За или против обрязването? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

За или против обрязването?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 3678 пъти
Какво мислите по въпроса. Бихте ли го направили? Ако сте обрязали сина си съжелявате ли, че сте го направили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9ad4c90ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не е била необходима тази кожичка там, нямаше да я имаме. Против съм, но на кой както му харесва.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b40cc96d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако е по медицински причини, не виждам проблем и място за съжаление. По религиозни, етнически и тн причини си е въпрос на избор, традиция и каквото друго се сетите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 09cc7a75cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ееее, стига де! Ползвайте търсачката - има 1000000 теми за обрязването!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9a6d7f4a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цитат от статията на Красимир Иванджийски "Разхерметизирането, т.е. истината за великата лъжа и за "антисемитизма"
Документация "Строго секретно",

Който има познания ще разбере колко вредно е обрязването за човешката душа и развитие и защо го практикуват само евреите и измислената от тях религия ислям!

"Обрязването на 8-я ден също е изобретение на тези жреци. То води до дразнене, идващо от половата система още от най-ранна възраст, което нарушава процесите на естественото формиране на мозъка и подпомага формирането на психиката на биоробота.

Както е известно, мозъкът на човека се състои от две полукълба - дясно и ляво. Дясното отговаря за процесуалното - образното мислене, а лявото - за абстрактно-логическото.

Човекът има съзнание и подсъзнание. В подсъзнанието се съхранява цялата генетически наследена и постъпваща в процеса на живота информация. Подсъзнанието е "складът".

Съзнанието обработва постъпващата отвън информация и от собствените рецептори - зрението, слухът, обонянието, осезанието и вкусът. Съзнанието обработва всичко, изваждайки от склада което му е нужно, и след обработката складира резултатите пак в подсъзнанието. Всичко е дясно полукълбо - ляво полукълбо, съзнание - подсъзнание. Работят не както се случи, а в определена последователност, която се нарича алгоритъм.

Този алгоритъм в човека не се появява веднага. Той се изгражда на базата на наследствеността (генетиката) и е под въздействието на околната среда.

Изработката на този алгоритъм става по-строго определена генетическа програма, заложена във всеки човек.

Родил се е човек и започва да възприема околния свят. Алгоритъмът започва да се формира правилно. Но именно в този момент на малкия човек нанасят удар в едно от най-чувствителните места. Болка. Мозъкът за определено време започва да мисли само за това и престава да формира правилния алгоритъм за главния мозък. Той се отразява и при възпроизводството на поколението на обрязаните. Грешката в генетиката нараства. На това се дължи и необяснимата склонност при евреите към полудяване и сериозни психически отклонения. Хората с такъв изопачен алгоритъм на работа на главния мозък се управляват много по-лесно. При тях е възможно да се въздейства направо върху подсъзнанието. Много по-лесно може да се внушава, много по-лесно могат да бъдат зомбирани. Това означава, че в резултат на обрязването се получават биороботи върху човешка елементна база.

Могъл ли е бог да измисли такава лоша шега като обрязването и да я приложи върху своя "богоизбран народ". Разбира се, че не. Още повече, че заради тази своя травма той е станал и най-големият лъжец в историята на човечеството.

Лъжата е огромна и е свързана със самия така наречен Христос. Защо "така наречен". Ще ви обясним.

Хиляди години преди така нареченият Христос е съществувала легендата за Хорус от Египет. Той е бил роден от девицата Исис-Мери на 25 декември в пещера, като неговото раждане е било оповестено от звезда на Изток и е било посрещнато от трима мъдреци. Хорус след това е правил чудеса, пропъждал е демони и е възкресил Ев Азарус (Озарис) от мъртвите. Хорус е могъл да върви върху водата. Бил е разпънат между двама крадци, погребан е за три дни в един гроб, след което е възкръснал. Той бил асоцииран с риба, агне и лъв.

Хорус е бил наричан КРСТ.

Обърнете внимание. Не става дума за Христос, а за Хорус и неговата легенда, която е била хиляди години по-рано от библейските изяви на Христос, Буда, Кришна, Митра, Прометей, Аполо, Херакъл и Зевс.

Легендите за спасителите като Христос са съществували по света много по-рано от самия Христос. Някои даже твърдят, че християнството е плагиатска религия, която реално се появява чак през IV век. И че фалшифицирането е толкова лошо, че даже не са се погрижили да проверят своята история в такива подробности, че Назарет не е съществувал в Палестина по времето на Христос. Пълна измислица.

Възприемайки тактиката на християнската религия, евреите натрупаха богатство чрез лихварство. В течение на много поколения бе оформен в тях дезинтегриран биоробот, който се управлява дистанционно от единен център, благодарение на неговата нарушена психика.

Биороботът не може да действа самостоятелно. На него му е необходима програма.

Такава програма на обрязаното племе беше дадена по време на синайския му туристически поход под ръководството на египетския екскурзовод Мойсей. Тази програма беше заложена в паметта на биоробота, който след проникването в телата на другите народи я изпълнява в течение на столетия. А равините - пастири с бича на юдеизма пасат колективния биоробот, носещ в себе си програмата за постигането на световно господство."

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b7b48374fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз съм обрязан и се обрязах вече като бях студент. До тогава не знаех, че имам проблем понеже не правех секс в училище. А пък при мастурбация не ми пречеше. Оказа се, че кожата трябвало да се забелва под главичката ... кой да ти ги каже тия неща. Та като си намерих първото гадже първи курс и се оказа, че моя пенис не е баш както трябва. На няколко пъти ужасно ме заболяваше и отидох при лекар, който ми каза, че имам фимоза. И се наложи да се оперирам. Резнаха ми кожичката, постоях 2-3 дни и още 10 дена докато ми паднат шевовете. И след това почнах да си правя всичко по старо му. Не мога да кажа дали секса е по-добър или по-лош преди/след, защото аз преди не правех кой знае колко и кой знае колко добър. Ако имам син някой ден няма да го обрязвам нарочно, но поне ще го следя дали има подобен проблем.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0a0a413855
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Колко пъти ще я дъвчите тази тема? Ако е трябвало, Бог щеще да ни е оголил долната глава. Правите се по знаещи от Бога ли? Същата работа с бръсненето при жената, тези косми не са сложени случайно от Бог, а умниците си правят трътки като ги обръснат. Като искаш си го обрязвай, никой не ти забранява. Сега пак ще се хванат за хигиената!? Който си е чистоплътен, няма нужда от обрязвате, който си е мърляч,като анадолците, нека се обрязва, но с това няма да стане по чист. Къпане е нужно, не обрязване!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 805bf17c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имах връзка с обрязан мъж, българин. При секс се усеща по-изпъкналата главичка. Но най-силно се усеща при анален секс, в смисъл, че е хубаво.
ж 32

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2513bd2c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   С две ръце ЗА! Много по-хигиенично, по-красиво, по-здравословно. А и прави половия контакт по-дълъг. Ако имам син някой ден, задължително ще го обрежа.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e6a3a8227a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Аз съм обрязан и задължително, ако имам син ще обрежа и него. Абсолютно всяка мацка, с която съм бил се е кефела адски много на набора с голата глава, и това което може, пък вие се разкарвайте с миризливите плюжеци в гащите.

пп А за ненормалникът по- горе, който поства статии за това как обрязването промивало мозъците на хората, евреите били генетично увредени и психично болни и тн. Като го гледам в какви неща вярва този човек и какви статии чете... леле майко. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9a29fbf6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обрязването е турска традиция.
На мен лично ще ми е гадно ако съм обрязан.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f47e6d9ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До 8

Да кажем, че е до хигиена и здраве. Ама красиво? Какво красиво им в един гол ...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f47e6d9ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " Оказа се, че кожата трябвало да се забелва под главичката ... кой да ти ги каже тия неща."

Ами виж ... аз пък правих секс в гимназията, ама моята не смееше да ми каже, че моя не бил като на другите, а тогава порното тепърва навлизаше на касетки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a1c47e567d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм необрязан. Когато бях малък, родителите ми ме научиха как по-време на къпане да си я забелвам, и да си го почиствам. До ден днешен не съм имал проблеми. Ако подържаш хигиена няма да имаш проблеми. Нямам проблем при мастурбацията. Единствения проблем е че при необрязания пенис е малък. Затова смятам и сега да НЕ се обрязвам. Изключение бих направил ако имах проблем иначе НЕ.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0ce75d62ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Настрани от всякакви традиции и порно, знам че е по-хигиенично защото в тази кожа може да се задържат бактерии. А и споделям другите мнения че изглежда по-добре

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 44ca2e166e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   №9, ти виждал ли си необрязан надървен пенис, на вид по нищо не се различава от обрязаният, главата си стърчи напомпена с кръв. А онази дама, която усещала обрязаният, че е с по изпъкнала глава, явно преди това е правила секс с мъж на който пениса не се забелва, т.е. фимозен. Подобен случай имаше по горе при студента. Той бърка обрязване със цепване. На него само са цепнали кожичката, а не е обрязан като мюсюлманите. Пък защо изобщо има подобни теми, който както си иска, това да си прави, но не хигиената е причина за обрязването, а предразсъдаците на някои!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4f89035fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не го правете ако нямате медицински показания!
За мъдрите, дето нещата опирали само до хигиена и религия ще кажа, че... далеч "не са мъдри"! За първото - при едни проблеми съм се миел през час, но уви... За религиозните намеци - отворете православното календарче и вижте какъв ден е първи януари!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7c4a59ec30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fb7fc4163e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз се обрязах на двайсет и няколко години по медицински причини. По някое време кожата на члена ми спря да се забелва, защото се стесни. Сексът стана доста неприятен. Ходих на уролог, кремовете не помогнаха и след това се обрязах. Така че имам сексуален опит и като необрязан и като обрязан.
В началото след обрязването ми беше много трудно да свършвам, защото тъй като главичката, която по принцип е супер чувствителна, се търка наголо в бельото, се губи чувствителност. След няколко месеца нещата се нормализираха. От хигиенна точка със сигурност е по-добре, защото не се събира смегма и членът не замирисва на сирене след половин ден. Като минус е загубата на чувствителност. При стандартен секс няма разлика, но при оралния преди ми беше по-добре.
Не съжалявам, в крайна сметка така ми е добре. Но личното ми мнение е, че ако човек няма медицински проблем е по-добре да си стои необрязан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a185818443
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Нещо любопитно за теб авторе,

Във САЩ почти всички мъже са обрязани. Да, във САЩ. Всъщност, дори чекиджиите във форума са забелязали сигурно по порнотата че мъжете американци са все обрязани.

Обрязани са и мъжете във ислямският свят, както и евреите.

Във Европа не е много популярно мъжете да се обрязват. За Изтока не съм проучвал. Във Великобритания има също растеж на обрязванията и то не конкретно поради миграция на мюсюлмани. Говоря за бели мъже.

Аз не съм обрязан, но има плюсове за обрязаният пенис. По-хигиенично е (определено). Секса евентуално също може да се хареса на някои със обрязан пенис (и за двете страни).

Аз също съм се чудел дали да не се обрежа, но надали ще го направя.

Обрязването в миналото по-скоро е било правено на културна/религиозна основа. Днес е по-скоро здравословна.

Жените Е ЗАБРАНЕНО да бъдат обрязвани. Това е със закони. Парадоксално е че мъже се обрязват, а жени е забранено. Въпроса е етичен, както и стигматичен.

Интересно е как за мъже се приема нормално ако са обрязани, а за жени - не.

Всъщност, хубаво е че жените Е ЗАБРАНЕНО да се обрязват. Това е практика предимно във Африкански страни, където ОТРЯЗВАТ клитора на предимно малки момичета. След това ги зашиват. Оставят отвор колкото една кибритена клечка (2мм) разстояние за уриниранe. Когато момичето / детето се продаде или омъжи по договорност (независимо от възрастта), тогава така нареченият съпруг я разстваря със нож за да проникне в жена си, бидейки първият.

ТОВА Е БРУТАЛНО.

Болни хора има всякакви. Въпроса е как едно се приема за норма, а друго не.

Ние на Запад виждаме кучетата и котките като домашни любимци. В Източните култури са виждани като храна. За нас е табу да ядем тези животни. Не е табу да ядем говеждо. За хиндуисти в Индия обаче е грях до небесата. Прасета също ядем, но за мюсюлманите това е грях до небесата.

Странни са хората.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a185818443
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Нещо любопитно за теб авторе,

Във САЩ почти всички мъже са обрязани. Да, във САЩ. Всъщност, дори чекиджиите във форума са забелязали сигурно по порнотата че мъжете американци са все обрязани.

Обрязани са и мъжете във ислямският свят, както и евреите.

Във Европа не е много популярно мъжете да се обрязват. За Изтока не съм проучвал. Във Великобритания има също растеж на обрязванията и то не конкретно поради миграция на мюсюлмани. Говоря за бели мъже.

Аз не съм обрязан, но има плюсове за обрязаният пенис. По-хигиенично е (определено). Секса евентуално също може да се хареса на някои със обрязан пенис (и за двете страни).

Аз също съм се чудел дали да не се обрежа, но надали ще го направя.

Обрязването в миналото по-скоро е било правено на културна/религиозна основа. Днес е по-скоро здравословна.

Жените Е ЗАБРАНЕНО да бъдат обрязвани. Това е със закони. Парадоксално е че мъже се обрязват, а жени е забранено. Въпроса е етичен, както и стигматичен.

Интересно е как за мъже се приема нормално ако са обрязани, а за жени - не.

Всъщност, хубаво е че жените Е ЗАБРАНЕНО да се обрязват. Това е практика предимно във Африкански страни, където ОТРЯЗВАТ клитора на предимно малки момичета. След това ги зашиват. Оставят отвор колкото една кибритена клечка (2мм) разстояние за уриниранe. Когато момичето / детето се продаде или омъжи по договорност (независимо от възрастта), тогава така нареченият съпруг я разстваря със нож за да проникне в жена си, бидейки първият.

ТОВА Е БРУТАЛНО.

Болни хора има всякакви. Въпроса е как едно се приема за норма, а друго не.

Ние на Запад виждаме кучетата и котките като домашни любимци. В Източните култури са виждани като храна. За нас е табу да ядем тези животни. Не е табу да ядем говеждо. За хиндуисти в Индия обаче е грях до небесата. Прасета също ядем, но за мюсюлманите това е грях до небесата.

Странни са хората.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3aa38c02d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Сега относно обрязването. Пише мъж на 31 Християнин, обрязан късно на 27 по медицински причини и възпаление, кеото просто ме предупредиха или те обрязваме или става опасно и може да пукнеш. В действителност беше наложително. Първия месец, понеже възпалението беше огромно си болеше доста. После няма никакъв проблем. Плюсовете са. В секса издържаш повече. Блъскал съм и по 30-40 мунути нонстоп като хамал за да свърша и то със зор. Плюса е повече за жените. Свирките са с доста по притъпено усещане и трябва наистина майсторка да ти ги прави, за да ти е готино като преди. От хигиенна точка е по-добре определно лятото. В това се убедих още първото лято. Разбирам и защо са го практикували в топлите страни. Там наистина си трябва и е необходимост. Просто е придатък към религията. Дори много християни от Кръстоносните походи са се обрязвали там на място, точно заради хигиената. Минуса пак казвам, че в секса е плюс за жените, но не и за теб! Пожелавам на всички обрязани, да им духат само масйторки! Със Здраве от мен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d252ef26bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Да ви призная честно аз се обряазах на 24 години по принуда, като преди това не бях правил секс.... само френска ми бяха правили няколко пъти. Беше ме срам да отида на доктор, както и си мислех, че няма да мога да свикна след операцията, но за щастие Всичко мина много добре, свикнах много бързо и вече мога да правя секс, което е супер и ако имам момче някой ден задължително ще го обрежа, за да не стане като мен, а и Освен това така е по-хигиенично. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6f4d768950
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз също съм с две ръце ЗА. По- хигиенично е, по-естетично, много по-секси ми е на мен, много по приятно ми е да правя свирки така. От другите ме е гнус...сори ако някой се чувства засегнат

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 34210bef2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Пълни глупости, не се обрязвяйте без медицинска причина. Обрежете ли се, рязко ще ви падне чувствителността на главичка, в резултат на което, по време на секс ще започне да ви спада, и да омеква. Майната и на хигиената, мий си го преди секс и нямаш проблем! Питай патило! Обрязването по мед.причини на 50 год. възраст ми прекрати почти напълно секса, спада, няма чувствителност, трудно се достига до оргазъм, майни не ми трябва!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9ab60a62dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Българите винаги ще си намерят сто причини защо гадната им кожа е нещо прекрасно и повод за гордост... Явно не си давате сметка колко отблъскващо изглежда и мирише необрязаният член. И, моля, без включвания, че си лягам с нечистоплътни мъже. Необрязаният член винаги има една характерна миризма, която е почти невъзможно да се махне, защото под тази кожа се събират и множат всякакви бактерии, а никой не живее в банята, нито има възможност постоянно да се мие. Падала чувствителността... То затова обрязването обичайно се извършва в бебешка възраст. Съжалявам мъжете, на които им се налага да го преживеят в зряла, за тях сигурно наистина е дискомфортно и не знам дали и какви разлики откриват. Но пак идваме на това, че ако са били обрязани навреме, всички тези проблеми е нямало да са налице. Обрязването улеснява значително хигиената и неслучайно съществува като практика. Просто в България имаме културни предразсъдъци заради историческото ни минало. Но бъдете разумни хора и не живейте в миналото. Кожата може да е от природата, но съвременният живот включва много неща, които в природата не са обичайни. Къпането, носенето на дрехи, гримирането и т.н. Нормални практики, които спомагат да живеем по-добре. Обрязването е едно от тях. Българските мъже не ме привличат и не се сблъсквам често с тях и членовете им, но съм сигурна, че за всяка жена ще е по-приятно, ако може спокойно да ви направи свирка, а не да си мисли през цялото време за миризмите, които излъчвате. Редовно тук чета оплаквания на тема женско интимно окосмяване и хигиена, но никой не се замисля за члена си и в тази връзка за обрязването.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e3f54c70e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Колеги бих искал да ви попитам нещо. Миналия месец ме обрязаха. Имам Диабет тип 2 и заради това развих Фимоза, Парафимоа и Баланопостит. На 39 съм. Вече минаха 3 седмици от операцията. Болките бяха ужасни. Особено махането на конците. Всеки ден трябва да мажа раната с Дефламол. Процедурата беше много болезнена в началото. С всеки изминат ден обаче болките са по-малко и по-малко.
Струва ми се обаче, че пениса ми е смален на дължина и удебелен на широчина. За ерекция дори не мога да си помисля. Чувствам се все едно са ми правили химическа кастрация. Оперативната рана не изглежда напълно затворена. Дали всичко това е нормално?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b6c2bf5b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   И аз съм обрязан още от дете. Всичко е топ. Членът ми много се харесва на жените и ми го отбелязват - т.е. нормално реакция при положение че най-вероятно са били само с необрязани. Не се хваля, какзвам лични наблюдения, никога не съм питал никоя за мнение. Имах един период, когато ходех по проститутки :-( и те са ми го харесвали, веднъж една няколко пъти ми го похвали колко бил хубав и с голяма глава. А те на ху..ве са се нагледали.... Тъпото е че ме питат дали не съм мюсли, щот не щат с тях, та им се налага да им казвам че съм християнин... :-))

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7d86672e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Реално, жените бягат от обрязани моливи. Тук всички са се писали обрязани, дано си намерите нещо за клатня. Е, в арабските страни ше сте ок, но те и арабките харесват необрязани.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 805bf17c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Обрязан съм, българин. Жените наистина с интерес ми разглеждат члена. А една, докато го облизваше, ми каза, че се изкушава да пробва отзад с него, ако съм нямал нищо против.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker