От съдбата лимони - от мене шотчета! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

От съдбата лимони - от мене шотчета!
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2027 пъти
Не знам как да започна да пиша. Голяма съм вече и би трябвало да имам възможност да видя своето дете в ръце, а не да пиша по форуми, но едно изречение на доктора промени целия ми свят. Имам заболяване, което не ми позволява да забременея. Съдбата ми поднесе лимони, а аз смятам да си направя шотове и да ги изпия. Какво ще правя сега? Да си тръгна ли и да оставя годеника ми да си намери някоя, която ще му роди деца. Аз имам тяло, но то е празно. Не съм сигурна какво ще стане с мен. Но знам, че очаквам смъртта да дойде и да ме преспи с целувка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9afd792623
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не се отчайвай, може да си осиновите дете.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cce47ce29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Осинови си дете.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d668ab79fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Мнението на само един доктор не е достатъчно. И 50 доктора да ти кажат, че не можеш да забременееш, ПОК можеш да намериш начин. Членувам в група за жени с фертилни проблеми и познавам десетки жени, забременели, износили и родили здрави бебета, О бяха чували от лекари, че “не могат”. Сега друг въпрос е ако искаш да си “жертва” и да има мелодрама с оставяне на годеник и т.н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 428f6b6a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Още в тийн възраст ми бяха казали, че няма да мога да забременея, дори и да се случи, няма да се задържи.
Е, две големи и здрави момчета имам.
Вярно, трудно задържане, особено втората бременност я изкарах почти 100% от времето в болница на системи, с големият по-малко в болница, но пак си беше много.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ed151fe4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Без крайни решения! Моя позната, доктор при това имаше подобна "диагноза". Светилата специалисти в БГ й казваха, че няма как да има деца и че, ще си скъсат дипломата ако това стане. Това беше преди 10 години.... днес има две дечица- естествено заченати и естествено родени.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cafab0b8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не знам дали точно тук ще намериш утеха, но първото, което НЕ трябва да допускаш е самосъжалението! Това, че имаш заболяване не те прави негодна за родител. Не губи време в мрачни мисли, а потърси второ, трето мнение. Сподели с партньора си и бъдете заедно в това. Излишно е да казвам, че медицината е напреднала и непрекъснато се развива. В интернет има много информация за специалисти, клиники и процедури. Важното е да приемеш факта (ако се потвърди окончателно) и да направиш следваща стъпка.
Осиновяването също е вариант. Аз като осиновена само мога да адмирирам хората, които са взели такова решение, защото има много хора с биологични деца, но категорично не стават за родители. Родител не те прави самото раждане, а любовта, гиржите, търпението, всеотдайността.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 69c849e53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Те това са го казвали на много жени по света и накрая жените са забраменявали, износвали и раждали здрави бебета. Така че не бива да се сриваш от тоя факт.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fec813297f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   ПрИспи се пише, но не това е важното. Има хиляди начини в помощ на такива проблеми, хормонална стимулация, операции, сравнително леки, инвитро процедури, донори на яйцеклетки, изкустяено оплождане, сурогатни майки и тн. В нилалъв случай не се отказвай, нито отчайвай! Осведоми се и се бори за това, което искаш! А, ако човекът до теб е истински, той ще се бори, рамо до рамо, с теб!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8c1a7b8aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Обсъди с годеника си. Не всички мъже искат деца и двама души не са заедно само заради възпроизвеждането.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 22e0597877
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лично познавам две жени на които им бяха казали ,че не могат да имат деца.
А едната вече даже внук си има.Искай и друго мнение.
Божа работа е това.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: dbd89ce246
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ти при кой доктор ходи? Кварталния ли? Кой ти постави диагнозата? Отиде ли при специалист по репродуктивни проблеми за обстоен преглед и изследвания в СПЕЦИАЛИЗИРАНА клиника? Изчепва ли всички варианти или просто доктора ти каза и ти се тръшна? Да сигурна съм, че е точно така.
Говори ли с годеника си? Сещам се за поне 5 семейството мен, които нямат деца, без да се замислям по на дълбоко. Едните доброволно не искат, другите имат проблеми. Сещам се и за такива, които се възползваха в чужбина от сурогатно майчинство, но хората говорят и обсъждат проблема с партньорите си. Ти мрънкаш, жертва, горката ти, вместо да се стигнеш, ДА МИСЛИЩ, да търсиш РЕШЕНИЕТО, а не проблема. Друга двойка се сдоби с близнаци на 47 г., след години борба, прегледи, операции, опити, донорски яйцеклетка.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2d4bd73a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Потърси друго мнение. Но дори и така да е не е нищо страшно, знаеш ли колко хора могат но не искат да имат деца и си живеят много хубав живот.
Аз съм мъж на 34 неженен и не съм се и забързал за жена и деца, живея си и ако се случи хубаво, ако не така било писано.
Не приемай толкова крайно нещата, живота ти не е съсипан с тази диагноза, хората живеят с много по страшни проблеми дори непълноценно. Ти имаш късмета да живееш пълноценен живот да ядеш и пиеш каквото искаш да танцуваш да пътуваш, общо взето всичко а говориш сякаш животът за теб приключва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2d8994596e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Има много случаи в които много двойки не успяват да имат деца.

Истината обаче е че има причина за това.

Има някакъв блокаж, и по скоро тръгнете в тази посока.

Не е времето, не е човека. Само ти знаеш най-добре какво е.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3c366cea61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не се отчайвай! Поговори с човека до теб, отиди при друг доктор и ако наистина не става, осиновете си! Няма нищо по-хубаво от децата, без значение ти ли си го родила или не! Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b961e4d08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имам чувството, че лекарите в тази област нещо не са си доучили. Това, което обикновено стои като причина за невъзможност за забременяване обикновено е синдромът на поликистозните яйчници. Истината е, че лекарството за него е безплатно, но по трудно достижимо. Разбира се, лекарите нищо от това което ти казвам, няма да ги кажат. Както казаха в по горен коментар - някъде има блокажи. Стресът може да доведе до този синдром, нездравословното хранене също. Потърси в Интернет и ще чуеш историите на жени, на които също така са им казали, а по късно се радват на повече от едно деца. Като хранителна добавка можеш да си вземеш инозитол под името му на пазара "inofolic", има и прахчета, но е по добре на хапчета. На доста жени е помогнала.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b718320cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Първо се успокои! Това, че1 лекар ти е казал нещо, нищо не означава. На най-добрата ми приятелка сума ти доктори и разправяха същото, даже за инвитро почнаха да я подготвят... сега има 3! Без инвитро. Даже 2 и 3 бяха изненада, защото тя си живееше с мисълта, че 1 път е станало чудо, но иначе тя няма шанс да има деца и изобщо не се пазеше. Е. сега има 3 дъщери, на 6, на 5 и на 2, ако не греша. Така, че ти много много не им вярвай на докторите.
И сестра ми имаше проблеми, сега има син и една бивша колежка имаше 2 спонтанни аборта, сега има 2, друга пък позната, след 10 години опити, инвитро и какво ли не, има близнаци...
Така, че изобщо не се отчайвай толкова лесно. Ами върви при доказан специалист, ако трябва и при втори и виж какво ще ти кажат. Да, може и да е по-трудно, но има шанс. Просто бъди употита и вярвай.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bb7b5a4b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не се отчайвай! От къде си сигурна,че няма да имаш деца?! Това, че някой доктор ти е казал нещо, не означава че е вярно. Попитай поне 2-3ма по въпроса! При мен също не се знае дали ще имам деца. Има толкова деца, нуждаещи от родители...осинови си дете това е прекрасно. Дай шанс на себе си, и на това дете. Мъжът ти, ако не иска да осинови, махай го. Ако искаш деца осинови си, аз съм против инвитрото. Дори не знам това дали са хора...или само приличат!

Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 20d4238b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Познавам две жени( роднина и колежка) на които им казаха, че деца няма да имат. Роднината преди година стана баба, а колежката в момента е в майчинство за второто си.
Моли се и Бог ще те чуе!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d9d80f8ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Знаеш ли колко такива уж " лишени" от природата жени отглеждат близнаци - момче и момиче, а други с бързото зачатие си останаха само с едно дете. Аз лично познавам 3 жени с инвитро близнаци момче и момиче. Две от тях специално ходиха до Солун в клиника Iakentro, за да имат възможност да изберат пола на децата, както и да бъдат 2. И трите жени отглеждат близнаци вече на 13, 12 и 10 г.
Друга пък приятелка забременя, кигато не искаше деца, а докторът и беше казал, че дете може да има само с инвитро.
На един колега жена му имаше 7 спонтанни аборта и накрая платиха на сурогатни майки от Полша да износят нейна оплодена яйцеклетка и сега имат 2 деца.
Горе главата! Потърси още лекари от различни клиники и болници, но не им казаай за предишни лекари и техните умозаключения. Кажи, бченот известно време правите опити за зачеване и не се получава, затова искаш да си направиш нужните изследвания и да разбереш дали причината не е в теб.
Защо те съветвам да не им казваш - влияят се един от друг и повтарят едно и също. На мен миналата есен ми поставиха диагноза, според която до няколко месеца ще загубя зрението с едното ми око и просто да седя и да гледам в една решетка. Въпреки че спорех с лекарите, че няма логика след събуждане да виждам съвсем ясно както с другото око, а след 2-3 часа да виждам замъглено и размазано и тримата все професори. Правиха разни скъпи изследвания и се изръсих към 500 лв., но забравиха една рутинна процедура - да ми обърнат клепача. Един обикновен офталмолог ме прегледа и откри забито сухо листо в клепача, което всъщност е било причината за проблема. Сега виждам нормално и с двете очи.
Т нае се предоверявай на докторите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker