Антидепресанти и либидо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Антидепресанти и либидо
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 3064 пъти
Здравейте!Жена съм,на 24г,от 10 дни приемам антидепресанти и нямам никакво желание за секс ,а при опит за секс не мога да достигна до оргазъм.
Обръщам се към мъже и жени,които са пили антидепресанти и имали ли са такъв проблем и как сте се справили с него?Благодаря Ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: fb3cf1bbf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Да, и аз бях така, нормално е. Мъж съм.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 350df92eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз съм по същия начин. Жена, на 26. При мен просто желанието липсва. И не, не е от антидепресантите - пия отскоро. От депресията е. Защо знам ли? Защото от 8-годишна се боря с депресията, впоследствие ми се качиха тестостерона и пролактина. Хубаво е да спортуваш, да си пуснеш тест за хормони, и да правиш йога. Лично аз се възбуждам нонстоп, но самият оргазъм куца Други с този проблем?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f04b334085
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   След два месеца при мен всичко се нормализира.Първият месец имах много слаба ерекция и не ми се правеше секс. Мъж съм.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: f9f585d08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   По-добре ги спри, не знам какъв проблем имаш ама вредата от антидепресантите само ще засили влошеното ти душевно състояние

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a7483bf379
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Това с липсата на желание за секс го имаше с почти всички антидепресанти, които съм пил... а те са близо 15 сигурно.
Благодарение на тях разбрах какво е да си жена. ;-)))

Не ти препоръчвам антидепресанти, освен ако имаш сериозни самоубийствени идеации (разбирай с планиране... не обикновения тип, който е просто фантазиране за утешение). Не се занимавай с психиатри, ако е нещо от рода на ниско самочувствие, тревожност, нетежка депресия, а намери най–добрите психотерапевти. Това желание за магическото хапче е желание за неспечеленото. Истинско е само спечеленото.
Справяй се е проблемите си систематично, един по един. Депресирана и тревожна си, защото си невежа и имаш много да учиш за света и себе си. Трябва да се научиш да действаш ОТ ЖЕЛАНИЕ да постигнеш ценностите си, не само ОТ СТРАХ от негативни последствия – напълно различни пътища в мозъка са.

Ако знаеш английски, чуй това: https://youtu.be/H96oG03hWso?t=788
Потърси и за Acceptance Commitment Therapy.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b8dff59b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Нормално е, това е страничен ефект от повечето антидепресанти. Дори да не повлияят на либидото, то вероятно ще пречат достигането на оргазъм, както се случи и при мен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 92bdc842f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Жена съм на 26 - супер сексуална! Дори по време на най-тежките си депресивни периоди свършвах по 10 пъти на ден, а секс 2-3 пъти на ден ме устройваше.

Когато започнах да си пия хапчетата, не се възбуждах изобщо! След няколко Месеца започнах да се възбуждам, но не изпитвах никакво удоволствие от секса. Не правех секс повече от 7 месеца, сама свършвах веднъж в месеца. чак преди 4 месеца започнах да изпитвам удоволствие от секса, но 2-3 пъти в Месеца ми стигат. Пия антидепресанти вече две години.

Но пак казвам по принцип съм твърде сексуална. Повечето хора нямат желание за секс, докато пият хапчета.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 01929b32a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм пила антидепресанти няколко месеца и освен, че през цялото време ми се спеше, бях замаяна и тн, нямах абсолютно никакво либидо. На всичкото отгоре качих много килограми, може би над 20, които за щастие вече са минало. Не ги пий, отиди пак на лекар и кажи, че не искаш повече тези боклуци. На мен нямаше кой да ми каже тези неща и пострадах жестоко. Послушай ме.

Нина

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9ec3266ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм взимал, но жена ми започна да взима преди години. Беше си обикновена в секса, но първите месеци, след като започна с антидепресантите, либидото и се качи до безумие. Постоянно искаше, желаеше и анален, и играчки, накрая при оргазъм изпадаше в еуфория и крещеше. После изведнъж това спря и изгуби всякакво желание за секс. Сега се отчита за 10-на мин веднъж седмично, а аз се видях принуден да си намеря любовница.
М43

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b87726fdc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз взимах антидепресант и антипсихотик във високи дози в продължение на 1 година, спрях ги преди около година и още съм с аноргазмия и без либидо. Отвратително е. Абсолютно нищо не може да ме възбуди. Жена на 27

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4121812457
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мили мои, чета ви и ми се плаче. Темата е стара и надали вече някой я посещава, но... какви са тия депресии, какви са тия хапове и психози?


Дръжте се малко по-сериозно, бъдете малко по-борбени и се съберете малко от малко. Има една приказка "Знанието е сила! " Не случайно ни събират отчети отсякъде, вейсбуци, банки и др. Който има информация, има контрол. Когато отсрещната страна няма контрол, няма знание, плашлива е и от страх се предоверява, е те така е най-добре.


Знам, че медицината е за да ни лекуава, храната е да сме сити, спорта да сме здрави и работата за да се развиваме. Само, че нещата не винаги са толкова прости и под повърхносста на на пръв поглед красивото се крият много други, далеч по-неприятни причини и следствия.

За да не пиша безсмислени, дълги и конспиративни коментари, ще кажа накратко за конкретния случай с психиката (в случая - антидепресанти)

Учете нещо, трупайте знания, те дават самочувствието, че контролираш нещата около себе си. И най-важното - Че ги разбираш! Проблемите с психиката идват от трами (психически и физически), но и двете са свързани с липса на самочувствие. Тоест - спрете да се самообвинявате или да търсите сметка на другите. Правете всичко по силите си, а да става каквото ще - нямайте толкова изисквания и очаквания! Все пак, мили деца, на тази планета сме милиони години и... все още не знаем какво да правим и как да играем играта. Затова... насладете и се, играйте я както на вас ви харесва. Вярно е, лошите постъпки имат последствия, но това не значи да не правите нищо, сковани от страх да не сбъркате.

Учете психология, не в детайли, но с разбиране. Разберете как криво ляво работи умът ви, а този на другите? И като спре да ви слуша, ще можете да го "подмамите" в правия път. Както и да забелязвате като това се случва на други и да им помогнете. Също да разбирате тяхните чувства и емоции, да показвате емпатия и да изграждате по- здрави взаимоотношения.

Всички имаме натрапчиви мисли. Но е изкуство да накараш ума си да мисли в друга посока когато те дойдат.
Когато стоиш дълго с тия мисли... те, те обсебват до толкова много, че те стават твоята реалност. Помнете, човекът е направен да оцелява на всичко. Мозъкът ни е много, много приспособим. Когато е под обстрел, в един момент ще свикне, това няма да му прави такова впечатление и ще приеме това състояние за нормално. Тогава идва празнината, депресията, апатията, безсилието и нямането на воля и смисъл.

Учете малко физика и биология, четете за процесите заемащи място в човешкото тяло и кое как работи. Хормони, жлези, важността за храната, бактериалната среда и така нататък.

Прочетете за спорта, правилната стойка и поведението на тялото. Езикът, на който то говори, какво казва и физиономията ви? А знаете ли, че дори да стоите леко на една страна или изгърбени всеки ден, без да се усещате най-малкото затруднявате кръвообръщение, движението на лимфната течност и променяте хормоналната си среда? Това са нещата, които не до голяма степен, а изцяло контролират вашето настоение и посока на мислене.

Извинявам се ако имам грешки, пиша на тъмно и клавиатурата ми е счупена, това ме вбясава и постоянно забравям за какво говоря.

Това, което може би се опитвам да кажа е, че сте малки сополанковци и трябва да се стегнете. Не, не защото всички други са върхът и са много продоктивни и целенасочени. Точно обратното. Точно тези хора са, които създават маркетинговите системи и големи корпорации, ви продават това и онова и ви втълпяват, че имате някакъв проблем. Нещо не е наред със вас и имате нужда да купите това и онова. Нови дрешки, за да ви харесат, лекарства за да влизате в социалната норма, работа като роб, за да сте част от колектив и общество. Това са истински болните хора, тези, пред които ще се покажете като човек, ше покажете слабост и ще разкажете личен проблем или провал. А те ще кажат: Така е, наистина има проблем. Не е наред. В грешка си и прочее.

Когато могат да слезнат на вашето ниво и да споделят техен проблем или нещо, което ги мъчи. Да покажат, че нмие всички имаме своите моменти на шампиони и губещи. Жиеота е като влакче от луна парк - горе, долу, горе...

Затова, знайте, че винаги има хора по-добре от вас, но има и такива, които нямат даже шанса да ви настигнат. Ако на вас ви е зле, някой в този момент мечтае, моли се и би дал всичко за да е където сте вие. Не тъжете за тези хора. чувствайте се добре за себе си и бъдете благодарни. Но видите ли някой в нужда, подайте ръка, дори без да се замисляте!

Животът е един, защо избирате да го прекарате така? Защо избирате да се увствате така? Хормонален дисбаланс? Генетика? Патология? Глупости!
А ако утре нещо ви се случи, в пъти по-лошо от това, което чувствате днес? Нима няма да искате днес да се върне като дата?

Вчера е история, днес е дар, а утре мистерия! Не живейте по чужди идеали и представи. Не сте длъжни на никого, освен да помогнете на човек в нужда.


Понеже стана мешана скара този пост. Четете и се информирайте, за това как работите вие и света около вас като система. Ще видите колко почти магично е всичко и знайте, че не е вечно. Мементо мори... Всички ще си идем в един момент. А за антидепресантите... да се базикаш с хормоните си не е шега работа, тия лекарства са много, много, много опасни и пристрастяващи, а те и за това са напревени. Болна психика, не може да се трае и пие лекарства.


Като заключение. Лекарствата не лекуват. Те спират симптоматиката, а не първоисточника. Проблема се връща, води се зависимост и идват страничните ефекти. Не бъдете наивни, магически хапчета още няма...

Слушайте Джордан Питърсън, ума безплатни лекции в ютуб, от него можете да започнете да учите лека по лека. (това по темата с психологията, да изградите връзка със себе си) Може да слушате и Алън Уатс.

Споделям и още два интересни, занимателни канала, ако позволи Господин модераторът.
Когато ви идва в повече, ей така да ви отмести мисленето в друга посока. Единият е български, момчетата много се стараят и обясняват много полезни неща(това по темата със спорта)

А другият е образователен, чисто научен. Достъпна, приятна информация. Доста успокояващ.

https://www. youtube. com/channel/UC3mbElwYBPZkZqJwOguZOWA

https://www. youtube. com/watch? v=h6fcK_fRYaI&ab_channel=Kurzgesagt–InaNutshell


Може би най-големият проблем на света в момента е, че не знаем какво е емпатия. Постоянно назидаваме и биваме назидавани, вместо да покажем разбиране и да признаем, че ние също преживяваме същите неща. Когато всички те съветват, напътстват, лекуват и поучават, започваш да се чувстваш сам, болен, тъп, неразбрам, изолираш се и оттам се започва,

Пожелавам ви успех, но не ви трябва, понеже няма пред кого да доказвате нищо. Така, че дерзайте, правете грешки, падайте и ставайте, Наичете се да се радвате на тези моменти. Единственото дето ще остане с вас е спомените и историите. А историята си иска своите детайли, завои, драми и непредвидими случки!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bf29f6b480
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   При мен беше обратният ефект. Бях постоянно възбудена, само като го чувах/виждах/миришех исках да го яхна

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 04e6667d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13, кой антидепресант сте пила? Тритико? Ремирта?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 256ab3f4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От номер 13 до 14: Циталопрам

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker