Първа бременност = безкрайни страхове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Първа бременност = безкрайни страхове
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1199 пъти
Здравейте! Знам че това е е bg mamma, но може пък някоя дама минала по същия път да ми отговори. На 30 години съм, първа бременност ми е и ми е адски притеснено от всичко. В 18 г.с. съм с термин средата на ноември, момиченце според феталната морфология. Следя се в частна клиника. Като цяло първото тримесечие си беше тегаво, но пък и мина без реални проблеми. На линия си бяха леки болки в корема, гадене, доста рядко повръщане, от много рано киселини, с които ми беше трудно, но им хванах цаката и си киселеем заедно, бъбреците си ме наболват заради песъчинки, но и това си преглъщам и търпя. На стерилната урина преди 2-3 седмици обаче ми излязоха Staphylococcus aureus та пих 7 дни Аугментин, в средата на които пък излезе и микробиологията от влагалищен секрет:
-Микроскопско изследване: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue" cells
-Микроорганизъм: Не се изолиратаеробни бактерии; Candida /-/ отр.
-Интерпретация на резултата:Бактериална вагиноза
От там по телефона лекарката ми изписа вагинални таблетки 1 опаковка Флоумизин, след тях да продължа с 2 опаковки Лактажин. Остават ми 3 таблетки и свършвам курса, ще си пусна нови изследвания няколко дни след приключването. Разбира се от таблетките се получава неприятно леко течение, без силни миризми, но с дискомфорт, особено сега в жегите, когато има и потене. Някоя мама минала ли е през това и успяла ли е да се отърве с един курс лечение и с какви симптоми е била? Другото е, че леки коремни болки си продължават от време на време на различни места, от вчера ме наболва ниско в ляво като съм седнала или се изправям. Лекарите все си ми казват „Нормално е, пий но-шпа”, но аз си се притеснявам. Те не са силни болки и ако не бях бременна бих ги неглижирала, но сега ме е страх да не вреди на бебка или колкото и глупаво да звучи да не я боли и нея. Гаденето също си продължава, а при мен си е и целодневно, но много рядко повръщам за щастие.
А оказа се, че имам и сравнително висок риск от развиване на Прееклампсия та вечер съм и на Акард 150 мг, стискайте палци да се окаже фалшива тревога, но на последната урина имаше следи от белтък, не беше написана стойност, аз се надявам да е било моментно, че ме наболваха пак бъбреците точно в тези дни..
Паралелно се следя и при местна гинеколожка, която ми го предложи, защото нали моите са изцяло частни и реално не ползват направлението от НЗОК, но тя по-скоро ми е за по-често виждане на бебка, тъй като няма кой знае какво оборудване, а и не ми хареса, че на Стафилококите реагира с „А те са единични колонии, няма какво да ги лекуваме засега”...
Ох стана роман, ама освен с няколко приятелки и познати, които за щастие са с по-леки бременности даже и от моята, скъпата ми майчица отиде на небето, за да ми изпрати бебка, и в крайна сметка нямам с кой да си поговоря и да питам аджеба нормално ли е всичко това?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6b810fe5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Напиши псисоматика и бъбреци и прочети всичко, което намерищ. Проблемът е в главата ти, от там идват и проблемите с бъбреците. Просто се спри, от лекарствата за бъбреци, развиваш гъбички и влизаш в един кръг. Прочети за червената боровинка и уринал акут. Търси природни средства за лечение, спри да мислиш лошо, да гледаш всеки резултат. Ограничи четенето на разни бг мами, такова невежество и такива диагнози можеш да си лепнеш само от четене. Бъбреците се свързват с прекалена емоция и е свързано с надбъбречната жлеза.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b58f659f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз имам три деца и също като теб през първата бременност изпадах в паника, спри да мислиш за глупости, ти си здрава. Можеш да взимаш магнезий за придърпванията в корема. Вагинозата се лекува със свещички, бъбреците с червена боровинка, никакви прашки и гол кръст, има и едни хапчета на растителна основа, ако искаш ще ти напиша как се казват. Те са едни зелени, трябва само да ги потърся в аптечка4та вкъщи, а сега съм на почивка.... Ти имаш лек проблем в главата и трябва да работиш в тази насока. Казвам ти го, защото съм минала през какви ли не болежки, а откакто се осъзнах нямам никакви симптоми! 90 процента от проблемите идват от мисленето ти. Лека бременност и раждане и бъдете здрави и щастливи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker