Облечена в самочуствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Облечена в самочуствие
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1746 пъти
Доста често тук и не само тук се говори за това, че проблемите на някого се коренят в това, че човекът на когото не му е провървяло с мъжете или жените например има ниско самочувствие...
А вие имате ли представа колко жалко и смешно изглежда човек, който демонстрира самочуствие, но няма покритие?
Сетих се за това защото има едно момиче, което е супер задръстенячка, комплексарка от малка облечена в къса рокля с деколте до пъпа и прави разни физиономии тип "вижте ме колко съм опасна". На всичкото отгоре и непълнолетна ама се влачи с тежък вечерен грим на училище. Мисли се за инфлоенсърка и се снима с разни козметични продукти в инстаграм, изживява се като звезда.
Това момиче преди беше незабележимо, а сега я забелязват само защото изглежда нелепо.
Тя послуша съвета да има самочувствие и да се прави на интересна, но не мисля, че с това нещо печели каквото и да било освен внимание, но не от хубавото.
Нито си е намерила приятел, нито приятелки по този начин.
Не казвайте, че това не е начина да имаш самочувствие, ами за нея това е единствения начин да се чувства "красива", облечена като чалга певица от миналото десетилетие.

Аз пък си мисля, че трябва да спрете да давате съвети на хората да имат изкуствено самочувствие. Важно е да имаш реална самооценка за себе си.
Хора, бъдете реалисти, спрете да си въобразявате, че като си повтаряте, че сте еди какви си, наистина ще станете такива, света не работи така. Създавате си един измислен живот, в който си живеете и прекъсвате връзката с реалността, а това със сигурност няма да ви е от полза да си решите реалните проблемите.
Стига толкова западна философия, със самозалъгване никой не е стигнал далеч. А околните не можете да ги излъжете, гореспоменатото момиче си е същата работа като преди една година, само дето тогава не изглеждаше толкова евтина, но нито си е повишила успеха в училище, нито е създала нови контакти благодарение на новата си визия. Просто характера й си е такъв, не е душата на компанията, но не е и нужно, но да се опитва да играе роля е още по-жалко отколкото да бъде скромна и мълчалива, каквато всъщност е.
Хората не се променят, нито заради друг, нито заради себе си. Тези които мислите, че са се променили, просто са спрели да играят ролята в която са били защото им е омръзнало да се преструват.

Това, което исках да кажа е, моля ви, внимавайте със съветите към тийнеджърите, защото те приемат всичко буквално и понякога провалят живота си заради глупост.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9cee1f87a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз не разбрах ти сега го написа , защото имаш реален проблем или си просто като бабите на пейката пред блока?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5bec1f907d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Номер 1, ти изобщо прочете ли последното изречение?
Хайде когато нямаме какво да кажем по добре да си замълчим, а?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7b60f4421
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Н1, като бабите пред блока е!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5bec1f907d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Вие в тоя сайт ако не се заядете няма да можете да заспите вечер сигурно. Да, точно, като бабите клюкарствам в анонимен сайт за анонимно момиче. Леле.

Посланието е за хората, които дават разни съвети на 14 годишни момиченца да си създават "glow up" след като ги нарани някое момче, обаче това нещо те го приемат като "обличайте се и се дръжте като евтини к*рви".
Затова написах тая история, щото тука ме плюете, че съм я описала ама като видите такава по улицата веднага обиждате без да знаете нейната история и че това е нейния начин да си създаде самочувствие за да покаже на някого какво е загубил например. Накрая на въпросната девойка и излиза име, заради което следват още любовни разочарования защото момчетата само я използват заради лекия й външен вид.
Както щете го приемайте, не ми пука, просто реших да го кажа защото всяка една която се облича по смело бива набеждавана за евтина и лека жена, но истината може да се окаже друга.

Авторката

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 27c8f947e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами то човек няма реална самооценка за себе си, когато нещо не му е наред с главата. А когато нещо не му е наред с главата, каквито и съвети да му се дават, са общо-взето безсмислени...

Аз видя ли човек, който изглежда нелепо - въобще и не се занимавам повече с него, понеже вероятността това да е само външно е почти нулева. Хапе ли те мухата, то си личи и външно.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5c596b1d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е то каквито и съвети да даваш, средата е такава, в смисъл детето дори да е възпитано, като излезе в обществото работата е на късмет.

А ти спри да завиждаш на вниманието, което получава, дръж си твоя курс, щото тая след 5-10 години ще е жалка картинка. Просто гледай сеир.

Самочувствието е много хубаво нещо и е правилно да се даде съвет на младеж да е по-уверен в себе си. Това да се цапотиш и да правиш тежки физиономии не е самочувствие, точно обратното.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9cee1f87a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ама никой не спори с теб за моралните ти възгледи. Но , вместо да я коментираш тук , като някоя баба, вземи се запознай с момичето , станете приятелки и й дай малко истинско самочувствие... Бъди полезна , направи нещо.
Децата в днешно време са супер подтиснати и отчаяно търсят внимание ,защото освен че ги глезят,вече няма обществото в което да са социални. Това е глобален проблем..

Просто като мрънкаш тук , не помагаш . Нищо лично.

Но.1

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7b60f4421
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, не се заяждаме, просто смятаме, че завиждаш! Това момиче си има родители, не се вживявай като морална полиция, ако обичаш!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dd5dcc62bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако Никола Тесла разсъждаваше като теб щеше да умре като земеделец в родното си село в Сърбия (сега в Хърватия), а Цицерон е щял да заеква до края на живота си.
Между другото, на хората със самочувствие не им пука какво мислят околните за тях , гледат собствения си живот и не обсъждат останалите, това ги отличава от комплексарите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7a233e4219
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке не си права, че хората не се променят. Аз съм бил тормозен в училище. Има доказни случаи, че екстровертни хора стават интровертни заради тормоз. И развиват социална фобия. Хората СЕ ПРОМЕНЯТ. Мислиш ли, че ти ще си останеш същия човек след 10 години авторке ? Не мисля ще се промениш в една или друга посока. Мен като ме тормозеха в училище и ми скапваха самочуствието не ми беше по - добре. Да права си, че не трябва да е въздухарка, а да има реална самооцeнка. Но ти откъде си сигорна, че задръстенячката е нейното истинскаа същност ? Говориш така сякаш я познаваш и живееш нейният живот. Човек на 14 години може ли да се познава ? Не не мисля. Може нейното да е роля може и да не е. Но казаните думи от теб за нея могат да и сринат самочуствието. Неща казани като " тя не е душата на компанията " , " задръстена е ", " скучна е " ще я демотивират. Можеби тя не е харесвала старото си аз и е искала да се промени. Човек е такъв какъвто иска да бъде. С времето наистина ще стане отракана.
И няма значение, ако тя си същата работа като преди. Защото хората така или иначе гледат първо външното.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker