Много трудна изповед моля за съвети - (хомофобите да не четат) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Много трудна изповед моля за съвети - (хомофобите да не четат)
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 9320 пъти
Здравейте! Искам да напиша толкова много неща, че не знам дори от къде да започна. Аз съм на 22 години и съм гей. Проблема е там, че още никой не знае за това и ме е много страх как ще реагират, ако им кажа. Веднъж опитах да споделя с родителите си, но някак си не се получи и се наложи да ги излъжа нещо за да замажа нещата.
Говорил съм на тази тема с приятелите ми и те казват, че не харесват гейовете и за това на тях не мога да им споделя.

Аз съм бил само с едно момче, но пък сме го правили много пъти. Той се води хетеро и никои не подозира за това нещо. От доста време не бяхме имали контакт с него, но скоро започнахме да се виждаме по някакви поводи. Мислех си, че пак ще бъдем като преди ама той дори не говори за това, а мен ми е тъпо да го попитам нещо такова.

Заради ориентацията си се затворих в себе си и дори се изолирах за доста време от околните. Мисля, че съм в депресия, защото вътрешно се измъчвам и дори това започна да влияе на здравето ми. Напълнях доста вече имам кръвно и дори приемам хапчета. Мисля, че, ако има с кой да поговоря и той да ме разбере и приеме такъв всичко ще се оправи.Мисля даже да си запиша час при психиатър, психо-терапевт или психолог не знам и аз за къде съм.

Сега започнах да излизам с приятели и всеки ден си мисля как да им кажа, че съм гей и имам нужда от подкрепата им. Като пиша тези неща някак си ми олеква и се надявам, че ще се появи някой който ще ме разбере и ще ми даде някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: c097ebcadf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо психолог и второ не мисля, че е толкова сериозно. Спокойно ти винаги ще си останеш дете на родителите си, приятел за приятелите и човек за всички околни. Както гледам не си от префърцунените с гримчета, прически, женски дрешки и по-нежни и от нас жените, т. е. не пречиш на никого с ориентацията си. Кажи го на най-близкия си приятел, внимателно и полека просто така казваш го и това е. Никой твой близък не би те намразил заради този факт, а ако го направи представи си само колко е държал на теб. Дори да реагират остро не се стряскай, би било нормално, като за първа реакция, понеже им идва като гръм в ясно небе и имат нужда от време да го осмислят.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1a9da6763e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен да си гей е нещо нормално.. все пак всички сме различни. Кажи им, че да ти улекне, ако са ти истински приятели ще те приемат такъв какъвто си. Не трябва да ти пука за хорското мнение.. прави си живота така, както на теб ти харесва. За родителите ти.. те също би трябвало да те разберат. Горе главата и измисли по-дликатен начин да им кажеш. Успех!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: dc64612421
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   2 е абсолютно прав. Погрижи се за здравето си и почни да тренираш и да правиш спорт. Няма нищо по-добро за депресия от спорта!
Който не те приеме такъв, какъвто си, не те заслужава. Родителите включително.
Освен това ще си намериш други хора, които ще те приемат такъв, какъвто си! Всяко зло за добро. Не се стреми само да се правиш на хетеро и да се бориш със себе си - няма да стане, така си роден, само ще нараниш разни момичета. Сестра ми беше с един, който се правише на хетеро и остана страшно наранена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 246da3400c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте! Наистина не съм от гейовете които се обличат с женски дрехи т. нар. кросдресинг или се държат като жени. Не бих се направил на хетеро само заради това да скрия ориентацията си по скоро ще измисля нещо за да се измъкна от ситуация в която жена ми предлага нещо по интимно. Мислел съм си го, но не бих го направил. Коментарите Ви ми помагат до някаква степен за да осмисля какво трябва да направя и как да го споделя с най-близките и след това с всички останали. Благодаря Ви много!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8faa6b131c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   А защо е нужно да казваш на когото и да е? Не е тяхна работа с кого си го слагаш. Ако вашите те попитат, значи нещо са се усъмнили и тогава можеш да им кажеш истината, но иначе не виждам смисъл. Прави си каквото ти харесва, но се пази! Не прави компромиси за сметка на здравето си. Това е най-важно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c03431cc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Е.... и как стана гей? Природата не те е направила такъв! Някъде нещата са сбъркани!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c17e2f7eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен сподели с родителите си. Преди това ги подготви малко с този разговор. Дори и на момента да реагират не чак толкова отзивчиво, не го приемай навътре, а имай търпение докато свикнат с "новото". Все пак те са от друго поколение, с малко по-консервативни ценности. Бъди спокоен при разговора с тях. НО не го отлагай повече. Сигурна съм, че ще усетиш как ти пада един огромен товар след това.

А относно приятелите- мисля, че не е нужно да разясняваш специално на всички сексуалната си ориентация. Те не ти се отчитат с кой лягат и какво правят, нали така?! Постепенно с времето ще го усетят.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a977b2f1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Аз мисля, че не трябва да споделяш това с родителите си. Ще се получи огромно напрежение в къщи. Защо ти трябва да го казваш? Ти си вече голям човек, имаш право на собствен живот, на тайни дори. Родителите ти няма да бъдат подготвени на този етап.

Аз също съм от левия фланг и ще ти кажа, че има много, много да страдаш. Да си гей е трудно, независимо дали живееш тук или където и да било. Мисля, че приятелите ти постепенно ще се отръпнат от теб, ако им споделиш това. Трябва да влезеш в някое гей общество, да видиш как ще те приемат, да намериш сродни души. Внимавай много, защото си още неопитен и всеки може да се изгаври с теб, най- вече опитните гейове!
Kim

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ec9ea1ece4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 6, никак не си в час.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a8bf0685fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всъщност хора приятелите ми са доста разкрепостени и ми разказват за сексуалните си преживявания. Имам двама - трима приятеля които имат много женски маниери дори в изказванията си понякога все едно от гледна точка на жена, но това не означава, че и те са гей. Дори те говорят най-много против тях от друга страна си мисля, че може да е така, защото се опитват да го прикрият и те, но ме е страх и срам да ги питам нещо такова. А защо искам да споделя, че съм гей ли - ами, защото в такава възраст сигурно на всеки му се случва да го разпитват кога ще си хванеш гадже дай да ти намерим някоя или такива въпроси. Което ме изнервя допълнително и не знам как да им отговарям.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4702968f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, човекът е много сложен. Може приятелите ти да имат женски поведенчески център, но да имат мъжки сексуален и да са си хетеро! И обратно- има мъже, които са много мъжествени, имат мъжки поведенчески сектор на мозъка, но женски сексуален и харесват мъже!
И двете отклонения от нормата са в резултат на нарушен хормонален баланс в първите 6 седмици от бременността. Доказано е това, но не се знае точно кога и как се случва. Авторът например не е виновен, че е хомосексуален и не може да го избира. Сеедно да ви накарам вас да станете хомо - не става!
Щом не му личи - той си има мъжки поведенчески център, най-вероятно и мъжки хормони си го ръководят и си изглежда и се държи като хетеро, само че харесва мъже. Не може да се контролира това!
Но лошо има ли? Така остават повече женички за хетеро-мъжете, както и честно - важното е да има любов, не война.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5f794e16e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, можеш ли да обясниш, след като се раждаме обратни, защо толкова много жени, започнаха да харесват да са с жени, точно сега, когато това е модерно.
Всичко било биология друг път.

П. П. Ако според теб човек може системно да прави секс с човек от същия пол и да му харесва, като това не го прави поне би, няма да има за какво да говорим.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1246c1fa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Относно приятелите ти-кажи им.просто го изплюй без заобиколки-ако те приемат-приемат,ако не-не си случил на хора,това не са твоите приятели.
д.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 026f489ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей! Не трябва да се срамуваш и да се затваряш в себе си. Не трябва да ти пука толкова какво мислят хората, родителите ти може би отначало ще са фрапирани, но ти си тяхно дете и съм убедена че ще те приемат. Приятелите ти, ако са ти истински такива трябва да те приемат такъв, какъвто си. Знам, звучи клиширано, но е вярно. Живей си живота и не позволявай това, че си различен по някакъв начин да ти влошава здравето.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6d1dd92b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравей! На чужд гръб лесно се дават съвети, но ти това искаш - нека тогава да опитам да те посъветвам.

Първо: притеснения като твоите се срещат много често при младите гейове. Съвсем нормален си. Извод: гледай си кефа и да не ти пука!

Второ: отслабни, почни да спортуваш, излизай и се забавлявай. Кийп смайлинг :-)).

Трето: запознай се с колкото се може повече гейове и бисексуални, и споделяй притесненията си с тях - и без ограничения. Само не храни илюзии, че ще си допаднеш с всички. Сигурно 90% от тях няма да понасяш, но от останалите 10% може да намериш приятели за цял живот. Пропорциите щяха да бъдат същите и ако не бяха гейове - във всички "прослойки" има както боклуци, така и супер свестни хора. И други по средата.

Четвърто: аз лично не виждам голям смисъл да споделяш с хетеро приятели или с родителите ти. Какво би спечелил? (нищо особено, мисля). А те как биха се почуствали? (според мен - кофти, поради една или друга причина). Как използваш задника си или патката ти касае само и единствено теб - не и тях. Сексуалната ориентация е до голяма степен нещо лично.

Пето: ако мислиш, че ти трябва квалифицирана психологическа помощ - действай. Това не значи, че си луд, а просто, че имаш нужда от такава помощ. Обаче аз лично не бих го направил - просто защото ще е много трудно да попаднеш на свестен и съвестен психиатър/психолог (да ме прощават свестните такива).

За мен: на 40 години съм, и с момичета и момчета започнах на 15, бях щастливо женен, а понастоящем съм щастливо разведен, и напоследък се самоопределям повече като гей. И изключая тримата ми най-добри приятели (и те гейове) и една много добра приятелка, никой друг не знае - е, някой може и да се досеща, но все тая :-).

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8b2fc02af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Така, реших и аз да споделя впечатленията си защото имам подобен проблем. Е, може би само частта с разкриването.

Момиче съм на 15 години. До преди половин година си мислех че съм хетеро. Аз май и бях, де, все пак харесвах момчета. Но един ден осъзнах че между мен и най-добрата ми приятелка има нещо повече... отхвърлих веднага идеята, защото ми се виждаше странно... все пак, не всеки ден ми се случва да искам нещо повече от момиче...

И след няколко дни тя ми призна че е влюбена в мен... беше адски наплашена и се страхуваше от реакцията ми, но аз... просто се усмихвах... Да, бях изненадана, но... не бе лоша изненада... явно бях искала да го чуя... и бях доволна.

Успокойх я, а след разговора ни в който тя не спираше да се обвинява за това което чувства излезнахме с някакво определение "повече от приятели". което не ми говореше нищо... и все пак не исках да засягам темата толкова скоро, тъй като се притеснявах че би се притеснила още повече...

И все пак, този разговор бе проведен и резултата бе невероятен... винаги съм знаела че я обичам.. а за мен дали обичаш някой като приятел или като нещо повече е еднакво... разликата е в привличането.. което след това направо ме подлудяваше... В момента сме една адски щастлива двойка, но все още има един проблем. почти никой не знае за нас.

Най-голямото предизвикателство за мен, бе да кажа на брат си... с него съм адски близка и знае доста неща за мен, но това... това бе нещо голямо и ми бе наистина трудно да го кажа. Той бе научил че си имам гадже и искаше да разбере кой е... нямам никакъв проблем да му покажа снимка и да кажа името, но как да го направя когато гаджето ми е момиче...?!

Беше трудно, все още ми се вижда трудно... така се бях притеснила, че треперех и се потях доста.. но го казах. Тревожех се от това че с него често сме говорели за хомосексуалността и той го смята за болест... но след като обмисли думите ми ме увери че всичко е наред... че той няма проблем и дори ми заяви че това било много по добре отколкото да имам гадже момче...

И все пак, аз имам още двама братя и сестра... и майка... и цял куп приятели на който искам да кажа... искам всички да знаят колко удивително и невероятно е момичето в което съм влюбена... и все пак не мога...
не чувствам приятелите си до толкова близки че да знаят подобно нещо за мен, а за семейството си... мисля че няма нужда да знаят... смисъл ако разберат ок, ще им кажа, но не мисля че трябва да знаят всичко... и все пак не искам да казвам че отивам у приятелката си да учим например, когато всъщност отивам при гаджето си защото ми липсва...

Съвета ми е да не се притесняваш от това което си, защото то е нормално и естествено... просто въпрос на личен избор. Никой няма право да те съди за това, защото не е в твоите обувки! мисля че щом искаш да им кажеш, тогава кажи им без да се притесняваш толкова. Може пък да не е чак толкова лоша реакцията. А пък ако е, значи не си струва толкова приятеството ви, тъй като сексуалната ориентация не променя човека, а по скоро предпочитанията му. намери някой който да те харесва такъв какъвто си и не се притеснявай от отхвърляния, защото не ти губиш а човека който не те желае като приятел...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5f7893dc52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   В този живот разбрах едно неможем цял живот да бягаме от проблемите като твоя трябва да се исправим пред тях и да ги решим. Най вече винаги ще има кои да те разбере, но не се затваряй в себе си аз направих тази грешка и така нараних много хора които обичам, но след като се исправих пред страховете си и пороблемите ми толкова ми олекна и ето ме сега си живея спокойно и както четох в един от коментарите за родителите ти ти винаги ще си останеш тяхното малко дете! Пожелавам ти късмет и несе предавай!!! :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bc03864e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Не мисля че трябва да се притесняващ от родителите си. Те са хората които ще те подкрепят какъвто и да си. И все пак ако се притесняващ посъветваи се с психолог. успех!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: de55587bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ами кажи на родителите си:
Мамо, тате, аз обичам да ми пъхат курове отзад.
Кой знае, може да се окажат разкрепостени и да си направят тройка с тебе

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 581a700bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Пробваи с жена не с мъж не се притесяваи не си геи тва че си спал 3-4 пъти с мъж не означава че си геи. Но те съветвам да не спиш с мъже прави секс с жени

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 402211b158
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Първо сподели с родителите ти. Те най-вероятно подозират, но предпочитат да изтикат подобни мисли назад в съзнанието си. Те са ти създатели, те ще те разберат, защото си тяхна рожба. Ще ги заболи, но ти си гей и в това няма нищо кой знае колко страшно.

Аз съм хетеросексуална и не деля хората на гейове и хетеро. За мен сексуалната ориентация на хората е без значение. Много по-страшно е да си подмолен, гаден, злобен и лош. Единственото, което ме дразни в гейовете е това, че много от тях ПАРАДИРАТ с това, че са различни. Те не са различни, те са си най-обикновени хора, просто имат сексуално влечение към своя пол. След това сподели с приятелите си.

Трудно е, защото най-вероятно някои от тях ще се отдръпнат от теб. Но това всъщност е ЧУДЕСНО, защото така ще ОТСЕЕШ ИСТИНСКИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ от познатите, с които излизаш и си пиеш кафето.

Имам приятел от детските години, който преди около 10 години ми сподели, че е гей. Аз винаги съм го знаела, затова реагирах напълно спокойно и му казах, че винаги съм знаела. Рядко се виждаме с него, но аз го ценя като човек, защото той има много качества. Не знам родителите му дали знаят официално, но на него просто си му личи. Има много приятели и приятелки, интелигентен е, амбициозен и има чудесна професия, която заслужава уважение.
Какво повече да ти кажа, освен да ти пожелая една чудесна 2012 година и започни начисто, но първо - със себе си.
Успех и много здраве, най-вече.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9f9ef6abc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Абе този свят съвсем се изврати. Гейове (те са си живи педераси), лесбийки (нета е пълен с момиченца, които се целуват)! Ех, хора, вие луди ли сте? Било по рождение! Сигурно има нещо вярно, но не повече от 10-20%. Останалото е някъде горе, в главата. Нямам нищо против тях, освен показността и лобизма, който е навсякъде около нас. Парламент, телевизии, кино, преса - веднъж един (-а) "пробил" само на сексуален признак назначава нови и нови хомота.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8193044a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз имам приятел който е гей и отиде в чужбина и там се отдаде на гейското, защото българите все още са много задръстени на тази тема

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0bdbf70e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз те разбирам...
Гей си и... праз голям!
Да не си единствения!
Съвет - спри да се самонавиваш и да се изживяваш като страдалец и си гледай живота - учи, работи, запознавай се с нови хора, излизай, прави секс, влюбвай се...

Родителите ти ще приемат новината с мълчание...
Майката на мой познат гей първо много зле прие нещата. Те родителите ни живеят още по своите си предсатви... сватба, кръщене... Когато осъзнаят, че не могат да разчитат на синчето да им сбъдне тези мечти - рухват емоционално. Но времето ги превъзпитава. Всичко е ОК, не знам от какво толкова се измъчваш и защо имаш такава нужда да кажеш на всички, че си гей.
Просто си живей живота, излизай, забавлявай се, учи, работи, развивай се...
Не плащай данък обществено мнение, защото той е доста солен!
Хайде приятелче, стягай се и успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a2c3784057
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не е нужно да даваш отчети на когото и да е... Бъди какъвто си. Това си е твоя запазена територия и само ти си решаваш с кого да си лягаш и с кого не... Това не те прави по-лош или непълноценен човек...

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9e4c028198
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Не казвай на приятелите си, не прави моята грешка! :D Супер много хора знаят за мен, че съм би и това ми играе лоша игра. Говори се за теб и т. н. , секса е нещо много лично и не споменавай с никого!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker