Според вас трябва ли мъжът да държи жената в зависимост и подчинение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Според вас трябва ли мъжът да държи жената в зависимост и подчинение?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 3324 пъти
Това добре ли е за едни хармонични и здрави любовни/семейни взаимоотношения?

Истината е, че жените подсъзнателно търсят точно тово – мъж, който да изкарва ПОВЕЧЕ пари от тях, мъж, който да финансира до голяма степен/напълно семейния бюджет, разходите за кола, екскурзийки..., физически силен и здрав мъж тип боксьор/мутра – лош, зъл поглед, дебеловрат, висок, широкоплещест, напомпан и релефен, с дебел, дрезгав глас.

Конкретно българката избира тъпия, самонадеян и нахакан селски бек с градска адресна регистрация, съмнителни доходи и с манталитет на агресивен, злобен и опасен индивид с незавидни интелектуални и речеви възможности!

В потвърждение на наблюденията ми ще добавя, че дори и успелите професионално жени се целят в значително по-успели от тях мъже. Още, и не дотам красивото и полуобразовано девойче, родено някъде в дълбоката провинция, но с известно самочувствие за собствената си красота и вяра, че „аз заслужавам повече...“, търси мъж, който да може да я издържа нея и бъдещите им деца, без тя да полага почти никакви усилия, разбирайте – домакинстване. Даже очаква екскурзии на екзотични острови и айфон последен модел – т.е. обича да кифлее.

Чудя се що за лицемерие проявяват днешните жени, крякайки и врякайки за равноправие, свобода и еманципация, когато постоянно искат да те яздят в живота, ти да си им вечния донор, да те скубят до последно, разчитайки все на теб, без да полагат труд, да разполагат, както със своето, така и с твоето... Така или иначе, когато се ожениш, жена ти и децата ти наследяват всичко! Обикновено мъжете се оженваме значително по-възрастни от жените и умираме по-рано от тях. За тях остава всичко и пак недоволни! Докога?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: b782764612
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Като цяло си прав, с някои неща не съм съгласна, но да. Писна ми от паразити, честно. Ако искаш равни права, трябва да имаш и равни задължения, в противен случай не мрънкай за независимост, когато не си изкарала един лев в живота си. Аз не съм домакиня и няма да бъда, но правя пари, колкото мъжа ми и той няма нищо против да е в бащинство, а аз да работя, ако изкарвам повече и тва е абсолютно нормално за нас, за други двойки не знам как е, но имаХ приятелки, с великите претенции. Много ги обичах, но просто ни се разминаваха вижданията. Не искам да ги плюя, макар и анонимно, само ще кажа, че не може да си мързелива и неподдържана жена, а да очакваш богатите мъже да се редят на вратата за теб. Просто не е логично. Равенството ни с мъжете не означава да ги тъпчем и да им пием кръвта, далеч съм от тая мисъл и тоя изкривен феминизъм, казвам изкривен, защото идеята на истинския феминизъм е коренно различна. Писна ми да гледам "феминистки", които са такива само когато става въпрос за чистене и домакински задължения, но когато опре до плащане на сметката "мъжете трябва да плащат, защото са мъже". Ето това МЕ ВБЕСЯВА, БЕ. И затова и съм 99% съгласна с всичко написано, макар и от мъж. Някои мацки може да ме оплюят, имат правото.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8cc47e0e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Ма жените никога не са се женили заради любов.
Женят се по принуда или изгода и спокийсвие зад гърба. Нали виждаш и тука темите. Женена била, ама вечвр си мисли за другия.
Аз примерно даже им правя услуга. Изобщо вече не се занимавам. Заглеждат ме много, но това е всичко. Изобщо ппвече не си давам зор, не ме интересуват. Ако иска някоя само за секс съм ок, иначе не искам да ме замимават изобщо.
Но не ги мразя. Безразлични са ми. Прсто знам как мислят и това е всичко. Хипергамията е много развита. Винаги се стремят да имат най-доброто. И ако се събуди един ден и на въпроса - Това ли е най-добрия мъж, който мога да имам" си отговори с Не, то скандалите започват. Влюбването е едма илюзия , ставаш глупав и наивен. А жените добре играят играта да са влюбени.
Жените или ги обичаш или ги разбираш, не може и двете.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 709ca04f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не бих казала, аз съм доста красива, мъжа ми работи обикновена работа, пари няма. Повечето познати жени работят, и никоя не е заведен на Бали, Мали и другаде. Повечето жени търсим мъже, с които си допадаме, има и жени дето не са будали като нас де... Аз държа мъжа да ме желае и да не редлага повече секс поне... Другото мога сама да си го осигуря.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b923254fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Според мен днешните тукашните жени не заслужават стойностни мъже и затова съвсем справедливо си полупават заслуженото.
Каквото повикало, такова се обадило!
На всяка крачка нещастни физиономии. Коли, жилища, стабилност, ама то като нямаш въображение, като си сухар и темерут по-прир
ода все тая. Фалшиво напомпано самочувствие и до там.
И екскурзийките до острови минават бързо и после пак старата песен.
Иначе и аз съм анлог на 2 и така съм ОК.
Какво да се прави не всички сме програмирани да се преструваме, подгъзуваме и пълзим зад жени.
Хубавото на това положение е че винаги може да си вдигнеш чукалата и да емигрираш без да ти пука.
Тук вече всичко е приключило.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3a711c8253
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Браво на номер едно, мисля, че и преди е писала, възхищавам се на такива жени. Напълно съм съм съгласен с всяка една дума. Лично аз съм на мнение, че даже едно семейство да разполага с много пари е добре жената да работи, да бъде независима, да си има самочувствие,собствени пари, да се чувства професионално оценена.Мечтата на съвременната жена е да си намери мъж със средни доходи и да виси цял ден във фейсбук,уж домакинства.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9f21899c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   И аз като номер 4 питам къде ги видя тези жени, искам и аз да се запозная с тях. Напротив, дори бих казала обратното - масово бг мъжът чака жена му да го издържа и домакинство да върти, а той по цял ден си чеше топките пред телевизора с алкохол в ръка.
Паразити има и при двата пола, но определено при мъжете в днешно време са повече :))) колкото и да не ви отърва истината.
Ж21

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b782764612
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   2, кой те нарани? Не мрази целия свят, заради един кофти човек в живота ти. Ако мислиш лошо, лошо ще ти се случва. Ако мислиш всички за гадни кучки, гадни кучки ще привличаш. Имала съм мъже, които са ми изневерявали, бившият ми ме е удрял и някак си пак отказвам да повярвам, че всичко живо изневерява и бие. Дори 20 различни биячи да бях минала нямаше да го повярвам. Как така никой не се е женил по любов?! По-скоро ще умра, отколкото да се омъжа за някой, когото не обичам и уважавам. Сигурно не ми вярваш, но хората не са чак такива боклуци, каквито ги изкарваш. Имаш нужда от любов, като всеки човек на света, но рискуваш да не я видиш дори, защото си черноглед и мислиш, че всичко знаеш и всички познаваш. Така сте вечно намръщените хора, не вярвате в любовта, защото вярвате, че тя не е за вас.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5c72aceb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Зависи каква жена търсиш, човек. Не можеш да слагаш всички под общ знаменател. Мъж мутра е ужасен. Аз не съм типична българка и затова гаджето дори не е българин.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8cc47e0e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10 от 2

Така е имам нужда от любов, не го крия и винаги съм си го знаел. Знам всичките си травми и комплекси и знам как и защо са се породили. И след 10тата жена, която действа по един и същи начин, като всяка от останалите, разбрах наистина динамиката на връзките и разбрах, че или ги обичаш и си сляп за всичките им действия, или ги разбираш и не ги мразиш.
И съм написал, че не мразя. Изразявам мнение и ксзвам истини, както искаш ме разбирай.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e02a0b88ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   За мен извода е че, ти си се втренчил в този типаж... тоест, проблемът за теб си ти.
Или си в такава среда или искаш да бъдеш, но не ти се получава!
Изключен е варианта да вляза под чехъла на мъжа! Никакви шансове За нещо подобно! Но съм независима жена, имам и собствен дом. Не делим нищо по принцип, никой не брои кой какво е дал т.н. Просто нямаме подобни комплекси (За надмощие) нито пък сме дребнави.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7aa304a396
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Много комплексарски пост, братле, недей да разсъждаваш така. Добре, богат, красив, силен, добър в леглото мъж искат всички жени, но това с татусите, побойник, селски бек харесват само жени на същото ниво. Качествените жени харесват обрани мъже, здраво стъпили на земята, да не си изпускат нервите, да са си хванали бизнеса и животът в ръцете. А това става бавно при нас. Да, и аз на 20 се биех по-улиците и т.н. и плямпах много, и си изпусках нервите, сега съм по-друг. И по-други жени привличам.

Ако жена ти те издържа, не говорим за някаква преходна криза когато си закъсал, си жалкар, нормално е, кво искаш?

Истината е, че за всеки влак... колкото и да е клиширано.

И за двата пола, важното е да си добър човек и да си трудолюбив. Аз съм разбрал, че външният вид е химера и когато гледам една жена, я гледам в душата - да е добър човек. Но това идва бавно.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bbbc15050d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хаха, къде го този българин, който плаща толкова? ! Аз бях заблудена от любов и не усещах, как бившият ми ме използваше за пари, не работеше и нямаше пари за едно кафе. Иначе претенции много, мислеше се за Бог. Майка му отделно го дондуркаше и оправдаваше. Така че не ми говори и не слагай всички българки под общ знаменател.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bae6037dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Всичко зависи от това какъв човек си. Аз съм съвсем обикновен мъж, дори невзрачен, но не мога да се оплача от липса на жени в живота ми. Дори напротив. Да, не са топ мацките от Фейса с много лайкове, не са силиконки с два тона грим, но са нормални и готини момичета.

Трябва да сте честни пред себе си, пичове. Аз ли съм най-големия топ мъжкар, че да искам най-голямата топ мацка? !? !? ! Човек трябва да си знае мястото. Има страшно много красиви и нормални момичета, само трябва да имате подход. В много случай жените са еднвки, но в много и не са. И ако с една нещата са се случили по един начин, с друга подхода трябва да е друг.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8693ce6b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Към 8,

Аз пък като видя подобни коментари от някоя като теб на 18-22, се чудя, аджеба, от къде разбрахте какви били повечето мъже???
Ти трябва да си още в университета (надявам се поне да учиш), от къде достатъчно опит и наблюдения за "мъжете"???
И аз съм бил студент, при това преди не повече от 5-6 години, и такива каквито ги описваш, студенти, нямаше. Хората си учат, някои по-малко от други, ходят да пият, да се забавляват, спортуват (ако искат) и тва е.
Та какви са тези паразити-мъже, за които говориш? Ти да не ходиш (и издържаш) 35 годишни мъже, откакто си на 18, че на базата на това да е сформирано мнението ти? И ако верно издържаш мъже, да питам, КАК? Как 21 годишно момиче издържа мъже?
Или викаш, щот това си видяла от "тати" и авера/съседа му, значи мъжете са така? :)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e546efb826
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Мъжът се ГРИЖИ, доколкото и както може за жената, не я подчинява. Има огромна разлика, стига да пораснеш, да се осъзнаеш като мъж и да спреш да мразиш жените. Не мога да разбера какво още се иска от жената, защо и на кого какво трябва да доказва тя. Така стоят нещата - вие сте по-силния пол, ако не ви харесва да сте мъже, да имате връзки, семейства - нищо срамно. Живейте сами.

На мен ми прави впечатление следното - вместо мъжът да се стреми да се докаже като такъв, че може да се справи и сам, да се бори, за да живеят с жена му по-добре, от самото начало се почва с въпросчетата тя какво работи, какво има, как да не ѝ купува и цветя, да не плати сметката на първа среща, да делим режийните точно 50:50, да не би да вземе апартамента след развод... Един горчив привкус оставя всичко.

Наистина ли не ви е приятно да се грижите за някого? Защо жената ви е близка като става въпрос за секс, да ви готви, да ви поддържа дома, да гледа децата или родителите ви, а точно за парите е най-чуждият човек и ако може нищо да не дадете? Защо вие като я нагърбвате с отговорности и разходи и имате претенции да е вечно лъчезарна, млада, красива и слаба, това не е експлоатация, а жената ако очаква от вас нормално отношение става веднага използвачка?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7d512f731b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Единственото място, където бих позволила своеволия и доминантност на мъжа, е в спалнята! Там съм каквато той поиска, но извън леглото съм на първо място човек, и на второ жена! Стига с тези клишета за българската жена. Няма жена, няма мъж, първо всички сме хора, имаме нужди и емоции, после се делим по признака пол. В една връзка няма място за състезания - кой е по-добър или успял. Научете се, че качествените отношения се базират на РАВЕНСТВО. И все пак е нормално жената да е по-слаба и физически, и психически от мъжа до себе си. Това е адекватното. Ролята на жената е грижа, подкрепа, всеотдайност, а на мъжа да осигури сигурност - финансова и емоционална. Жената работи, помага в дома, гледа детето, а мъжа - работи, и той уважаеми господа помага в дома и се грижи за жена си. Взаимност е всичко. Няма мъжка, няма женска работа. Всеки трябва да може да прави всичко. И е много важно и двамата да имате хъс и самочувствие. И не виждам нищо нередно в това една жена да иска да има успешен мъж до себе си. Нали той е мъжа, той е опората й. Нормално е да търсиш психически стабилен и физически здрав мъж. Успокойте топката и спрете да плюете жените, или мъжете. Всичко мили мои е първичен, животински интсинкт, тясно свързан с потребността от продължение на рода.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: dd451f7979
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Жената е като разюздан кон, отпуснеш ли й въжето, не можеш да я озаптиш после, затова само вързана на къс повод. Вземе ли надмощие над мъжа, отпиши го това семейство. Жената няма мярка!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 11e30f190c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Охх хора...забележете първо хора после жени и мъже, често обичате да го забравяте! Донякъде подкрепям номер 21 и малко с номер 20. Ще допълня аз сън на първо място и най - важно място съм свободна личност и същност, на второ място човек с равни права и умствени възможности, и чак чак на трето...жена! За останалата част от човечеството споделящи моя физически, биологичен пол, умствен може би не съвсем, нека направим това разграничение, аз не отговарям, не съм виновна и незнам! А колкото до саламкопишковците балкански мачовци от типа на номер 22 и подобни такива нямам никакъв капацитет да сложат юзди на такава като мен колкото и не скромно да звучи е така! Колкото до някой истински достоен опонент съм склонна на справедливи преговори! И да аз лично не намирам за нужно като жена нали да сие доказвам постоянно на някакви такива мишоци, които само знаят да викат насреща ти искам, искам, искам ти си ми длъжна, но не са готови да дадат нищо в замяна и само се оплакват от нас КОМПЛЕКСАРИ!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4b0b4a8535
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Женската психика има едно правилно - слушай какво приказва, и прави точно обратното... Жената е две различни същества на съзнателно и подсъзнателно ниво. Т. е. тя е индивид който не може да комбинира два коренно различни аспекта на собствената си психика. Единия аспект е продиктуван от това как е еволюирала, и като такъв е доминиращия. Другият аспект е този как и се иска да се вижда сама пред себе си, как я опистват в списания, телевизия, "социални" мрежи. И въпреки че тя съзнателно иска да слуша с ушите си фантасмагорични неща, във всички останали отношения, тя е инстинкитивната си природа...

Иначе конкретно на въпросът - човешкото поведение е обусловено от нуждата. Мъжът има нужда от жена за да остави поколение, и на по-банално ниво - секс. Така и жената има нужда от мъж, за да изхрани и защити това поколение. Колкото и неприятно да звучи, ако жената не се чувства зависима от този мъж за оцеляването си, тя няма да бъде с него. Това е нещо наистина елементарно за осмисляне, но поради политическа пропаганда, малцина се замислят. И обратно да го погледнем - ако мъжът не иска деца, и си набавя секс чрез проституция, за какво му е жена? Естествено е, че обвързването е форма на зависимост. Ако жена ти каже - не ми се прави секс, това не е ли форма на подчинение? Но поради "политическият климат", въпреки че бракът е създаден равностоен, днес само жените се третират като жертви и какво те губят. Нищо че мъжете губят поне толкова, ако не и повече. Защото един мъж може да оцелее перфектно и без жена, но обратното не е винаги вярно..

И да, конкретно българката си избира мутра, защото живеем в мутренска държава която е няколко хиляди години назад в еволюционните процеси. Такива са типовете мъже които просперират в една примитивна култура като нашата. Ако държавата беше устроена да толерира хора като инжинери, учители, хора на културата, жената щеше да върви след тях. Не забравяй, че тя е пасивната, жената просто реагира на социалните процеси и какво се прокарва на масово ниво. Колкото и да и се иска, тя не е социален фактор, просто я представят за такъв, защото е комплексирана и лесна за манипулация. По същият начин беше създаден т. н. " "пролетариат". Който също не беше никакъв фактор, а просто му беше продадена една илюзия, за да бъде по-лесно използван и издоен.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6915d930a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Една жена както може да въздигне един мъж, така и може да го срине. Изглежда зависи от това колко и как си падват. В голямо болшинство от случаите това се случва при доминснтен мъж и подчинена жена. Поне в ориенталска страна като България. Доминснтният мъж има самочувствие и претендира, че може да прави всичко и по-добре от жената. На практика, той прави каквото си иска, а жената го слуша и следва. Нерядко има злоупотреба и използване, но жената търпи. Интересното е, че жените са много по-гъвкави и адаптивни и са склонни да приемат и изтърпят всякакво поведение и отношение от мъжа, стига той да ги е убедил, че владее ситуацията и доминира.

Има някакъв процент случаи, в които жената доминира, но аз лично не вярвам това да са дълги и успешни връзки. Мъжете не са толкова адаптивни и често се разбиляват и може да стигнат и до самоубийство.

"На жена вяра да нямаш", казваха старите хора!

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 79e374fc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Какви сте ги надробили тука бе? Разбира се, че мъжът трябва да всява респект в семейството и да държи в страх и подчинение жената. Дори е добре да я побийва от време на време, за да не знае много и да си знае мястото.
21, ти какво си позволяваш? Извън леглото на първо място си била човек и на второ си била жена? !? А, на трето може ако си ми жена ще изядеш едни шамари че да разбереш къде ти е мястото. Равноправна била, и тя се слага наравно с мъжете!
21, там където вместо петела пее кокошката няма здрави взаимоотношения и семейството се разпада. И чуй се само! Жената се грижела за дома, гледа детето, пък мъжа работи и се грижи за жената, а уж нямало мъжка и женска работа? Как ги виждаш разменени тези роли? Кой мъж ще се съгласи да отглежда деца, да пере и чисти и да е в кухнята зад печката, ако не е женчо или мъж под чехъл? Тази феминистична "идилия" я има само в холивудските филми. Ще ми се стряска на мен жена ми и ще ми поставя условия друг път. Само веднъж ще я изтърся в земята и няма да посмее повече да се прави на мъж. Не ги разбирам днешните мъже, дето се изпедерастиха и станаха женчовци и мазохисти, за да се подчиняват на жените. Браво на арабския свят, имат си чудесни закони за жените и си живеят щастливо. Там жена гъкне ли за права и феминизъм умира веднага и на място. Кога ли ще ги стигнем и ние с тоя наш феминизъм дето е заразил обществото ни, не е ясно!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c1146dd7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 20, мъдрият човек се доверява на някого, когато същият е щателно проверен и знаеш какво да очакваш от него като човек - дали е крадлив, дали е наивен, дали е с някаква зависимост, дали е скръндза/с широки пръсти, въобще всяко негово качество, което ни касае /изредените са малка част от онези, свързани с парите/. Ти знаеш ли колко години са нужни, за да провериш наистина някого? Трябва да мине частта с лудото влюбване и да прескочим поне още 2 пъти по толкова, но и тогава не е сигурно дали знаеш всичко нужно. Колко пъти хората ни изненадват на стари години?

Защо парите да се пазят по-зорко?
- Защото живеем в дупка, наречена държава, където хората вече са бедни. Защо да обеднявам повече при кофти избор - и така ще бъда порядъчно наказан за гафа си?
- Защото разбито сърце се лекува, но веднъж останеш ли без дом или влезеш ли в дългове, много трудно се връщаш в старото положение. Дори да познаваш някой и друг, който е успял, замисли се колко провалили се стоят до този някой като просто погледнеш просяците на улицата да речем - бързо напомняне какво става, когато закъсаш здраво с парите. Същото става и с проверка на броят кредити, изтеглени през годината - сигурно някъде има статистика. Поне част от тях не е с цел да си купим кола на лизинг или "новият Айфон, баце", а защото няма накъде повече.
- Защото любовта е до време, но животът е това, което винаги е по-дълго от двете. Приказките за влюбените, които се обичали до смъртта са романтични, но лъжа. Тяхната роля е да ни накарат да мечтаем за нещо красиво и да ни спрат от бягство през глава. Допълнителна презастраховка, ако химията в организма ни не свърши работа.

Самата любов си има годност, после е или навик, или нещо като ъпгрейднато приятелство. Любовта е в картината, докато вървят съответните химични реакции. Целта им е да задържи двамата заедно, докато - внимание - създадат потомство. Тъпо звучи, но природата не се интересува дали ще си държим ръцете на 90 години. На нея ѝ е нужно да се раждат нови хора и видът да не изчезне, затова се налага да "затъпея" при вида на госпожицата и да вярвам, че е съвършена /игнорирайки колкото там недостатъка има - при късмет са малко, но не по-малко от един/. Налага се и тя да види нещо в мен, за да е навита да остане и да стигне до частта с децата /даже да съм пълен загубеняк и срам за планетата/. Налага се това да продължи поне до раждането на едно дете.

После бащата е свършил първата си задача и ако имаме късмет, се насочва към гледане на детето /втората задача/. Ако нямаме такъв, изборът е бил трагичен и двамата внезапно разбират, че не мога да се търпят и дори дишането на другия ги дразни. Но пък детето се е родило и природата не се интересува от детайлите. Целта е да се роди, а дали ще има щастливо детство - каквото дойде. Пак хубаво - да не ти казвам как са нещата при животните... Ние поне сме мръднали малко по-нагоре от тях.

П. С. Черногледо звучи, но пък обяснява неща, които от години хората нищят като защо и как животът им се е объркал. Просто не знаете, че ситуацията е комплексна и не може да очаквате от някаква митична любов или нещо друго само да ви задържи с този човек. Да останеш с него вместо да хукнеш да опрашваш друга или да те опрашва друг е нещо, което е резултат от добра комбинация на характерите и зверска воля, усилия, целеустременост, ако щете. Вместо при първата трудност да си биеш камшика, да се заинатиш и да кажеш "този човек е за мен, никъде няма да ходя". Вместо да се оглеждаш постоянно, да си доволен от това, което имаш. Вместо да си кажеш "ама той нямал кафяви вежди? Напускам го" да не ти пука колко недостатъка има макар вече да няма реална причина за този непукизъм.

Защото химията е до време, после си проличава що за стока сме - всеки един от нас. Дали бягаме или сме скала, на която можеш да разчиташ. Бягството е по-лесният вариант и респективно мнозина го избират - защо да хабиш усилия за нещо толкова трудно като да останеш до този човек и да си до него всеки ден, без значение какво ще се случи? Вместо да се хабим, почваме да се оглеждаме, докато намерим същата химия от миналото с някой друг - хем ще сме до него, хем няма да си мръднем и пръста, за да го постигнем. И така, докато и на новата "дрога" ѝ изтече годността.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 33ac504091
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Аз пък съм останала с впечатление, че жените, които се правят на много независими и работливи, накрая пак цокат парички от мъжете си, за да не харчат техните. Това е по-долно, от колкото да си безработна и мъжът ти да ти помага. И кой е казал, че домакинстването е лека работа? Виждам, че много хора в коментарите го подценяват, а жена, която чисти, готви, и поддържа дома ежедневно, често върши много повече дейности, от някоя, която цял ден си клати краката някъде в някой офис, но накрая взима заплата.
Ж 29

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 75bce5d383
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Ако мъжът е истински МЪЖ (а не пендел), жената ще го слуша. Истинският мъж пие, бие и е*бе, но и носи парите. Жената ражда, гледа децата, върти къщата и уважава истинския мъж, защото е МЪЖ. Нека джендърите и еманципираните феминистки мълчат и тихо се отдават на извращенията си. Благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker