Как да ме оставят на мира? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Как да ме оставят на мира?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2388 пъти
Мъж.

на 20-20 и нещо години, финансово най-рано, се изнесох от вкъщи, беше болезнено и наложително, не че ако не беше наложително нямаше да се изнеса, това е нормално. Имаше тормоз, неуважение, главно игнориране на чувства. Никога не зачитаха моето "НЕ" и личното ми пространство, това повреди част от интимността ми, вярата в хората, и дори до ден днешен ми е трудно да имам нещо общо с хора, защото са ме научили, че моето "НЕ" не означава нищо и ме е страх да не прекрачат личното ми пространство ПРОТИВ волята ми. Може да е смешно за някои, но се чувствам изнасилен! Отвратително е и не искаш никой и никога да те приближава умствено, както и почти нулеви лични разговори. Това последното нещо едвам не ме докара до лудост, да си загубя разсъдака, докато живеех вкъщи. (много ми е трудно :( )
Сега когато не живея на същото място ми е добре, не комуникирам с тези хора, чувствам се спокойно и най-щастлив съм, че дори и бавно се възстановявам от това да отблъсквам всички на страна от страх. Усещам, че правя правилното нещо и ми трябва време и ще стане човек от мен!
Проблема, е че през месеци ми звънят, не дигам, редуват се, дори е имало моменти, в който се вижда, че не разбират от намеци, нямат никакви общи знания и разбирания(common sense) или са изключително нагли. Чувствам се всякаш им е било добре да са черпили енергия от мен, да са си издигали собствената глава над водата като са потапяли моята, и сега чувстват, че го няма оня който им служи като изкупителна жертва, съюзяват се, и се чувстват като наркомани без дрога, защото са зависими от мен, да ме правят на пихтия за да може да си продължат мизерния живот, докато като мухи без глави не ги интересува дали ме нараняват или дори много повече - убиват бавно.
По никакъв начин не приемат моето "НЕ", не приемат, че не искам да разговарям с тях, не приемат, че трябва да се отдръпнат и ако АЗ реша, тогава би могло да имаме връзка пак някога. Искат да ме насилят да правя нещо, което те искат, (както са свикнали от когато съм дете) вместо взаимно да си даваме като силни здравословни любящи хора! Това последното не е възможно, много неща направиха и аз отдавна вече не ги обичам. Разбирате ли ме?!
Как да ги накарам да спрат да ме притесняват, да ме търсят, не им дигам телефон, но те не си дават почивка, и чакат по месеци и пак същото! Опитах се да говоря с 1 от всичките, той тогава ми каза, че аа не знаех, че те наранявам така вече няма. Че аз му обяснявам как това нещо е било 20 години, ти луд човек ли си да помислиш, че ще ти повярвам! Всичко свърши! Това беше просто опит да кажа нещо та да се усети, да спре да ме търси по телефона и да ми се прави на близък човек, да се натамънява само за да си помисля, че се е променил. Не мога да разбера топ наглост ли е това или 0 мозъчен капацитет.

Как да ги накарам да ме оставят на мира? 1 Опит съм правил да говоря да ме оставят, човека отсреща го приема като "победа", че пак ще си говорим и че сме близки. И колко е болезнено и неприятно да видиш как се натамънява само за да се прави че му пука. Променя начина си на държание само за нещата, които съм споменал в този 1 опит, просто от самолет си личи, че " а захапя, а ще съжалявам за цял живот".

Дайте мнение как да се справя! Мерси.

п.п. Защо пиша в Секс и интимност? Защото аз чувствам, че това принадлежи за мен повече тук. отколкото някъде другаде. Пречи ми да съм интимен с другия пол, прави ме неуверен и страхлив, и като погледна по-далеч си мисля, че трябва да изтръгна този проблем за да не направи щети когато му дойде времето да създам семейство. (да не говорим, че нямам представа как да кажа на момиче, че нямам и не искам да имам връзка с тези хора, как ще го приеме, какво ще разбере, ако се срещна с родителите й те като ме питат "ЗАЩО" аз какво ще отговоря...) Доста зле се чувствам заради това, като в капан.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9b3b11a0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това което описваш са емоционални манипулатори, които искат да те контролират и да правиш каквото те искат и да се хранят от твоята енергия като вампири.Никой няма право да ти отнема личната свобода да правиш каквото ти искаш.
Аз имам подобен проблем, макар и не чак в такава екстремна форма. Дойде момент в който твърдо им показах че повече няма да им играя по гайдата и да задоволявам техните очаквания за моят живот и ще го живея както аз искам. Развалихме си отношенията, но те не ми оставиха избор като не са разбрали каква е ролята на родителите-да дават любов и емоционална подкрепа.
А що се отнася за бъдещо гадже/жена-изобщо не се комплексирай-никой не си избира роднините и други нямат правото да те съдят за твои взаимоотношения като не са в течение на миналото

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: eb951bcfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ситуацията, описана от теб , ми се струва доста сложна. Има го това нещо-усетили са твоите слаби места,а именно-всеотдайността и книжовността и ги използват,за да са добре и да имат нещо в замяна. Вярно е ,че семейство и роднини ,кръвта е от огромна важност за човека и неговият път ,но в случая отношенията с твоите роднини явно е придал друг смисъл на всички тези семейни отношения. Опитай се да говориш с тях. Пробвай обратното , вместо да се криеш и да си изключваш теле фона-вдигни им! Отговори , покажи,че не те е страх и ,че както ти си ги уважавал,така трябва и те да те уважават.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f2ef58bdd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно те разбирам. И моите родители бяха същите и правеха същото. Пораженията - същите като при теб, само че аз съм жена. Успях да създам някакво семейство едва те като починаха. Доста късно с всички последици от това. Добре е, че си се изнесъл да живееш самостоятелно. Смени си телефона и не им го давай. Смени си адреса и не им го давай. Изчезни те да не знаят къде си и как могат да се доберат до теб. Най-добре замини в чужбина и не им давай нито адрес, нито телефон. Все едно не съществуват. Иначе ако можеш тръгни на психолог. Но най-вече изчезни от тях. А на партньорката ти не е нужно да обясняваш каквото и да било. Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a2e1cc6f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много ви благодаря за коментарите. От автора.

По темата: Винаги се опитват да ме накарат да си мисля, че аз съм проблема или че няма проблем или, че това, което чувствам и което съм написал горе не е така. "Игнорират ми чувствата" и това е цял живот!
Затова наистина, колкото и да съм сигурен, друго е да чуеш някой да ти потвърди. Наистина съм благодарен за коментарите ви. Като ги чета някакси ми позволявате да приема случващото се, да спра да се връщам назад и да спра да го поставям под въпрос.

Към 3, това е проблема, че има много намеци, знаят и какво се е случвало, като дете/тийн говорех и се Молех не ме тормозят, да ме оставят на мира за моментите, в които чувствам, че не искам да ми навлизат в пространството и да ми досаждат. Отговора, който получавам от родител е: завъртане на другата страна и отиване в другата стая докато "бае" оправданя и "отказвания" на думите ми. Как се чувствах след такъв жест(жестове, защото опити бол) към мен? Безсилен, разтреперващ се, в капан, в безизходица. 1 разговор за мен ще струва x10 повече от това, което е за тях, с години не съм могъл да получа нещичко от тях с комуникация. Преди да получа каквото и да е(ще е 0 няма как да е друго, че и вече не ме интересува и да не е 0) ще вземат от мен всичко да са сигурни, че са се "наяли" както са свикнали. Направя ли това да се опитам да говоря както съм се опитвал преди доста години, се връщам назад и съм мъртъв. Време е за "чао".

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f055e51c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз имам подобна ситуация, или по-скоро имах, тъй като доста от хората, които се държаха така с мен, вече не ме търсят. Имаше го същото нещо, звънят ми, говорят ми 2 часа само за себе си, за собствения си живот и проблеми, и затварят. Може веднъж на 5 разговора да попитат как съм, но не след дълго темата прескача отново върху тях. Но ако трябва да съм честна, никога не съм искала да знаят как съм. Не съм искала да говоря с тях за моите лични преживявания, но пък и нито да слушам техните. Хора, чиито живот не е бил розов, какво са си мислели, ще аз ще донеса кутията с цветовете и ще я излея върху тях, че аз ще ги изкарам от дупката, в която яко са се навряли? Не чуваха не, не искаха да го чуват. А и в повечето случаи, аз не им го и казвах. Та в един момент просто реших да съм директна, казах им, че не ми е приятно, че не значи не. Някои чуха, други не. Някои си тръгнаха и повече не ме потърсиха, други не. Някои се промениха, други не. Истината е, че такива хора около теб винаги ще има. Като онези дъвки под чиновете, които леличките винаги чистят, но след време се появяват отново. По-малко, но пак там. Просто трябва да се научиш да изграждаш тази бариера, да не позволяваш да ти влияе толкова на емоциите и вътрешния свят. Приеми, че хората, които са смачани, обичат да мачкат, и някой път ти си им на първа линия. Някой път е невъзможно да се измъкнеш. Но и възможно да се запазиш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e0ece6b3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че успях да прочета и това което не казваш...
Много правилно си ги определил, хора които зависят от твоята енергия, от твоето страдание.
Режи грубо и до кокал без жал!!! Иначе никога няма да се отървеш от тях, докато са живи ще си търсят в теб "храната".
Ако ще ти е по- лесно да се подготвим с някакъв "ритуал" представи си, че режеш и невидимата пъпна връв, после категорично си/им кажи, че приключвам всякакви договори с тях...
А след това ги отрежи брутално ако се налага!
Нататък, ТИ нямаш никаква вина за това, че ТЕ са такива. Когато срещнеш "твоето" си момиче, няма да ти е трудно да споделиш каквото и доколкото искаш, а на нея няма да и е трудно да разбере и приеме, бъди сигурен и спокоен за това.
Долавям капацитет на емпат у теб и още някои нещица може би...вероятно си от "различна кръвна група"... проучи
Не се притеснявай за бъдещето си, ти вече си поел живота си в свои ръце, вече си заявил своето категорично НЕ, справяш се страхотно имайки в предвид "батака" от който излизаш сам.
На всички нива категоричното НЕ е задължителен стоп за други, опитват само ако виждат/усещат някакво съмнение, пролука през която да се промъкнат.
Всичко ще е наред вече при теб, усмихни се!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 42d4db3022
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До известна степен те разбирам, защото аз се изнесох от къщи на 16. Хората са различни и това което за теб е било гавра и кошмарно посегателство към личното ти пространство, за други би било стимулираща среда в която да изградят силен и адаптивен характер. Може би ти си направил точно това но още не го осъзнаваш. Ти си независим и някакво си позваняване веднъж в месеца не би трябвало да ти нарушава толкова душевното равновесие. Може би се поитваш да им отмъстиш като ги игнорираш, но това ти отнема много енергия. Едвам ли тези хора са осъзнавали колко те нараняват. Самите те вероятно са имали травмиращи преживявания. Трябва да си направиш изводите и да престанеш да изпитваш гняв и страх по отношение на тях. Обикновено на това му казват прошка.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 62cf9b5b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Различни сте. Казват , че ако им напишеш на всеки член от твоето семейство по едно писмо , а може и по няколко писма, и им напишеш всичко , ама всичко което ти мислиш и как се чувстваш , и всичко което искаш да им кажеш , НО БЕЗ ДА ГИ ИЗПРАЩАШ , а да изхвърлиш писмата , ТИ ще се почувстваш по добре. А , това е най важното , ти да се успокоиш и да се чувстваш добре . Аз вярвам ,че те обичат , всички от семейството те обичат. Просто сте различни хора.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c14e0d743c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изпадаш с протяжни анализи, от които не се разбират ясно фактите. Което пречи на адекватни съвети.
Оставам с впечатление, че не си се разбирал с родителите си и ги обвиняваш за всички злини.
Дай нещо конкретно и ясно, за чувствата ти разбрахме.
Ако искаш съвсем да прекъсне връзка, сменяш телефон, нямаш соц. мрежи и отиваш някъде, без те да знаят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8948804d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Смени си телефонния номер.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0e6fdbdc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много си мек мъж бе!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9bfe18ea11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   стой надалече от такива енергийни вампири :)....Успех

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d126875235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Съжалявам много. По принцип бих те посъветвала да не комуникираш с тях, но това за вбъдеще може да ти изиграе лоша шега. Като цяло е добре да стоиш на дистанция и да сте на принципа здравей-здрасти. Като говорят с теб по телефона, просто се дръж хладно, кажи им, че животът е добре, работиш и това е. А после казваш, че трябва да тръгваш, имаш работа и така. Прави си оглушки, няма да сте близки никога, не се надявай. За това говори с тях, но рядко и винаги дистанцирано, защото да, чакат да започнат с глупостите отново. На жена си няма нужда нищо да казваш. Просто ходиш рядко там, не сте близки, не й обяснявай много. Няма нужда. То няма нищо за обяснение, нищо не е станало за пред обществото, това е нищо, има и по-страшни работи и нимой няма да обърне внимание, просто те са кофти хора.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ddb2f3bb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Поради тази причина заминах в чужбина. За съжаление всички това много ми се е отразило и усещам колко много трябва да работя върху себе си. Радко имам контакт с тях, но след всеки разговор ми трябва време да се възстановя психически. Униженията, обидите, начина на говорене и не само от страна на моите роднини, но като цяло на българите е проблем. Защото същите тези хора те обслужват някъде и се държат дори и с чуждите хора така. Чужденците може да са лицемерни, но са любезни навсякъде и понеже и аз винаги съм много любезна нямам проблеми и съм добре приета. Виждам как обаче това не е така с българите, злобнички, заядливи, тежки думи, упреци, завист и се питам защо? От къде идва това, от къде идват тези тежки отношения, думи, мачкане.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d1fac8ef98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Звучиш леко луднал. Или роднините ти наистина те побъркват - в тоя случай можеш да смениш града, както направих аз на 18. Или се филмираш и обвиняваш другите, че не можеш да си хванеш гадже. И двата проблема са разрешими, но само ако намалиш патоса и спреш да се изживяваш като жертва. Вземи живота си в свои ръце, нали не те завръзват насила (а дори и тогава - избягай).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker