило за основа да превърнат в своя професия ролята на публичната фигура и модела, често се разминават с тези, които вече са станали „топ“ в своята област и са много по-малко на брой, в сравние с гъмжащите „лолитки“ и знойни красавици. Същите са превърнали своята показност във вид сексуална разкрепостеност и фетиш, което явно им служи за набиране не само на почитатели, но и на кандидат платежоспособни мераклии.

Пазарат за булки в днешно време е напълно свободен, безплатен, работи 24/7, отговаря на съобщения и телефонни позвънявания и има за цел – „Да се продам на по-конкурентния! Искате ли ме или не, изборът е ваш. Но цената определям аз; а ако не връзвате, ще се договаряме! “!!!

Тук не става въпрос за любов!

Забелязвам, че има тенденция секс да се прави срещу пари или други блага, независимо дали дамата упражнява „професията“ проститутка или не! Така се създава дефицит на сексуално внимание от страна на жените към мъжете като само отговарящите на критериите получават „щастие“!

Жените ги наблюдавам, че чак се появява в тях една отдръпнатост към „неатрактивните“ мъже и създават впечатление за фригидност, когато са останали сами! Сякаш високите нива на техния естроген зависят изцяло от финансовото благосъстояние на мъжа!

Това води до промени в социалното поведение на отделни групи хора! Примерно младите мъже, които не могат да си намерят партньорка, ходят при проститутки или налитат на вече възрастни жени (семейни или не, без значение)!

Докъде ще доведе всичко това? Аз не му виждам края!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: a6934901e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти да не си учил философия в ЮЗУ и там да са ти казали,че разбираш нещо ?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0dbb87538a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Абсолютно недопустимо е разни млади курвета, да се демонстрират като "модели на подражание". Това е отвратително явление, дошло с възприемането на американската упадъчна масова псевдокултура. Всички модели са куври и скъпи проститутки за извратени богаташи-педофили.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker