Въпрос към майките? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Въпрос към майките?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 6899 пъти
Здравейте!
Аз съм жена на 48 г. Разведена съм и живея само с дъщеря си, която е на 12 г. Родих сравнително късно и някъде до 16 годишна изобщо не съм помисляла за нищо в сферата на интимността. Проблемът ми е, че вчера видях дъщеря си да си "играе" с половия си орган, а тя е само на 12. Останах втрещена и не знам какво да мисля. Това нормално ли е? Тя е още дете, въпреки че вече и идва си остава дете. Какво да правя, моля, дайте ми съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: c910629599
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   За твоето време поведението ти е било напълно нормално. Не че сега не трябва да е така, но има много предпоставки децата да изпитват възбуда в много по-ранна възраст, дори детска, какъвто е случая с дъщеря ти. Има деца, които започват да мастурбират преди 10-годишна възраст! Дължи се на възпитането, социална среда, медиите, достъпостта до порно видеа, рекламите, детските книжки, които изграждат образа на героите по специален начин, храните и пр.

Съветът ми е, да оставяш свободно пространство на дъщеря си и да започнеш постепенно да я ограмотяваш сексуално.

Успех

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 69fa84ef13
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Това е нещо нормално, не се филмирай, на всяко подрастващо момиче му е интересно тялото му и иска да го изследва. 12 е напълно нормална възраст да опознае тялото си. При някои се случва по-рано, при други по-късно, но се случва. Това, че при теб се е случило по-късно, не означава, че и при нея трябва да се случи късно. Ако питаш мен тя не е подранила, по-скоро ти си закъсняла на времето.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a9230c33a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Дъщеря ти открива себе си, сега децата се развиват по-бързо. Ние до 15. си играхме с куклите, но сегашните деца бързо узряват. Това са нормални неща, не я притеснявай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: b914cbf2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съгласна съм с н 1 и 2. Изследва и опознава собственото си тяло, емоциите които изпитва вече, нормално е.
Добре би било вече леко да минеш в позиция и на приятелка, в никакъв случай основно приятелка (много родители правят тази грешка) на първо място си мяука, но да можете да говорите свободно за интимният и свят и така я образоваш дискретно.
Пък и ще си в течение на случващото се с нея, да не се допускат наоколо "нерези" разни...виждаш и по постовете в какво общество живеем.
Детето си е нормално, за теб винаги ще си бъде дете, но вече е тийнейджърка.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1f50b6a97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Децата в днешно време се развиват една идея по-бързо, отколкото родителите им в същата възраст.
Нормално е цикълът ѝ да дойде по-рано, а непосредствено след това да изпита и интерес към собственото си тяло. Така или иначе, тя все някога щеше да опита да мастурбира. Смущаващо е за теб, както и за всеки родител, но е нещо естествено. Опитай се да запазиш самообладание и да не се вкарваш в излишни драми. Поговори с нея за любовта, чисто приятелски, обясни ѝ, че трябва внимателно да избира гаджетата си и да не се занимава със случайни момчета. Догодина за секса, а в този период от време можеш да ѝ купиш книжка с информация за пубертета, вече има много такива. Важно е да я подготвиш психически за предстоящото в живота ѝ.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4f2638338b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нормално е година ,две след идването на цикъла,това да се случва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ad043af0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   На 22 съм, мастурбирам почти цял живот и не ми е навредило по никакъв начин. С половият живот започнах малко след като навърших 21 и все още съм с приятелят си. Разбирам Вашето притеснение, но не мисля че имате повод за такова. И не се карайте на дъщеря Ви, тъй като това може да я травматизира и да й повлияе на сексуалния живот, когато един ден започне такъв. Моята майка обикновено викаше по мен, когато ме хванеше и това си каза думата.
Можете да говорите с дъщеря си да не бърза с половия живот и да не сменя много партньори, тъй като е рисково.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9871b2bbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не мисля, че съм се задоволява Ла в детски години. Просто може да те сърби, нормално е човек да се пипне. Много на тази възраст правят и секс, говори и за предпазни средства и такива неща. Те вече сигурно знаят де.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8cbe06ce70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Нормално е децата да опознават половите си органи. И аз от съвсем малка започнах да си играя и да си доставям удоволствие. Дори ме знаех, че е нещо срамно и го правех пред родителите си. Помня, че баща ми винаги ми се караше, но майка ми нищо не казваше. Сега вече съм майка и имам малка дъщеричка. Изобщо няма са се учудя или скандализирам, ако я видя са прави нещо подобно. Това е съвсем в реда на нещата. Трябва да се притесняваш, ако не го прави.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 10bec9a3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Нормално е, а и момичетата съзряват полово малко преди момчетата. Вземи си който искаш учебник по педиатрия и почети. Твоята задача е да я ограмотиш за така неприятните на всички кондоми, защото хайде бременност е радост, но полово предаваните инфекции не са :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ce5aff2fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ако темата въобще е истинска, просто си мълчи и не прави проблеми на детето си, защото това е НОРМАЛНО. Като прочета същото как някоя се тръшка, че бебето й си пипа половите органи, така както цялото тяло и то защото просто опознава тялото си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b823feed63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Напълно нормално е!
Клиторът е активиран от момента на раждането. Често бебетата откриват сами удоволствието, без да го осъзнават.
Това е и причината много често да с е пипат там. Според нашите съм почнала да си играя сериозно с него още в кошарката. По- късно баба ми е забелязала, че непрекъснато се пипам там и хиля като луда. Много рано осъзнах ефекта и до ден днешен не съм спряла да се възползвам. В това няма нищо лошо! Не се панирай и бъди спокойна! Тя е вече доста голяма и интересите и в това отношение растят с минути.
An_Ji

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c910629599
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   13 - за пръв път чувам такава изповед:

" И аз от съвсем малка започнах да си играя и да си доставям удоволствие. Дори ме знаех, че е нещо срамно и го правех пред родителите си. Помня, че баща ми винаги ми се караше, но майка ми нищо не казваше."!

Ще ми е интересно да разкажеш повече за твоите мастурбации пред родителите си. Макар татко ти да ти е викал, изглежда щом са те търпяли, да са много толерантни хора. Има родители, които биха били детето си и биха го заключвали в стаята, биха го разнасяли по психолози, психиатри...

Та сподели някои случки. Доста пикантна история ще е за всички нас.

Авторке, виждаш ли какви неща се случват под небето? ;)

1

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 87ecff4331
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   13 до 20: Не е нищо толкова пикантно, но щом искаш, ще разкажа. Надявам се да не си някой педофил, който се възбужда от такива истроии. Споделям по-скоро с образователна цел за такива като авторката.
На първо място, както и номер 9 е споделила, много деца започват да мастурбират още преди да станат осъзнати личности - може би 2-3 годишни. И аз го правя от както се помня. Научих се да стискам една възглавница между краката и това ми харесваше. Даже го бях кръстила "пъшкане и мърдане". Баща ми явно е бил скандализиран с неговите старовремски разбирания, а майка ми е била интелигентна жена и е знаела, че не е нищо ненормално.
Откъде накъде един родител ще бие и наказва детето си за подобно нещо? То просто изследва тялото си. Щом има полови органи и ръце, нормално е да открие взаимовръзката. Не знам дали знаеш, че на малките момченца също им става много преди пубертета. Ако заведеш детето си на психиатър за подобно нещо, накрая теб ще те обявят за луд. Щом природата така го е създала, значи така трябва да бъде.
Това, че мастурбирането се смята за нещо срамно, децата не го знаят като малки. Не казвам, че всички откриват мастурбацията на ранна възраст, но съвсем не е изключение да се случи. Така че нека всички родители бъдат разумни и приемат нещата спокойно, а не с паника. Ранната мастурбация не означава ранно започване на полов живот. Аз например започнах чак на 20. Децата не знаят какво е секс и не свързват нещата. А наш дълг като родители е да бъдем информирани и да показваме разбиране към всяка нужда на нашите деца.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 499d1b10eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Всички жени, с които съм имал по-дълга връзка, съм ги разпитвал откога и как са започвали /като вербална прелюдия преди да поискам да го направят пред мене/ и отговорите все са били около първи-втори клас.
Нищо фрапантно няма н ситуацията с момичето.
М 47

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 57e4e9ddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Това е страшно нелепо притеснение. Синът ми лятото беше на година и малко и всеки път, като го събличахме голичък на плажа с майка му, той съсредоточено се захващаше да си изучава пишлето. Какво друго може да причини такава случка, освен неудържим смях?
Ясно е, че тя е на 12 и е доста по-голяма, вероятно и знае, какво върши. Но какво от това? Почти не се сещам за жена, с която да съм имал връзка и която да не е споделяла, че го прави приблизително от тази възраст.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0b7b6b0207
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Моя съвет е да кажеш на детето как точно да го прави за да стане по добре. Надявам се, че си жена с опит. И нали знаеш че всички го правим. Жена на 46г.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fad4b2ef2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До номер 26 - благодаря много! Лично аз никога през живота си не съм се самозадоволявала. Не съм имала играчки и подобни неща. Откакто се разделих с мъжа си не водя полов живот и не ми липсва усещането. Не мога да кажа, че съм жена с голям опит.
Детето ми е вече на 13 и ситуацията претърпя сериозно развитие през последните месеци. Ходих на консултации при психолог и сексолог и те ми дадоха ценни съвети. Благодаря искрено и на всички, които изказахте своето мнение през този деликатен за мен период. Авторката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 33f9be46a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Авторката ме отвращава с нейните декларации!
Такива жени са неспособни да възпитават деца.
Дъщеря ѝ си играла с половият си орган... Много момиченца откриват удоволствието от играта с клиторчето си още във възраста, когато не осъзнават нищо. Едната ми дъщеря беше бебе, когато забелязахме, че се кефи неосъзнато, като се пипа там. Другата пък я заварих да си играе с него, нямаше и. На въпросът ми, какво правиш, отвърна:
- Мама, играя си, ела и ти.
Това разсмя всички. Не е проблем. Проблем е когато не умеем да канализираме нещата.
Авторката се опитва да ни убеди, че е разла и възпитавана в саксия и прави достояние на цял свят, чеима проблем с годишнара си дъщеря. Че аз бях на тази възраст, когато го направих с един.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a7e9482f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Авторке ти да не си моита бивша. Тя беше същата девица като теб. Само, че имаме син. Това твоито звучи не сериозно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 390cb44252
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Само за сведение. Според законодателството в БГ, т. е. според Наказателния кодекс, след 14 години сексът вече не е престъпление. Тази норма датира от края на 40-те някъде и не е променяна. Т. е. на 14 нашите "деца" вече могат да имат нормален полов живот. И държавата никой не може да преследва за това.
По мое време (края на 90-те), съученичките ми на 16 вече имаха стабилно и бързо нарастващо число "бройки".
Имам един колега, той е на 52. Върти там едни девойки... всичките са под 20. Не знам къде ги намира. Някъде в нета. Между 15 и 20 г. Като го питам що толкова малки... ми разправя как след 17-18 максимум вече не ставали-били "захабени", минал ги е половината квартал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker