Секс без кондом? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Секс без кондом?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 6347 пъти
Здравейте.. Казвам се Виолета и съм на 25г. скоро се омъжих... С приятеля ми се познаваме отдавна живяли сме и заедно преди това. Правила съм почти всичко в секса, но винаги с кондом.

Решихме да си имаме бебе, но не мога да се престраша да правя секс без кондом... страхувам се от зарази и инфекции... Просто не знам какво да правя...
Моля дайте ми съвет?
Може би е странно, че питам точно тук, но ми е любопитно дали има и други като мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: eb0f233d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ами защо не се изследвате и двамата?
*Яса

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ef78f8e1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей Вили, хубаво е че си използвала кондом до сега, но щом искаш бебе друг начин няма. А и щом сте си постоянни партниори и не кръшкате другаде можете да сте сигурни, че няма риск от венерически болести. По отношение на хигиената, съгласна съм, че от където да погледнеш презервативът само си е стерилно чист, но всичко е въпрос на индивидуална -лична хигиена както при дамите, така и към партниорите им.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c04807cabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Отидете на изследвания ако ще се почувстваш по-сигурна

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c20cca476
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, и аз съм така. Макар, че водя полов живот от 10 г. и само с един партньор, не съм го правила без кондом. Той също е свикнал още преди мен така и за нас си е просто естествено. Ние също по принцип искаме дете един ден, така че ще трябва и аз да се престраша.
Твоето момче иначе няма от какво друго да те зарази, освен от т. н. човешки вирус, който причинява рак на матката. Ако действително си го правила само с кондом, най-вероятно не си преносител, ваксинирай се. От друго не може да те зарази, ако ти е верен, но и да не е по принцип, ще го е направил с кондом, просто теоретично. Ако имаш доверие на мъжа ти, няма как - трябва да се прави без кондом, за да се забременее.
Аз започнах от сега поне във фантазиите си да си го представям, но ми е странно - казвали са ми, че като свърши мъж в теб, после си се стичала спермата (и дори мирише!!! ) цял ден!!!
От друга страна, сигурно е по-хубаво, защото толкова много хора не искат да ползват кондоми. Естествено е без кондом с две думи, а и е единственият начин да се забременее. Мисля, че ще ти хареса много, престраши се!
(между другото, ако мъжът ти е бил преносител на венерически болсти, досега да те е заразил с целувки дори, само ХИВ не се предава така, но честно - вярваш ли, че мъжът ти има ХИВ? Малко вероятно е, нищожно вероятно е в България, ако е хетеро и не води таен хомосексуален живот! )

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c069fb8bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 4, статистически хомосексуалните връзки наистина имат по- голяма вероятност да са рискови, особено при мъжките гей двойки, но също така статистически хетеросексуалните връзки са онези, които по-често са преносители на ХИВ. ;))
..
Аз правех секс с партньора си без кондом и такива неща от рода на това, че спермата мирише цял ден, са направо смешни. Да, има особена миризма, ако се изпразни някъде по тялото ти, после отиваш и се измиваш и повече няма миризма! Това не е радиоактивна течност, която да прониква в тялото ти и да стои така с дни... Плюс това т. нар миризма на спермата или пък вкуса и зависят от много неща, дори и от храната, с която той се храни... ;)
..
А бебе с кондом просто НЯМА как да стане ;) А и мисълта за сливането, пълното сливане на две тела е прекрасна, какво отблъскващо има в това при сливането на две тела с любов да се зачене нов живот? :) Тогава най-малък проблем трябва да ти бъде една нормална физиологична течност... Успех :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c20cca476
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 5, не знам какви статистики цитираш, че хетеросексуалните били статистически (? ) преносители, а хомотата били ХИВ. Аз знам само една статистика - в България има към 2000 регистрирани, 75% от тях са мъже. Няма как да са повечето хетеросескуални, при положение, че женските секрети съдържат много малко от вируса - главно чрез спермата и кръвта се пренася, а при анален секс просто е по-рисковано - кръв+семенна течност. При секс с ХИВ-позитивна жена (вагинален), мъж може да се зарази само с 20% вероятност. Откъде идват тези 75% мъже тогава???? И Е ТАКА В ЦЯЛ СВЯТ, дори се е смятало, че само хомосексуалистите могат да се разболеят, защото през 80-те, почти цялтата хомосексуална общност в Ню Йорк е умряла от СПИН!!!
При вагинален секс с ХИВ-позитивен мъж, вероятността за жената да се зарази е 80%, затова само секс с кондом, мили дами!!!
При орален секс не може да се зарази човек.

Аз все пак водя полов живот от години С ЕДИН ПАРТНЬОР, знам как мирише и какъв вкус има семенната течност дори - орална любов си правим без кондом, кондомът е за контрацепция за нас. Мисля, че така ще е и при авторката. Не ме е гнус от семенната течност на партнора ми (обичам му я даже, както обичам всичко у него - мога и да позная по вкуса ?, дали е пушил тайно, дали е ял сладко или солено!), но е естествено да ти е странно, какво ще е чувството, ако е в теб, във вагината ти. Миришела *така са ми казвали, спермата, която е престояла във влагалището и се била стичала цял ден после. Нямам намерение да пробвам, защото чак след година ще работим за бебе, но ми е интересно и странно. Само хората, който не са правили секс без кондом могат да го разберат товва, мисля, че към тях беше насочен въпросът на авторката.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 82427afa55
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При разпространението на аналния секс сред хетеросексуалните, статистиката ще се промени, ако не е станало вече. За мен притеснението би било почти еднакво и да не ходи по мъже, пък и човек никога не може да знае кой какво е правил. Но при дълга връзка, желание за деца и т. н., не мисля, че има от какво да се притесняваш. В крайна сметка има тестове.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c20cca476
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   7, да ама не се променя статистиката! Аналният секс си е бил винаги разпространен и сред хетеросексуалните, но едва ли е стандарта, единствената възможност, както е при хомосексуалните. Освен това, с новите медикаменти, хората дори не са заразни повече. Факт е, че темповете на разпространение на полестта намаляват в развитите страни. В България има всяка година 66 нови регистрирани случая, дори 5 пъти да е по-голяма реалната цифра, пак са малко.
А и като си ползва кондом човек, къде е проблемът?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 82427afa55
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   8, изобщо не е бил разпространен, правил се е както всичко останало, но не толкова, колкото сега. Също и орален секс не се е правил толкова. Да ми говориш, че всичко си е било както преди, е все едно да казваш, че и сега всеки го прави със всеки, както в древна Гърция. Културата на хората се изменя. Няма значение дали не било стандарт при хетеросексуалните, достатъчно е да се прави толкова масово, колкото в момента за да се усети влиянието. 1-во, още е рано да се променят статистики и 2-ро, ако броят на хетеросексуалните не се увеличи, заради нещата, които ти казваш, то тогава и броят на хомосексуалните ще намалее и пак разликата ще стане по-малка, само че в положителен смисъл. Единствената разлика е била единствено аналният секс, ако я нямаше, мисля, че е абсурдно да се мисли, че статистиката щеше да изглежда по този начин.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c20cca476
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Определено аналният секс е с пъти по-рисков от всияка друга сексуална практика. Ако се почна от оранлната любов при 0% вероятност да се заразиш, през вагинален секс (20% само за мъжете, 80% за жените)... при аналнен секс е 100%.
Не мисля обаче, че има и ще има някога някаква достоверна статистика за сексуалните предпочитания на хората. Това, че преди хората са се крили (хомосексуализмът е бил преследван от закона например), не значи, че хората не са правили, каквото си искат в спалнята. (в арабския свят масово анален секс например, за да се запазела девствеността)
Не смятам, че в днешно време, ако човек си ползва кондоми и няма рисково сексуално поведение (за една нощ), трябва да се притеснява от ХИВ. Хората си живеят с болестта.
Особено такива като авторката вече прекаляват - ХИВ-фобия направо.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 82427afa55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   10, хем не се променяла статистиката, хем нямало да бъде точна. Съгласна съм с това, че няма да е съвсем точна, но съм абсолютно сигурна, че нещата не са били винаги както са сега, както не са еднакви навсякъде по света. Зная какво правят на изток, също там, до колкото зная и сексът м/у мъже е разпространен, както пък тук вече м/у жени, заради кефа на мъжете. Културата е различна и се правят различни неща. Винаги ги имало, но в различна степен.
Когато говоря за по-голямо разпространение на аналния секс, имам предвид западното общество. Сигурна съм и че до голяма степен разликата се е дължала именно на него, точно защото хетеросексуалните не са го правили толкова.
Съгласна съм за това, че, ако ползва презервативи, човек не трябва да се притеснява толкова с тази разлика, че могат да се късат.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c069fb8bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кръв и сперма? Е, вие изкарахте аналния секс чисто разпаряне... Правила съм анален и НИКОГА не е имало кръв!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c20cca476
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   12, но при анален има сперма, както и без да се виждат ранички, все пак лигавицата не е направена за такова натоварване. Факт е, че просто има локални хомосексуални общества с почти 100% ХИВ–позитивност. Това е положението. Ти си прави с хетеро-партньора анален, но просто е по-малка вероятността той да е ХИВ позитивен (почти нулева за Бг. ), защото сред хетеро-хората е по-малко разпространението просто, но за мен при анален трябва да си се ползва кондом. Там има всякакви бактерии, партньорът ти най-малкото може да си хване възпаление на пикочните пътища. Толкова ли е трудно да се ползва поне при анален секс кондом, не мога да разбера?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c069fb8bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   От 12: То и при гей обществото нямаше да има толкова СПИН, ако ползваха кондоми... Едно и също е дали се ползва при вагинален или анален-все предпазва от болести...
Аз пък съм доста недоволна от цените на кондомите... Ненормално ми се струва да са толкова скъпи и да се прокламира безопасен секс в същото време... Когато правех секс с презерватив с предния ми партньор, понякога даже ни се е искало, но сме се ограничавали, защото сме били изчерпали кондомите...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c20cca476
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14, определено си прав за гей-хората. Просто трябва да внимават, същото се отнася и за хетерото. Кондомите не хапят.
Колкото до цените им, това е най-евтиният метод за сигурно предпазване от нежелана бременност и единственият метод за предпазване от венерически болести.
Скъпи са само марковите кондоми, но това не значи, че са по-сигурни. ВСИЧКИ КОНДОМИ на нашия пазар отговарят на стандарите и ВСЕКИ КОНДОМ е 100% тестван електронно, всеки ОТДЕЛЕН кондом е тестван! Всеки кондом, дори и най-най-най-евтините!
Има едни за 30 ст. от аптеките, на мен такъв не ми се е пукал, Дюрекс ми се е пукал, но признавам, че съм от години на Дюрекс, така че се случва. Не ги ползваме заради марката, а заради малко по-широкият диаметър, имат и интересни разновидности, но иначе - дори най-евтиният кондом си върши работа.
На който и 30-те стотинки са много, нека си поръча една торба с кондоми в Секс Шоп. Има торби по стотици бройки дори, който са за по-малко и от 5-10 ст. на бройка, не бива да се ограничавате от секс заради кондомите! Млади хора сте!
Всеки друг сигурен метод за контрацепция е много по-скъп. Е, спиралата може би не, но тя е само за раждали жени.
Ползвайте си кондоми, дори да са български, китайски - няма значение. Те отговарят на стандартите. Контролът в ЕС е много-много строг, има организации, който на мястото на пройзводство правят контрол. Спокойно - ползвайте и евтини кондоми, марката е често само реклама, съдържанието е важното! Гумата си е гума!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c069fb8bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   15, мерси за информацията :) Иначе досега, да си призная, нямала съм доверие на кондоми, които не са маркови и съм се съмнявала в контрола над тях. Ползвах най-вече Виталис, защото са германски и сравнително на по-приемлива цена, а и не знам защо, когато правя секс с розовите Виталис даже ми е по-хубаво усещането отколкото без кондом... и досега не мога да си го обясня това...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 82427afa55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   15, сигурно си прав, но защо има такава разлика в цената? Да не би да има разлика в дебелината?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 812312a400
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здравейте, радвам се, че почна тази дискусия, защото има много митове за кондомите.
1-во, няма значение, къде са пройзведени те, технологията е еднаква, материалът е латекс. Всичко се прави механизирано, ВСЕКИ ОТДЕЛЕН кондом се разпъва върху една метална пръчка, пуска се електричество, ако има дупчица автоматично се отделя от пройзводствения процес. После се навиват на ролце, тук може да има и човешка намеса, пудрят се леко, при много, много засилени хигиенни условия.
Вижте срокът на годност на който и да е кондом - те са годни и години след това, просто се правят в супер стетилна среда, изцяло е механизиран процесът.

Защо разликите в цената са толкова големи?

1-во, заради рекламата. Много години, много усилия, хора са нужни, за да се наложиш на пазара такъв недиференциран т.е. еднороден продукт. Това е истината - кондомът е кондом, не можеш да предложиш нещо повече от конкуренцията. Всеки може да направи между временно тънки, розови, наръбени кондоми.

Марката Дюрекс инвестира милиони в реклама, тези пари идват отнякъде. Освен това фирмите си плащат, за дистрибуционната мрежа - да, като си взимате консерва с домати от Билата, пройзводителят е платил да се намира неговата марка на нивото на очите ви, 3 пъти по-често се купуват такива марки. Дюрекс винаги са позиционирани най-добре в магазина, имат и най-голям асортимент, а това струва пари - пари да го поддържаш, за дистрибуция, за иновации.
Марковите пройзводители се опитват да ви кажат - купи ме, аз ще ти предложа повече, но действително ти предлагат.....просто една гумичка. Нищо повече, нищо по-малко!
2. Големите марки инвестират в иновации - в нови видове кондоми с разни екстри, както и технология, която да ги прави по-тънки, без да се губи от сигурността. Все пак за анална пенетрация все още се препоръчват по-дебелите кондоми. Дюрекс например са измислили кондоми без латекс, които са доста скъпички, но има хора, алергични към материалът Латекс. Това струва пари. Това го плащате и като си вземете от най-обикновените Дюрекси.
Марковите пройзводители залагат значи на асортимент, имидж (дручко си е да изкараш марков кондом на мацката), иновации.
Между другото, точно марковите кондоми ги правят някъде в Азия, дори в Африка - мястото на пройзводство няма нищо общо с качеството!!! Хората си пестят от разходите, защо не?
За кондоми „Виталис“ не бях чувала, те не са марков продукт, но се радвам, че сте ги открили за себе си. Действително в Германия има множество малки пройзводители, които са открили нисша за себе си. Най-вероятно дори е по-готино за жената с кондом, защото те са лубрикирани, а като е влажно, чувството е друго.
Има много немски пройзводители, залагащи на Made in Germany, но е абсурдно - машините, материалите и стандартите са в света еднакви! КОНТРОЛЪТ дори се прави от едни и същи международни организации, забележете на опаковката винаги има някакво лого на организация. Самият ЕС си има норми. Драконовски е контролът, но и самите машини са така настроени, че нищо не можеш да промениш. Между другото - точно българските Спортекс ги правят изцяло по немски патент.

Защо има евтини кондоми???

Държа да подчертая, че дори 1 ст. да е кондомът, той е направен по същата технология и материали като 1 лв. кондомче. Просто тези пройзводители залагат на количеството - те пройзвеждат малко видове, или дори само един, нямат външна картонена опаковка тези кондоми, което спестява разходи за транспорт, няма реклама, няма иновации - стандартни кондоми си правят и това е. Затова са и евтини. Има в Секс Шоповете цели торби от тях.....дори може вътре да се крие един Дюрекс, които да го продават така заради свръхпройзводство във фабриката, но това е друга тема. Отдавна марковите пройзводители продават за жълти стотинки свръхпройзводството си без марка, пак си печелят хората. Сегментация на пазара се казва - накрая може и за 1 ст. и за 1 лв. да си вземеш един и същи кондом, само че опаковката е различна!!!

Но и тези кондоми са 100%, значи всеки кондом, тествани!

За мен кондомите са интересна възможност малко и да се разнообрази човек, има едни японски - най-новото в бранша, продават ги пак само в Секс Шопа. Един струва към 3 лв., но ще видите защо.

Спокойно значи си ползвайте и най-евтините, особено ако са от аптека - там е минало допълнителен контрол през дистрибуторите на лекарства.

Защо се късат все пак???

Късат се преди всичко заради грешка в употребата - някои хора ползват възелини и други кремчета, но те веднага разграждат латекса. Ползвайте само специални лубриканти! Човешка слюнка също става, но се предават венерически болести все пак с нея...

Вижте си маникюра, дами! Нека мъжът слага кондома. Освен това вижте размера - има в България от 56 мм. и от 58 мм., нормалното за ЕС с две думи. Има и по-малки и по-големи сигурно, но са с поръчка. Все пак, някои кондоми се чувстват по-тясно. По-стегнати са винаги кондомите с релеф.

И все пак - дори електронното тестване на всеки кондом не дава 100% гаранция, а 99, 99%. това е при всички марки така. Съвременните тънки кондоми предлагат при вагинална пенетрация добра защита. Обаче при много разгорещени страсти и пози може да се случи да се скъса кондомът- случва се на всеки, но честно - колко често?
Взимаш Ескапел и готово. Колкото до болестите - честно, вие с всеки ли си лягате?
Надявам се да съм ви помогнала и успокойла - И ЕВТИНИТЕ КОНДОМИ предлагат същата защита, въпрос на избор е, хора - всеки си е намерил някакъв пройзводител, който си му пасва. Експериментирайте - няма нищо срамно в това да си купуваш кондоми, срамно е да се стигне до аборти, до болници (недай си Боже), жалко е да нямаш кондом под ръка, когато най-много ти трябва - дами, какво ли не слагаме в дамската си чанта, за една кутийка с 3 кондома все ще се намери местенце!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c069fb8bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   А има ли презервативи за по-малки пениси? На някои мъже просто им падат...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 812312a400
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Има, номер 19, но са по поръчка в Аптека.
Но тъй като аптекарките са едни лелки, съветвам ви да отидете и да си поръчате в Секс Шоп. Те разполагат със знанието да ви консултират, както и с каналите да ви набавят такива кондоми, няма да ви гледат като теле в зеле, направо с вашите кондоми сте за тях един вид скучен клиент.
Макар, че уж са 56 мм. в диаметър стандартните кондоми на нашия пазар, релефните кондоми са по-стегнати, както и марката Лайфстайл.
Дюрекс имат едни кондоми с дяволче, затворено в сърце върху опаковката. Пише нещо за млади хора, такива глупости, но виж отзад - 54 мм май беше диаметарът и са много стегнати. Аз винаги гледам и внимавам, защото имам обратния проблем - стягат по-тясните.
По-стегнати са и релефните кондоми от всички марки.
Но съветвам мъжете с размер, различен от стандартното, да си поръчат в Секс Шоповете или по интернет кондоми по мярка.
Освен това - кондом се слага на напълно еректирал член. Не е зле дамите тук да помогнат господата с ласки и т. н., да не се бърза и да не се навлича кондомът върху полуеректирал инструмент, така гафът е програмиран

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c069fb8bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   18, 20, много благодаря за полезната информация :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 13bca98fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   На нас пък по време на секс ни се изхлузва. На какво се дължи?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 46591d460a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, на по-малкият от средното член на партньора ти, или той не може да поддържа нужната ерекция.
Поръчайте си по-малки кондоми по интернет или в Секс Шопа - второто е за предпочитане, защото ще има и съвет. Сега може да пробвате на Дюрекс екстра стегнатите - светло червена опаковка със сърчице и дяволче на тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker