Зелената сделка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Зелената сделка
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1027 пъти
С тази тема искам да представя на вниманието на уважаемата аудитория на сайта, така наречената зелена сделка и как тя ще се отрази на живота ни след като бъде приета.

Зелената сделка накратко представлява план на ЕС за борба с "климатичните промени" чрез намаляване на "въглеродния отпечатък", който населението оставя при директно или индиректно консумиране на енергия от не възобновяеми източници, основно фосилни горива.
Много е важно да се знае, че въглеродният отпечатък е право пропорционален на стандарта на живот на даден човек.
Ако един индивид живее в колиба в гората, храни се само с това което сам отгледа и намери и се придвижва пеша, то неговият въглероден отпечатък е нулев или съвсем незначителен. За сравнение, ако човек обитава монолитно жилище, ползва отопление и охлаждане, има електроуреди и електроника, притежава и ползва автомобил, консумира храна произведена из целия свят, лети със самолет до далечни дестинации за удоволствие(туризъм), то въглеродният отпечатък в този случай е значителен.
Зелената сделка предвижда многократно увеличаване на цената на въглеродните квоти, облагане с данък нискотарифните авиокомпании, повишаване акцизите на горивата, облагане с данък продукти на енергоемки производства като стомана, алуминий, цимент, химически продукти..., данък дори върху червеното месо и други. Тоест като краен резултат идеята е да се намали нивото на жизнения стандарт на работническата и средната класа в съюза.

И всичко това защо? За да може "да се спаси земята", "да се спре затоплянето/промените в климата" и т.н. подобни мазни лъжи, който се повтарят от вече 20 години. Промените в климата са неизбежни, той се влияе от много фактори като слънчевата активност, наклона на земната ос, магнитното поле на земята и други, върху които хората нямат абсолютно никакво въздействие. В историята е имало периоди с по-топъл и по-студен климат, някога Сахара в била джунгла, Гренландия е била зелена и т.н.
НО дори да приемем, че всичко което ни се казва от медиите е 100 процентова истина и ние сме отговорни за климатичните промени, то идва момента, че ЕС допринася само 12 процента от световните въглеродни емисии. Дори всички дружно от утре да заживеем в колиби, то нашият принос ще бъде общо взето капка в морето. Държави като Китай, Индия, Австралия, страните от Африка изобщо нямат намерение да си намаляват въглеродните отпечатъци, напротив всеки гледа да се докопа до колкото се може повече евтино изкопаемо гориво.

Според мен реалния проблем, който се замаскира с "Глобалното затопляне" е друг.
В момента всички държави, големи и малки, независимо от формата на управление, са възприели тъй наречената доктрина за икономика на растежа. Какво представлява това на кратко: държавата печати едни пари, дава ги на банките, банките отпускат кредити на корпорациите и на населението, корпорациите имат ресурс за развойна дейност и производство, населението е стимулирано да произвежда и потребява блага, жизненият стандарт се вдига(естествено елита намазва най-много), колелото се върти и всичко е супер. ОБАЧЕ...
Икономистите и финансистите могат да измислят каквито си искат лихви и проценти, вътрешни и външни дългове, индекси, облигации, финансови инструменти и като цяло да създават пари от въздуха в неограничени обеми. НО реалните ресурси: храна, вода, въглища, нефт, газ, уран, алуминий, мед, цинк, редки земни елементи, дървесина и други са съвсем крайно и физически ограничено количество.

Цялото население на света гледа към запада, иска да има неговия стандарт и драпа със зъби и нокти за да го постигне. И тук е големият проблем именно, че няма ресурси за всички. Според разни изследвания, ако цялото население на света има стандарта на САЩ то за това ще са ни нужни ресурсите на цели ШЕСТ планети като Земята. За това зелената сделка цели да натисне надолу покупателната способност на целия ЕС, да вдигне инфлацията, да ликвидира натрупаните спестявания и хората да са принудени да работят повече и същевременно да консумират доста по-малко. Така на всички други по света, които искат да живеят добре, ще им се сочи ЕС и ще им се казва: НЕ МОЖЕ, за да спасим климата(?), всички ще трябва да живеете със стандарта на Бангладеш!

Как ще повлияе зелената сделка на България?
В момента грубо 60 процента от ел. енергията у нас се произвежда от ТЕЦ на въглища, 20 процента от АЕЦ, 10 процента от ВЕЦ, останалото от ВЕИ под някаква форма. 5 ти и 6 ти блок вероятно ще ги затворят до десестина години, така че близо 80 процента от тока ще се произвежда от изкопаеми въглеводороди. На тях цената им расте постоянно на международните пазари и отделно въглеродните квоти също поскъпват. Като резултат цената на тока ще пробие тавана, а след нея цените на абсолютно всички стоки и услуги.

Въпроса е ние какво може да направим срещу цялата тази схема ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker